Первомайський медичний коледж Цикл санітарно-гігієнічних дисциплін Модульний контроль №1


Скачати 251.01 Kb.
Назва Первомайський медичний коледж Цикл санітарно-гігієнічних дисциплін Модульний контроль №1
Дата 21.04.2013
Розмір 251.01 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Біологія > Документи
Первомайський медичний коледж

Цикл санітарно-гігієнічних дисциплін

Модульний контроль №1




  1. До освітлювальної системи світлового мікроскопу належать:

А) окуляр

Б) конденсор

В) штатив

Г) тубус

Д) мікрогвинт


  1. До механічної системи світлового мікроскопу належать:

А) дзеркало

Б) окуляр

В) конденсор

Г) об’єктив

Д) штатив


  1. Імерсійна олія використовується під час застосування в мікроскопі об’єктиву із збільшенням:

А) х8

Б) х10

В) х20

Г) х40

Д) х100
4. Яке приміщення лабораторії призначене для дослідження матеріалу:

А) автоклавна

Б) мийка

В) реєстратура

Г) лабораторна кімната

Д) препараторська
5. Яке приміщення лабораторії призначене для проведення досліджень у стерильних умовах:

А) віварій

Б) мийка

В) реєстратура

Г) бокс

Д) препараторська


  1. Назвіть метод мікроскопії, при якому поле – темне, зображення – світле:

А) світлова

Б) темнопольна

В) фазово-контрасна

Г) аноптральна

Д) люмінесцентна


  1. Якого методу мікроскопії не існує:

А) світлова

Б) темнопольна

В) іонізуюча

Г) аноптральна

Д) люмінесцентна


  1. До оптичної системи світлового мікроскопу належать:

А) дзеркало

Б) конденсор

В) об’єктив

Г) штатив

Д) тубус


  1. В чому полягає особливість імерсійного об’єктиву:

А) у великому збільшенні

Б) у великому збільшенні окуляру

В) у наявності повітря

Г) у відсутності олії

Д) у наявності олії
10. Яке приміщення лабораторії призначене для стерилізації посуду:

А) автоклавна

Б) мийка

В) реєстратура

Г) лабораторна кімната

Д) препараторська
11. Щоб визначити загальне збільшення мікроскопу потрібно збільшення об’єктиву та окуляру:

А) помножити

Б) поділити

В) додати

Г) відняти

Д) не визначають
12. На якому явищі базується люмінесцентна мікроскопія:

А) флотації

Б) флуоресценції

В) гіперчутливості

Г) лізісу

Д) фагоцитозу
13. Вид-це...

А) групи мікроорганізмів з подібною морфологією

Б) сукупність мікроорганізмів з одного джерела.

В) нащадки одної мікробної клітини

Г) група бактерій, які за певними особливостями відрізняються від стандартних видів.

Д) еволюційно сформована сукупність популяцій з подібними генотипами, який за стандартними умов проявляється подібними ознаками
14. Якого кольору Грамнегативні мікроорганізми?

А) фіолетові

Б) чорні

В) синій

Г) рожеві

Д) зелені
15. Якими властивостями визначається здатність бактерій сприймати барвники:

А) Морфологічними

Б) Тинкторіальними

В) Біохімічними

Г) Генетичними

Д) Антигенними
16. Назвіть метод вивчення мікроорганізмів за допомогою мікроскопу:

А) Серологічний

Б) Біологічний

В) Бактеріоскопічний

Г) Бактеріологічний

Д) Морфологічний
17. Що є основним таксоном в систематиці

А) клас

Б) вид

В) рід

Г) відділ

Д) родина


  1. До якої групи середовищ належать МПА та МПБ:

А. Елективні Г. Консервуючи

Б. Спеціальні Д. Накопичувальні

В. Універсальні
19. Сукупність мікроорганізмів одного виду, які виділенні з різних джерел або з одного джерела, але в різний час:

А) Порода

Б) Штам

В) Вид

Г) Сорт

Д) Клон


  1. Бактерії, які здатні використовувати енергію сонячного світла:

А) Прототрофи

Б) Літотрофи

В) Органотрофи

Г) Хемотрофи

Д)Фототрофи


  1. Здатність мікроорганізмів до самовідтворення при якому збільшується кількість особин у популяції на одиницю об’єму це:

А) Ріст

Б) Відтворення

В) Розвиток

Г) Селекція

Д) Розмноження
22. При доторканні до колонії петлею можна визначити:

А) Хімічний склад

Б) Форму мікроорганізмів

В) Консистенцію

Г) Спосіб розмноження

Д) Вік культури
23.Як поділяються колонії за своїм контуром краю:

А) Рівний, хвилястий, зазубрений, війчастий

Б) Рівний, плоский, опуклий, горбистий

В) хвилястий, зазубрений, шорсткий, зморшкуватий

Г) Гіллястий, плоский, рівний, нитчастий

Д) Гладкий, зазубрений, плоский, куполоподібний

  1. Відмирання клітин в четвертій фазі розмноження спричинюють:

А) Нові клітини бактерій

Б) Ріст бактерій

В) Виснаження поживного середовища

Г) Час

Д) Накопичення шкідливих речовин


  1. Як називаються мікроорганізми здатні синтезувати всі необхідні їм органічні сполуки з СО2 як єдиного джерела вуглецю:

А) Автотрофи

Б) Літотрофи

В) Органотрофи

Г) Хемотрофи

Д) Фототрофи


  1. Як називається фаза розвитку мікроорганізмів за якої спостерігається різке зменшення числа живих клітин:

А) Стаціонарна

Б) Латентна

В) Відмирання

Г) Початкова

Д) Логарифмічна


  1. Видимі неозброєним оком скупчення бактерій на поверхні або в товщі поживного середовища це:

А) Колонія

Б) Група

В) Клон

Г) Вид

Д) Штам


  1. Особлива група мікробів, для яких концентрація кисню при культивуванні може бути зменшена до 2%:

А) Облігатні аероби

Б) Факультативні аероби

В) Облігатні анаероби

Г) Мікроаерофіли

Д) Факультативні анаероби


  1. Координоване відтворення бактеріальних структур і збільшення маси мікробної клітини:

А) Розмноження

Б) Культивування

В) Реплікація

Г) Ріст

Д) Симбіоз


  1. Залежно від своєї густини середовища поділяються на:

А) Рідкі, напіврідкі, універсальні

Б) Щільні, елективні, рідкі

В) Природні, рідкі, спеціальні

Г) Природні, штучні, спеціальні

Д) Рідкі, напіврідкі, щільні
31. До фізичних чинників відносяться:

А) Висушування

Б) Провітрювання

В) Хімічні чинники

Г) Феноли

Д) Віруси
32. Дезінфікуючі речовини – це - ...

А) Хімічні речовини ,які знищують патогенних мікроорганізмів
Б) Хімічні речовини, які знищують всі мікроорганізми
В) Хімічні речовини, які знищують спору
Г) Хімічні речовини, які знищують цисту
Д) Хімічні речовини, які знищують капсулу
33. Що не відноситься до фізичних видів дезінфекції:

А) Висушування

Б) Побілка

В) Спалювання

Г) Кип’ятіння

Д) Сонячне світло
34. До груп дезінфікуючих речовин належать:

А) Алкоголь
Б) Альдегіди
В) Четвертинно – амонійні сполуки

Г) Хлоромісткі препарати

Д) Всі відповіді вірні
35. Для проведення дезінфекції використовують засоби:

А) Фізичні, хімічні, цитологічні

Б) Хімічні, біологічні, механічні

В) Фізичні, хімічні, біологічні,

Г) Фізичні, хімічні, механічні

Д) Цитологічні, хімічні, механічні
36. Який процес не відноситься до механічних видів дезінфекції:

А) Вологе прибирання

Б) Вибивання килимів

В) Витрушування

Г) Фарбування приміщень

Д) Спалювання
37. Виберіть види дезінфекції

А) Поточна, заключна, пренатальна

Б) Профілактична, заключна, прогностична

В) Поточна, пренатальна, прогностична

Г) Поточна, заключна, профілактична

Д) Прогностична, заключна, пренатальна
38. Через який час після проведення дезінфекції проводять забір контрольних проб:

А) Негайно

Б) Через 30-45 хвилин

В) Через 15 хвилин

Г) Через 45-60 хвилин

Д) Через 15-30 хвилин
39. В скільки фаз проходять серологічні реакції:

А) 1

Б) 2

В) 3

Г) 4

Д) 5
40. Що відбувається в першій фазі серологічних реакцій:

А) Формування АТ

Б) Взаємодія АГ з електролітом

В) Взаємодія АТ з АГ

Г) Формування АГ

Д) Взаємодія АТ з комплементом
41. Визначення антигена в матеріалі від хворого за допомогою серологічних реакцій:

А) Ідентифікація

Б) Серодіагностика

В) Імунізація

Г) Імунотерапія

Д) Імунопрофілактика
42. Для чого кров при отриманні сироватки залишають на 1 годину при кімнатній температурі:

А) Відстоювання

Б) Утворення згустку

В) Відділення сироватки

Г) Не залишають

Д) Збільшення АТ
43. Що відбувається в другій фазі серологічних реакцій:

А) Формування АТ

Б) Взаємодія комплексу з електролітом

В) Взаємодія АТ з АГ

Г) Формування АГ

Д) Взаємодія АТ з комплементом
44. Визначення антитіл в сироватці крові хворого за допомогою серологічних реакцій:

А) Ідентифікація

Б) Серодіагностика

В) Імунізація

Г) Імунотерапія

Д) Імунопрофілактика
45.Коли отримують сироватку хворого для проведення серологічних реакцій:

А) В перший день

Б) На третій день

В) Через тиждень

Г) На другому тижні

Д) На третьому тижні


  1. Для чого кров при отриманні сироватки залишають на 1 годину у холодильнику:

А) Відстоювання

Б) Утворення згустку

В) Відділення сироватки

Г) Не залишають

Д) Збільшення АТ


  1. Що таке титр імунної сироватки:

А) Активність

Б) Розведення

В) Категорія

Г) Якість

Д) Не визначають
48. Вакцини-це:

А) Препарати для створення активного штучного імунітету.

Б) Готові антитіла

В) Окремі компоненти мікробної клітини

Г) Препарати що відновлюють якісний та кількісний нормальної мікрофлори

Д) Препарати що здатні пригнічувати чи стимулювати або регулювати імунні реакції
49. Імунні сироватки одержують з...

А) Вбитих м/о

Б) Живих м/о

В) Лікувальних препаратів

Г) Крові гіперімунізованих тварин

Д) Ліофільних мікроорганізмів
50. Місцеві ускладнення виражаються ...

А) Почервонінням та інфільтратом на місці введення препарату

Б) Лихоманкою

В) Слабкістю

Г) Алергією

Д) Головним болем.
51. Яке з тверджень вірне:

А) Діагностичні препарати не використовують для діагностики інфекційних хвороб.

Б) Вакцини внутрішньовенно не вводять

В) Аутовакцину не готують із бактерій, взятих від хворої людини.

Г) Хімічні вакцини не існують.

Д) Протипоказань для введення вакцин не існує.
52. Який вид вакцин готують із окремих компонентів мікробної клітини

А) Корпускулярні.

Б) Асоційовані

В) Хімічні

Г) Синтетичні

Д) Анатоксині
53. Види вакцин:

А) Асоційовані

Б) Хімічні

В) Синтетичні

Г) Корпускулярні

Д) Всі відповіді вірні
54. Способи ведення вакцини:

А) Внутрішньом’язевий

Б) Підшкірний

В) Крапельний

Г) Інгаляційний

Д) Всі відповіді вірні
55. До сироваткових препаратів відносять

А) Імунні сироватки

Б) Імуномодулятори

В) Імуностимулятори

Г) Аутоімунні сироватки

Д) Всі відповіді вірні
56. До якої групи відносяться препарати для створення активного імунітету?

А) Вакцини

Б) Імунні сироватки

В) Імуноглобуліни

Г) Моноклональні антитіла

Д) Бактеріофаги
57. Протипоказанням до введення вакцин є:

А) Підвищення t тіла до 390С

Б) Головний біль

В) Вага людини

Г) Слабкість.

Д) Вік людини


  1. Антитіла IgM, IgG, IgA, IgD утворюються у відповідь на введення в організм
    a) антигену
    b) алергену
    c) амінокислоти
    d) солей важких металів
    e) гаптена




  1. Бактеріологічні методи діагностики застосовується для
    a) виявлення антитіл в сироватці хворого
    b) виділення та ідентифікації бактерій-збудників захворювань
    c) виявлення антигену в досліджуваному матеріалі
    d) виділення та ідентифікації вірусів - збудників захворювань




  1. Вчений, перший розробив метод аттенуации для отримання живих вакцин
    a) Р.Кох
    b) Е. Дженнер
    c) П.Ерліх
    d) Л.Пастер




  1. Назвіть структуру бактеріальної клітини, що не є мішенню для антибіотиків
    a) нуклеоїд
    b) цитоплазматична мембрана
    c) джгутики
    d) клітинна стінка
    e) рибосоми




  1. До серологічним реакціям не відносяться
    a) реакція зв'язування комплементу (РСК)
    b) полімеразна ланцюгова реакція (ПЛР)
    c) імуноферментний аналіз (ІФА)
    d) реакція непрямої гемаглютинації (РНГА)
    e) ДНК-ДНК гібридизація




  1. Бактеріофаг - це вірус, що вражає:
    a) тварин
    b) комах
    c) птахів
    d) бактерій
    e) людини




  1. Шляхи зараження макроорганізму:
    a) мікроскопічний
    b) біологічний
    c) серологічний
    d) аліментарний
    e) алергічний




  1. Токсини мікроорганізмів:
    a) анатоксин
    b) екзотоксин
    c) плазмокоагулаза
    d) гіалуронідаза
    e) антитіла




  1. Тривале перебування мікроорганізмів в організмі характерно для:
    a) гострої інфекції
    b) змішаної інфекції
    c) хронічної інфекції
    d) рецидиву
    e) суперінфекції




  1. Рецидив - це:
    a) інфікування організму до одужання тим же збудником
    b) інфікування після перенесеної інфекції
    c) повернення клінічних проявів хвороби без повторного зараження
    d) суперінфекція
    e) реінфекція




  1. Здатність певних видів мікроорганізмів викликати інфекційний процес, називається:
    a) вірулентністю
    b) патогенністю
    c) токсигенних
    d) інвазивністю
    e) ендемією




  1. Приховано протікають інфекції без клінічних проявів називаються:
    a) гострі інфекції
    b) хронічні інфекції
    c) латентні інфекції
    d) змішані інфекції
    e) екзогенні інфекції




  1. Період провісників захворювання - це:
    a) інкубаційний період
    b) продромальний період
    c) період реконвалесценції
    d) розпал захворювання
    e) рецидив захворювання




  1. Наука, що вивчає безмікробних життя макроорганізмів, називається:
    a) мікробіологією
    b) вірусології
    c) гнотобіологією
    d) паразитології
    e) ентомологією




  1. Повторне зараження ще не одужав від первинної інфекції організму тим же мікробом, називається:
    a) реінфекція
    b) суперінфекцією
    c) рецидивом
    d) ремісією
    e) епідемією




  1. Інфекції, що виникають відразу ж після інкубаційного періоду, називаються:
    a) хронічні інфекції
    b) гострі інфекції
    c) вторинні
    d) латентні інфекції
    e) ремісія




  1. Зоонози - захворювання, при яких джерело інфекції:
    a)
    хворі тварини
    b) хвора людина
    c) реконвалесцент
    d) бактеріоносій
    e) рептилії




  1. Період інфекційного захворювання від моменту зараження до появи перших ознак називається:
    a) продромальний
    b) інкубаційним
    c) розпалу
    d) реконвалесценції
    e) маніфест




  1. Масові захворювання, що поширилися на декілька країн і континентів,називаються:
    a) епідемією
    b) пандемією
    c) ендемією
    d) спорадичні захворювання
    e) ремісією




  1. Внутрішньошкірні алергічні проби застосовуються для діагностики:
    a) туберкульозу
    b) бруцельозу
    c) токсоплазмозу
    d) при всіх перерахованих інфекціях
    e) не застосовуються при перерахованих інфекціях




  1. Центральні органи імунної системи:
    a) лімфатичні вузли
    b) тимус
    c) селезінка
    d) кишечник
    e) нирки




  1. Методи діагностики інфекційних захворювань:
    a)
    бактеріологічний
    b) хімічний
    c) клінічний
    d) рентгенологічний
    e) фізичний




  1. Анатоксин - це:
    a) ендотоксин
    b) ЛПС
    c) клітинна стінка
    d) знешкоджений екзотоксин
    e) антитіло




  1. Антитіла в сироватці крові визначають за допомогою методу:
    a) алергічних
    b) бактеріологічного
    c) бактеріоскопічного
    d) серологічного
    e) біологічного




  1. Від матері до плоду через плаценту передаються імуноглобуліни:
    a) М
    b) G
    c) A
    d) D
    e) E




  1. Пасивний імунітет формується в результаті введення в організм:
    a) екзотоксинів
    b) антигенів
    c) готових антитіл
    d) вакцин
    e) ендотоксинів




  1. Періоди інфекційного захворювання:
    a) продромальний
    b) генералізований
    c) змішаний
    d) токсичний
    e) вірусний




  1. Вакцина - це:

  1. убита або ослаблена культура мікробів

  2. екзотоксин

  3. імунна сироватка

  4. антитоксична сироватка

  5. антитіла




  1. До стадії фагоцитозу відносяться:

    1. адгезія

    2. колонізація

    3. інвазія

    4. бактеріємія

    5. токсинемія




  1. Прихований період інфекційного захворювання:

    1. інкубаційний

    2. продромальний

    3. розпал

    4. реконвалесценції

    5. провісників




  1. Антигени мікроорганізмів:

    1. аутоантигену

    2. ізоантигени

    3. О – антиген

    4. ДНК

    5. РНК




  1. У розвитку клітинної реакції імунної запалення беруть участь:

    1. еритроцити

    2. тромбоцити

    3. макрофаги

    4. імуноглобуліни

    5. токсини




  1. Імуноглобуліни за своїм хімічним складом отнросятся до:

    1. полісахаридів

    2. екзотоксину

    3. альфа-глобулінів

    4. гамма-глобулінів

    5. альбуміну




  1. До реакцій гіперчутливості негайного типу відносяться:

    1. інфекційна алергія

    2. атопії

    3. гіперчутливість уповільненого типу

    4. імунологічна пам'ять

    5. імунологічна толерантність




  1. Лікування сироваткової хвороби проводиться:

    1. антибіотиками

    2. сульфаніламідами

    3. ферментами

    4. антигістамінними препаратами

    5. дезрозчинами




  1. Імуноглобуліни класу Е інакше називаються:

    1. агглютиніни

    2. антитоксини

    3. реагіни

    4. преціпітіни

    5. тропіки




  1. Антитіла являють собою:

    1. ізоантигени

    2. ауто антигену

    3. імуноглобуліни

    4. Т-лімфоцити

    5. макрофаги




  1. Неповноцінні антигени інакше називаються:

    1. аутоантигену

    2. ізоантигени

    3. мікрофаги

    4. гаптени

    5. анатоксини




  1. Мікробні токсини:

    1. аглютиніни

    2. преціпітіни

    3. лізину

    4. ендотоксини

    5. антитоксини




  1. Спори бацил гинуть при:

    1. пастеризації

    2. тривалому висушуванні

    3. автоклаву ванні

    4. тиндалізація

    5. дії бактеріофага




  1. Які речовини використовують для отримання щільної консистенції поживних середовищ:

    1. вуглеводи

    2. білки

    3. агар агар

    4. ферменти

    5. амінокислоти




  1. Що таке культуральні властивості бактерій:

    1. форма, будова, структура клітини

    2. тип і характер росту на живильних середовищах

    3. здатність викликати інфекцію

    4. здатність забарвлюватися

    5. здатність розкладати білки і вуглеводи

  2. Підлягає стерилізації перев'язочний матеріал. Який метод стерилізації слід використати?

    1. кип'ятіння

    2. дробова стерилізація

    3. автоклавування

    4. хімічний

    5. прожарювання на вогні




  1. Які властивості бактерій вивчають для біохімічної ідентифікації бактерій:

    1. чутливість до антибіотиків

    2. антигенна будова

    3. морфрологічні властивості

    4. сахаролітичні і протеолітичні властивості

    5. тинкторіальні властивості




  1. Які поживні середовища називаються елективних:

    1. застосовуються для вирощування багатьох бактерій

    2. для вибіркового виділення та накопичення мікроорганізмів певного виду

    3. застосовуються для розмежування окремих видів (або груп) мікроорганізмів

    4. рідкі середовища

    5. щільні середовища




  1. На який живильному середовищі можна вивчити гемолітичні властивості виділеної культури:

    1. на цукровому агарі

    2. на середовищі Ендо

    3. на середовищі Леффлера

    4. на кров'яному агарі

    5. на середовищі Гисса




  1. Як діляться бактерії за типом дихання:

    1. автотрофи

    2. гетеротрофи

    3. прототрофи, ауксотрофи

    4. аероби, анаероби

    5. сапрофіти, паразити




  1. Які з перерахованих бактерій ростуть в присутності кисню і без нього:

    1. анаероби

    2. аероби

    3. суворі аероби

    4. строгі анаероби

    5. факультативні анаероби




  1. Чутливість бактерій до антибіотиків визначають методом:

    1. мембранних фільтрів

    2. серійних розведень

    3. розведень по Вейнберг

    4. титрування за Граціа

    5. седиментаційним




  1. Скляну лабораторний посуд стерилізують:

    1. ультрафіолетовими променями

    2. кип'ятінням

    3. текучим паром

    4. дробно

    5. сухим жаром




  1. Протеолітичні ферменти визначають:

    1. мікроскопірованіем

    2. по зміні кольору на середовищах Гіса

    3. за освітою бульбашок газу на середовищі Китта – Тароцці

    4. при посіві уколом у високий стовпчик цукрового агару

    5. за освітою індолу, аміаку, сірководню




  1. До універсальних (простих) живильним середах відносяться:

    1. МПА

    2. середу Ендо

    3. жовчний бульйон

    4. кров'яний агар

    5. шоколадний агар




  1. Що таке бактеріофаг:

    1. віруси рослин

    2. віруси бактерій

    3. продукти метаболізму бактерій

    4. антибіотик бактеріального походження

    5. віруси людини




  1. Надходження поживних речовин у бактеріальну клітину відбувається шляхом:

    1. простий дифузії

    2. полегшеної дифузії

    3. активного транспорту

    4. всіма перерахованими способами

    5. ніякими




  1. Конститутивні ферменти синтезуються:

    1. в присутності специфічного субстрату

    2. постійно

    3. при реплікації ДНК

    4. при втраті гена-регулятора

    5. рідко




  1. Як діляться всі мікроорганізми за здатністю засвоювати різноманітні джерела вуглецю:

    1. аутотрофи і гетеротрофи

    2. фототрофів і хемотрофи

    3. аероби і анаероби

    4. прототрофи і ауксотрофи

    5. сапрофіти і паразити




  1. В залежності від джерел енергії та природи донорів електронів мікроорганізми поділяють:

    1. аутотрофи і гетеротрофи

    2. фототрофи і хемотрофи

    3. хемолітотрофи і хемоорганотрофи

    4. прототрофи і ауксотрофи

    5. сапрофіти і паразити




  1. Автотрофи - це бактерії:

    1. синтезують органічні речовини з СО2 як єдиного джерела вуглецю

    2. синтезують всі необхідні їм органічні сполуки з глюкози і солей амонію

    3. використовують різноманітні готові органічні сполуки;

    4. здатні використовувати сонячну енергію

    5. одержують енергію за рахунок окислювально-відновних реакцій




  1. Органічні джерела вуглецю використовують:

    1. автотрофи

    2. аероби

    3. гетеротрофи

    4. анаероби

    5. вірні всі вище перераховані




  1. Фототрофи - це бактерії:

    1. синтезують органічні речовини з СО2 як єдиного джерела вуглецю

    2. синтезують всі необхідні їм органічні сполуки з глюкози і солей амонію

    3. використовують різноманітні готові органічні сполуки;

    4. здатні використовувати сонячну енергію

    5. одержують енергію за рахунок окислювально-відновних реакцій




  1. Хемотрофи - це бактерії:

    1. синтезують органічні речовини з СО2 як єдиного джерела вуглецю

    2. синтезують всі необхідні їм органічні сполуки з глюкози і солей амонію

    3. використовують різноманітні готові органічні сполуки;

    4. здатні використовувати сонячну енергію

    5. одержують енергію за рахунок окислювально-відновних реакцій




  1. Прототрофи - це мікроби:

    1. синтезують органічні речовини з СО2 як єдиного джерела вуглецю

    2. синтезують всі необхідні їм органічні сполуки з глюкози і солей амонію

    3. використовують різноманітні готові органічні сполуки;

    4. здатні використовувати сонячну енергію

    5. одержують енергію за рахунок окислювально-відновних реакцій




  1. Ауксотрофи - це мікроби:

    1. синтезують органічні речовини з СО2 як єдиного джерела вуглецю

    2. синтезують всі необхідні їм органічні сполуки з глюкози і солей амонію

    3. використовують різноманітні готові органічні сполуки;

    4. не здатні синтезувати яке-небудь з органічних сполук

    5. одержують енергію за рахунок окислювально-відновних реакцій




  1. Тинкторіальні властивості бактерій це:

    1. форма, будова, структура і взаєморозташування

    2. здатність забарвлюватися

    3. тип і характер росту на середовищах

    4. здатність викликати інфекцію

    5. здатність розкладати білки і вуглеводи




  1. Які поживні середовища називаються диференційно - діагностичними?

    1. застосовуються для вирощування багатьох бактерій

    2. для вибіркового виділення та накопичення мікроорганізмів певного виду

    3. застосовуються для розмежування окремих видів (або груп) мікроорганізмів

    4. рідкі поживні середовища

    5. щільні живильні середовища




  1. Які поживні середовища називаються основними:

    1. застосовуються для вирощування багатьох бактерій

    2. для виборчого виділення та накопичення мікроорганізмів певного виду

    3. застосовуються для розмежування окремих видів (або груп) мікроорганізмів

    4. рідкі поживні середовища

    5. щільні живильні середовища




  1. Чистої культурою називається:

    1. популяція бактерій вирощена на живильному середовищі

    2. культура бактерій виросла з однієї зиготи

    3. популяція бактерій одного виду, вирощена на живильному середовищі

    4. ізольоване скупчення бактерій одного виду, що утворюється в результаті розмноження одної бактеріальної клітини

    5. культура бактерій, виділена з патологічного матеріалу




  1. Серовар-це варіанти бактерій всередині даного виду, що розрізняються по:

    1. морфологічним властивостями

    2. біохімічними властивостями

    3. антигенними властивостями

    4. чутливості до агу

    5. чутливості до антибіотиків




  1. Фаговари - це варіанти всередині даного виду, що розрізняються по:

    1. того чи іншого біологічного ознакою

    2. біохімічними властивостями

    3. антигенними властивостями

    4. чутливості до агам

    5. чутливості до антибіотиків




  1. Хемовар - це варіанти всередині даного виду розрізняються по:

    1. тій чи іншій (одній) ознакі

    2. біохімічними властивостями

    3. антигенними властивостями

    4. чутливості до агу

    5. чутливості до антибіотиків

Схожі:

Черкаський кооперативний економіко-правовий коледж
Положення про модульно-рейтинговий контроль оцінки знань студентів в ході вивчення суспільно-економічних дисциплін і менеджменту
Державний вищий навчальний заклад «Куп’янський автотранспортний коледж»...
Комунальний заклад охорони здоров′я ″ Ізюмський медичний коледж″ 64300, м. Ізюм, вул. Старопоштова, 41 0-5743 2-12-46
Модульний контроль №1 Варіант 1 Завдання 1
Звіт про фінансовий стан підприємства, який відображає на певну дату його активи, зобов'язання і власний капітал — це
Досвід НТУ „ХПІ” з втілення кредитно-модульної системи організації...
О — аудиторні заняття; М — модульний контроль; 3 — заліковий тиждень; С — екзаменаційна сесія
Закон У. «про охорону праці»
Охорона праці – система правових, організаційно технічних, соц економічних, санітарно-гігієнічних, засобів та способів, спрямована...
ЗАКОН УКРАЇНИ
Охорона праці — це система правових, соціально-економічних, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних і лікувально-профілактичних...
ЗАКОН УКРАЇНИ
Охорона праці це система правових, соціально-економічних, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних і лікувально-профілактичних...
1. Що означає термін „охорона праці”: D система правових, соціально-економічних,...
На яких з наведених нижче основних принципах базується державна політика України в галузі охорони праці
Тест з охорони праці
Охорона праці це а це система правових, соціально-економічних, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних і лікувально-профілактичних...
1. Правові та організаційні основи охорони праці
Охорона праці це а це система правових, соціально-економічних, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних і лікувально-профілактичних...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка