Адреси ППД – 2010 Біологія Список претендентів на нагородження


Скачати 72.34 Kb.
Назва Адреси ППД – 2010 Біологія Список претендентів на нагородження
Дата 08.05.2013
Розмір 72.34 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Біологія > Документи
Адреси ППД – 2010 Біологія

Список претендентів на нагородження

1. Творча група вчителів біології м. Умані (керівник Небикова Тетяна Андріївна, вчитель біології Уманської загальноосвітньої школи I-III ступенів №9 Уманської міської ради, заступник директора з навчально-виховної роботи, вчитель-методист)

Біологія одноклітинних. 10 клас. Уроки. (Методичний посібник)

Анотація

Посібник містить методичні рекомендації щодо проведення нестандартних уроків біології з використанням інформаційно-комунікаційних технологій у профільних класах. Автори пропонують розробки уроків до теми «Одноклітинні організми» за новою програмою.

Посібник створено з метою надання методичної допомоги вчителям біології у викладанні даної теми . Особливу увагу автори приділили проектним та інтерактивним технологіям навчання.

Обсяг 138 сторінок.

  1. Марченко Лідія Григорівна, вчитель біології Золотоніської спеціалізованої школи №1 з поглибленим вивченням економіки та правознавства Золотоніської міської ради, старший вчитель

Галерея кімнатних квітів (Методичний посібник)
Анотація

У методичному посібнику автор аргументовано доводить, що у розвитку творчих здібностей учнів, прищеплюванні любові до живого природного оточення допоможуть натуральні навчально-наочні посібники (живі об’єкти) – кімнатні квіти. Використання кімнатних рослин на уроках дає можливість вчителю переносити знання учнів з репродуктивного на творчий рівень – уміння застосовувати знання для пояснення явищ і процесів, усвідомлювати. узагальнювати та систематизувати їх. Живі об’єкти змушують вносити в пізнавальну діяльність свій досвід і знання, одержувати нову інформацію із джерел, які вони шукають самостійно. Автор пропонує цікаву інформацію щодо лікарських властивостей деяких видів кімнатних рослин, правила дослідження їх та вплив на здоров’я людини. Крім того, наводить приклади паспортизації кімнатних квітів.

Обсяг 89 сторінок.

3. Тарасюк Тетяна Василівна, вчитель біології Уманської загальноосвітньої школи I-III ступенів №11 імені М.П. Бажана Уманської міської ради

Активізація пізнавальної діяльності учнів під час вивчення теми «Гриби» (Методичний посібник)

Анотація

У методичному посібнику представлено методичні розробки уроків, дидактичні матеріали (контрольно-коригувальні завдання, підсумкові тести, кросворди, запитання до вікторини, загадки, прислів’я та приказки, презентації). Даний дидактичний матеріал призначений для використання під час засвоєння нового матеріалу, оцінювання навчальних досягнень учнів з біології, для розвитку їхньої пізнавальної активності.

Обсяг 45 сторінок.

4.Прожога Валентина Миколаївна, вчитель біології Мошнівської загальноосвітньої школи I-III ступенів Черкаської районної ради

Цикл уроків з теми «Дихання, 9 клас»

Анотація

У посібнику представлено методичні розробки уроків з теми «Дихання, 9 клас». До кожного уроку автор пропонує інтерактивні вправи, дидактичні та сюжетно-рольові ігри, презентації, творчі завдання, задачі, схеми й таблиці. Також представлений сценарій усного журналу для проведення позакласного заходу «Чи варто починати?».

Обсяг 51 сторінка.

5. Куриленко Зінаїда Григорівна, вчитель біології Золотоніської гімназії ім. С.Д. Скляренка Золотоніської міської ради, вчитель-методист

Дидактичний супровід до розділу «Біологія тварин» (Методичний посібник)
Анотація

Методичний посібник містить різноманітні дидактичні матеріали(завдання для самоконтролю та до узагальнюючих уроків, творчі завдання, задачі, запитання до вікторин, прислів’я та приказки, загадки, легенди про тварин, тренувальні та підсумкові тести, біологічні диктанти й зразки контрольних робіт). Автор пропонує для використання вікторини про птахів та тварин-синоптиків.

Представлений різноманітний дидактичний матеріал призначений для використання під час засвоєння нового матеріалу, оцінювання навчальних досягнень учнів та для розвитку пізнавальної активності.

Обсяг 47 сторінок.

6. Косенко Любов Василівна, вчитель біології Петропавлівського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа I-III ступенів» Городищенської районної ради

Основи екологічного харчування людини. Факультатив для учнів 10-11 класів (Методичний посібник)

Анотація

У методичному посібнику представлено програму, тематичний план, методичні розробки занять до факультативного курсу «Основи екологічного харчування людини». Курс розрахований на учнів 10-11-х класів. До кожної теми автор пропонує додаткову інформацію, що забезпечить виконання даної програми. Загальний обсяг: 36 годин.

Матеріали посібника розраховані для використання вчителями біології при підготовці до занять з даного факультативу та для проведення тематичних позакласних заходів.

Обсяг: 100 сторінок.

7. Чубса Світлана Миколаївна, вчитель біології та екології Черкаської спеціалізованої школи I-III ступенів №3 Черкаської міської ради

Практикум з екології, 7 клас (Методичний посібник)

Анотація

Пропонований практикум з екології має три розділи: перший - календарно-тематичне планування курсу для учнів 7-х класів. Автор пропонує методичні розробки занять та різноманітні види самостійних робіт. Другий розділ «Лабораторний практикум» охоплює 12 практичних робіт. Він складається з таких компонентів: теоретичної, практичної та контролюючої частин.

Третій розділ «Перевірочні контрольні роботи». До кожної теми курсу пропонується різнорівнева контрольна робота, метою якої є діагностування знань, вмінь та навичок учнів.

Посібник призначений для вчителів загальноосвітніх шкіл, які викладають курс екології.

Обсяг 51 сторінка.

8. Виговська Наталія Володимирівна, вчитель біології Верхняцької загальноосвітньої школи I-III ступенів Христинівської районної ради

Відділ Покритонасінні (Навчальний посібник для вчителів біології)

Анотація

У посібнику представлено плани-схеми, методичні розробки уроків (8) й теми проектів й рефератів, практичних занять до теми «Покритонасінні». Автор пропонує використовувати інтерактивні технології навчання. План-схеми допоможуть вчителю розподілити час уроку, вибрати форми і методи навчання і таким чином досягти певних результатів навчання.

Посібник містить також учнівські реферати з таких тем: «Їх занесено до Червоної книги», «Квітники», «Квіткові рослини».

Обсяг: 80 сторінок.

9. Криворучко Мар’яна Володимирівна, вчитель біології Смілянського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа I-III ступенів №15»Смілянської міської ради

Життя з метаморфозом (Навчальний посібник)

Анотація

У посібнику в доступній і разом з тим науковій формі описано специфіку метаморфозу у тварин різних систематичних категорій. Ретельно підібраний інформаційний матеріал та ілюстрації створює цілісну картину процесу метаморфоз у царстві тварин. Автор пропонує план вивчення цієї теми та список рекомендованої літератури.

Обсяг: 57 сторінок.

10. Семеняка Дмитро Миколайович, вчитель біології Геронимівської загальноосвітньої школи I-III ступенів Черкаської районної ради

Тестові завдання з біології, 9 клас

Анотація

Методичний посібник містить тестові завдання для поточного та підсумкового контролю навчальних досягнень учнів. Запропоновані різнорівневі тестові завдання допоможуть закріпити знання, розвинути вміння й навички здійснювати логічні операції. Посібник призначений для здійснення ефективного контролю за якістю знань з біології.

Обсяг 93 сторінки.

11. Бойченко Лариса Федорівна, вчитель біології та географії Шостаківського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа I-II ступенів» Катеринопільської районної ради

Використання інтерактивних та комп’ютерних технологій на уроках біології

Анотація

У методичному посібнику представлено різноманітні дидактичні матеріали (ситуаційні задачі, кросворди, інтерактивні вправи, презентації) до розділів «Кров і лімфа» та «Кровообіг і лімфообіг». Матеріали науково обґрунтовані, викладені системно і логічно. Їх можна використовувати під час засвоєння нового матеріалу, оцінювання навчальних досягнень учнів з біології, для розвитку їхньої пізнавальної активності.

Обсяг: 26 сторінок.

12. Запісочна Людмила Володимирівна, вчитель хімії і біології Лебедівської загальноосвітньої школи I-III ступенів Кам’янської районної ради

Формування творчої особистості (Формування творчих здібностей учнів засобами уроків біології і хімії) (Методичний посібник)

Анотація

Даний посібник містить дидактичні матеріали, які висвітлюють роботу щодо формування творчої особистості учня зокрема: казки, вірші, кросворди, загадки та прислів’я, малюнки, вироби.

Автор даного посібника пропонує методичні розробки нестандартних уроків, зразки інтерактивних вправ та контрольних завдань до розділу «Біологія тварин», матеріали навчальної практики з біології та хімії, зразки власних творчих робіт.

Обсяг: 189 сторінок.

12. Гончар Світлана Миколаївна, вчитель біології Вікнинської загальноосвітньої школи I-III ступенів Катеринопільської районної ради

Презентація з біології по темі «Дихання, 9 клас» (Методичний посібник)

Анотація

Посібник містить методичні розробки уроків-презентацій до теми «Дихання». Матеріали посібника викладені у цікавій формі. Автор пропонує різноманітні дидактичні матеріали ( таблиці, схеми, творчі завдання, тести для підсумкового контролю, запитання для самостійної роботи учнів, тестові завдання з використанням малюнків, пізнавальні задачі). Їх можна використовувати під час засвоєння нового матеріалу, оцінювання навчальних досягнень учнів, для розвитку їхньої пізнавальної активності.

Обсяг: 110 сторінок.

Кращі серій цифрових ресурсів можна відзначити такі:

  1. Бойченко Лариса Федорівна, вчитель біології Шостаківського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа I-II ступенів» Катеринопільської районної ради

Біологія людини, 9 клас. Теми: «Кров і лімфа», «Кровообіг і лімфообіг»


  1. Курко Людмила Миколаївна, вчитель біології Жашківської загальноосвітньої школи I-III ступенів №4 Жашківської районної ради

Первоцвіти (відеофільм). Птахи України.


  1. Козинець Людмила Володимирівна, вчитель біології Канівської загальноосвітньої школи I-III ступенів №3 Канівської міської ради

Білки. Білки як природні біополімери.
4. Янкова Євгенія Михайлівна, методист районного методичного кабінету, Хижняк Катерина Іванівна, вчитель біології Степанецької спеціалізованої школи I-III ступенів Канівської районної ради

Земноводні.


  1. Ізотов Михайло Дмитрович, вчитель біології Хижнянської загальноосвітньої школи I-III ступенів Жашківської районної ради

Різноманітність птахів.
6. Оксанич Олена Іванівна, вчитель біології Ватутінської загальноосвітньої школи I-III ступенів №5 Ватутінської міської ради

Аристократи моря

Схожі:

Анотації до матеріалів обласної виставки претендентів до нагородження вчителів біології
Юрченко Людмила Петрівна, вчитель біології Черкаської гімназії №31 Черкаської міської ради, старший вчитель
Методична робота в школі будується на досягненнях науки, ППД, системою...
ППД, системою аналітичної, організаційної, діагностичної, пошукової, дослідницької, науково-практичної, інформаційної діяльності...
Тест: "Біологія" Ціль тестування: "Перевірка знань базових теоретичних...
Висновок експерта: Тестові завдання відповідають заявленій меті (цілі) тестування, не містять помилок, професійно коректні
БІОЛОГІЯ програма зовнішнього незалежного оцінювання
Програму зовнішнього незалежного оцінювання з біології розроблено на основі чинних програм для загальноосвітніх навчальних закладів:...
Програми з біології та екології
Біологія. 7-11 класи. Програма для загальноосвітніх навчальних закладів. Біологія. 7-11 класи. – К.: Перун, 2005
ЗАЯВ А щодо зміни виборчої адреси виборця, який проживає на території України
Відповідно до статті 20 Закону України "Про Державний реєстр виборців" прошу внести до виборчої адреси такі зміни
Тема: приєднання та від’єднання файлів і поштових повідомлень
Адресна книга призначена для зберігання різних відомостей про адресатів, які можуть легко використовуватися системою. У цій книзі...
Інформаційне повідомлення
Наукові статті (за бажанням) будуть надруковані у науковому часописі Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова....
Філіп Котлер Маркетинг менеджмент Розробка маркетингових стратегій...
Маркетинг менеджмент Розробка маркетингових стратегій для лідерів, претендентів на лідерство, послідовників і мешканців ринкових...
Завадський І. О. та ін. Інформатика: 9 кл.: Підруч для загальноосвіт...
Протоколи Інтернету. Адресація в Інтернеті, поняття IP-адреси, доменного імені та URL-адреси. Способи підключення до Інтернету, функції...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка