Вікторина-тест «Весела хімія»


Скачати 27.35 Kb.
НазваВікторина-тест «Весела хімія»
Дата18.12.2013
Розмір27.35 Kb.
ТипДокументи
bibl.com.ua > Туризм > Документи
Вікторина-тест «Весела хімія»

Підготувала вчитель вищої категорії

ЗНЗ №63 Подільського району м. Києва

Маринич Олена Борисівна

Для підвищення пізнавальної активності учнів, любові до предмета, у школі проходять тематичні тижні хімії. В рамках цього заходу проводяться відкриті уроки, цікаві ігри, змагання. Пропоную до вашої уваги веселу тест-вікторину для учнів 8 класу. Подібні заходи допомагають сформувати інтерес і привернути увагу до предмета хімії, перевірити рівень вміння використовувати набуті знання у нестандартних ситуаціях.

  1. Серед перерахованих слів знайдіть хімічний елемент.

А. Балістит

Б. Апогей

В. Зенкер

Г. Гасій

Д. Тамбур

2. Якої реакції не існує?

А. Сполучення

Б. Розкладу

В. Розчарування

Г. Окиснення

Д. Обміну

3. Хто серед них не хімік? А хто він?

А. Амадео Авогадро

Б. Вюрц Шарль Адольф

В. Гей Люсак

Г. Шарль Перо

Д. Карл Шееле

4. Природний каучук - це сік дерева…

А. Баобаба

Б. Гевеї

В. Берези

Г. Кипариса

Д. Платана

5. Якого хімічного елемента не існує?

А. Францій

Б. Германій

В. Італій

Г. Америцій

Д. Галій

6. Який метелик не літає?

А. Аполлон

Б. Моль

В. Кропивниця

Г. Махаон

Д. Бражник

7. Як дослівно перекладається з давньогрецької «азот»?

А. Позбавлений життя

Б. Приємне повітря

В. Незамінний

Г. Добриво

Д. Життєдайний

8. Хто тут лишній?

А. І.В.Мічурін

Б. М.В.Ломоносов

В. Н.М.Бутлеров

Г. В.В.Марковников

Д. О.П.Виногадов

9. Які таблиці використовуються в хімії?

А. Таблиця множення

Б. Таблиця Піфагора

В. Таблиця калорійності

Г. Таблиця Брадіса

Д. Таблиця розчинності

10. Самий «лінивий» метал

А. Натрій

Б. Магній

В. Калій

Г. Літій

Д. Золото

11. Що таке «гримучий газ»?

А. Газ із побутового газового балона

Б. Подих гримучої змії

В. Суміш хлору з повітря

Г. Суміш водню з киснем

Д. Любий газ можна назвати «гримучим»

12. Як звати розумного друга Світлани Букіної із серіалу «Щасливі разом»?

А. Ванадій

Б. Германій

В. Радій

Г. Цирконій

Д. Осмій

13. Що називається «царською горілкою»?

А. Горілка, яку пили царі

Б. Горілка, яку створив Д.І.Менделєєв

В. Суміш концентрованої нітратної та хлоридної кислот

Г.Суміш етилового спирту і води

Д. Домашній самогон

14. Як використовували нафту древні єгиптяни?

А. Як засіб для засмаги

Б. Для бальзамування трупів

В. Для добування бензину

Г. Як ГЗМ

Д. Не використовували взагалі

15. Хто з учених-хіміків зображений на портретах без бороди?

А. Бекетов Микола

Б. Кекуле Фрідріх Август

В. Бутлеров Олександр

Г. Менделєєв Дмитро

Д. Складовська-Кюрі Марія

Відповіді:

1- Г, 2- В, 3- Г, 4- Б, 5- В, 6- Б; 7- А; 8- А; 9- Д; 10- Д; 11-Г; 12-Б; 13-В; 14-Б; 15-Д

Схожі:

Вікторина "ЦІКАВА НАУКА ХІМІЯ" Мета
Мета: зацікавити учнів предметом вивчення хімії, розвивати ерудицію, логічне мислення; вміння аналізувати та узагальнювати
1 година на тиждень, разом 35
Хімія природнича наука. Хімія в навколишньому світі. Короткі відомості з історії хімії
Дорогі друзі! Сьогодні у нас незвичайна подорож країною спорту. Всі...
Всі ви діти мрієте вирости гарними,культурними,здоровими, сильними, розумними, хоча все залежить від вас самих. У нас сьогодні вікторина,...
Величко Л. П. Органічна хімія, 10-11 кл. (підручник для класів хімічного...
Програми для профільного навчання учнів загальноосвітніх навчальних закладів: рівень стандарту, академічний рівень, профільний рівень...
Урок № Клас 5 Тема: Використання декоративних елементів в оформленні...
Тема: Використання декоративних елементів в оформленні дитячої книжки. Творча колективна робота «Весела абетка»
Тест №9 кл. Тема №2. Хімічний зв’язок. Окисно-відновні реакції. Варіант...
Тест містить: закриті завдання з однією правильною відповіддю 1-6; 8-12; 14-16; 18; 20; у18, 20
Факультативний курс «Хімія в побуті» Автор: Замулко О.І., методист...
Факультативний курс «Хімія в побуті» призначений для допрофільної підготовки учнів 8 класу. Зміст програми розрахований на 34 години...
Хімічна компонента є обов’язковою складовою системи загальної природничо...
Разом з іншими предметами хімія покликана реалізувати мету загальної середньої освіти, розв’язувати завдання розвитку особистості,...
Під час профілактичного огляду у пацієнта 18 років після видалення...
Тест емалевої резистентності (ТЕР-тест) становить 7 балів. Які морфологічні зміни характерні для даного захворювання
Тест Кеттелла (16 RF- опитувальник)
Даний тест універсальний, практичний, дає багатогранну інформацію про індивідуальність. Він містить 105 запитань. Час дослідження...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка