Опис програми ArchiCAD


Скачати 59.19 Kb.
Назва Опис програми ArchiCAD
Дата 19.04.2013
Розмір 59.19 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Інформатика > Документи
Опис програми ArchiCAD

Віртуальне будівля - основа концепції

Пакет ArchiCAD базується на концепції «віртуального будівлі», вперше розробленої компанією Graphisoft ще в 1984 році. З року в рік, від версії до версії все могутніше і зручніше стає пакет, удосконалюються інструментальні засоби і методи роботи з ними, але його основна ідея залишається незмінною. Відповідно до концепції «віртуального будівлі» Архітектору надається повний набір орієнтованих на архітектурно-будівельне проектування спеціалізованих інструментів, за допомогою яких створюється «віртуальне будівля» - об'ємна модель, що відповідає реальному будівлі, але існуюча тільки в пам'яті комп'ютера. З цієї віртуальної моделі витягується різноманітна інформація:

креслення (плани поверхів, розрізи і фасади, вузли і деталі і т. п.);

результати розрахунку кількісних показників (відомості, специфікації, експлікацій і т. п.);

презентаційні матеріали (фото реалістичні зображення, анімаційні фільми, сцени віртуальної реальності);

файли різних форматів для обміну даними із суміжниками, замовниками, консультантами та іншими учасниками процесу проектування, які користуються іншими програмами (AutoCAD, Microstation, 3D Studio та ін.)

«Віртуальне будівля» дозволяє працювати не з окремими ніяк не пов'язаними між собою кресленнями, а з моделлю реального будівлі, де всі елементи тісно взаємодіють один з одним, завдяки чому всі зміни, внесені в проект, автоматично відображаються і в документації. Такий підхід дозволяє вже на ранніх етапах проектування виявити і усунути більшість проблем, які обов'язково проявилися б на більш пізніх етапах проектування або, що ще гірше, на будівельному майданчику. Крім того, концепція «Віртуального будівлі» гарантує, що всі креслення точно відповідають один одному, оскільки являють собою різні способи відображення однієї і тієї ж моделі, а не окремі не пов'язані один з одним зображення.

Параметричні конструкції

Найважливішою особливістю пакета ArchiCAD є те, що, працюючи з ним, користувач має справу не з набором креслярських елементів, а зі звичними будівельними конструкціями: стінами, вікнами, перекриттями, дахами і т. д. Всі створювані конструкції є параметричними (т. е. описуються набором характерних для них параметрів) і, отже, в будь-який момент можуть бути відредаговані зміною їх параметрів. При цьому кожен конструктивний елемент несе в собі всю інформацію для подання його на кресленнях і в об'ємної моделі, а також для врахування його властивостей в кошторисах. Так, наприклад, стіна в ArchiCAD - не просто дві паралельні лінії зі штрихуванням між ними, а повністю параметричний об'єкт, що володіє характерними тільки для нього якостями (наприклад, для стін це здатність бесшовно сполучатися з іншими стінами, можливість вставки вікон і дверей) і містить в собі всі необхідні дані (геометричні розміри, типи ліній і штрихування для зображення на планах і.разрезах, матеріали зовнішньої, внутрішньої та торцевої поверхонь, відомості про площі поверхонь і про обсяг стіни для обчислення витрат будівельних матеріалів і т. д.)

Об'єктна технологія ArchiCAD

Разом з ArchiCAD поставляється велика бібліотека різноманітних об'єктів, що застосовуються в процесі проектування. У стандартну бібліотеку входить більше 1000 різноманітних елементів - вікна та двері, будівельні конструкції, меблі та світильники, елементи оформлення креслень і візуалізації. Ще кілька тисяч елементів можна придбати окремо. Безліч об'єктів можна завантажити з Інтернету (в тому числі і безкоштовно). Проте головною особливістю бібліотек ArchiCAD є не різноманіття Бібліотечних елементів, а використовувана при роботі з ними технологія.

В основі об'єктної технології ArchiCAD лежить Мова геометричних визначень (GDL), що дозволяє створювати «розумні» параметричні об'єкти довільної форми, властивості яких можуть визначатися як задаються користувачем параметрами, так і різними зовнішніми умовами (масштабом креслення, поверхом розміщення об'єкта, положенням об'єкта в просторі і ін.) Наприклад, при зміні масштабу креслення може автоматично змінюватися ступінь деталізації об'єктів, а 2D-символ однієї і тієї ж деталі може по-різному виглядати на різних поверхах.

Описувані за допомогою мови GDL об'єкти містять в собі 2D-символ для плану поверху, SD-модель для побудови об'ємних зображень і всі необхідні дані для формування специфікацій. Шляхом простого зміни параметрів на основі одного об'єкта може бути отримано нескінченну різноманітність його варіантів, що відрізняються один від одного формою, розмірами, матеріалами та іншими властивостями. Завдяки своїм унікальним можливостям останнім часом GDL перетворюється з внутрішнього формату ArchiCAD в фактичний стандарт параметричного опису 3D-об'єктів в області архітектурно-будівельного проектування.

ArchiCAD - основа комплексного проектування

Функціональні можливості пакету ArchiCAD достатні для вирішення основних завдань архітектурно-будівельного проектування. Однак завдяки перевагам концепції «віртуального будівлі», можливості розширення функціональності за допомогою модулів і наявності потужних засобів взаємодії з іншими системами проектування ArchiCAD цілком здатний стати основою системи комплексного проектування в галузі будівництва. А що надається ArchiCAD можливість колективної роботи над проектами, завдяки якій команда проектувальників може об'єднати свої зусилля для досягнення спільної мети, при цьому аніскільки не заважаючи один одному, не має аналогів серед інших систем проектування.

Нововведення ArchiCAD 12

Підтримка багатопроцесорних систем - використання багатопроцесорних комп'ютерів при роботі з ArchiCAD 12 дозволяє значно підвищити продуктивність за рахунок збільшення швидкості навігації (при роботі як з 2D-документацією, так і в 3D-вікні) і генерації видів з 3D-моделі (наприклад, розрізів з прорахунком тіней). І, звичайно ж, зростає загальна швидкість роботи програми, а разом з тим - комфорт і зручність.

Зображення і штрихування - нові технології, закладені в програму, суттєво підвищують швидкість роботи з растровими зображеннями і величезними полями штрихувань як при проектуванні, так і при генерації та компонуванні креслень на аркушах. Крім того, зросла швидкість генерації документації у форматі PDF.

Тепер безпосередньо в Archicad з'явилася можливість відкривати креслення в форматі PDF.

В Archicad з'явилася можливість імпортувати листи готових креслень з формату PDF безпосередньо на аркуші проекту або навіть в простір моделі!

Формат PDF компанії Adobe - це найбільш використовуваний і універсальний формат для обміну-передачі документації між проектувальниками. Заводи і виробники часто публікують робочі і технічні матеріали з типовими вузлами, технологіями збирання та кріплення на сайтах у форматі PDF.

Тепер ці матеріали можна легко підключити до проекту Archicad і використовувати у своїй документації.

Навісні стіни - що з'явився в ArchiCAD 12 інструмент Навісні стіни відкриває нові можливості з проектування та документування складних рамних конструкцій. Він базується на новітній технології ArchiCAD - System Technology, яка в подальшому буде використовуватися при проектуванні складових систем.

Суть цієї технології полягає в тому, що проектована конструкція представляється у вигляді ієрархічної структури (в даному випадку - схеми розрізання конструкції, компонентів і додаткових аксесуарів), а користувач може легко контролювати і змінювати будь-яку частину стіни, деталізуючи і розвиваючи весь проект в цілому.

Відображення структури - дозволяє користувачам працювати зі сложнокомпозітнимі структурами стін і перекриттів і швидко відображати тільки несучу частина конструкції.

Нова версія Archicad дозволяє вийти архітекторам на новий рівень в області формоутворення, розробки концептуальних моделей і складних будівельних конструкцій. Сучасні, гнучкі, складні форми - наприклад, історичні будівлі - тепер легко спроектувати і підготувати по них документацію. Стіни, колони і балки тепер можна розміщувати під будь-яким кутом!

Ніяких строгих вертикально / горизонтальних будов - користувачі Archicad тепер можуть розміщувати стіни, балки і колони під будь-яким кутом. І саме класне в цьому те, що в похилі конструкції можна вставляти будь-які отвори з бібліотеки Archicad!

Зверніть увагу: ніяких обхідних шляхів, ніяких нових інструментів, ніяких додатків - все це стандартні інструменти Archicad, до яких ви всі вже звикли і які ви добре знаєте!

Автоматичні напрямні

В Archicad суттєво перероблений інтерфейс двомірного креслення - він став простіше, зручніше й зрозуміліше. Для креслення вам потрібна буде тільки мишка і одна рука. Направляючі будуть автоматично з'являтися як тільки ви затримаєте курсор миші над межею об'єкта або його вершиною. Але якщо вас дратують постійно з'являються і зникають напрямні, ви їх можете легко відключити через налаштування інтерфейсу.

Ручне введення цифрових даних при роботі з графікою Рішення задач моделювання істотно спрощується в Archicad завдяки новому комбінованого графічно-цифровому методу введення даних. Як тільки ви починає вводити графічні дані, тут же з'являється можливість задати цифрові значення в динамічних підказках. Користувачеві потрібно буде запам'ятати лише кілька клавіш і команд, за допомогою яких редагуються об'єкти: всі вони однакові для різних операцій. Це робить Archicad швидше і простіше у використанні.

http://www.youtube.com/watch?v=69HdNWnkq50&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=PGL2EEVjLEY&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=TQD84KkmhP4&feature=related

Схожі:

ПАМЯТКА ПАМЯТНИК. Розрізняються значенням
Складовими частинами опису місцевості є опис місця та опис предметів, що на цьому місці розташовані
Урок з української мови Тема: «Особливості побудови опису»
Дати школярам уявлення про особливості побудови опису; формувати вміння відрізняти опис від інших типів мовлення; навчити розрізняти...
Опис програми Autocad
«AutoCAD» це та програма, яка потрібна саме Вам. «AutoCAD» це система, яка є лідером на ринку систем автоматизованого проектування....
ВИКОРИСТАННЯ ІГРОВОЇ ТЕРАПІЇ У РОБОТІ З ДІТЬМИ З ОСОБЛИВИМИ ПОТРЕБАМИ
У статті розкрито основні питання використання ігрової терапії у роботі з дітьми дошкільного віку. Дано опис програми корекційно-розвивальних...
29. Опис та використання підпрограм
Реалізація базових алгоритмічних структур процедурною мовою програмування. Опис процедур та функцій процедурною мовою програмування....
Поняття про бібліографію. Історія бібліографії. Бібліографія в Україні....
Мета: ознайомити учнів з поняттям про бібліографію, її призначенням, історією виникнення бібліографії в Україні; навчити аналізувати...
Конспект уроку української мови у 8 класі на тему: «Твір-опис місцевості...
ТЕМА: ПИСЬМОВИЙ ТВІР-ОПИС МІСЦЕВОСТІ (ВУЛИЦІ, СЕЛА, МІСТА) НА ОСНОВІ ОСОБИСТИХ СПОСТЕРЕЖЕНЬ І ВРАЖЕНЬ У ХУДОЖНЬОМУ СТИЛІ
Опис доброчинної соціальної програми «Крок у майбутнє: благодійне...
Україні громадянського суспільства, можливість реалізації дітьми конституційного права на безоплатну освіту
ПРОГРАМИ ДЛЯ ЗАГАЛЬНООСВІТНІХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ
Навчальні програми для профільного навчання. Програми факультативів, спецкурсів, гуртків
Тема: Настройка інтерфейсу програми
Мета: розглянути основні елементи вікна програми та вікна документа, налаштувати вікно програми для ефективної роботи в текстовому...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка