Кредитний договір № [pcredit: mynumdognew]


Скачати 142.28 Kb.
Назва Кредитний договір № [pcredit: mynumdognew]
Дата 19.04.2013
Розмір 142.28 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Банк > Документи
Кредитний договір № [pcredit:mynumdognew]

м. Львів, [pcredit:myorgdate] року,

Публічне акціонерне товариство „Ідея Банк”, місцезнаходження: 79008, Україна, м.Львів, вул.Валова, 11, код ЄДРПОУ 19390819, в особі уповноваженого представника Масловської Ольги Петрівни, що діє на підставі довіреності №16-998/1 від 30.06.2011, далі – Банк, з одного боку, та

[pcredit:name], що проживає за адресою: [pcredit:address2], паспорт [pcredit:passport], ідент. номер [pcredit:statecode], далі – Позичальник, з іншого боку, про наступне:

§ 1

1. Банк надає Позичальнику кредит у сумі [amount] грн. ([pcredit:mysum_prop1]) на строк [pcredit:cmonth] місяців.

2. Кредит надається для:

a) фінансування купівлі Позичальником транспортного засобу (далі – ТЗ) марки [pcredit:markaauto], моделі [pcredit:modelauto] , [pcredit:dataauto] року випуску, номер кузова [pcredit:autonomervin], у сумі [pcredit:summaautosalon] грн.;

b) фінансування страхового платежу для страхування ТЗ на умовах повного КАСКО в сумі [pcredit:kaskosummaauto] грн.;

c) фінансування страхового платежу за страхування життя Позичальника в сумі [pcredit:zsummaautolife] грн.

3. Роздрібна ціна купівлі ТЗ становить [pcredit:summaauto] грн. ([pcredit:txtsummaauto]), в т.ч. ПДВ.

4. Позичальник власними коштами сплачує продавцю частину ціни купівлі ТЗ грн. [pcredit:avanssummaauto] ([pcredit:txtavanssummaauto2]).

§ 2

1. За користування кредитом протягом перших 12 місяців Позичальник сплачує проценти за фіксованою ставкою в розмірі [pcredit:percent1]% річних, а починаючи з 13-го місяця користування кредитом Позичальник сплачує річну змінювану процентну ставку в розмірі, що визначається як змінна частина ставки збільшена на 7,14% (Маржу Банку).

2. Змінна частина ставки дорівнює потрійній середньозваженій процентній ставці за залученими депозитами на рахунки домашніх господарств в гривні по всій банківській системі України за попередній місяць (під «попереднім» розуміється останній місяць за який опублікована інформація на сайті НБУ на момент затвердження змінної частини процентної ставки по кредиту). (пункт 4.1.2.11 Розділу Фінансові ринки, Статистика щомісячного електронного бюлетеня НБУ), надалі – «Індекс». Індекс встановлюється Національним банком України та використовується, як база для визначення процентної ставки. Індекс переглядається та може змінюватись не частіше ніж раз на 12 (дванадцять) місяців. Статистичні дані Національного банку України, які містять Індекс, розміщуються для ознайомлення відповідно до графіку поширення статистичних даних на офіційному сайті Національного Банку України за адресою http://www.bank.gov.ua/control/uk/publish/category?cat_id=71195

3. Банк може в будь-який момент за Рішенням Правління Банку визначити змінну частину процентної ставки нижчу ніж ставка, яка розрахована відповідно до п.2 § 2 цього Договору на основі зміни ключових ринкових показників.

4. Станом на день укладення Договору змінна частина ставки, визначена за Рішенням Правління Банку, становить [pcredit:liborpercent]%, що разом з Маржою Банку складає змінювану процентну ставку в розмірі 22,90%.

5. Банк повідомляє Позичальника про зміну розміру процентної ставки та надає Позичальнику новий Графік щомісячних платежів листом або на електронну пошту без внесення змін (доповнень) до Договору не пізніш як за 15 календарних днів до дати, з якої почне діяти нова ставка. Повідомлення про зміну розміру процентної ставки стає невід’ємною частиною цього Договору.

6. Позичальник стверджує, що розуміє суть і принципи визначення процентної ставки, усвідомлює ризики, які випливають з змінної частини ставки за весь період кредитування і погоджується на ці ризики.

7. Максимальний розмір збільшення процентної ставки може становити не більше ніж 40 % (сорок відсотків) річних.

8. У випадку припинення публікації Національним банком України статистичних даних, які містять Індекс, або в разі, якщо зобов’язання про змінну частину ставки стає недійсним з інших передбачених законом підстав, Банк протягом 15-ти робочих днів визначає новий індекс, на підставі якого буде встановлюватися процентна ставка по кредиту. Новий індекс вступатиме в силу з 1-го числа місяця, наступного після місяця, в якому Банком буде визначено новий індекс (далі – Дата дії нового індексу) шляхом укладення додаткового договору. При відсутності згоди Позичальника (непідписання вищевказаного додаткового договору) – починаючи з Дати дії нового індексу вважається діючою та застосовується Фіксована ставка, передбачена п. 9 §2 Договору; це ж правило застосовується для визначення процентної ставки за кредитом у період від дати, наступної за датою ліквідації/недійсності змінної частини ставки, до Дати дії нового індексу.

9. В передбачених Договором випадках Позичальник сплачує проценти за Фіксованою процентною ставкою в розмірі 50% (п’ятдесят відсотків) річних, але в будь-якому випадку не менше ніж максимальний розмір процентної ставки за строковими вкладами (депозитами) в гривні, збільшеної на 7,14%, що діють у Банку на Дату дії нового індексу.

§ 3

1. Забезпеченням виконання зобов’язань за даним Договором є : застава ТЗ, вказаного в п. 2 §1 Договору, згідно з договором застави ТЗ, який укладається Сторонами. Крім того, Позичальник несе відповідальність за даним Договором всім своїм майном.

§ 4

1. Позичальник зобов’язаний отримати кредит і погашати заборгованість за даним Договором у вигляді ануїтетних платежів[1] (далі - щомісячні платежі) на рахунок №[pcredit:myretacctranzit] відповідно до Графіку щомісячних платежів (далі – Графік).

§ 5

1. За дорученням Позичальника кредитні кошти перераховуються Банком, після надання Позичальником забезпечення згідно з §3 Договору та підписання ним договору застави ТЗ і договору страхування ТЗ на умовах повного КАСКО, за такими реквізитами:

a) в сумі [pcredit:summaautosalon] грн. – на поточний рахунок [pcredit:nozvaheka] № [pcredit:nomercheka] в банку [pcredit:bankcheka], МФО [pcredit:chekamfo], код ЄДРПОУ [pcredit:codcheka];

b) в сумі [pcredit:kaskosummaauto] грн. – за страхування ТЗ на умовах повного КАСКО на поточний рахунок [pcredit:strahnozvaheka] №[pcredit:strahnomercheka] в [pcredit:strahbankcheka], МФО [pcredit:strahchekamfo];

c) в сумі [pcredit:zsummaautolife] грн. – за страхування життя Позичальника на поточний рахунок ПАТ «Гарант-лайф» №37390000203016.980 у ПАТ «Ідея Банк», МФО 336310, код ЄДРПОУ 19390819.

2. Позичальник має право достроково погасити кредит повністю або частинами до закінчення строку, передбаченого п. 1 §1 Договору. Термін внесення дострокового платежу за Договором повинен відповідати терміну внесення щомісячного платежу, передбаченого Графіком, а про намір сплати Позичальник зобов’язаний повідомити Банк не пізніше ніж за 5 (П’ять) банківських днів до дати платежу, подавши особисто або надіславши рекомендованим листом заяву на юридичну адресу Банку. Сплачена таким чином сума коштів зараховується в погашення боргу в наступному порядку: в першу чергу погашається заборгованість по неустойкам (штраф, пеня), в другу чергу прострочена заборгованість (за кредитом, відсоткам, комісіям), потім поточні платежі за Договором, решта коштів зберігається на Рахунку Банку і в дату чергового щомісячного платежу погашається сума щомісячного платежу, а залишок коштів спрямовується на погашення кредиту. У випадку відсутності письмової заяви Позичальника часткова сплата кредиту зараховується в оплату щомісячних платежів, тобто кошти зберігаються на Рахунку Банку та списуються в оплату щомісячних платежів згідно з Графіком. Після часткового дострокового погашення кредиту Банк надсилає Позичальнику новий Графік.

3. Позичальник доручає Банку здійснювати договірне списання грошових коштів з будь-яких його рахунків у Банку, в розмірі існуючої заборгованості за кредитом, нарахованими відсотками, неустойками тощо. Таке договірне списання може здійснюватися Банком на підставі цього Договору будь-яку кількість разів. В тому числі Позичальник доручає Банку без додаткового погодження з ним здійснювати договірне списання коштів з будь-якого рахунку Позичальника у іншій валюті (у випадку відсутності або недостатності у Позичальника коштів у валюті кредиту) і доручає самостійно продати таку валюту, на міжбанківському валютному ринку України за курсом, що визначається на дату такого продажу, на що Позичальник уповноважує Банк шляхом підписання цього Договору. При цьому всі витрати, пов‘язані із продажем коштів у інших валютах, включаючи (але не виключно) комісії (згідно діючих тарифів), обов’язкові платежі до бюджету та позабюджетних фондів за операції купівлі-продажу валют та всі інші витрати, покладаються на Позичальника та утримуються Банком чи списуються в порядку договірного списання. Позичальник підписанням цього Договору надає право Банку утримати комісійну винагороду в гривнях з коштів, отриманих від продажу іноземної валюти або банківських металів, без зарахування цієї комісійної винагороди на його поточний рахунок в національній валюті. При цьому Позичальник доручає Банку оформити заявку на продаж іноземної валюти на Міжбанківському валютному ринку України від його імені. У реквізиті меморіального ордеру “Призначення платежу” Банк зазначає номер, дату і пункт цього Договору, яким передбачена можливість застосування договірного списання.

§ 6

1. Банк має право ініціювати перед Позичальником перегляд (зміну) Фіксованої процентної ставки, передбаченої п. 9 §2 Договору, в залежності від зміни будь-якого з факторів: грошово-кредитної політики або облікової ставки Національного банку України та/або зміни вартості ресурсів, що залучаються Банком, зміни кредитного ризику, зміни ринкової вартості ТЗ, попиту і пропозиції на кредитному ринку або інших факторів з відповідним повідомленням про це Позичальника будь-яким із способів на вибір Банку: або шляхом надіслання листа на вказане Позичальником у Договорі його місце проживання, або при його явці в Банк, або через місцеві або регіональні друковані засоби масової інформації.

2. В разі мовчання (відсутності письмових заперечень) Позичальника протягом 5 (п’яти) банківських днів з моменту повідомлення його в будь-який з вищевказаних способів про ініціювання Банком перегляду (зміни) Фіксованої процентної ставки вважається, що Позичальник погодився з правочином про перегляд (зміну) розміру Фіксованої процентної ставки по кредиту, запропонованої Банком, без укладення додаткових договорів до Договору, а змінений розмір Фіксованої процентної ставки по кредиту набуває чинності після закінчення вищевказаного строку п’яти банківських днів (якщо більш пізня дата зміни Фіксованої ставки не вказана Банком у повідомленні) та відображається у виписці з позичкового рахунку Позичальника, яка надається при найближчій його явці в Банк або надсилається Позичальнику поштою.

3. Якщо Позичальник не погоджується з запропонованим Банком переглядом (зміною) Фіксованої процентної ставки по кредиту, Позичальник зобов’язаний протягом вищевказаного строку п’яти банківських днів письмово повідомити Банк про свою незгоду.

4. Банк має право змінювати в односторонньому порядку свої Тарифи (окрім процентної ставки), повідомивши про це Позичальника у будь-який із способів, передбачених п. 1 §6 Договору, вказавши дату, з якої починають діяти зміни/нові Тарифи.

§ 7

1. Банк, згідно зі своїми Тарифами, стягує оплати і комісії за надання таких послуг: (1) зміна Графіку, пов’язана із зміною строку кредиту, (2) зміна Графіку, пов’язана з достроковим частковим погашенням кредиту, (3) зміна Графіку, пов’язана із зміною порядку визначення розміру/структури щомісячних платежів, (4) висилання Позичальнику Нагадування про сплату кредиту, (5) комісія за переказ коштів з транзитного рахунку, (6) інші послуги, передбачені Тарифами Банку.

2. Позичальник зобов’язується сплатити (одноразово) комісію за видачу кредиту у розмірі [pcredit:comiszavudachu] грн. ([pcredit:comiszavudachutxt]), що сплачується на рахунок № [pcredit:acc2206] у ПАТ „Ідея Банк”, МФО 336310 в день укладення цього Договору.

§ 8

1. Банк має право вимагати від Позичальника дострокового повернення кредиту в разі одного з таких випадків: (1) втрати Позичальником, знищення або пошкодження ТЗ/предмету застави; (2) передачі в наступну заставу ТЗ без згоди Банку; (3) відчуження та іншого розпорядження ТЗ без згоди Банку; (4) прострочення оплати чергового ануїтетного платежу (його частини) більш ніж на 30 (тридцять) днів; (5) несвоєчасного та/або неналежного укладення договору страхування ТЗ; (6) в разі розірвання Банком Договору; (7) неподання або несвоєчасного подання документів, що підтверджують фінансовий стан Позичальника; (8) порушення Позичальником будь-яких інших умов Договору та в інших випадках, передбачених чинним законодавством. Розірвання даного Договору не припиняє нарахування штрафних санкцій передбачених в § 9 даного Договору.

2. Банк має право розірвати Договір в односторонньому порядку в разі прострочення сплати Позичальником двох щомісячних платежів, надіславши Позичальнику повідомлення із зазначенням дати розірвання Договору. В такому випадку Договір вважається розірваним з дати, вказаної в повідомленні Банку, термін повернення кредиту вважається таким, що настав, нарахування процентів припиняється з дати розірвання Договору.

§ 9

1. У разі порушення Позичальником строків сплати щомісячних платежів, Банк має право нарахувати та стягнути з Позичальника витрати, пов’язані з супроводом і стягненням простроченої заборгованості за Договором (у тому числі, але не обмежуючись, на листування, телефонні дзвінки, виїзди до Позичальника, розшук Позичальника, послуги сторонніх організацій, згідно з Тарифами Банку).

2. В разі порушення Позичальником термінів сплати щомісячних платежів від 1 до 60 днів, Банк має право нарахувати та стягнути з Позичальника штрафні санкції (пеню) в розмірі 0,15% (нуль цілих п’ятнадцять сотих відсотка) від простроченої суми боргу за кожен день прострочки.

3. В разі порушення Позичальником термінів сплати щомісячних платежів більше ніж на 60 днів, Банк має право нарахувати та стягнути з Позичальника штрафні санкції (пеню) в розмірі 0,65% (нуль цілих шістдесят п’ять сотих відсотка) від простроченої суми боргу за кожен день прострочки. Сплата пені не звільняє від виконання зобов'язань за цим Договором.

4. В разі неподання або несвоєчасного подання Позичальником документів, що підтверджують фінансовий стан Позичальника за останні 6 (шість) місяців, та/або невиконання/несвоєчасного виконання поновлення дії договору (договорів) страхування заставного майна, та/або полісу обов’язкового страхування цивільної відповідальності власників наземних транспортних засобів, та/або неподання/несвоєчасного подання відповідно оформленого акту перевірки заставного майна, Банк має право вимагати від Позичальника сплати штрафу в розмірі 2,5% від початкової суми кредиту за кожний випадок порушення, стягнувши витрати із позичальника (в тому числі, але не обмежуючись, за рахунок предмету застави), або зарахувати наступний платіж (платежі) позичальника за договором у погашення штрафних санкцій.

5. У випадку невиконання або неналежного виконання зобов’язань за Договором винна Сторона повинна відшкодувати іншій Стороні усі завдані цим збитки. Збитки відшкодовуються понад суму штрафних санкцій, визначених відповідно до Договору.

§ 10

1. Строк дії: Договіp діє починаючи з моменту його підписання Сторонами та до повного виконання Стоpонами усіх їхніх зобов'язань.

2. Позичальник заявляє та гарантує, що: уся інформація, відомості та документи (у тому числі ті що містяться в Договорі та кредитній справі Позичальника в Банку), які повідомлені та надані ним Банку з метою одержання кредиту, є достовірними і відповідають дійсності; Банк повідомив йому в належній формі в повному обсязі інформацію, передбачену ч.2 ст. 11 Закону України „Про захист прав споживачів”, зазначена інформація йому відома та зрозуміла, з вказаним Законом він ознайомлений; він ознайомився з Тарифами Банку і згоден з ними; належний йому примірник оригіналу Договору з усіма додатками до нього йому вручено Банком при підписанні Договору; умови Договору він вважає справедливими і такими, що відповідають його інтересам, а також надає свою згоду на збір, зберігання, використання та поширення через бюро кредитних історій інформації про нього.

3. Позичальник надає згоду Банку у випадку виникнення простроченої заборгованості за Договором на розкриття третім особам інформації про нього та його операції, що становлять банківську таємницю[2].

4. Позичальник стверджує, що під час отримання гарантійного листа ознайомився з кредитним договором та договором застави і згідний з їх змістом.

5. Всi змiни i доповнення до даного Договору оформляються додатковим договором Сторiн, що є невід’ємною частиною Договору.

6. Повідомлення за Договором повинні бути складені у письмовій формі. Такі повідомлення здійснюються Банком, направляються листом за адресою Позичальника, вказаною в Договорі або на іншу адресу вказану Позичальником. Вислана таким чином кореспонденція вважається доставленою належним чином. Допускається повідомлення Банком Позичальника шляхом телефонного нагадування.

7. Якщо Позичальник змінить своє місце проживання чи інші реквізити, вказані в Договорі, він зобов’язаний письмово інформувати про це другу Сторону в строк за 7 (сім) днів до того, як новi реквiзити вступлять в силу.

8. Всі суперечки та вимоги, які виникають при виконанні даного Договору, при неможливості досягнення згоди, передаються на вирішення суду.

9. Строк позовної давності для стягнення боргу за Договором встановлюється тривалістю в 5 (п’ять) років.

10. Невід’ємною частиною цього Договору є додатки до нього (додаток №1 – Графік щомісячних платежів; додаток №2 – Положення про загальні умови кредитних договорів та забезпечення кредитів заставою ТЗ).

11. Позичальник підписом на цьому Договорі стверджує, що отримав додатки до Договору (додаток №1 – Графік щомісячних платежів; додаток №2 – Положення про загальні умови кредитних договорів та забезпечення кредитів заставою ТЗ) та ознайомлений з їх змістом.

12. Договiр складений у 3 (трьох) оригінальних примiрниках, по одному для кожної із Сторін, кожний з яких має однакову юридичну силу.

Підписи Сторін:

Позичальник [pcredit:name] :

Банк Масловська Ольга Петрівна :

Підтверджую свою згоду на укладення кредитного договору в інтересах сім’ї:

[pcredit:wifename]

Підтверджую власноручний підпис Позичальника та його подружжя і те, що наведені вище реквізити я встановив(ла) на підставі наданих мені оригіналів документів.

…………………………………. (п.і.б., підпис особи, яка заповнила Договір)

[1] Рівні платежі з рівними інтервалами між останніми платежами протягом певної кількості періодів. Проценти нараховуються за строк фактичного користування кредитними коштами, а погашення основного боргу проводиться нерівними частинами, тобто із загальної суми, що підлягає сплаті, частина коштів виділяється для сплати процентних платежів, а залишок спрямовується на погашення кредиту. При зменшенні залишку кредиту процентні платежі зменшуються, а платежі по кредиту збільшуються.

[2] Банк має право: (1) звернутися до працедавця Позичальника та інших осіб, від яких Позичальник має право отримувати будь-які виплати, з проханням оплати простроченої заборгованості за Договором за рахунок належних Позичальнику виплат від працедавця та інших осіб, а також розкрити працедавцю і зазначеним особам інформацію про позичальника, його кредитні операції, стан заборгованості перед Банком тощо, (2) розкрити будь-яким третім особам, у тому числі але не обмежуючись, через засоби масової інформації та/або іншим способом, інформацію про позичальника, його кредитні операції, стан заборгованості перед Банком тощо, (3) подавати інформацію про Позичальника та предмет застави в Єдину інформаційну систему “Реєстр Позичальників”, створену згідно постанови Правління НБУ № 245 від 27.06.2001 р.

Схожі:

КРЕДИТНИЙ ДОГОВІР

№ 21(продовження)
Договір міни. Договір дарування. Договір ренти. Договір довічного утримання (догляду)
«ФІНАНСОВО-КРЕДИТНИЙ МЕХАНІЗМ В СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОМУ РОЗВИТКУ КРАЇНИ» Макіївка – 2012
Збірка тез доповідей II Міжнародної науково-практичної конференції «Фінансово-кредитний механізм в соціально-економічному розвитку...
“Договір перевезення” складається з наступних розділів: вступу, 1)...
Ь сторін за перевезення вантажів; 3) Договір чартеру (фрахтування); 4) Договір найму (оренди) транспортного засобу; 5) Договір про...
ДОГОВІР НАЙМУ ОБЛАДНАННЯ
Сторони", а кожна окремо "Сторона") уклали цей Договір найму обладнання (надалі іменується "Договір") про наступне
Договір про надання послуг
Наведена нижче інформація є пропозицією укласти договір на абонентське обслуговування. Сплата першого рахунку є Вашою згодою укласти...
ДОГОВІР ОРЕНДИ об'єкта нерухомості
Сторони", а кожна окремо "Сторона") уклали цей Договір оренди об'єкта нерухомості (надалі іменується "Договір") про наступне
ДОГОВІР ОРЕНДИ ЛЕГКОВОГО АВТОМОБІЛЯ
Сторони", а кожна окремо "Сторона") уклали цей Договір оренди легкового автомобіля (надалі іменується "Договір") про наступне
ДОГОВІР НАЙМУ ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ
Сторони", а кожна окремо "Сторона") уклали цей Договір найму транспортних засобів (надалі іменується "Договір") про таке
ПУБЛІЧНИЙ ДОГОВІР ПРО НАДАННЯ ІНТЕРНЕТ ПОСЛУГ
П. П. "Інтер Д. С.", надалі за текстом «Провайдер», опубліковує даний Договір про надання Інтернет послуг (далі по тексту «Договір»),...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка