МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ пр. Перемоги


Скачати 97.14 Kb.
Назва МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ пр. Перемоги
Дата 12.11.2013
Розмір 97.14 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Туризм > Документи


МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

пр. Перемоги, 10, м. Київ, 01135, тел. (044) 481- 32 -21, факс (044) 236-1049

E-mail: ministry@mon.gov.ua, код ЄДРПОУ 38621185



Від 08.10.13 1/9-702

На № від

Міністерство освіти і науки, молоді та

спорту Автономної Республіки Крим,

департаменти (управління) освіти і науки

обласних, Київської та Севастопольської

міських державних адміністрацій
Про Всеукраїнську краєзнавчу конференцію
Відповідно до Плану міжнародних і всеукраїнських заходів з дітьми та учнівською молоддю на 2013 рік, за наказом МОНмолодьспорту України від 13.12.2012 № 1409 8-10 листопада 2013 року у м. Миколаєві відбудеться IV Всеукраїнська (VІІI Міжрегіональна) краєзнавча конференція учнівської молоді «Мій рідний край, моя земля очима сучасників» (умови додаються).

Захід проводиться Українським державним центром туризму і краєзнавства учнівської молоді та Миколаївським обласним центром туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді.

Програмою конференції передбачено проведення пленарного засідання, робота секцій, зустрічі з ученими, краєзнавцями, відвідання цікавих історико-культурних та природних об’єктів Миколаївщини.

До участі в конференції запрошуються делегації навчальних закладів Автономної Республіки Крим, областей України, міст Києва та Севастополя, до складу якої входять учні, вихованці та студенти віком до 21 року, відповідно до кількості зазначених в умовах секцій та один керівник.

Просимо до 11 жовтня ц.р. надіслати на адресу Миколаївського обласного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді (54055, м. Миколаїв, вул. Севастопольська, 63 або е-mail: [email protected] та s.grig@mail.ru) попередні заявки, пошуково-дослідницькі роботи та тези доповідей у друкованому та електронному варіантах.

Додаткова інформація за телефонами у м. Києві (044) 531-90-68 - Омельченко Дмитро Григорович, у м. Миколаєві (0512) 47-85-40, 36-12-19 - Сасюк Сергій Григорович.

Додаток на 5 арк.
Заступник Міністра Б. М. Жебровський


Шкірей М.І. (044) 481-32-51

Савченко Н.В. (044) 531-19-98

Додаток

до листа МОН України

від
Умови

проведення ІV Всеукраїнської (VІІI Міжрегіональної)

краєзнавчої конференції учнівської молоді

«Мій рідний край, моя земля очима сучасників»
1. Загальні положення

ІV Всеукраїнська (VІІI Міжрегіональна) краєзнавча конференція учнівської молоді «Мій рідний край, моя земля очима сучасників» (далі - конференція) проводиться з метою залучення учнівської молоді до пошуково-дослідницької діяльності, виховання поваги та бережливого ставлення до історико-культурної спадщини українського народу, природи рідного краю.

Завданнями конференції є:

покращення досвіду з організації пошуково-дослідницької роботи учнів та вихованців навчально-виховних закладів;

підтримка талановитих юних краєзнавців, сприяння їх самореалізації та стимулювання подальшої творчої діяльності;

видання збірки кращих пошуково-дослідницьких робіт;

поповнення інформаційного банку даних краєзнавчих об’єктів.
2. Місце та час проведення конференції

Конференція проводиться 8-10 листопада 2013 року на базі Миколаївського обласного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді (м. Миколаїв, вул. Севастопольська, 63).

Проїзд до зупинки «вул. Садова»: від залізничного вокзалу – маршрутними таксі №№ 8, 21, 51, тролейбусом №2, від автовокзалу – маршрутними таксі №№ 1, 8, 10, 15, 20, 21, 30, 31, 33, 34, 37, 41, 45, 46, 51, 52, 63, 76, 79, 91, тролейбусом №2.

Реєстрація учасників конференції 8 листопада 2013 року з 9.00 до 12.00 за адресою Миколаївського обласного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді. Від’їзд учасників – 10 листопада 2013 року після 12.00 (квитки на зворотній шлях необхідно придбати завчасно).

Для організації зустрічі делегацій необхідно до 1 листопада ц.р. повідомити час прибуття і номер потягу чи автобусного рейсу за телефонами: (0512)36-12-19, (093)5518555 чи на е-mail: [email protected] або [email protected]

3. Керівництво конференцією

Загальне керівництво підготовкою конференції здійснюють управління освіти і науки Миколаївської обласної державної адміністрації та Український державний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді.

Безпосередня відповідальність за підготовку та проведення заходу покладається на Миколаївський обласний центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді.


4. Учасники конференції

До участі в конференції запрошуються делегації районів (міст) Миколаївської області, а також інших регіонів України.

Склад делегації – учні, вихованці та студенти до 21 року по 1-й особі на секцію та 1 керівник.
5. Порядок проведення та програма конференції

Конференція проводиться в два етапи:

перший етап – (заочний) проводиться до 21 жовтня ц. р., під час якого оргкомітетом та членами журі проводиться попередній розгляд пошуково-дослідницьких робіт учасників конференції;

другий етап – (очний), який передбачає захист пошуково-дослідницьких робіт.

Конференція передбачає роботу секцій за такими напрямами краєзнавчих досліджень:

історичне краєзнавство;

археологічне краєзнавство;

етнографічне краєзнавство;

екологічне краєзнавство;

географічне краєзнавство та геологія;

культура, література, архітектура та мистецтво рідного краю.
6. Умови участі у конференції

6.1. Умови участі в заочному етапі конференції.

6.1.1. Для участі в заочному етапі конференції управління (відділи) освіти райдержадміністрацій (міських рад) Миколаївської області, республіканські, обласні, міські, районні позашкільні навчальні заклади інших регіонів України до 11 жовтня 2013 року (за поштовим штемпелем) надсилають на електронну адресу Миколаївського обласного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді (оctkeum@mksat.net або s.grig@mail.ru.) попередню заявку (форма - додаток 1), пошуково-дослідницькі роботи та тези пошуково-дослідницьких робіт у електронному вигляді.

6.1.2. Вимоги до оформлення пошуково-дослідницької роботи:

одностороннє оформлення на аркушах А-4, обсяг текстового матеріалу - 7-10 сторінок, шрифт Times New Roman – 14 pt, інтервал – 1,5;

на титульному листі вказується назва роботи, напрям краєзнавчого дослідження, дані про виконавців (виконавця) (прізвище, ім’я учня, вихованця (повністю), клас, назва об’єднання учнів, навчального закладу, місто (село), район, область), дані про керівника пошукової роботи (прізвище, ім’я по батькові (повністю), посада, контактний телефон);

робота повинна складатися зі вступу, основної частини, висновків та рекомендацій, списку літератури та архівних джерел, відомостей про осіб, що надали інформацію, додатків;

ілюстративний матеріал (фотографії, карти, графіки, схеми, діаграми, малюнки тощо) повинен бути пронумерованим і мати посилання у текстовій частині роботи.

6.1.3. Вимоги до оформлення тез пошуково-дослідницької роботи:

обсяг 1-2 аркуша А-4, шрифт Times New Roman – 14 pt, інтервал – 1,5;

на першому рядку по центру вказується назва пошуково-дослідницької роботи нижче, з правого краю - дані про виконавців (прізвище, ім’я окремих учнів, вихованців, клас, назва об'єднання учнів, навчального закладу, місто (село), район, область), дані про керівника пошуково-дослідницької роботи (прізвище, ім’я, по батькові повністю, посада, контактний телефон), далі через два рядки – текст тез.

Пошуково-дослідницькі роботи та тези робіт виконуються українською мовою

6.1.4. Кількість наданих матеріалів від районів (міст) Миколаївської області, інших регіонів України до заочного етапу конференції не обмежена.

6.2. Умови участі в очному етапі конференції

6.2.1. На очний етап конференції запрошуються делегації від районів (міст) Миколаївської області, інших регіонів України за викликом організаторів.

6.2.2. Керівниками делегацій подається іменна заявка на участь у конференції (форма - додаток 2);

6.2.3. Програма конференції передбачає захист учасниками пошуково-дослідницьких робіт по секціях.

Доповідачам надається до 7 хвилин для виступу. Під час захисту допускається використання наочності: фотографії, слайди, відеофільми, аудіозаписи, карти, схеми, діаграми, археологічні та етнографічні знахідки, інші матеріали.
7. Підведення підсумків та нагородження

Підсумки роботи конференції підводяться науковцями у відповідних секціях та оголошуються на пленарному засіданні.

Рішенням організаційного комітету конференції та вчених, які очолюють секції, відзначаються автори кращих доповідей, які нагороджуються грамотами, дипломами Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, управління освіти і науки Миколаївської обласної держадміністрації, Миколаївського обласного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді, інших організацій.
8. Фінансування

Витрати на участь у конференції делегацій районів (міст) Миколаївської області, інших регіонів України здійснюються за рахунок організації, що відряджає.

Витрати на підготовку та проведення конференції здійснюються за рахунок коштів Миколаївського обласного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді та залучених коштів.

Інформація про вартість проживання, харчування та екскурсійного обслуговування делегацій буде повідомлена додатково.
Додаток 1

до Умов проведення

ІV Всеукраїнської (VІІІ Міжрегіональної)

краєзнавчої конференції учнівської молоді

«Мій рідний край, моя земля очима сучасників»
Заявка

на участь у ІV Всеукраїнській (VІІІ Міжрегіональній)

краєзнавчій конференції учнівської молоді

«Мій рідний край, моя земля очима сучасників»

від навчальних закладів

____________________________________

район (місто), область


№ п/п

Виконавці пошуково-дослідницької роботи (прізвище, ім’я учнів, вихованців, клас, назва об'єднання учнів, навчального закладу)

Доповідач (прізвище, ім’я учня, вихованця, клас, назва об'єднання учнів, навчального закладу)

ПІБ, посада керівника пошуково-дослідницької роботи (повністю)

Тема пошуково-дослідницької роботи

Напрям краєзнавчих досліджень






































Керівник установи (закладу) ____________________________ _________________________

Підпис Прізвище, ініціали

Додаток 2

до Умов проведення

ІV Всеукраїнської (VІІІ Міжрегіональної)

краєзнавчої конференції учнівської молоді

Мій рідний край, моя земля очима сучасників»

Заявка

на участь у ІV Всеукраїнській (VІІІ Міжрегіональній)

краєзнавчій конференції учнівської молоді

«Мій рідний край, моя земля очима сучасників»

від делегації

____________________________________

район (місто), область


№ п/п

Доповідач (прізвище, ім’я учня, вихованця, клас, назва об'єднання учнів навчального закладу)

ПІБ, посада керівника пошуково-дослідницької роботи (повністю)

Тема пошуково-дослідницької роботи

Секція

Необхідне для захисту технічне обладнання






































Керівник делегації ____________________________________________________________________________________________________________________________________
Керівник установи (закладу) ____________________________ _________________________

Підпис Прізвище, ініціали

Схожі:

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ пр. Перемоги
З метою організованого переходу на новий Державний стандарт базової і повної загальної середньої освіти Міністерство освіти і науки...
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ пр. Перемоги
Україні, Міністерство зосереджує увагу на питаннях профілактики правопорушень та злочиності серед дітей та учнівської молоді
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ 01135, м. Київ, пр. Перемоги,...
Республіки Крим, управління освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністра-цій, обласні інститути...
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ
Київ, проспект Перемоги, 10, тел. (044) 486-24-42, факс (044) 236-10-49
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Київ, проспект Перемоги, 10 тел. (044) 216-24-42, факс (044) 236-10-49
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Київ, проспект Перемоги, 10, тел. (044) 486-24-42, факс (044) 236-10-49
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Київ, проспект Перемоги, 10 тел. (044) 216-24-42, факс (044) 236-10-49
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Київ, проспект Перемоги, 10, тел. (044) 486-24-42, факс (044) 236-10-49
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Київ, проспект Перемоги, 10 тел. (044) 216-24-42, факс (044) 236-10-49
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Київ, проспект Перемоги, 10, тел. (044) 486-24-42, факс (044) 236-10-49
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка