Положення про порядок зберігання транспорту громадян та юридичних осіб на території м. Кременчука


Скачати 114.57 Kb.
Назва Положення про порядок зберігання транспорту громадян та юридичних осіб на території м. Кременчука
Дата 10.04.2013
Розмір 114.57 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Спорт > Документи
Версія від 15.02.2013
Додаток

до рішення міської ради

від “___“ ____________ 2013р.
Положення про порядок

зберігання транспорту громадян та

юридичних осіб на території м. Кременчука

1. Загальна частина
1.1. Положення про порядок зберігання транспорту громадян та юридичних осіб на території м. Кременчука розроблено відповідно до вимог Закону України “Про регулювання містобудівної діяльності”, Земельного кодексу України, Закону України “Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні”, Закону України “Про землеустрій”, Порядку забезпечення інвалідів автомобілями, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.07.2006р. №999, Порядку надання містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки, їх складу та змісту , затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 07.07.2011 № 109, Порядку видачі будівельного паспорта забудови земельної ділянки, затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.07.2011 № 103.

1.2. У цьому Положенні наведені нижче терміни вживаються в такому значенні:

- капітальний гараж – споруда для постійного або тимчасового зберігання легкових автомобілів та інших мототранспортних засобів;

- тимчасовий гараж – одноповерхова споруда, що виготовляється з полегшених конструкцій та встановлюється тимчасово без улаштування фундаменту, розмірами – не більше 6,0 х 4,0 м.;

- гаражний кооператив – добровільне об’єднання фізичних осіб для спільного будівництва та експлуатації організованих місць зберігання транспортних засобів в гаражах;

- автостоянка – спеціально обладнаний відкритий майданчик для постійного або тимчасового зберігання автомобілів та інших мототранспортних засобів без розміщення та будівництва будь-яких гаражів та навісів;

- будівельний паспорт забудови земельної ділянки – визначає комплекс містобудівних та архітектурних вимог до розміщення і будівництва індивідуального (садибного) житлового будинку, садового, дачного будинку не вище двох поверхів (без урахування мансардного поверху) з площею до 300 квадратних метрів, господарських будівель і споруд, гаражів, елементів інженерного захисту, благоустрою та озеленення земельної ділянки;

- замовник – фізична або юридична особа, яка має намір щодо розміщення тимчасового гаражу або забудови земельної ділянки і подала в установленому законодавством порядку відповідну заяву;

- містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки – документ, що містить комплекс планувальних та архітектурних вимог до проектування і будівництва щодо поверховості та щільності забудови земельної ділянки, відступів будинків і споруд від червоних ліній, меж земельної ділянки, її благоустрою та озеленення, інші вимоги до об'єктів будівництва, встановлені законодавством та містобудівною документацією.

1.3. Всі транспортні засоби, які підлягають реєстрації в ДАІ, повинні зберігатися в нічний період доби в спеціально відведених місцях (гаражі, автостоянки, гаражні кооперативи).

1.4. Дане Положення є обов’язковим для виконання всіма фізичними та юридичними особами на території м.Кременчука.
2. Порядок розміщення тимчасових гаражів та будівництва

індивідуальних капітальних гаражів для громадян пільгових категорій
2.1. Розміщення тимчасових гаражів в зонах багатоквартирної багатоповерхової забудови (9 поверхів і вище, 5-9 поверхів), багатоквартирної житлової забудови до 5-ти поверхів, житлової малоповерхової забудови (2-4 поверхи) дозволяється тільки інвалідам із захворюваннями опорно-рухового апарату, які зареєстровані для проживання у м. Кременчуці, для зберігання автомобілів з ручним керуванням поблизу місця їх проживання (відповідно до реєстрації).

2.2. Розміщення тимчасових гаражів дозволяється до 5 років на підставі договору особистого строкового сервітуту з наступним продовженням без права будівництва та облаштування підвального приміщення.

2.3. Для отримання дозволу на розміщення або продовження розміщення тимчасового гаражу громадянин, який має посвідчення інваліда із захворюванням опорно-рухового апарату, звертається до виконавчого комітету Кременчуцької міської ради із заявою встановленого зразка на ім’я міського голови щодо надання дозволу на розробку відповідної документації із землеустрою. До заяви додається:

  • копія паспорта громадянина України;

  • копія ідентифікаційного номера;

  • засвідчена в установленому порядку копія довіреності – для уповноваженої особи;

  • копія технічного паспорту автотранспортного засобу з ручним керуванням, який знаходиться у власності даної особи або довідка про отримання транспортного засобу відповідно до Порядку забезпечення інвалідів автомобілями, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.07.2006р. № 999;

  • копія посвідчення інваліда;

  • копія довідки медичної установи щодо наявності захворювання опорно-рухового апарату;

  • копія посвідчення водія (за наявності);

  • інвалідам, які мають медичні показання для забезпечення автомобілем і протипоказання для водіння автотранспорту, у випадку коли обслуговування інваліда здійснюватиметься членом його сім'ї, додатково надати довідку обласного головного управління праці та соціального захисту населення (про здійснення догляду).

2.4. За дорученням виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області, управління земельних ресурсів виконавчого комітету направляє копію заяви та доданих матеріалів до управління містобудування та архітектури виконавчого комітету міської ради, яке визначає місце розташування тимчасового гаражу в районі житлового будинку, де мешкає замовник згідно реєстрації місця проживання, та готує графічний матеріал із зазначенням місця розташування та розмірів земельної ділянки, кресленнями контурів споруди та її розмірів з прив’язкою до місцевості, виконаний на топографо-геодезичній основі М 1:500. Після чого управління містобудування та архітектури направляє результати розгляду до управління земельних ресурсів.

2.5. Управління земельних ресурсів виконавчого комітету Кременчуцької міської ради готує відповідний проект рішення та виносить його на розгляд міської ради.

2.6. Кременчуцька міська рада Полтавської області на підставі зібраних матеріалів приймає рішення про дозвіл на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки (в разі формування нової земельної ділянки) або рішення про надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки (в разі продовження) для розміщення тимчасового гаражу.

2.7. Замовник на підставі рішення міської ради замовляє розробку документації із землеустрою та погоджує її в установленому законодавством порядку.

2.8. Замовник здійснює державну реєстрацію земельної ділянки.

2.9. Замовник звертається із заявою встановленого зразка на ім’я міського голови щодо прийняття рішення про надання згоди на встановлення земельного сервітуту.

2.10. Кременчуцька міська рада Полтавської області приймає рішення та укладає із замовником договір на встановлення особистого строкового земельного сервітуту.

2.11. Після реєстрації права земельного сервітуту замовник встановлює тимчасовий гараж відповідно до графічного матеріалу.

2.12. Встановлений тимчасовий гараж повинен мати маркування з такими даними: порядковий номер гаражу, дата рішення міської ради.

2.13. Користування за договором особистого строкового сервітуту земельною ділянкою для розміщення тимчасового гаража – безоплатно.

2.14. У разі смерті інваліда користування земельною ділянкою припиняється та вона повинна бути звільнена родичами померлого з приведенням до належного санітарного стану в 7-ми місячний термін. Якщо земельна ділянка не звільнена в зазначений термін, тимчасовий гараж підлягає демонтажу у відповідності до пункту 8 даного Положення.

2.15. Надання земельних ділянок для будівництва індивідуальних капітальних гаражів громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, здійснюється у порядку, визначеному Земельним кодексом України, Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» та у відповідності до містобудівної документації.

3. Порядок оформлення документації існуючими

гаражними кооперативами
3.1. Будівництво капітальних гаражів для зберігання транспорту громадян на території м. Кременчука (крім району садибної забудови) передбачається виключно комплексною забудовою в гаражних кооперативах.

3.2. Будівництво комплексу гаражів для гаражних кооперативів дозволяється на земельних ділянках у відповідності з Генеральним планом м.Кременчука та містобудівною документацією.

3.3. Рішенням виконавчого комітету Кременчуцької міської ради визначається перелік існуючих гаражних кооперативів, які зобов’язані привести документацію у відповідність з законодавством.

3.4. Для приведення у відповідність дозвільної документації існуючим гаражним кооперативам, які мали оформлене право користування земельною ділянкою та включені до переліку згідно п.п.3.3 даного Положення, необхідно виконати такі дії:

- замовити та виконати виконавче топографо-геодезичне знімання території гаражного кооперативу у суб’єктів господарювання, які виконують роботи із землеустрою відповідно до законодавства;

- отримати від міської ради дозвіл на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки (рішення міської ради) по фактичному користуванню;

- розробити технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки (по фактичному користуванню) та погодити її у встановленому законодавством порядку;

- здійснити державну реєстрацію земельної ділянки або отримати витяг про державну реєстрацію земельної ділянки;

- подати на затвердження міській раді технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки (рішення міської ради);

- оформити та зареєструвати право користування земельною ділянкою;

- отримати містобудівні умови і обмеження забудови земельної ділянки в управлінні містобудування та архітектури виконавчого комітету Кременчуцької міської ради (за необхідністю);

- розробити проектно-кошторисну документацію на будівництво гаражів гаражного кооперативу в організації, яка має відповідну ліцензію або сертифікат (за необхідністю);

- погодити проектно-кошторисну документацію у встановленому законодавством порядку;

- оформити право на виконання будівельних робіт в органі державного архітектурно-будівельного контролю (за необхідністю);

- ввести об’єкт містобудування в експлуатацію в органі державного архітектурно-будівельного контролю у встановленому законодавством порядку (за необхідністю);

- звернутись до виконавчого комітету Кременчуцької міської ради щодо присвоєння поштової адреси об’єкту нерухомого майна (в разі її відсутності) та внести зміни до правовстановлюючих документів на земельну ділянку;

- зареєструвати право власності на об’єкт нерухомого майна – гаражний кооператив у відділі реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень Реєстраційної служби Кременчуцького міського управління юстиції Полтавської області.

3.5. У разі формування нової земельної ділянки існуючим гаражним кооперативам, які ніколи не мали оформленого права користування земельною ділянкою під встановленими ними капітальними чи тимчасовими гаражами та включені до переліку згідно п.п.3.3 даного Положення, для приведення у відповідність дозвільної документації, необхідно виконати такі дії:

- замовити та виконати виконавче топографо-геодезичне знімання території гаражного кооперативу у суб’єктів господарювання, які виконують роботи із землеустрою відповідно до законодавства;

- отримати від міської ради дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки (рішення міської ради);

- розробити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки та погодити його в установленому законодавством порядку;

- здійснити державну реєстрацію земельної ділянки;

- подати на затвердження міській раді проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки (рішення міської ради про надання земельної ділянки в користування);

- оформити та зареєструвати право користування земельною ділянкою;

- отримати містобудівні умови і обмеження забудови земельної ділянки в управлінні містобудування та архітектури виконавчого комітету Кременчуцької міської ради ;

- розробити проектно-кошторисну документацію на будівництво гаражів гаражного кооперативу в організації, яка має відповідну ліцензію або сертифікат;

- погодити проектно-кошторисну документацію у встановленому законодавством порядку;

- оформити право на виконання будівельних робіт в органі державного архітектурно-будівельного контролю;

- ввести об’єкт містобудування – гаражний кооператив в експлуатацію в органі державного архітектурно-будівельного контролю у встановленому законодавством порядку;

- звернутись до виконавчого комітету Кременчуцької міської ради щодо присвоєння поштової адреси об’єкту нерухомого майна (в разі її відсутності);

- зареєструвати право власності на об’єкт нерухомого майна – гаражний кооператив у відділі реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень Реєстраційної служби Кременчуцького міського управління юстиції Полтавської області.
4. Порядок розміщення в спеціально визначених

місцях тимчасових гаражів
4.1. Комунальному підприємству, що визначається Кременчуцькою міською радою Полтавської області, за рішенням ради у визначеному законодавством порядку надається земельна ділянка - майданчик для розміщення, обслуговування та експлуатації тимчасових гаражів на території м. Кременчука.

4.2. Після отримання права користування земельною ділянкою комунальне підприємство розробляє в організації, яка має відповідну ліцензію або сертифікат, проектну документацію на майданчик для розміщення, обслуговування та експлуатації тимчасових гаражів та погоджує її в установленому законодавством порядку.

4.3. Власник тимчасового гаражу, який бажає розмістити гараж на майданчику, звертається до комунального підприємства із заявою на його розміщення.

4.4. Комунальне підприємство за наявності вільних місць на майданчику укладає з власником тимчасового гаража договір, у якому встановлюються всі умови розміщення гаражу.
5. Надання земельних ділянок під існуючі гаражі
5.1. Надання земельних ділянок під існуючі гаражі на території м. Кременчука дозволяється тільки в разі наявності документу на право власності на нерухоме майно згідно з чинним законодавством (крім існуючих гаражів у складі садиби, які розташовані на присадибних земельних ділянках, наданих для будівництва експлуатації та обслуговування індивідуального житлового будинку з господарськими будівлями і спорудами).

5.2. Для отримання земельної ділянки у користування замовнику необхідно звернутися з заявою до відповідної районної у місті ради.
6. Будівництво капітальних гаражів

на присадибних земельних ділянках
6.1. Будівництво капітальних гаражів на присадибних земельних ділянках (на які оформлено право власності чи користування землею) здійснюється на підставі будівельного паспорта забудови земельної ділянки, виданого у відповідності до Порядку видачі будівельного паспорта забудови земельної ділянки затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.07.2011р. №103.

6.2. Для отримання будівельного паспорту забудови земельної ділянки замовнику необхідно звернутися до управління містобудування та архітектури виконавчого комітету міської ради.
7. Надання дозволу на безоплатне паркування та

безоплатне зберігання транспортних засобів
7.1. Дозвіл на безоплатне паркування на спеціально обладнаних або відведених майданчиках для паркування і на безоплатне зберігання на автостоянках, на яких надаються послуги із зберігання транспортних засобів надає виконавчий комітет Кременчуцької міської ради за місцем реєстрації місця проживання особи згідно з Порядком надання пільг інвалідам, членам їх сімей, законним представникам інвалідів (дітей-інвалідів), підприємствам, установам, організаціям громадських організацій інвалідів та сфери соціального захисту населення на безоплатне паркування і зберігання транспортних засобів затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 25.05.2011р. № 585.

8. Самочинно збудовані гаражі.
8.1. У разі виявлення факту самочинного будівництва капітального гаражу питання щодо його знесення вирішується у відповідності до ст.38 Закону України “Про регулювання містобудівної діяльності”.
9. Самовільно встановлені тимчасові гаражі.
9.1. У разі виявлення факту самовільно встановленого тимчасового гаражу питання демонтажу вирішується у відповідності до Положення про порядок евакуації та демонтажу рухомого майна, що розміщене на об’єктах благоустрою з порушенням Правил благоустрою території міста Кременчука.

Начальник управління

містобудування та архітектури

виконавчого комітету

міської ради О.Г.ВОЛОЩЕНКО


Схожі:

Аналіз
Про затвердження Положення про порядок зберігання транспорту громадян та юридичних осіб на території м. Кременчука”
Положення про порядок зберігання транспорту громадян та юридичних...
України від 07. 07. 2011 №109, Порядку видачі будівельного паспорта забудови земельної ділянки, затвердженого наказом Міністерства...
ПОРЯДОК відселення громадян юридичними та фізичними особами із ветхих...
Кременчука за рахунок коштів юридичних і фізичних осіб (далі Інвестор) із наступною передачею відселених будинків їм у власність
ЗАПИТ
Положення про порядок надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців 
ЗАПИТ
Положення про порядок надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців
ПОРЯДОК утримання, ремонту, реконструкції, реставрації фасадів будинків...
Порядок утримання, ремонту, реконструкції, реставрації фасадів будинків та споруд на території міста Кременчука (далі за текстом...
1. Загальні положення
Положення про порядок укладання, реєстрації, зберігання договорів та контроль за їх виконанням у Тернопільській міській раді (далі...
Положення про порядок врегулювання питань самочинного будівництва у м. Кременчуці
Це Положення регулює процедуру вирішення питань, пов’язаних з самочинним будівництвом на території м. Кременчука, з метою визначення...
З В І Т про базове відстеження дії регуляторного акта – рішення міської...
Стислий опис документа: установлюється порядок благоустрою та утримання територій об'єктів благоустрою міста Кременчука, регулюються...
ЗВІТ про базове відстеження регуляторного акта – рішення міської...
«Про затвердження Положення про порядок залучення коштів замовників на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка