НОВОУШИЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА


Скачати 420.74 Kb.
Назва НОВОУШИЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Сторінка 1/3
Дата 03.04.2013
Розмір 420.74 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Спорт > Документи
  1   2   3




УКРАЇНА

НОВОУШИЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА

НОВОУШИЦЬКОГО РАЙОНУ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р І Ш Е Н Н Я

сьомої сесії селищної ради V скликання

від 24 вересня 2007 року №6

смт. Нова Ушиця
Про затвердження Правил благоустрою,

забезпечення чистоти, порядку утримання

і прибирання вуличних, дворових територій,

парків, скверів та додержання тиші в

громадських місцях смт. Нова Ушиця
З метою поліпшення стану благоустрою селища, керуючись ст.ст.10, 34 Закону України „Про благоустрій населених пунктів” та п.44 ч.1 ст.26 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, сесія селищної ради
ВИРІШИЛА:
1. Затвердити Правила благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях селища Нова Ушиця (додаються).

2. Виконавчому комітету селищної ради відповідно до ст.255 КУпАП уповноважити для складання протоколів за порушення цих Правил відповідальних осіб апарату селищної ради та працівників комунальних підприємств.
Селищний голова О.Вербіцький

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішенням сьомої сесії Новоушицької селищної ради

V скликання
від 24 вересня 2007 року №6


ПРАВИЛА


благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях смт. Нова Ушиця
1. ЗАНАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ.
1.1. Правила благоустрою території смт. Нова Ушиця, додержання тиші в громадських місцях та житлових зонах (далі - Правила) встановлюють єдині та обов’язкові для виконання норм і вимоги в сфері благоустрою, додержання тиші, визначають порядок прибирання та утримання селищних територій, в тому числі і прилеглих до меж будівель, споруд та огорож, а також внутрішніх виробничих територій, для всіх юридичних і фізичних осіб, користувачів або власників земельних ділянок, забудовників, власників та орендаторів приміщень, споруд, будівель, розташованих на території смт. Нова Ушиця, незалежно від форм власності, відомчої приналежності та громадянства.

1.2. Правила розроблені на підставі діючого законодавства України.

1.3. Правила містять загальнообов’язкові на території селища норми, за порушення яких передбачена відповідальність згідно нормам чинного законодавства України.

1.4. Ці Правила регулюють правовідносини учасників щодо благоустрою території селища Нова Ушиця, забезпечення в ньому чистоти та належного санітарного стану, додержання тиші в громадських місцях і визначають комплекс заходів, необхідних для забезпечення чистоти і порядку.

1.5. Учасниками правовідносин відповідно до Правил є відповідальні посадові особи, громадяни, а також посадові особи, уповноважені здійснювати контроль за дотриманням цих Правил.

1.6. Основні терміни.

У даних правилах терміни мають такі значення:

- благоустрій селища – стан чистоти, впорядкування, злагодженості та зручності побуту в селищі,

- суб’єкт господарювання – зареєстрована в установленому законодавством порядку юридична особа незалежно від її організаційно-правової форми та форми власності, яка проводить господарську діяльність, крім органів державної влади та органів місцевого самоврядування, а також фізична особа – суб’єкт підприємницької діяльності,

- територія прибирання – територія на якій проведений комплекс заходів щодо збору, вивезення сміття та складається з території суб’єкта господарювання, закріпленої території та прилеглої території,

- територія суб’єкта господарювання – це територія в межах виділеної земельної ділянки, яка знаходиться у власності користувачів або надана в оренду фізичним чи юридичним особам,

- закріплена територія – територія, яка закріплена рішенням виконавчого комітету селищної ради,

- прилегла територія – територія, яка межує з територією суб’єкта господарювання на відстані 15 м ( по периметру) від огорожі, споруди або обмежена краєм проїзної частини вулиці чи дороги включаючи прибардюрну частину;

- тимчасові об’єкти для обслуговування населення – кіоски, павільйони, відкриті літні кафе, стоянки автотранспорту та інші споруди не вище двох поверхів, розміщених на строк до 5 років;

- малі архітектурні форми та елементи зовнішнього благоустрою:

- в’їздні знаки, рекламне обладнання, фонтани, ліхтарі вуличного освітлення, урни, паркани, паркові лави;

- відповідальні посадові особи – посадові особи суб’єктів господарювання;

- спеціалізовані підприємства – підприємства, функціональним призначенням яких є виконання відповідних робіт;

- відходи – будь-які речовини, матеріали і предмети, що утворюються у процесі людської діяльності і не мають подальшого використання за місцем утворення;

- відходи побутові (тверді, рідкі), сміття – усі рештки сфери споживання, які утворюються в житлових приміщеннях, організаціях, установах (пакувальні засоби, поламані меблі, харчові рештки, тощо), а також сміття з вулиць, новобудов та інше;

- відходи промислові – рештки сировини, матеріалів або напівфабрикатів, що утворюються під час виготовлення продукції і які втратили свої корисні властивості в процесі фізико-хімічної переробки.
2. ОБОВ’ЯЗКИ СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ ТА ГРОМАДЯН ПО БЛАГОУСТРОЮ СЕЛИЩА.
Відповідальні посадові особи та громадяни зобов’язані:

2.1. Благоустрій вулиць, бульварів, площ, парків та інших селищних територій здійснювати лише на основі проектів, які передбачають весь комплекс робіт, що впливає на художню виразність не обмежує і не перешкоджає прибиранню територій сучасним механізованим способом.

2.2. Будівництво і встановлення кіосків, павільйонів, лотків, огорож, парканів, палаток різного призначення та інше проводити на підставі розроблених проектів та дозволу, виданого виконавчим комітетом селищної ради в установленому порядку.

2.3. Забезпечувати технічну справність і безпечність шляхів, тротуарів та інших твердих покрить, тимчасових споруд, а також малих форм архітектури, в тому числі торгово-побутових кіосків, павільйонів на зупинках автотранспорту, шляхових знаків, декоративних ваз, скульптур, обладнання дитячих ігрових та спортивних площадок, розміщених на територіях домоволодінь, парках, скверах та вуличних територіях. Малі архітектурні форми повинні утримуватись в задовільному стані, фарбуватися не рідше одного разу на рік.

2.4. В зеленому будівництві планомірно підвищувати декоративні якості парків, лісопарків, озеленювальних насаджень, доводячи їх до рівня садово-паркового мистецтва шляхом ландшафтної реконструкції. Проводити своєчасний знос аварійних та фаутних зелених насаджень.

2.5. По можливості уникати асфальтобетонних покрить в парках, скверах і застосовувати покриття з місцевого природного матеріалу та ущільненого ґрунту. Не допускати асфальтування мозаїчних покрить та покрить із брущатки.

2.6. Постійно зберігати архітектуру фасадів будинків та їх оздоблення, не допускати фарбування стін облицьованих гранітом та іншими природними матеріалами.

2.7. Утримувати фасади будинків, споруд та огорожу в належному технічному стані.

2.8. Не допускати фарбування скульптурних зображень, пам’ятників, монументів, меморіальних комплексів.

2.9. Перевозити всі види вантажів (особливо рідких і сипучих) тільки на обладнаних або пристосованих для цього автомашинах і причепах, не допускати забруднення території населеного пункту.

2.10. Утримувати кришки колодязів підземних комунікацій у справному стані та на рівні дорожнього покриття.

2.11. Забезпечувати в районах зелених насаджень охоронну зону повітряних електричних ліній та підземних теплових, водопровідних і каналізаційних мереж.

2.12. Облаштовувати газони та квітники, постійно косити газони на території прибирання.

2.13. При проведенні будівельних робіт встановлювати огорожу місця виконання робіт та утримувати її в належному технічному і санітарному стані, встановити інформаційні щити із зазначенням організації – виконавця, відповідального за проведення робіт, строку їх закінчення, номер телефону, за яким можливо одержати додаткову інформацію.

2.14. Не допускати самовільного прокладання телефонних ліній та ліній кабельного телебачення, інтернету без дозволу селищної ради.

2.15. Утримувати в задовільному стані номерні знаки житлових будинків, таблички та вивіски на службових, виробничих та інших будівлях.

2.16. При торгівлі напоями на розлив забезпечувати відведення стічних вод до каналізаційної мережі, а при її відсутності в спеціальні резервуари. Звільнена тара підлягає поверненню.

2.17. При торгівлі пивом встановлювати в місцях виносної торгівлі необхідну кількість біотуалетів та проводити їх своєчасне обслуговування.

2.18. Підтримувати санітарний стан вулиць, площ, парків, прибудинкових територій, місць масового відпочинку та інших територій на рівні встановлених правил, вимог, приділяючи особливу увагу санітарно-побутовим спорудам.
3. ПОРЯДОК УТРИМАННЯ І ПРИБИРАННЯ ВУЛИЧНИХ, ДВОРНИХ ТЕРИТОРІЙ, ПАРКІВ, СКВЕРІВ СЕЛИЩА
Прибирання і утримання селищних територій у порядку, встановленому даними правилами, проводиться:

3.1. Механізоване та ручне прибирання проїжджої частини вулиць, тротуарів, зупинок громадського транспорту, підземних переходів, набережних здійснюється спеціалізованими комунальними підприємствами.

3.2. Суб’єкти господарювання – підприємства, організації, установи, заклади прибирають прилеглу та закріплену територію.

3.3. При наявності розриву між будівлями або земельними ділянками, якщо межа між ними не визначена виконавчим комітетом селищної ради та актом землекористування, межею являється середина розриву.

3.4. Всі торгівельні, орендні підприємства та організації незалежно від форм власності та відомчої належності, які розміщені в житлових будинках та на територіях домоволодінь, а також кіоски, майстерні, лотки і інші повинні мати погоджені з райсанепідемстанцією та обслуговуючим комунальним підприємством схеми прилеглих територій, прибирання яких здійснюється працівниками цих підприємств чи організацій.

3.5. Прибирання відведеної та прийнятою будівельниками під забудову території, а також території навколо будівельних майданчиків по периметру на відстані 15 м виконується будівельними організаціями до здачі об’єкта в експлуатацію.

3.6. Прибирання на ділянках навколо вуличних кіосків, ринків, павільйонів, лотків, майстерень по ремонту годинників та взуття, трансформаторних підстанцій, теплопунктів, бойлерних та пересувних об’єктів торгівлі в радіусі 15 м здійснюють власники цих об’єктів.

3.7. Власники земельних ділянок, орендарі, будівлі та ділянки яких розміщені на набережних та вулицях, що не мають забудови з протилежної сторони, прибирають весь масив проїжджої території, обох тротуарів і спусків до води.

3.8. Прибирання платних стоянок автотранспорту та площадок, відведених під стоянку таксі, території автокооперативів здійснюється їх власниками.

3.9. Прибирання селищних територій в районах приватної забудови здійснюється їх власниками в межах домоволодінь до проїжджої частини вулиці.

3.10. Прибирання селищних територій та вивіз сміття здійснюється в межах потреби комунальним підприємством. Роботи по прибиранню магістральних вулиць та прилеглих до них тротуарів повинні виконуватися переважно в нічний час і закінчуватися літом до 7-ми годин, взимку до 8-ми годин ранку.

Загальний санітарний день прибирання селища – п’ятниця.

3.11. Спеціалізовані комунальні підприємства встановлюють урни на тротуарах, площах, зупинках громадського транспорту, в парках, скверах та інших громадських місцях.

Суб’єкти господарювання інших форм власності зобов’язані встановлювати урни біля входу і виходу з адміністративних, побутових, навчальних, торгових приміщень, біля торгових палаток, павільйонів та інших споруд.

Урни повинні утримуватися в належному естетичному, технічному стані та щоденно звільнятися від сміття.

3.12. Прибирання вулиць і тротуарів, площ в період снігопаду проводиться комунальними спеціалізованими підприємствами.

У випадку сильних снігопадів прибирання здійснюється у відповідності з спеціальними рішенням виконавчого комітету селищної ради, визначаючи режим прибирання територій селища і участь у прибиранні організацій та підприємств.

При снігопадах і ожеледиці суб’єкти господарювання зобов’язані на територіях прибирання очищати тротуари від снігу та льоду та посипати піском. Своєчасно очищати дахи, водостічні труби, карнизи від льоду із забезпеченням заходів безпеки (встановлення огорож на тротуарах і негайним прибиранням скинутого снігу та льоду).

Пісок заготовлюється кожним суб’єктом господарювання до настання холодів. Вивезення снігу здійснюється в спеціально відведені місця.

3.13. Відповідальні посадові особи суб’єктів господарювання зобов’язані щорічно за два місяці до кінця календарного року укладати договори на наступний рік з спеціалізованими організаціями на вивіз та знешкодження відходів та сміття.
4. ОЧИСТКА ДОМОВОЛОДІНЬ
4.1. Відходи та сміття вивозиться спеціалізованим комунальним підприємством з усіх домоволодінь на підставі укладених договорів, а також самостійно підприємствами спеціально обладнаним транспортом.

4.2. Суб’єкти господарювання та громадяни, які мають будинки на правах приватної власності зобов’язані щорічно, за два місяця до кінця календарного року, укладати договори вивезення, приймання та знешкодження побутових відходів на наступний рік.

4.3. Місця (майданчики) для розміщення у дворах контейнерів по збору твердих побутових відходів визначаються спеціалізованим комунальним підприємством і узгоджуються з виконавчим комітетом Новоушицької селищної ради, районною санепідемстанцією та державною екологічною інспекцією, асфальтуються та освітлюються. До місця (майданчика) забезпечується вільний проїзд.

4.4. Місця зупинок спецавтотранспорту по збору побутових відходів визначаються власниками будинків спільно з санепідемстанцією та спеціалізованим комунальним підприємством.

Графіки руху спецавтотранспорту по збору побутових відходів розробляються спеціалізованим підприємством та погоджуються з районною санітарно-епідеміологічною станцією, власниками будинків, вуличними комітетами.

4.5. Прибирання майданчиків, на яких розміщені контейнери, сміттєзбірники і прилеглі до них території, місця збору побутового сміття у спецтранспорт здійснює спеціалізоване комунальне підприємство, об’єднання співвласників багатоквартирних будинків та інші суб’єкти господарювання.

В районах приватної забудови місця збору побутового сміття у спецтранспорт прибирає водій спецтранспорту.

За належний технічний стан сміттєзбірників (контейнерів) несе відповідальність їх власник.

4.6. Вивіз рідких нечистот із вигрібних туалетів домоволодінь незалежно від їх форм власності та відомчої належності здійснюється спеціалізованим транспортом.

4.7. Домовласники забезпечують вільний під’їзд до вигрібних ям і туалетів та освітлення даних територій в темний час доби.

4.8. Вибирання твердих осадків із каналізаційних колодязів, вигрібних туалетів та ям проводиться безпосередньо на транспортний засіб для негайного їх вивезення.

4.9. Дворові та громадські туалети повинні утримуватися їх власниками в постійній чистоті і справності та щоденно дезінфікуватись.

4.10. При виконанні в будинках ремонтних робіт будівельне сміття щоденно вивозиться власниками будинків (квартир) та організаціями, які проводять ремонт.

4.11. Відповідальні посадові особи спеціалізованих комунальних підприємств усіх форм власності та відомства, що мають на балансі житловий фонд, зобов’язані:

- утримувати підвали, горища, інші підсобні приміщення закритими або обладнувати їх сітками для попередження проникнення в них тварин та гризунів.

- забезпечувати прибирання підвалів від сміття, сторонніх предметів, а також своєчасну санітарну обробку їх після аварійних ситуацій на внутрішньо- будинкових мережах.
  1   2   3

Схожі:

НОВОУШИЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Керуючись ст ст. 25, 26, 59, 73 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» N280/97-ВР (в редакції від 01. 01. 2011 р.),...
НОВОУШИЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Наказу Державного комітету будівництва, архітектури та житлової політики України №215 від 30 вересня 1998 року Про затвердження Єдиного...
НОВОУШИЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Державного комітету стандартизації, метрології та сертифікації України "Про затвердження правил торгівлі на ринках" від 26. 02. 2002...
НОВОУШИЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Керуючись Законом України «Про держаний бюджет на 2011 рік», статтями 10, 12, 265, 266, 267, 275, 276 Податкового кодексу України,...
НОВОУШИЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
України від 21. 10. 11 року №244 «Про затвердження Порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності»...
НОВОУШИЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Податкового кодексу України від 02. 12. 2010 року №2755- VІ (в редакції від 01. 07. 2011р.), статті 25, пунктів 24, 29 частини 1...
НОВОУШИЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Податкового кодексу України від 02. 12. 2010 року №2755-VІ (в редакції від 08. 07. 2012р.), статті 25, пунктів 24, 29 частини 1 статті...
НОВОУШИЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
ГП «Водоканал», забезпечення стабільності водопостачання, виконавчий комітет селищної ради
НОВОУШИЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Про Порядок надання розповсюджувачам зовнішньої реклами у тимчасове користування місць
НОВОУШИЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
ГП «Водоканал», забезпечення стабільності водопостачання та водовідведення, виконавчий комітет селищної ради
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка