Водіння автотранспортних засобів категорії В (автомобілів, дозволена максимальна маса яких не перевищує 3500 кг (7700 фунтів) і кількість місць для сидіння яких, крім сидіння водія, не перевищує восьми)


Скачати 0.5 Mb.
Назва Водіння автотранспортних засобів категорії В (автомобілів, дозволена максимальна маса яких не перевищує 3500 кг (7700 фунтів) і кількість місць для сидіння яких, крім сидіння водія, не перевищує восьми)
Сторінка 1/6
Дата 29.02.2016
Розмір 0.5 Mb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Спорт > Документи
  1   2   3   4   5   6
Освітньо-кваліфікаційна характеристика випускника закладу системи загальної середньої освіти

  1. Професія - 8322.2 Водій автотранспортних засобів категорії В

  2. Спеціалізація: водіння автотранспортних засобів категорії В (автомобілів, дозволена максимальна маса яких не перевищує 3500 кг (7700 фунтів) і кількість місць для сидіння яких, крім сидіння водія, не перевищує восьми);

3. Кваліфікація: водій автотранспортних засобів категорії В

4. Кваліфікаційні вимоги

Повинен знати: законодавство України про автомобільний транспорт і дорожній рух; Правила дорожнього руху; правила перевезення вантажів (в т.ч. небезпечних, негабаритних), порядок і умови перевезення пасажирів і багажу; призначення, розташування, будову, принцип дії агрегатів, складових одиниць, механізмів і систем автотранспортних засобів категорії В та правила їх технічної експлуатації; будову, правила експлуатації і технічного обслуговування причепів; основи керування автотранспортними засобами; можливі причини дорожньо-транспортних пригод та способи їх попередження; причини виникнення несправностей, способи їх виявлення та усунення; характер впливу природних умов (дощ, туман, ожеледиця та інше) на безпеку руху; порядок проведення технічного обслуговування; правила безпечного ведення робіт, протипожежної безпеки та санітарії під час технічного обслуговування автотранспортного засобу та при роботі на лінії; особливості користування експлуатаційними матеріалами (паливо, оливи, мастила, електроліт, антифриз та інше); правила зберігання автотранспортних засобів на відкритій стоянці і в гаражі; правила надання першої допомоги потерпілим під час дорожньо-транспортних пригод; правові основи і відповідальність за порушення правил дорожнього руху, правил експлуатації транспортного засобу, завдання матеріальної шкоди та шкоди навколишньому середовищу..

Повинен уміти: Керувати автомобільними транспортними засобами, які відносяться до категорії В за різних дорожніх умов. Виконувати вимоги правил дорожнього руху, правил перевезень вантажів, пасажирів та багажу. Забезпечувати належний технічний стан автотранспортного засобу. Буксирувати автопричіп дозволеною максимальною масою до 750 кг. Перевіряти технічний стан автотранспортного засобу перед виїздом на лінію та після повернення з рейсу. Забезпечувати справність обладнання відповідно до вимог стандартів, що стосуються безпеки дорожнього руху і охорони навколишнього середовища. Виконувати роботи з щоденного технічного обслуговування автотранспортного засобу. Подавати автотранспортний засіб під навантаження та розвантаження або до місця посадки і висадки пасажирів. Контролювати правильність завантаження, розміщення та кріплення вантажів у кузові автотранспортного засобу малої вантажопідйомності, а також порядок розміщення пасажирів у легкових автомобілях. Усувати технічні несправності, які виникають під час роботи автотранспортного засобу на лінії і не потребують розбирання головних механізмів. Виконувати регулювальні роботи. Заправляти автомобільні транспортні засоби паливом та іншими експлуатаційними матеріалами. Оформлювати дорожню документацію. Надавати першу допомогу потерпілим під час дорожньо-транспортних пригод..

5. Загальнопрофесійні вимоги

раціонально і ефективно організовувати працю на робочому місці; додержуватися норм технологічного процесу; не допускати браку у роботі;

знати і виконувати вимоги нормативних актів про охорону праці і навколишнього середовища, додержуватися норм, методів і прийомів безпечного ведення робіт;

використовувати у разі необхідності засоби попередження і усунення природних і непередбачених негативних явищ (пожежі, аварії, повені тощо);

знати інформаційні технології;

6.Вимоги до освітньо-кваліфікаційного рівня осіб, які навчатимуться

Повна загальна середня освіта після закінчення терміну навчання. Без вимог до стажу роботи;

7.Сфера професійного використання випускника:

  • автомобільні перевезення.

8.Специфічні вимоги:

  • Вік після закінченню терміну навчання – більше 17 років.

  • Стать: жіноча, чоловіча

  • Медичні обмеження.

  • Критерії кваліфікаційної атестації випускників



Бали

Знає

Вміє

1

Учень (слухач) з допомогою викладача відтворює на рівні розпізнання окремі елементи навчального матеріалу, пов’язаного з будовою автомобіля, правилами та безпекою дорожнього руху.

Учень (слухач) з постійною допомогою майстра (інструктора) (інструктора) виконує лише елементи вправ з водіння автотранспортного засобу категорії В .

Без присвоєння кваліфікації.

2

Учень (слухач) безсистемно, неповно відтворює окремі фрагменти навчального матеріалу, пов’язаного з будовою автомобіля, правилами та безпекою дорожнього руху.

Учень (слухач) з постійною допомогою майстра (інструктора) виконує вправи з водіння автотранспортного засобу категорії В.

Без присвоєння кваліфікації.

3

Учень ( слухач) з допомогою викладача відтворює фрагменти навчального матеріалу, пов’язаного з будовою автомобіля, правилами та безпекою дорожнього руху.

Учень (слухач) з допомогою майстра (інструктора) виконує вправи з водіння автотранспортного засобу категорії В

Без присвоєння кваліфікації.

4

Учень ( слухач) володіє матеріалом в неповному обсязі, без розуміння відтворює навчальний матеріал, пов’язаний з призначенням розташуванням, будовою, принципом дії агрегатів, складових одиниць, механізмів і систем автотранспортних засобів категорії В .

Учень (слухач) з частковою допомогою майстра (інструктора) виконує вправи з водіння автотранспортного засобу категорії В

Без присвоєння кваліфікації.

5

Учень (слухач) розуміє основний навчальний матеріал, здатний дати визначення понять про призначення розташування, будову, принцип дії агрегатів, складових одиниць, механізмів і систем автотранспортних засобів категорії В

Учень (слухач) виконує певну кількість прийомів і вправ з водіння автотранспортного засобу категорії В .

При виконанні допускається значної кількості помилок, які частково виправити може з допомогою майстра (інструктора). Без присвоєння кваліфікації.

6

Учень (слухач) без достатнього розуміння відтворює основний навчальний матеріал, пов’язаний з призначенням розташуванням, будовою, принципом дії агрегатів, складових одиниць, механізмів і систем автотранспортних засобів категорії В

З консультативною допомогою майстра (інструктора) учень (слухач) виконує переважну більшість прийомів та вправ з практичного водіння автотранспортного засобу категорії В .

. Без присвоєння кваліфікації.

8

Знання учня (слухача) є достатньо повними, він вільно застосовує вивчений матеріал в практичній діяльності, вміє аналізувати і робити висновки.

Знає розташування, будову, принцип дії агрегатів, складових одиниць, механізмів і систем автотранспортних засобів категорії В , базові знання з правил експлуатації і технічного обслуговування причепів; з основ керування автотранспортними засобами; орієнтується у можливих причинах дорожньо-транспортних пригод; причин виникнення несправностей; основний порядок проведення технічного обслуговування; основні особливості користування експлуатаційними матеріалами (паливо, оливи, мастила, електроліт, антифриз та інше); правила надання першої допомоги потерпілим під час дорожньо-транспортних пригод; основи правових основ і відповідальності за порушення правил дорожнього руху, завдання матеріальної шкоди.

Виконує щоденне технічне обслуговування за типовим алгоритмом з допомогою викладача і самостійно.

Учень (слухач) виконує правильно прийоми і вправи з практичного водіння автотранспортного засобу категорії В

Припускається несуттєвих помилок, які частково може виправити.

Економно використовує паливо та мастила. Організація робочого місця водія відповідає вимогам. Дотримується правил охорони праці.

Прагне виконувати більш складні вправи, але епізодично.

9

Учень (слухач) володіє основним навчальним матеріалом.

Знає законодавство України про автомобільний транспорт і дорожній рух; правила дорожнього руху; правила перевезення вантажів (в т.ч. небезпечних, негабаритних), основний порядок і умови перевезення пасажирів і багажу; призначення, розташування, будову, принцип дії агрегатів, складових одиниць, механізмів і систем автотранспортних засобів категорії В та правила їх технічної експлуатації; основні відомості з будови, правила експлуатації і технічного обслуговування причепів; основи керування автотранспортними засобами; можливі причини дорожньо-транспортних пригод та основні способи їх попередження; основні причини виникнення несправностей; характер впливу природних умов (дощ, туман, ожеледиця та інше) на безпеку руху; основний порядок проведення технічного обслуговування; особливості користування експлуатаційними матеріалами (паливо, оливи, мастила, електроліт, антифриз та інше); основні правила зберігання автотранспортних засобів на відкритій стоянці і в гаражі; правила надання першої допомоги потерпілим під час дорожньо-транспортних пригод; основні правові основи і відповідальність за порушення правил дорожнього руху, правил експлуатації транспортного засобу, завдання матеріальної шкоди та шкоди навколишньому середовищу.

Його відповідь в цілому правильна, достатньо обґрунтована.

Самостійно використовує теоретичні знання під час вирішення практичних завдань з водіння з незначною допомогою викладача.

.

Учень (слухач) самостійно і в цілому правильно організовує робоче місце водія, правильно виконує прийоми і вправи з практичного водіння автотранспортного засобу категорії В

Застосовує основні прийоми самоконтролю за якістю водіння, іноді потребує консультації майстра (інструктора).

Виконує вимоги правил дорожнього руху, правил перевезень вантажів, пасажирів та багажу. Буксирує автопричіп дозволеною максимальною масою до 750 кг. З допомогою майстра (інструктора) перевіряє технічний стан автотранспортного засобу перед виїздом на лінію та після повернення з рейсу. З частковою допомогою майстра (інструктора) виконує роботи з щоденного технічного обслуговування автотранспортного засобу. Подає автотранспортний засіб під навантаження та розвантаження або до місця посадки і висадки пасажирів. З частковою допомогою майстра (інструктора) усуває технічні несправності, які виникають під час роботи автотранспортного засобу на лінії і не потребують розбирання головних механізмів. Заправляє автомобільні транспортні засоби паливом та іншими експлуатаційними матеріалами. Надає першу допомогу потерпілим під час дорожньо-транспортних пригод.

10

Учень (слухач) володіє узагальненими системними знаннями навчального матеріалу в повному обсязі та здатен їх ефективно використовувати для виконання всіх передбачених навчальною програмою практичних завдань.

Знає законодавство України про автомобільний транспорт і дорожній рух; правила дорожнього руху; правила перевезення вантажів (в т.ч. небезпечних, негабаритних), порядок і умови перевезення пасажирів і багажу; призначення, розташування, будову, принцип дії агрегатів, складових одиниць, механізмів і систем автотранспортних засобів категорії В та правила їх технічної експлуатації; будову, правила експлуатації і технічного обслуговування причепів; основи керування автотранспортними засобами; можливі причини дорожньо-транспортних пригод та способи їх попередження; причини виникнення несправностей, способи їх виявлення та усунення; характер впливу природних умов (дощ, туман, ожеледиця та інше) на безпеку руху; порядок проведення технічного обслуговування; правила безпечного ведення робіт, протипожежної безпеки та санітарії під час технічного обслуговування автотранспортного засобу та при роботі на лінії; особливості користування експлуатаційними матеріалами (паливо, оливи, мастила, електроліт, антифриз та інше); правила зберігання автотранспортних засобів на відкритій стоянці і в гаражі; правила надання першої допомоги потерпілим під час дорожньо-транспортних пригод; правові основи і відповідальність за порушення правил дорожнього руху, правил експлуатації транспортного засобу, завдання матеріальної шкоди та шкоди навколишньому середовищу.

Учень (слухач) виконує якісно вправи з водіння автотранспортного засобу категорії В

Керує автомобільними транспортними засобами, які відносяться до категорії „В” за різних дорожніх умов. Виконує вимоги правил дорожнього руху, правил перевезень вантажів, пасажирів та багажу. Забезпечує належний технічний стан автотранспортного засобу. Буксирує автопричіп дозволеною максимальною масою до 750 кг. Перевіряє технічний стан автотранспортного засобу перед виїздом на лінію та після повернення з рейсу. Забезпечує справність обладнання відповідно до вимог стандартів, що стосуються безпеки дорожнього руху і охорони навколишнього середовища. Виконує роботи з щоденного технічного обслуговування автотранспортного засобу. Подає автотранспортний засіб під навантаження та розвантаження або до місця посадки і висадки пасажирів. Контролює правильність завантаження, розміщення та кріплення вантажів у кузові автотранспортного засобу малої вантажопідйомності, а також порядок розміщення пасажирів в легкових автомобілях. Усуває технічні несправності, які виникають під час роботи автотранспортного засобу на лінії і не потребують розбирання головних механізмів. Виконує регулювальні роботи. Заправляє автомобільні транспортні засоби паливом та іншими експлуатаційними матеріалами. Оформлює дорожню документацію. Надає першу допомогу потерпілим під час дорожньо-транспортних пригод.

11

Учень (слухач) володіє узагальненими системними знаннями навчального матеріалу в повному обсязі.

Знає законодавство України про автомобільний транспорт і дорожній рух; правила дорожнього руху; правила перевезення вантажів (в т.ч. небезпечних, негабаритних), порядок і умови перевезення пасажирів і багажу; призначення, розташування, будову, принцип дії агрегатів, складових одиниць, механізмів і систем автотранспортних засобів категорії В та правила їх технічної експлуатації; будову, правила експлуатації і технічного обслуговування причепів; основи керування автотранспортними засобами; можливі причини дорожньо-транспортних пригод та способи їх попередження; причини виникнення несправностей, способи їх виявлення та усунення; характер впливу природних умов (дощ, туман, ожеледиця та інше) на безпеку руху; порядок проведення технічного обслуговування; правила безпечного ведення робіт, протипожежної безпеки та санітарії під час технічного обслуговування автотранспортного засобу та при Фроботі на лінії; особливості користування експлуатаційними матеріалами (паливо, оливи, мастила, електроліт, антифриз та інше); правила зберігання автотранспортних засобів на відкритій стоянці і в гаражі; правила надання першої допомоги потерпілим під час дорожньо-транспортних пригод; правові основи і відповідальність за порушення правил дорожнього руху, правил експлуатації транспортного засобу, завдання матеріальної шкоди та шкоди навколишньому середовищу.

Має пізнавальний інтерес до обраної професії.

Учень (слухач) самостійно і в повному виконує всі вправи та прийоми з практичного водіння автотранспортного засобу категорії В за різних дорожніх умов.

Виконує вимоги правил дорожнього руху, правил перевезень вантажів, пасажирів та багажу. Забезпечує належний технічний стан автотранспортного засобу. Буксирує автопричіп дозволеною максимальною масою до 750 кг. Перевіряє технічний стан автотранспортного засобу перед виїздом на лінію та після повернення з рейсу. Забезпечує справність обладнання відповідно до вимог стандартів, що стосуються безпеки дорожнього руху і охорони навколишнього середовища. Виконує роботи з щоденного технічного обслуговування автотранспортного засобу. Подає автотранспортний засіб під навантаження та розвантаження або до місця посадки і висадки пасажирів. Контролює правильність завантаження, розміщення та кріплення вантажів у кузові автотранспортного засобу малої вантажопідйомності, а також порядок розміщення пасажирів в легкових автомобілях. Усуває технічні несправності, які виникають під час роботи автотранспортного засобу на лінії і не потребують розбирання головних механізмів. Виконує регулювальні роботи. Заправляє автомобільні транспортні засоби паливом та іншими експлуатаційними матеріалами. Оформлює дорожню документацію. Надає першу допомогу потерпілим під час дорожньо-транспортних пригод.

.

12

Учень (слухач) володіє повними, системними знаннями навчального матеріалу в повному обсязі.

Знає законодавство України про автомобільний транспорт і дорожній рух; правила дорожнього руху; правила перевезення вантажів (в т.ч. небезпечних, негабаритних), порядок і умови перевезення пасажирів і багажу; призначення, розташування, будову, принцип дії агрегатів, складових одиниць, механізмів і систем автотранспортних засобів категорії „В” та правила їх технічної експлуатації

; будову, правила експлуатації і технічного обслуговування причепів; основи керування автотранспортними засобами; можливі причини дорожньо-транспортних пригод та способи їх попередження; причини виникнення несправностей, способи їх виявлення та усунення; характер впливу природних умов (дощ, туман, ожеледиця та інше) на безпеку руху; порядок проведення технічного обслуговування; правила безпечного ведення робіт, протипожежної безпеки та санітарії під час технічного обслуговування автотранспортного засобу та при роботі на лінії; особливості користування експлуатаційними матеріалами (паливо, оливи, мастила, електроліт, антифриз та інше); правила зберігання автотранспортних засобів на відкритій стоянці і в гаражі; правила надання першої допомоги потерпілим під час дорожньо-транспортних пригод; правові основи і відповідальність за порушення правил дорожнього руху, правил експлуатації транспортного засобу, завдання матеріальної шкоди та шкоди навколишньому середовищу.

Виявляє пізнавальний інтерес до обраної професії, нової техніки.

Учень (слухач) самостійно і в повному виконує всі вправи та прийоми з практичного водіння автотранспортного засобу категорії В за різних дорожніх умов.

Виконує вимоги правил дорожнього руху, правил перевезень вантажів, пасажирів та багажу. Забезпечує належний технічний стан автотранспортного засобу. Буксирує автопричіп дозволеною максимальною масою до 750 кг. Перевіряє технічний стан автотранспортного засобу перед виїздом на лінію та після повернення з рейсу. Забезпечує справність обладнання відповідно до вимог стандартів, що стосуються безпеки дорожнього руху і охорони навколишнього середовища. Виконує роботи з щоденного технічного обслуговування автотранспортного засобу. Подає автотранспортний засіб під навантаження та розвантаження або до місця посадки і висадки пасажирів. Контролює правильність завантаження, розміщення та кріплення вантажів у кузові автотранспортного засобу малої вантажопідйомності, а також порядок розміщення пасажирів в легкових автомобілях. Усуває технічні несправності, які виникають під час роботи автотранспортного засобу на лінії і не потребують розбирання головних механізмів. Виконує регулювальні роботи. Заправляє автомобільні транспортні засоби паливом та іншими експлуатаційними матеріалами. Оформлює дорожню документацію. Надає першу допомогу потерпілим під час дорожньо-транспортних пригод.

Дисципліна_ Основи керування автомобілем і безпека дорожнього руху для студентів спеціальності №5.10010201 «експлуатація та ремонт машин і обладнання агропромислового виробництва»
р і назва коду_______________________________________________________________________________________________________________загальна кількість годин за навчальним планом - 81

із них аудиторні – 76( лекцій – 60, практичних -16)

самостійна робота - 5
  1   2   3   4   5   6

Схожі:

УРОКУ Тема: Фільтрація даних. Розширений фільтр. Автофільт. Мета : навчити учнів
Виведіть рядки, що містять дані про товари, виготовлені зарубіжним виробником, або такі, обсяг продажу яких перевищує 20000
10 Фіксований сільськогосподарський податок Платниками фіксованого...
Платниками фіксованого сільськогосподарського податку можуть бути сільськогосподарські товаровиробники, у яких частка сільськогосподарського...
ГОЛОВНІ І ДРУГОРЯДНІ ЧЛЕНИ РЕЧЕННЯ
Неправильне сидіння за партою чи столом призводить до викривлення шиї, грудного вигину. Молодші школярі страждають боковим викривленням...
Найпівденніший материк Землі Антарктида майже повністю покритий величезним...
З-під крижаного панциру по периферії материка “виглядають” гірські масиви і хребти, висота яких місцями перевищує 4000 м. Це хр....
План Фіксований сільськогосподарський податок Збір у вигляді цільової...
Платниками фіксованого сільськогосподарського податку можуть бути сільськогосподарські товаровиробники, у яких частка сільськогосподарського...
ЗАВДАННЯ з прийому молоді на навчання за державним замовленням у...
Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва (категорія "А","В","С"), слюсар-ремонтник, водій автотранспортних засобів...
О. В. Аралін МЕТОДИЧНА РОЗРОБКА для проведення практичного заняття...
Якщо пульс перевищує граничні норми, то особа від подальшого відпрацювання вправ звільняється
До проекту наказу Мінагрополітики України Про затвердження Номенклатури...
Мінагрополітики України "Про затвердження Номенклатури службових, спеціальних (спеціалізованих) автомобілів, технічних засобів зв’язку...
АКТ на списання автотранспортних засобів

Фонд Освітніх та Інформаційних Технологій
Середнє зростання: ',sred: 6: 1', см'; writeln ГУ ',m,'-x учнів зростання перевищує ', 'середній.'
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка