ПРАВИЛА паркування транспортних засобів у м. Тернополі I. Загальні положення


Скачати 195.89 Kb.
Назва ПРАВИЛА паркування транспортних засобів у м. Тернополі I. Загальні положення
Дата 17.04.2013
Розмір 195.89 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Спорт > Документи
Додаток

до рішення міської ради

від 31.08.2007 р. № 5/12/13
ПРАВИЛА

паркування транспортних засобів у м. Тернополі

I. Загальні положення

1.1. Цими Правилами визначається єдиний порядок організації та функціонування платних місць для паркування транспортних засобів на території м. Тернополя з метою:

• забезпечення належного благоустрою, в тому числі і благоустрою автомобільних доріг;

• збільшення пропускної спроможності проїзних частин вулиць міста (особливо його центральної частини, центрального ринку);

• підвищення безпеки дорожнього руху та дисципліни водіїв;

• впорядкування паркування транспортних засобів на вулицях та майданах міста;

• переходу до безготівкової автоматизованої системи оплати за користування місцями паркування;

• посилення контролю та притягнення до адміністративної відповідальності власників транспортних засобів, які порушують Правила паркування;

• підвищення культури паркування;

• підвищення дисципліни сплати збору та послуг за паркування, збільшення фінансових надходжень до міського бюджету.

1.2. Правила паркування транспортних засобів у м. Тернополі розроблені відповідно до чинного законодавства з метою впровадження у міста єдиної загальноміської політики з питань нормативного регулювання, організації, функціонування, ціноутворення, координації і контролю платного паркування.

1.3. Даними Правилами встановлюється порядок:

• організації та функціонування паркувальних місць на території м. Тернополя;

• правових відносин між уповноваженим органом місцевого самоврядування – управління транспорту та зв’язку Тернопільської міської ради, оператором, інспектором та водіями;

• фінансових взаєморозрахунків між усіма суб‘єктами процесу паркування транспортних засобів;

• контролю та відповідальності учасників паркувального процесу.

II. Основні терміни, використані в цих Правилах

2.1. Визначення основних термінів.

Паркування – стоянка автотранспортного засобу у межах в межах паркувальних місць.

Паркувальна зона (парковка автотранспорту) - тимчасова стоянка (зупинка) автотранспорту у відведених або спеціально обладнаних місцях для паркування автотранспорту, визначених рішенням виконавчого комітету, без відповідальності за збереження транспортного засобу або з такою відповідальністю, якщо можливе оснащення місць для паркування необхідним обладнанням.

Спеціально обладнані місця - це місця для паркування транспортних засобів, розміщені за межами смуг руху проїжджої частини доріг та обладнані дорожніми знаками, мають розмітку, обладнані спеціальними технічними пристроями (огорожею, в'їзними та виїзними бар'єрами, шлагбаумами, приміщеннями для охоронців тощо), які можна використовувати для запобігання викраденню транспортних засобів.

Припаркування - початковий момент паркування.

Оператори (уповноважені організації) – суб‘єкти підприємницької діяльності, які визначені та уповноважені виконавчим комітетом організовувати і забезпечувати процес паркування та справляння збору за паркування транспортних засобів.

Інспектор - посадова особа, яка організовує припаркування, наділена правом вимог до водія щодо дотримання ним правил припаркування, повинна здійснювати збір коштів за паркування транспортних засобів та плату за надання послуг через реєстратор касових операцій, видавати чек водієві безпосередньо на парковці.

Плата за паркування - сума коштів яка сплачується самим водієм. Вона об‘єднує величину збору коштів та оплату за послуги паркування.

Збір за паркування транспортних засобів - це встановлена чинним законодавством плата з розрахунку за одну годину паркування, яка повинна перераховуватись у місцевий бюджет.

Плата за послуги паркування - сума коштів із плати за паркування, що залишається у розпорядженні паркувальника після відрахування вищевказаного збору коштів в міський бюджет.

Чек реєстратора касових операцій - платіжний документ, який посвідчує сплату за разове паркування транспортного засобу.

Спеціально обладнаний майданчик - майданчик, призначений для забезпечення повного зберігання автотранспортних засобів, до яких застосовано примусове переміщення.

Місце для службового платного паркування - спеціально визначене оператором місце для тимчасової стоянки транспортних засобів підприємств, організацій, установ тощо.

Збір за паркування автотранспорту - обов'язкова оплата, яка згідно із законом запроваджується і зупиняється Тернопільською міською радою чи її виконавчим комітетом на території міста Тернополя та зараховується до його бюджету.

Платники збору за паркування автотранспорту - водії чи юридичні особи, що паркують транспортні засоби у відведених або спеціально обладнаних для цього місцях.

Паркувальний автомат (паркомат) - лічильник, призначений для обліку часу стоянки автотранспортного засобу, який показує час, до якого сплачено тривалість стоянки транспортного засобу, і забезпечує зворотний облік часу.

Платне автоматизоване паркування - місце для паркування, обладнане паркоматами.

Паркувальний талон, квитанція - платіжні документи, які посвідчують сплату за паркування автотранспорту.

Пластикова чіп-картка, смарт-картка - багаторазові платіжні засоби, які забезпечують оплату вартості паркування транспортних засобів.

Абонементний талон - документ, який дає право на безоплатне паркування транспортного засобу протягом визначеного періоду.

Інвестиційний конкурс (тендер) - визначення на конкурсних засадах іноземного або вітчизняного інвестора, який запропонує кращу інвестиційну програму впровадження автоматизованої системи паркування, що відповідає вимогам, встановленим тендерним комітетом, та гарантує її виконання.

Пристрій блокуючий (блокіратор) - спеціальний механічний пристрій, який встановлюється на колесо автомобіля і перешкоджає його руху.

Блокування - встановлення на колесо автомобіля блокуючого пристрою (блокіратора) на відведених місцях парковки з метою затримки автомобіля.

Розблокування - зняття з колеса автомобіля блокіратора.

Примусове переміщення - переміщення транспортних засобів за допомогою евакуаторів з проїзної частини вулиць, тротуарів та місць паркування на спеціально обладнаний майданчик.

Евакуатор - спеціально обладнаний автомобіль, який використовується для примусового переміщення транспортних засобів.

Резиденти (мешканці будинків, що знаходяться у зонах парковки) - жителі м. Тернополя, які проживають у будинках, що знаходяться в зонах паркування (до 100 метрів), та які одночасно є водіями транспортних засобів.

III. Організація міських платних місць для паркування

3.1. Розташування місць паркування визначаються рішенням виконавчого комітету міської ради.

3.2. Готовність до експлуатації паркувальних місць включає:

• Розділені дорожньою розміткою та знаками, відповідно до Правил дорожнього руху місця паркування;

• Вказані межі платної паркувальної зони за допомогою стаціонарно встановлених, легко замітних дорожніх знаків та табличок;

• Інформаційні стенди (таблички) розташовані на видному місці, які мають інформацію:

а) відомості про паркувальника (назва суб’єкта господарської діяльності, адреса, телефон для довідок);

б) режим роботи паркувальної зони;

• Підготовлених, забезпечених нагрудними номерними посвідченнями встановленого зразка інспекторів.

3.3. Платні місця для паркування (майданчики для платного паркування) призначені для тимчасової стоянки (зупинки) транспортного засобу зі стягненням плати за час паркування у відведених або спеціально обладнаних місцях без відповідальності за збереження транспортного засобу або з такою відповідальністю, якщо можливе оснащення місця для паркування необхідним обладнанням.

3.4. Загальноміська схема місць платного паркування доводиться до відома учасників дорожнього руху через засоби масової інформації, а конкретні місця для паркування - шляхом встановлення дорожніх знаків і нанесення дорожньої розмітки згідно з Правилами дорожнього руху.

3.5. Організація нових паркувальних зон здійснюється за поданням суб‘єктів підприємницької діяльності, громадських організацій, міського органу ДАІ і затверджується за поданням виконкомом міської ради після уточнення та опрацювання пропозиції управлінням транспорту та зв’язку та погодженням з ДАІ.

3.1.1. Забороняється:

3.1.1. Паркування транспортних засобів у заборонених для цього місцях з порушенням цих Правил, визначених дорожніми знаками.

3.1.2. Організація платних місць паркування на проїжджих частинах вулиць в межах прилеглих до закладів охорони здоров'я, дитячих дошкільних закладів, загальноосвітніх шкіл та міських кладовищ.

3.1.3. Паркування автомобілів підприємств, організацій, великих торговельних закладів (ринків, універсамів, універмагів, супермаркетів), розважальних закладів (ресторанів, нічних клубів, казино, барів та ін.) біля свого місця розташування здійснюється на підставі рішення виконавчого комітету та відповідного укладеного договору з оператором.

3.1.4. На майданчиках платного паркування 10 % місць паркування виділяється для пільгового розміщення транспортних засобів, які позначаються при нанесені дорожньої розмітки або іншими інформаційними покажчиками.

3.1.5. Режим роботи майданчиків для платного паркування (крім цілодобових) визначається органом місцевого самоврядування.

В День незалежності України, День Конституції України, День Перемоги, День міста Тернополя, паркування автотранспорту на місцях для платного паркування (за винятком платних місць для паркування біля міських ринків) здійснюється безкоштовно.

3.1.6. Контроль за здійсненням платного паркування операторами покладається на управління транспорту та зв’язку Тернопільської міської ради.

IV. Система управління місцями для платного паркування, координація та контроль

4.1. Система автоматизованого платного паркування включає:

• місця для паркування з дорожньою розміткою та дорожніми знаками;

• автоматизовану систему оплати паркувального часу, яка складається з паркувальних автоматів, що працюють від чіп-карток, безконтактних смарт-карток;

• пластикові чіп-картки, смарт-картки, квитанції, абонементні талони;

• блокіратори, евакуатори, спеціально обладнані майданчики для примусового переміщення автомобілів; пункти для оплати штрафів водіями автотранспортних засобів;

• групу контролерів, які здійснюватимуть контроль за сплатою платниками збору та послуг за парковку;

• працівників ДАІ, які контролюють дотримання Правил паркування, здійснюють разом з оператором функції щодо примусового переміщення транспортних засобів тощо;

• технічну службу з обслуговування паркоматів та автопарку;

• технічну службу, яка забезпечує радіозв'язок з центральним комп'ютером, статистичну обробку даних з паркоматів та штрафних санкцій;

• мережу розповсюдження чіп-карток через магазини, кіоски та інше.

4.2. Організація та експлуатація (тобто, безпосереднє управління) автоматизованої системи платного паркування, облаштування місць для платного паркування, а також здійснення розрахунків з юридичними та фізичними особами за паркування їхнього транспорту покладається на оператора або інших суб'єктів.

4.3. Оператор у своїх діях керується порядком, встановленим Тернопільською міською радою чи її виконавчим комітетом, іншими нормативно-правовими документами.

4.4. Оператор здійснює за власний рахунок, оснащення (встановлює паркувальне обладнання, проводить ремонт, облаштовує майданчики для паркування транспортних засобів, проводить монтаж дорожніх знаків тощо), експлуатацію і утримання місць для платного паркування, взаємодіє з працівниками ДАІ, веде контроль на місцях за повнотою і своєчасністю сплати водіями збору та послуг за паркування.

4.5. Контроль за паркуванням (зупинкою) автотранспорту з порушенням вимог чинного законодавства (на тротуарах, зелених зонах, під забороняючими дорожніми знаками тощо) здійснюється працівниками ДАІ МВС України у Тернопільській області.

4.6. Функція контролю за дотриманням оператором та його філіалами податкової дисципліни здійснюється Державною податковою адміністрацією у м. Тернополі.

4.7. Функції з примусового переміщення транспортних засобів, блокування коліс можуть здійснюватися виключно комунальним підприємством.

V. Тарифи на паркування транспортних засобів

5.1. Тарифи на користування місцями для платного паркування на території міста Тернополя, які включають в себе ставку збору за паркування та плату за послуги платного паркування встановлюються рішенням Тернопільської міської ради чи її виконавчим комітетом.

5.2. Плата за послуги паркування:

5.2.1. Є платою за утримання та обслуговування місць для платного паркування (встановлення та експлуатації паркувальних автоматів, дорожніх знаків, табличок, нанесення дорожньої розмітки, прибирання території тощо).

5.2.2. Стягується з юридичних та фізичних осіб за кожну годину парковки згідно із ціною, встановленою органом місцевого самоврядування.

5.2.3. Сплачується водіями на місцях для платного паркування одночасно зі збором за парковку з отриманням єдиного платіжного документа про сплату (чек, квитанція, пластикова чіп-картка, смарт-картка тощо).

5.2.4. Може стягуватися як готівкою, так і у безготівковій формі.

5.3. Для мешканців жилих будинків (резидентів), що прилеглі до місць платного паркування, встановлюється пільговий тариф.

VI. Блокування коліс транспортних засобів на відведених місцях для паркування

6.1. Блокування коліс транспортних засобів застосовується, якщо:

• водії припаркованих транспортних засобів не сплатили місцевий збір та послуги за паркування;

• місцевий збір та послуги за паркування сплачені не в повному обсязі або з порушенням порядку оплати;

• прострочено час дозволеного (сплаченого) паркування;

• порушено режим роботи місць платного паркування.

6.2. Блокування здійснюється шляхом встановлення на будь-яке колесо транспортного засобу блокуючого пристрою (блокіратора).

6.3. Суб’єкт що здійснює блокування, складається акт про блокування (затвердженої форми).

Акт складається у 2-х примірниках і містить:

• дані оператора, який встановлює блокіратор;

• ім'я, прізвище та особистий підпис оператора, який здійснює блокування;

• координати оператора, до якого треба звернутись для зняття блокіратора;

• час і причину встановлення блокіратора.

Один примірник акта розміщується на видному місці на транспортному засобі, другий - залишається у оператора.

6.4. Розблокування транспортного засобу здійснюється за умови повної сплати водієм збору та послуг за паркування і виконані роботи з блокування і розблокування коліс у розмірах, визначених та затверджених у встановленому порядку та складення адміністративного протоколу (та його оплати).

У разі відмови водія від сплати зазначених вище коштів оператор в присутності понятих складає акт про порушення водієм встановленого порядку паркування, вказує розмір збору та послуг за паркування, виконані роботи з блокування та розблокування транспортного засобу, після цього проводиться розблокування коліс. Акт направляється до суду для стягнення зазначених вище коштів з порушника в примусовому порядку.

6.5. Оплата робіт з блокування (розблокування) коліс транспортних засобів:

6.5.1. Особи, які порушили Правила паркування і до транспортних засобів яких застосовані заходи з блокування коліс, повинні сплатити за послуги паркування, роботи з блокування і розблокування, штраф.

У разі відмови від оплати зазначених послуг та робіт їх розмір стягується в судовому порядку відповідно до законодавства України.

6.5.2. Сплата за роботи з блокування (розблокування) коліс транспортних засобів не звільняє власників транспортних засобів від сплати послуг за паркування.

6.5.3. Роботи з блокування (розблокування) коліс транспортних засобів сплачуються власником транспортного засобу або особою, яка має право на користування транспортним засобом.

Оплата здійснюється:

• шляхом перерахування коштів через установи спеціалізованих банків і Ощадного банку України на рахунок оператора, що надає послуги паркування, виконує роботи з блокування (розблокування) коліс транспортних засобів;

• шляхом готівкового розрахунку з працівником оператора, який здійснює зазначені роботи, з оформленням розрахунку у встановленому порядку (касовий чек, квитанція суворої звітності про оплату робіт та послуг, журнал (книга) обліку квитанцій, зареєстрована у відповідному податковому органі, зберігання у встановленому порядку корінців квитанцій про сплату звітних документів для перевірки та контролю тощо).

6.5.4. Тарифи на платні послуги з блокування (розблокування) коліс автотранспортних засобів встановлюються (погоджуються) виконавчим комітетом Тернопільської міської ради за поданням оператора.

6.5.5. Тарифи на послуги можуть бути переглянуті у разі зміни курсу національної валюти, встановленого Національним банком України, рішеннями Уряду щодо індексації платежів, росту інфляції тощо.

6.6. Матеріальну відповідальність за можливі механічні пошкодження транспортних засобів при блокуванні (розблокуванні) коліс згідно з чинним законодавством несе оператор.

VII. Примусове переміщення транспортних засобів

7.1. Примусове переміщення транспортних засобів застосовується в разі їх залишення водієм на порушення правил зупинки і стоянки, якщо при цьому вони створюють загрозу безпеці дорожнього руху, а також виконанню робіт з утримання доріг, зелених насаджень, будинків та споруд, розташованих уздовж дороги тощо.

7.2. Примусове переміщення транспортних засобів на спеціально обладнаний майданчик здійснює комунальне підприємство «Міськавтотранс».

7.3. Примусове переміщення транспортних засобів виконується за допомогою спеціальних технічних пристроїв автомобілями-евакуаторами у супроводженні працівника оператора.

При цьому:

• в чергову службу міського відділу міліції внутрішніх справ України в Тернопільській області повідомляється марка, державний реєстраційний номер та адреса знаходження транспортного засобу - "порушника";

• здійснюється огляд транспортного засобу;

• складається протокол, який містить:

• дату, час, адресу порушення і підстави примусового переміщення транспортного засобу;

• тип, марку, державний реєстраційний номер та особисті прикмети транспортного засобу, що евакуюється, перелік візуальних недоліків та пошкоджень на ньому;

• посаду, ім'я, прізвище та підпис особи, яка приймає рішення про примусове переміщення транспортного засобу;

• найменування, адресу та номер телефону оператора, посаду, прізвище, ім'я та підпис особи, яка здійснює примусове переміщення транспортного засобу;

• адресу місця зберігання транспортного засобу;

• посаду, ім'я та прізвище особи, яка приймає транспортний засіб на зберігання, її погодження (з особистим підписом) з переліком візуальних недоліків та пошкоджень на цьому транспортному засобі;

• відстань перевезення транспортного засобу з місця порушення до місця зберігання.

7.4. У разі звернення власника примусово переміщеного транспортного засобу до міського відділу міліції внутрішніх справ України в Тернопільській області з питанням про місцезнаходження його транспортного засобу, черговий повідомляє власника про місцезнаходження транспортного засобу.

7.5. Евакуйований транспортний засіб приймається на спеціально обладнаний майданчик черговим з відповідним оформленням прийняття на зберігання та записом у журналі реєстрації.

7.6. На спеціально обладнаному майданчику примусово переміщений транспортний засіб утримується згідно з Правилами зберігання транспортних засобів на автостоянках, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 22.01.96р. N 115.

7.7. Транспортний засіб видається (повертається) власнику або особі, яка має право на користування цим транспортним засобом, після складання адміністративного протоколу по факту вчиненого ним порушення Правил дорожнього руху, за умови оплати ним робіт з примусового переміщення, зберігання транспортного засобу, а також збору та послуг за паркування (у разі їх необхідності та попередньої несплати).

7.8. Оплата робіт з примусового переміщення, зберігання транспортних засобів:

7.8.1. Особи, які порушили Правила паркування і до транспортних засобів яких застосовані заходи з примусового переміщення, повинні сплатити за послуги паркування, транспортування, зберігання, штраф, пеню у повному обсязі.

У разі відмови від оплати зазначених послуг та робіт їх розмір стягується в судовому порядку відповідно до законодавства України.

7.8.2. Сплата за роботи з примусового переміщення, зберігання транспортних засобів, власники яких порушили Правила платного паркування в м. Тернополі, не звільняє їх від сплати послуг за паркування, а також штрафу за порушення Правил дорожнього руху.

7.8.3. Роботи з примусового переміщення, зберігання транспортних засобів, що порушили Правила паркування у м. Тернополі, сплачуються власником транспортного засобу або особою, яка має відповідне право на користування транспортним засобом.

Оплата здійснюється:

• шляхом перерахування коштів через установи спеціалізованих банків і Ощадного банку України на рахунок оператора, що виконує роботи примусового переміщення, зберігання транспортних засобів;

• шляхом готівкового розрахунку з працівником оператора, який здійснює зазначені роботи, з оформленням розрахунку у встановленому порядку (касовий чек, квитанція суворої звітності про оплату робіт та послуг, журнал (книга) обліку квитанцій, зареєстрована у відповідному податковому органі, зберігання у встановленому порядку корінців квитанцій про сплату як звітних документів для перевірки та контролю тощо).

7.8.4. Тарифи на платні послуги з транспортування автотранспортних засобів до спеціально обладнаних майданчиків та утримання на них встановлюються (погоджуються) рішенням виконавчого комітету Тернопільської міської ради за поданням оператора.

7.8.5. Тарифи на послуги можуть бути переглянуті у разі зміни цін на пально-мастильні матеріали, курсу національної валюти, встановленого Національним банком України, збільшення мінімальної заробітної праці, рішень Уряду щодо індексації платежів, росту інфляції, тощо.

7.8. Матеріальну відповідальність згідно з чинним законодавством за збереження та не ушкодження транспортних засобів при транспортуванні на спеціально обладнані майданчики та утриманні на них несе оператор, який безпосередньо здійснює зазначені роботи.

VIII. Звітність

8.1. Оператор надає щоквартально за встановленою формою звіт про свою діяльність у податковій інспекції за місцем реєстрації.

8.2. За несвоєчасне надання звіту до оператора застосовуються фінансові санкції згідно з чинним законодавством.

IX. Повноваження та обов'язки суб'єктів паркувальної діяльності на території Тернополя:

9.1. Виконавчий комітет Тернопільської міської ради:

• затверджує загальноміську схему місць для платного паркування транспортних засобів;

• забезпечує ознайомлення власників транспортних засобів з порядком користування місцями для платного паркування через засоби масової інформації;

• контролює, координує і узгоджує роботу з усіма учасниками діяльності системи платного паркування;

• встановлює чи погоджує тарифи на вищезазначені послуги.

9.2. УДАІ МВС України у Тернопільській області:

• узгоджує схеми паркування транспорту;

• контролює виконання встановлених у м. Тернополі Правил паркування транспорту у межах своєї компетенції, Правил дорожнього руху;

• накладає у межах своєї компетенції адміністративні стягнення за порушення законодавства у сфері паркування;

9.3. Оператор:

• здійснює координацію та контроль за експлуатацією місць для платного паркування;

• приймає рішення про примусове переміщення транспортного засобу, блокування колеса при виявленні порушень Правил дорожнього руху.

• надає якісні послуги з паркування автомобілів;

• забезпечує надходження визначеного місцевого збору за паркування;

• забезпечує своєчасну сплату податків та інших відрахувань згідно з чинним законодавством;

• виконує функцію контролю на місцях за повнотою і своєчасністю сплати водіями збору за паркування;

• виконує функції з блокування (розблокування) коліс та примусового переміщення транспортних засобів, які порушили встановлені Правила паркування;

• обладнує місця за власні кошти для паркування згідно із загальноміською схемою;

• здійснює за власні кошти впровадження, експлуатацію та належне технічне утримання засобів автоматизованої системи сплати за місця для платного паркування автомобілів у визначених у встановленому порядку місцях м. Тернополя;

• взаємодіє з працівниками УДАІ з питань організації паркування в м. Тернополі та контролю за його дотриманням, дотриманням водіями Правил дорожнього руху;

• забезпечує комплектацію місць для платного паркування технічними засобами;

• дотримується норм і вимог чинного законодавства з охорони навколишнього середовища, раціонального використання і відтворення природних ресурсів, екологічної безпеки;

• здійснює прибирання відведених територій та несе відповідальність за дотримання санітарного стану на місцях парковок;

• навчає персонал, який обслуговує місця для паркування;

• вживає заходи, передбачені цими Правилами, до водіїв транспортних засобів за перевищення часу (несплату) користування місцями для платного паркування;

• контролює правильність використання пільг, які надаються окремим категоріям громадян і організаціям, щодо користування платними місцями для паркування, та при необхідності реєструє транспортні засоби у журналі реєстрації з метою запобігання несплати за паркування;

• при наданні місця для паркування видає водіям квитанції встановленого зразка або інші платіжні документи, передбачені цими Правилами;

• забезпечує контролерів формою, нагрудними знаками та посвідченнями встановленого зразка;

• у доступній формі доводить до водіїв автотранспортних засобів, які користуються місцями платного паркування, ці Правила, а також додаткові умови (послуги) користування, якщо такі встановлюються;

• вимагає від водіїв виконання Закону України "Про дорожній рух" в частині дотримання водіями санітарного стану на місці платного паркування;

• не несе відповідальності за охорону транспортних засобів, припаркованих в місцях платного паркування, що ним експлуатуються, якщо це не входить у перелік додаткових послуг, що ним надаються.

9.4. Водії транспортних засобів:

• дотримуються вимог цих Правил та інших нормативно-правових актів, що регулюють сферу платного паркування на території міста Тернополі ;

• паркують транспортні засоби виключно у визначених місцях згідно з лініями розмітки або дорожніми знаками;

• своєчасно і в повній мірі сплачують кошти за паркування;

• своєчасно сплачують місцевий збір, послуги за паркування та інші фактично надані послуги у встановлених нормативними актами розмірах;

• дотримуються чистоти і порядку на території місць для платного паркування.

Водії, які порушують встановлені в м. Тернополі Правила паркування, відмовляються від виконання вимог працівників оператора, обумовлених цими Правилами, можуть бути притягнені до відповідальності згідно з чинним законодавством.

X. Інші умови

12.1. При проведенні громадсько-політичних та інших масових заходів забороняється стоянка транспортних засобів в місцях їх проведення.

12.2. Функціонування автоматизованої системи платного паркування транспортних засобів повинно супроводжуватись широким інформуванням населення через засоби масової інформації про форми розрахунків за послуги паркування, пільги та санкції до порушників Правил паркування.

Секретар ради Т.Б.Білан

Схожі:

Положення про збір за місця для паркування транспортних засобів на території м. Синельникове
Положення) розроблено на основі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (зі змінами та доповненнями); Податкового Кодексу...
Проект Положення про збір за місця для паркування транспортних засобів
Положення) розроблено на основі Закону України від 21. 05. 1997р.№280/97-ВР “Про місцеве самоврядування в Україні” (зі змінами та...
Ставки збору за місця для паркування транспортних засобів на території міста Кременчука
Додаток 1 до Положення про механізм справляння та порядок сплати збору за місця для паркування транспортних засобів
Синельниківської міської ради від 02 червня 2011 року №140-9/VІ «Про...
Осилить дисципліну сплати збору, якість послуг за паркування та збільшити фінансові надходження до міського бюджету
Аналіз регуляторного впливу до проекту рішення сесії міської ради
«Положення про збір за місця для паркування транспортних засобів на території м. Синельникове»
Технічний регламент послуг з технічного обслуговування і ремонту...
Про затвердження Технічного регламенту послуг з технічного обслуговування і ремонту колісних транспортних засобів
Дорожній транспорт. Знаки номерні транспортних засобів. Загальні вимоги. Правила застосування
РОЗРОБЛЕНО: Центр безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем при Міністерстві внутрішніх справ України
Положення про механізм справляння та порядок сплати збору за місця...
Положення розроблено на підставі Конституції України, Податкового кодексу України, Бюджетного кодексу України, Закону України «Про...
Зі спеціальної підготовки з водійським складом Жовтневого ЗМПО
Т 1: Загальні положення, основні поняття Правил дорожнього руху. Обов’язки та права водіїв механічних транспортних засобів
ПЛАН КОНСПЕКТ на проведення занять зі спеціальної підготовки з водійським складом СДПЧ-3
ТЕМА: Загальні положення, основні поняття Правил дорожнього руху. Обов’язки та права водіїв механічних транспортних засобів
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка