Положення про збір за місця для паркування транспортних засобів на території м. Синельникове


Скачати 47.84 Kb.
Назва Положення про збір за місця для паркування транспортних засобів на території м. Синельникове
Дата 26.03.2013
Розмір 47.84 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Спорт > Документи
Додаток 1

до рішення міської ради

02.06.2011 №140-9/VІ
Положення про збір за місця для паркування транспортних засобів

на території м. Синельникове

1. Загальні положення.

Це Положення про збір за місця для паркування транспортних засобів (далі — Положення) розроблено на основі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (зі змінами та доповненнями); Податкового Кодексу України, Правил паркування транспортних засобів затверджених постановою КМУ від 03.12.2009 №1342.

Дане Положення є обов'язковим для виконання на території міста Синельникове юридичними особами незалежно від форми власності і підпорядкованості, їх філіями, відділеннями, представництвами та іншими відокремленими підрозділами, а також фізичними особами, які згідно рішення міської ради організують і здійснюють діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів.

Дія даного Положення поширюється на осіб, які розміщують транспортні засоби на майданчиках для платного паркування, а також на суб’єктів господарювання, які утримують такі майданчики.

Для цілей Положення наведені терміни вживаються в наступному значенні:

- майданчики для платного паркування-площа території(землі),що належить на правах власності територіальній громаді або державі, на якій відповідно до рішення міської ради здійснюється платне паркування транспортних засобів;

- спеціально відведені автостоянки-площа території (землі),що належить на правах власності територіальній громаді або державі, яка визначається міською радою із встановленням правил щодо відповідальності за збереження транспортного засобу.

До спеціально відведених автостоянок належать комунальні гаражі, стоянки, паркінги (будівлі, споруди, їх частини), які побудовані за рахунок коштів місцевого бюджету з метою здійснення організації паркування транспортних засобів.

Не належать до спеціально відведених автостоянок гаражі, автостоянки, власники або користувачі яких є платниками земельного податку або орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності, а також земельні ділянки, що належать до прибудинкових територій;

- спеціально відведені місця для паркування транспортних засобів - майданчики для платного паркування та спеціально відведені автостоянки;

- місце для паркування транспортних засобів – відведене (розмічене) місце для паркування одного транспортного засобу.

2. Платники збору.

2.1. Платниками збору являються юридичні особи, їх філії (відділення, представництва), фізичні особи — підприємці, які згідно з рішенням міської ради організовують та провадять діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів, на майданчиках для платного паркування та на спеціально відведених автостоянках.

2.2. Платник збору, який має підрозділ без статусу юридичної особи, що провадить діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів на земельній ділянці не за місцем реєстрації такого платника збору, зобов'язаний зареєструвати такий підрозділ як платник збору в органі державної податкової служби за місцезнаходженням земельної ділянки.

3. Об’єкт і база оподаткування збором.

3.1. Об’єктом оподаткування є земельна ділянка, яка згідно рішення міської ради, спеціально відведена для забезпечення паркування транспортних засобів на автомобільних дорогах загального використання, тротуарах або інших місцях, а також комунальні гаражі, стоянки, паркінги ( будівлі, споруди їх частини), які збудовані за рахунок коштів міського бюджету, за винятком площі земельної ділянки, яка відведена для безоплатного паркування транспортних засобів, передбачених статтею 30 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні».

3.2. Базою оподаткування є площа земельної ділянки, відведена для паркування, а також площа комунальних гаражів, стоянок, паркінгів (будівель, споруд, їх частин), які побудовані за рахунок коштів міського бюджету.

3.3. Одне місце паркування для цілей оподаткування дорівнює 11,5 м2 згідно з ДБН В.2.3-15:2007 з урахуванням ЄДБН В.22.-9-99.

4. Ставки збору.

4.1. Ставки збору встановлюються за кожний день провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів у гривнях за 1 квадратний метр площі земельної ділянки, відведеної для організації та провадження такої діяльності у розмірі від до 0,03 до 0,15 відсотка мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

4.2. Ставки збору для паркування транспортних засобів встановлюються у розмірі визначеному рішенням Синельниківської міської ради, згідно з додатком.

5. Порядок обчислення та строки сплати збору.

5.1. Збір сплачується до міського бюджету авансовими внесками до 30 числа (включно) кожного місяця (у лютому до 28 (29) включно) за місцем розташування спеціально відведеного місця для паркування транспортних засобів.

5.2. Остаточна сума збору, обчислена відповідно до податкової декларації за податковий (звітний) квартал (з урахуванням фактично внесених авансових платежів), сплачується у строки , визначені для квартального податкового періоду.

5.3. Базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному кварталу.

5.4. Податкова декларація збору за місця для паркування транспортних засобів, затверджена наказом Державної податкової інспекції України від 24.12.2010 року № 1014, подається (у тому числі у разі сплати квартальних авансових внесків) протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу до Синельниківської об'єднаної державної податкової інспекції.

6. Пільги.

Власники спеціально обладнаних чи відведених майданчиків для паркування забезпечують виділення та облаштування в межах майданчиків місць для безоплатного паркування легкових автомобілів, якими керують інваліди з ураженням опорно-рухового апарату, члени їхніх сімей, яким відповідно до порядку забезпечення інвалідів автомобілями передано право керування автомобілем та законні представники недієздатних інвалідів або дітей-інвалідів, які перевозять інвалідів (дітей інвалідів) з ураженням опорно-рухового апарату, а також для безоплатного паркування транспортних засобів, що належать підприємствам, установам, організаціям інвалідів та сфери соціального захисту населення і перевозять інвалідів (дітей інвалідів) з ураженням опорно-рухового апарату. Кількість місць для безоплатного паркування становить не менше 10 відсотків загальної кількості місць на спеціально обладнаних чи відведених майданчиках для паркування, але не менше як для одного транспортного засобу з позначенням цих місць дорожніми знаками та відповідною розміткою.

7.Відповідальність платників збору.

7.1 Платники збору несуть відповідальність за правильність визначення суми збору, що підлягає сплаті до бюджету, повноту і своєчасність перерахування збору до бюджету та своєчасність подання податкових декларацій по платежу в порядку, визначеному Податковим кодексом України.

8. Контроль.

Контроль за своєчасністю, достовірністю, повнотою нарахування та сплати збору за місця паркування транспортних засобів здійснює Синельниківська об'єднана державна податкова інспекція.

Міський голова Д.І.Зражевський

Схожі:

Аналіз регуляторного впливу до проекту рішення сесії міської ради
«Положення про збір за місця для паркування транспортних засобів на території м. Синельникове»
Синельниківської міської ради від 02 червня 2011 року №140-9/VІ «Про...
Осилить дисципліну сплати збору, якість послуг за паркування та збільшити фінансові надходження до міського бюджету
Ставки збору за місця для паркування транспортних засобів на території міста Кременчука
Додаток 1 до Положення про механізм справляння та порядок сплати збору за місця для паркування транспортних засобів
Проект Положення про збір за місця для паркування транспортних засобів
Положення) розроблено на основі Закону України від 21. 05. 1997р.№280/97-ВР “Про місцеве самоврядування в Україні” (зі змінами та...
ПРАВИЛА паркування транспортних засобів у м. Тернополі I. Загальні положення
Цими Правилами визначається єдиний порядок організації та функціонування платних місць для паркування транспортних засобів на території...
Положення про механізм справляння та порядок сплати збору за місця...
Положення розроблено на підставі Конституції України, Податкового кодексу України, Бюджетного кодексу України, Закону України «Про...
План Податок на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки Збір...
Платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які...
Технічний регламент послуг з технічного обслуговування і ремонту...
Про затвердження Технічного регламенту послуг з технічного обслуговування і ремонту колісних транспортних засобів
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ
Технічна підготовка: Прийняття і постановка транспортних засобів на чергування (у розрахунок). Облік транспортних засобів та їхньої...
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ
Технічна підготовка: Прийняття і постановка транспортних засобів на чергування (у розрахунок). Облік транспортних засобів та їхньої...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка