НОВОУШИЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА


Скачати 107.64 Kb.
Назва НОВОУШИЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Дата 26.03.2013
Розмір 107.64 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Спорт > Документи


УКРАЇНА

НОВОУШИЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА


НОВОУШИЦЬКОГО РАЙОНУ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р І Ш Е Н Н Я

позачергової сесії селищної ради V скликання

від 24 вересня 2009 року №2

смт. Нова Ушиця

Про пайову участь замовників у створенні і розвитку
інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури смт. Нова Ушиця


З метою забезпечення збалансованого економічного і соціального розвитку селища та залучення замовників до пайової участі у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури, на підставі Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про планування та забудову територій» та «Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва», керуючись ст.ст. 25, 26, 46, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сесія селищної ради

ВИРІШИЛА:

1. Затвердити «Порядок пайової участі (внеску) замовників у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури смт. Нова Ушиця» (додаток №1).
2. Затвердити Примірний Договір про пайову участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної і соціальної інфраструктури селища Нова Ушиця (додаток №2).

3. Установити, що дане рішення набирає чинності з 1 жовтня 2009 року.
4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію селищної ради з житлово-комунального господарства, промисловості, будівництва, транспорту і зв’язку, підприємницької діяльності.
Селищний голова О.Вербіцький

Додаток №1


ЗАТВЕРДЖЕНО

рішенням Новоушицької селищної ради

від 24.09.2009 року № 2
Порядок
пайової участі (внеску) замовників у створенні і розвитку
інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури смт. Нова Ушиця
1.Загальні положення
1.1. Порядок розроблено на підставі Законів України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про планування та забудову територій" та "Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва".

1.2. Залучення до пайової участі у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури смт. Нова Ушиця, сіл Каскада та Філянівка (далі – смт. Нова Ушиця) є обов'язковим для всіх замовників (фізичних осіб - підприємців, фізичних та юридичних осіб), які мають намір здійснити нове будівництво, реконструкцію, розширення, капітальний ремонт, технічне переоснащення та реставрацію (далі - будівництво) об'єкта містобудування на території смт. Нова Ушиця, незалежно від форми власності замовника, розташування та функціонального призначення об'єкта будівництва.

1.3. Пайова участь (внесок) замовника полягає у відрахуванні замовником до селищного бюджету коштів для забезпечення створення і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури смт. Нова Ушиця.
2. Порядок залучення замовників до пайової участі (внеску) у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури смт. Нова Ушиця.
2.1. Залучення замовників здійснюється на підставі вимог по пайовій участі у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури смт. Нова Ушиця, які в обов'язковому порядку включаються до містобудівного обґрунтування (містобудівних умов і обмежень земельної ділянки об'єкта будівництва).

2.2. Замовник, який має намір здійснити будівництво об'єкта на території смт. Нова Ушиця, для отримання вимог по пайовій участі у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури смт. Нова Ушиця зобов'язаний звернутися з заявою до виконавчого комітету Новоушицької селищної ради. До заяви необхідно надати такі документи:

- рішення сесії Новоушицької селищної ради про виділення земельної ділянки під будівництво або рішення виконавчого комітету щодо будівництва об'єкта містобудування, надання дозволу на реконструкцію, технічне переоснащення об’єктів виробничого призначення;
- зведений кошторисний розрахунок вартості будівництва об'єкта містобудування, визначеної згідно з державними будівельними нормами, та техніко-економічні показники;
- копії правовстановлюючих документів замовника, завірених в установленому порядку (статуту, свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи, довідки з єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (ЄДРПОУ) - для юридичних осіб; нотаріально-посвідчену копію свідоцтва про державну реєстрацію суб'єкта підприємницької діяльності - для фізичних осіб-суб'єктів підприємницької діяльності; завіреної копії паспорту - для фізичних осіб;
- довідку на державній мові щодо реквізитів юридичної особи та П.І.Б. посадової особи, із зазначенням посади, яка відповідно до статуту має право на укладення договорів.

2.3. Величина пайової участі (внеску) Замовника у створенні інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури селища Нова Ушиця визначається у договорі, укладеному з виконавчим комітетом Новоушицької селищної ради, відповідно до встановленого розміру пайової участі (внеску), визначеного даним Порядком.

Величина пайової участі (внеску) Замовника у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури селища встановлюється:
Для нежитлових будівель та/або споруд

(крім будівель закладів культури та освіти, медичного і оздоровчого призначення):

Загальна кошторисна вартість будівництва (реконструкції) об’єкта містобудування,

(тис. грн.)

% на інфраструктуру

до 200

10

більше 200

9

більше 1000

8


Для житлових будинків:

Загальна кошторисна вартість будівництва (реконструкції) об’єкта містобудування (площа, кв.м.)

% на інфраструктуру

до100 кв.м загальної площі об’єкта

3

більше 100 кв.м загальної площі об’єкта

4


У разі відсутності кошторисної вартості будівництва житла, – відсоток на інфраструктуру буде визначатися виходячи із опосередкованої вартості спорудження житла у Хмельницькій області, що визначається спеціально уповноваженим органом виконавчої влади України з питань містобудування та архітектури і складатиме 1% будівництва житла до 100 кв. м. та 1,5% для будівництва житла понад 100 кв. м..
Для будівель закладів культури та освіти, медичного і оздоровчого призначення:

Загальна кошторисна вартість будівництва (реконструкції) об’єкта містобудування


% на інфраструктуру

від загальної кошторисної вартості будівництва

4

2.4. До пайової участі у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури смт. Нова Ушиця не залучаються замовники у разі здійснення будівництва:
- об'єктів будь-якого призначення на замовлення органів державної влади або органів місцевого самоврядування за рахунок коштів державного та/або місцевих бюджетів;
- будинків житлового фонду соціального призначення та доступного житла;
- об'єктів комплексної забудови територій, що здійснюється на конкурсній основі;
- об'єктів, що споруджуються замість пошкоджених або зруйнованих внаслідок стихійного лиха чи техногенних аварій;
- об'єктів соціальної сфери (дитячих дошкільних закладів, загальноосвітніх та спортивних шкіл, закладів охорони здоров'я та соціального забезпечення тощо) у разі безоплатної передачі їх до комунальної власності територіальної громади смт. Нова Ушиця;
- об'єктів незавершеного будівництва державної та комунальної форми власності, придбаних в процесі приватизації;
- об'єктів на територіях діючих промислових підприємств, якщо після їх уведення до експлуатації не збільшується навантаження на інженерну та соціальну інфраструктуру селища.

2.5. Термін визначення розміру пайової участі (внеску) замовника у створенні і розвитку інженерно-транспортної і соціальної інфраструктури селища не повинен перевищувати десяти робочих днів з дня реєстрації звернення замовника, за умови наявності документів, передбачених п.2.2.

2.6. Відносини із замовниками щодо виконання вимог про пайову участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури смт. Нова Ушиця регулюється договором про пайову участь, що укладається з Новоушицькою селищною радою в особі виконавчого комітету та підписується селищним головою або особою, що його замінює.

2.7. Договір про пайову участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної і соціальної інфраструктури селища укладається не пізніше п'ятнадцяти робочих днів з дня реєстрації звернення замовника про його укладення, але до одержання дозволу на виконання будівельних робіт.

2.8. Узгодження проектно-кошторисної документації на будівництво об'єкта містобудування здійснюється Відділом містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Новоушицької райдержадміністрації тільки за наявності укладеного договору про пайову участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури смт. Нова Ушиця.

2.9. Замовник за 45 діб до введення об'єкта містобудування в експлуатацію зобов'язаний надати до виконавчого комітету Новоушицької селищної ради кошторис загальної вартості будівництва, визначеної згідно з державними будівельними нормами, та виконаний у цінах, діючих на цей період, і техніко-економічні показники для визначення остаточної величини пайової участі у створенні і розвитку інженерно-транспортної і соціальної інфраструктури смт. Нова Ушиця.

2.10. Пайовий внесок сплачується в повній сумі єдиним платежем або частинами за графіком, що визначається договором. Граничний термін сплати пайового внеску не повинен перевищувати одного місяця після прийняття об'єкта містобудування в експлуатацію.

2.11. Забудовники, що здійснюють будівництво житла, мають право на відстрочення сплати пайових внесків на розвиток інженерно-транспортної і соціальної інфраструктури селища згідно з чинним законодавством.

Питання щодо відстрочення сплати замовником пайового внеску розглядається виконавчим комітетом Новоушицької селищної ради.

2.12. Кошти, отримані як пайова участь (внесок) замовників об'єктів містобудування використовуються виключно на створення і розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури селища.

2.13. Спори, пов'язані з пайовою участю (внеском) замовника у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населеного пункту, вирішуються судом.
3. Прикінцеві положення

У випадку внесення змін до актів чинного законодавства, відповідні зміни і доповнення вносяться до цього Порядку у відповідності до вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».
Секретар ради Н.Ріпак

Додаток №2


ЗАТВЕРДЖЕНО

рішенням Новоушицької селищної ради

від 24.09.2009 року № 2

Примірний Договір

про пайову участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної і соціальної інфраструктури селища Нова Ушиця
смт. Нова Ушиця «_____»_________________20___ року


Виконавчий комітет Новоушицької селищної ради, в особі селищного голови Вербіцького Олександра Івановича, діючого на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», іменований далі Виконком, з одного боку, і ___________________

_________________________________________________________________, в особі керівника _________________________________________________________________, що діє на підставі ________________________________________, іменованого далі Замовник, з другого боку, разом іменовані Сторони, уклали даний Договір про нижченаведене.

Предмет Договору

Предметом даного Договору є сплата пайової участі (внеску) Замовника на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури смт. Нова Ушиця за будівництво _________________________________________________________________________________

(назва об’єкта )

по вул. __________________________________________________________________________.

Зобов’язання Сторін


2.1. Замовник перераховує пайову участь (внесок) у сумі _____________________________ на рахунок селищного бюджету: 31410545700340, що відкритий в ГУДКУ у Хмельницькій області, МФО: 815013, код платежу: 24060300, код ЄДРПОУ: 23565822

Розрахунок величини пайової участі (внеску) є невід’ємною частиною даного Договору.

2.2. Виконком зобов’язується використовувати пайову участь (внесок) Замовника відповідно до цільового призначення.

Відповідальність Сторін

3.1. Сторони несуть відповідальність за виконання умов цього Договору в межах діючого законодавства України.

3.2. Усі спірні питання розглядаються у встановленому законом порядку.

3.3. У разі прострочення термінів сплати Замовник сплачує штрафні санкції в розмірі 0,1% від нарахованої суми пайової участі (внеску) за кожну добу прострочення.

Інші умови

4.1. Пайовий внесок сплачується за графіком. Граничний термін сплати пайового внеску не повинен перевищувати одного місяця після прийняття об’єкта містобудування в експлуатацію.

4.2. Зміни і доповнення до цього Договору вносяться за письмовим погодженням Сторін.

4.3. Цей Договір складено у 2-х примірниках по одному для кожної Сторони.

4.4 Замовник несе відповідальність за достовірність інформації щодо кошторисної вартості.

Реквізити Сторін


Виконавчий комітет

Новоушицької селищної ради

32600, смт. Нова Ушиця, вул. Подільська, 12

Хмельницької області

код ЄДРПОУ: 04407388

тел.: 8 (03847) 2-14-74, 2-11-82

_______________ О. ВЕРБІЦЬКИЙ

М.П.

Замовник
_______________________________________

_______________________________________

_______________________________________

_______________________________________

_______________________________________

_____________________ _________________

М.П.
Додаток до договору



РОЗРАХУНОК

величини пайової участі (внеску) за будівництво

(назва об’єкта) по вул. ____________ в смт. Нова Ушиця

Формула розрахунку.




Загальна кошторисна вартість х % інфраструктури = сума (пайова будівництва (реконструкції) участь (внесок))

об’єкта містобудування,

визначена згідно з державними

будівельними нормами, без урахування

витрат з придбання та виділення земельної

ділянки, звільнення будівельного

майданчика від будівель, споруд та

інженерних мереж, влаштування

внутрішньо- та позамайданчикових

інженерних мереж і споруд та

транспортних комунікацій



Виконком МП (підпис) (ініціали та прізвище)

Замовник МП (підпис) (ініціали та прізвище)

Схожі:

НОВОУШИЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Керуючись ст ст. 25, 26, 59, 73 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» N280/97-ВР (в редакції від 01. 01. 2011 р.),...
НОВОУШИЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Наказу Державного комітету будівництва, архітектури та житлової політики України №215 від 30 вересня 1998 року Про затвердження Єдиного...
НОВОУШИЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Державного комітету стандартизації, метрології та сертифікації України "Про затвердження правил торгівлі на ринках" від 26. 02. 2002...
НОВОУШИЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Керуючись Законом України «Про держаний бюджет на 2011 рік», статтями 10, 12, 265, 266, 267, 275, 276 Податкового кодексу України,...
НОВОУШИЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
України від 21. 10. 11 року №244 «Про затвердження Порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності»...
НОВОУШИЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Податкового кодексу України від 02. 12. 2010 року №2755- VІ (в редакції від 01. 07. 2011р.), статті 25, пунктів 24, 29 частини 1...
НОВОУШИЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Податкового кодексу України від 02. 12. 2010 року №2755-VІ (в редакції від 08. 07. 2012р.), статті 25, пунктів 24, 29 частини 1 статті...
НОВОУШИЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
ГП «Водоканал», забезпечення стабільності водопостачання, виконавчий комітет селищної ради
НОВОУШИЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Про Порядок надання розповсюджувачам зовнішньої реклами у тимчасове користування місць
НОВОУШИЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
ГП «Водоканал», забезпечення стабільності водопостачання та водовідведення, виконавчий комітет селищної ради
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка