НАКА З


Назва НАКА З
Дата 20.04.2013
Розмір 32 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи

У К Р А Ї Н А
ОЧАКІВСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

ВІДДІЛ ОСВІТИ
Н А К А З
19.10.2012 р. № 217
Про проведення «Місячника

знань правил безпеки життєдіяльності»
Управління освіти і науки обласної державної адміністрації, Територіальне управління МНС України у Миколаївській області, Управління Держтехногенбезпеки у Миколаївській області та обласна організація Добровільного пожежного товариства стурбовані ситуацією, що склалася внаслідок виникнення надзвичайних подій на території області. Так, за 9 місяців 2012 року внаслідок пустощів дітей з вогнем сталося 22 пожежі. Також, на резонансній пожежі в селі Кінецьпіль Первомайського району загинуло 5 дітей. Недотримання правил поведінки на воді та льоду призвели до загибелі ще 5 дітей шкільного і дошкільного віку. Крім того, внаслідок надзвичайних подій різного характеру з початку року постраждало ще 38 дітей та підлітків.

Враховуючи вищенаведене та з метою активізації профілактичної роботи щодо попередження загибелі та травмування дітей від різного роду надзвичайних ситуацій, навчання дошкільнят і учнів правилам безпечної поведінки у житті, а також розширення знань про оперативно-рятувальну службу «101», на виконання наказу управління освіти і науки облдержадміністрації від 15.10.2012 № 748 «Про проведення «Місячника знань правил безпеки життєдіяльності»

наказую:

1. Провести з 22 жовтня по 22 листопада 2012 року в загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах «Місячник знань правил безпеки життєдіяльності», умови проведення додаються.

2. Про результати проведення «Місячника знань правил безпеки життєдіяльності» повідомити відділ освіти райдержадміністрації до 26.11.2012 року.

4. Контроль за виконання цього наказу залишаю за собою
Начальник відділу освіти Л. А. Голян


Додаток

наказ відділу освіти

від 19.10.2012 № 217

УМОВИ

проведення місячника знань дітьми правил безпеки життєдіяльності
1. У загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах провести з дітьми та їхніми батьками бесіди з тематики запобігання травматизму та загибелі дітей внаслідок пожеж, ДТП, харчових отруєнь, отруєнь хімічними речовинами, правил поведінки на льоду, при виявленні вибухонебезпечних предметів, при користуванні побутовим газом та інших надзвичайних подій. Залучити до виступів працівників підрозділів МНС та Держтехногенбезпеки області. Аналогічні бесіди провести з педагогічними колективами для організації ними подальшої роз’яснювальної роботи.

2. Провести «відкриті уроки» з питань безпеки життєдіяльності із залученням працівників підрозділів МНС та Держтехногенбезпеки, громадських організацій, виставки-музею цивільного захисту тощо.

3. Для дошкільних закладів рекомендується провести конкурси на кращу аплікацію, малюнок, вишивку, виріб з питань безпеки життєдіяльності.

4. З учнями провести конкурси творчих робіт (твір, вірш, оповідання, малюнок) на теми: «Рятувальник – професія героїчна», «Діти проти надзвичайних ситуацій». Кращі роботи надіслати організаторам місячника для відзначення переможців.

5. З учнями 4-9 класів написати диктанти, перекази, які стосуються питань безпеки життєдіяльності дітей, розповідають про героїчну професію рятувальника.

6. У дошкільних закладах організувати і провести ранки профілактичного спрямування, а у загальноосвітніх навчальних закладах – вікторини, ігрові та шоу-програми й інші позакласні заходи під назвою «Увага – вогонь!», «Газ - це небезпечно», «Якщо друг опинився у небезпечній ситуації», «101 – народна служба порятунку» тощо.

7. Організувати виступи перед дітьми команд юних пожежних із програмою «І дорослий, і малий мусять пам’ятати, якщо сталася біда – 101 набрати».

8. У фойє закладів влаштувати виставку малюнків, стінгазет, дитячих виробів.

9. Хід проведення Місячника широко висвітлювати у місцевих засобах масової інформації.

10. У навчально-виховних закладах обладнати (поновити) куточки безпеки життєдіяльності.

11. Організувати відвідування дітьми виставки-музею цивільного захисту Територіального управління МНС у Миколаївській області (вул. Володарського, 1) та державних пожежно-рятувальних частин у районах області.

12. Про цікаві заходи, «відкриті уроки» з питань безпеки життєдіяльності, що проводяться у навчально-виховних закладах, повідомити заздалегідь відділ роботи зі ЗМІ та громадськістю ТУ МНС України в області за телефоном 49-06-35, 49-06-55 для організації відеозйомки та подальшого висвітлення їх у засобах масової інформації.

Схожі:

НАКА З
Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 22 листопада 2011 р за N 1330/20068
НАКА З
Племінне свідоцтво (сертифікат) великої рогатої худоби молочних і молочно-м’ясних порід
НАКА З
Роботу методичного кабінету управління освіти спрямувати на подальшу реалізацію науково-методичної теми
НАКА З
Про організацію зберігання в аптечних закладах різних груп лікарських засобів та виробів медичного призначення
НАКА З
...
НАКА З
Міністерство України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи
НАКА З
Облік руху прекурсорів здійснюється юридичними і фізичними особами при виробництві, зберіганні, перевезенні і реалізації
НАКА З
Про утворення робочої групи «Цільова команда реформ при Міністерстві охорони здоров’я України»
НАКА З
...
НАКА З
Львівським обласним дитячим еколого-натуралістичним центром проведено обласний етап IV Міжнародного екологічного конкурсу «Світ,...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка