План оперативних дій щодо регулювання міграційних процесів в Україні на 2011 – 2012 роки Формування нормативно-правової бази


Скачати 56.52 Kb.
Назва План оперативних дій щодо регулювання міграційних процесів в Україні на 2011 – 2012 роки Формування нормативно-правової бази
Дата 19.04.2013
Розмір 56.52 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи
Проект
ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядженням Кабінету Міністрів України

від №
План оперативних дій щодо регулювання міграційних

процесів в Україні на 2011 – 2012 роки
Формування нормативно-правової бази


  1. Розробити проект Закону України „Про внесення змін до Закону України „Про правовий статус закордонних українців” та розробити Концепцію Державної цільової програми сприяння добровільному переселенню в Україну осіб із числа закордонних українців та їх облаштуванню на період до 2013 року”, з метою створення сприятливих умов для повернення в Україну трудових мігрантів, адаптації їх в українське суспільство.

МЗС, Мін’юст, Мінсоцполітики,

Міграційна служба, Мінфін,

Мінекономіки, МВС

Термін виконання: протягом 2011 року


  1. Розробити проект Закону України „Про внесення змін до Закону України до Закону України „Про освіту” стосовно умов дистанційного навчання дітей трудових мігрантів – громадян України, які разом з батьками перебувають за межами держави.

МОН, МЗС, Мін’юст, Мінсоцполітики

Термін виконання: протягом 2011 року


  1. Розробити проект Закону України „Про внесення змін до Закону України „Про вибори” в частині забезпечення виборчих прав громадян України, які перебувають за межами держави.

Мін’юст, МЗС, МВС

Термін виконання: протягом 2011 року


  1. Внести зміни до постанови Верховної Ради України від 23.02.2007 № 719-V ”Про затвердження положень про паспорт громадянина України, про свідоцтво про народження та про паспорт громадянина України для виїзду за кордон” в частині збільшення сторінок паспорта, за бажанням громадянина.

МЗС

Термін виконання: протягом 6 місяців з дня прийняття Плану дій з лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України



  1. Розробити механізм обміну паспортних документів громадянам України, які перебувають за межами держави на паспортні документи нового зразка, з метою забезпечення їх обміну консульськими установами України за кордоном за місцем перебування громадян.

МЗС, МВС

Термін виконання: протягом 3 місяців з дня прийняття Плану дій з лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України


  1. Внести зміни до нормативно-правових актів стосовно постановки на консульський облік громадян України за межами держави, з метою його спрощення.

МЗС

Термін виконання: протягом 2011 року


  1. Опрацювати питання стосовно запровадження при дипломатичних установах посади штатного працівника, який би займався питаннями праці та соціального забезпечення.

МЗС, Мінфін, Мінсоцполітики, Мін’юст

Термін виконання: протягом 2011 року


  1. Опрацювати питання стосовно запровадження при дипломатичних установах інформаційно-консультативних пунктів, в тому числі на громадських засадах, з метою надання правової допомоги громадянам України, які перебувають за межами держави.

МЗС, Мінфін, Мінсоцполітики, Мін’юст

громадські організації трудових мігрантів

за кордоном (за згодою)

Термін виконання: протягом 2011 року


  1. Опрацювати питання щодо надання квот дітям трудових мігрантів – громадян України, які отримали середню освіту за межами держави з метою вступу їх до вищих навчальних закладів.

МОН, МЗС, Мін’юст, Мінфін,

Мінекономіки, Мінсоцполітики

Термін виконання: до жовтня 2011 року


  1. Опрацювати питання щодо надання митних пільг трудовим мігрантам – громадянам України, які протягом визначеного часу (6 міс. та більше) перебували за межами держави і повертаються в Україну.

Мінфін, Митна служба, Мін’юст,

Держприкордонслужба, МЗС, МОЗ,

Мінсоцполітики, МВС, Міграційна

служба

Термін виконання: до жовтня 2011 року
Договірне, програмне та методологічне

забезпечення міграційної сфери


  1. Розробити програму сприяння інвестицій українців із за кордону в Україну з метою залучення фінансових ресурсів у розвиток усіх сфер життєдіяльності українського суспільства.

Мінекономіки, Мінфін, Нацбанк,

Мінсоцполітики, Мін’юст

Термін виконання: протягом 2011 року


  1. Розробити систему та механізми повного обліку суб’єктів міграційних процесів в Україні.

Національна академія України,

Інститут демографії України,

Національний інститут стратегічних

досліджень, Державна служба статистики

Термін виконання: протягом 2011 року


  1. Продовжити укладання міждержавних двосторонніх угод про соціальний захист та пенсійне забезпечення громадян, оскільки вони є більш актуальними, перспективними та комплексними в питаннях захисту громадян України, які з тих або інших причин потрапили за кордон.

Мінсоцполітики

Термін виконання: протягом 2011 – 2012 років


  1. Розробити Стратегію розвитку державної політики України в сфері трудової міграції на 2011 – 2015 роки та Стратегію з розвитку національної політики щодо інтеграції мігрантів в Україні та реінтеграції українських мігрантів на 2011 – 2015 роки”.

Мінсоцполітики, МЗС

Термін виконання: протягом 2011 – 2012 років


  1. Сприяти інституційному регулювання міграційних процесів через ліцензування посередницьких послуг з працевлаштування в Україні та за межами держави та здійснення контролю за діяльністю агентств зайнятості.

Мінсоцполітики

Термін виконання: Постійно


  1. Посилення централізованого управління та координації діяльності Міністерства соціальної політики іншими органами державного управління у цій сфері, розширення функцій, повноважень та кадрового збільшення відповідних підрозділів Міністерства.

Мінсоцполітики

Термін виконання: протягом 2011 року

Інформаційні послуги


  1. Запровадити через державну установу „Урядовий контактний центр” систему інтерактивного спілкування громадян України, зокрема, трудових мігрантів з метою оперативного вирішення питань, що виникають при перебуванні за кордоном.

Мінсоцполітики

Термін виконання: протягом 2011 року


  1. Розробити мережу інформування населення України щодо шляхів законного та незаконного працевлаштування і ризиків, пов’язаних із неврегульованим працевлаштуванням за межами держави, особливості міграційного законодавства країн реципієнтів.

Мінсоцполітики, Держтелерадіо, МЗС,

обласні та місцеві органи виконавчої влади

Термін виконання: протягом 2011 року
Співробітництво з міжнародними

та громадськими організаціями


  1. Налагодження співпраці щодо обміну інформацією і даними про трудову міграцію з країнами реципієнтами, в яких присутність трудових мігрантів – громадян України є значною.

МЗС, Мінсоцполітики

Термін виконання: протягом 2011 – 2012 років


  1. Розширення співпраці з провідними міжнародними організаціями у сфері регулювання міграційних процесів, зокрема, МОМ, МОП, УВКБ ООН, Радою Європи в частині обміну досвідом та запровадження нових проектів щодо регулювання міграційними процесами.

МЗС, Мінсоцполітики, Міграційна служба,

Термін виконання: протягом 2011 року


  1. Розвиток діалогу та співробітництва у питаннях реалізації політики трудової міграції у режимі консультацій із соціальними партнерами, громадськими організаціями та об’єднаннями трудових мігрантів.

Мінсоцполітики, об’єднання

профспілок, об’єднання роботодавців,

організації трудових мігрантів

Термін виконання: протягом 2011 року

Схожі:

Четвертахвил я” міжнародна громадська організація українців Підвисоцького,...
Розглянувши Проект «Плану оперативних дій щодо регулювання міграційних процесів в Україні на 2011 – 2012 роки» в об’єднаннях громадян...
Тема: Законодавче та нормативне забезпечення охорони праці в Україні
Мета роботи: ознайомлення з основними документами нормативно- правової бази з охорони праці в Україні
ПИТАННЯ ДЛЯ ПІДГОТОВКИ ДО ЗАЛІКУ
Поняття та зміст механізму адміністративно-правового регулювання міграційних процесів
Питання для підготовки до модуль-контролів з курсу «Адміністративно-правове...
Питання для підготовки до модуль-контролів з курсу «Адміністративно-правове регулювання міграційних процесів»
1. Затвердити Національний план дій з охорони навколишнього природного...
Про затвердження Національного плану дій з охорони навколишнього природного середовища України на 2011 2015 роки
НАКАЗ
Затвердити План дій щодо запровадження інклюзивного навчання дітей, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку,...
ПАСПОРТ міської комплексної Програми правової освіти населення на 2011 – 2015 роки
Підстава для розроблення: Указ Президента України від 18 жовтня 2001 року №992/200 „Про Національну програму правової освіти населення”,...
Міністерство України з питань надзвичайних ситуацій та у справах...
У зв'язку з проведенням заходів реформування військ Цивільної оборони України, органів і підрозділів державної пожежної охорони в...
Тематика курсових робіт з курсу „Теорія держави і права” 2011-2012 н р
Правове виховання та його вплив на формування правосвідомості і правової культури
Міська комплексна Програма правової освіти населення на 2011-2015 роки
Відсутність належної правової освіти у населення не завжди дозволяє вийти на належний рівень ефективного протистояння злочинності...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка