Четвертахвил я” міжнародна громадська організація українців Підвисоцького, 6а-77 тел.: +38 (044) 2847184


Скачати 52.82 Kb.
Назва Четвертахвил я” міжнародна громадська організація українців Підвисоцького, 6а-77 тел.: +38 (044) 2847184
Дата 07.05.2013
Розмір 52.82 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи


ч е т в е р т а х в и л я”

міжнародна громадська організація українців
Підвисоцького, 6а-77 тел.: +38 (044) 2847184

01103, Київ, Україна е-mail: ukrsvit@bigmir.net моб.: +38 (067) 5085378



09.03.2011 р.

№ 8-11

Міністерство соціальної політики України
Доповнення

до Плану оперативних дій щодо регулювання міграційних процесів в Україні

на 2011 – 2012 роки
Розглянувши Проект «Плану оперативних дій щодо регулювання міграційних процесів в Україні на 2011 – 2012 роки» в об’єднаннях громадян України за кордоном, МГОУ «Четверта Хвиля» пропонує внести до Плану такі узагальнені доповнення:
І. Назву Плану подати в такій редакції: «План оперативних дій і стратегічних заходів із розв’язання проблем і подолання причин української трудової міграції на 2011 – 2015 роки».

Бо не наслідки необхідно регулювати, а ліквідовувати їх причини, інакше наслідки ставатимуть ще небезпечнішими. На сьогоднішній день питання міграції  є ключовим стратегічним питанням, правильне розв’язання якого забезпечить подальший розвиток і зміцненні Української держави.

Стратегічні заходи необхідно спрямувати на зведення до мінімуму й подолання причин, які спонукають зовнішню трудову міґрацію українців. Україна повинна подолати комплекс донорства й сама забезпечити себе своїм людським ресурсом.

ІІ. До розділу «Формування нормативно-правової бази»:
ІІ. 1. Першим пунктом записати:

1. Розробити проект Закону України «Про міграцію».

МЗС, Мін’юст, Мінсоцполітики,

Міграційна служба, Мінфін,

Мінекономіки, МВС

Термін виконання: протягом 2011 року
Прийняття цього Закону дасть поштовх економічному й соціально-політичному розвитку України та стане дієвим правовим механізмом гарантії національної безпеки: міграційні процеси в Україні мусять бути підпорядковані державним інтересам й пріоритетність має бути за українцями. Цей Закон повинен містити положення про обов’язкову соціальну, культурну та економічну адаптацію іммігрантів та сприйняття ними традиційних цінностей українського народу, з обов’язковою відповідальністю за його порушення. Закласти в Закон «Про міграцію» методику позбавлення громадянства та депортації небажаних кримінальних, соціальних груп та окремих елементів з території України.

ІІ. 2. Нинішній пункт 1 розділити на три пункти й викласти їх у такій редакції:

2. Розробити проект Закону України «Про законодавче забезпечення інтересів, прав і свобод українських громадян, які перебувають за межами України» з метою правового забезпечення повноцінного захисту людських, економічних, професійних, соціальних та інших інтересів і прав українських трудових мігрантів, а також інших громадян України, які перебувають за кордоном у відпустці, творчій поїздці, відрядженні, навчаються, лікуються, подорожують або знаходяться за межами України з іншою метою, не забороненою вітчизняним і міжнародним законодавством.

МЗС, Мін’юст, Мінсоцполітики,

Міграційна служба, Мінфін,

Мінекономіки, МВС

Термін виконання: протягом 2011 року
3. Розробити «Державну цільову програму сприяння добровільному переселенню в Україну осіб із числа громадян України, які перебувають за кордоном, і закордонних українців та їх облаштуванню на період до 2015 року» з метою створення сприятливих умов для повернення в Україну трудових мігрантів і вихідців з України та адаптації їх в українське суспільство.

МЗС, Мін’юст, Мінсоцполітики,

Міграційна служба, Мінфін,

Мінекономіки, МВС

Термін виконання: протягом 2011 року
Ідея повернення українців в Україну повинна стати центральною складовою національної ідеї та основним державотворчим чинником на нинішній період. До розробки «Державної цільової програми…» залучити поряд із державними органами громадські організації закордонного українства та українських громадян за кордоном, які об’єднує МГОУ «Четверта Хвиля». Для цього створити компетентну Комісію з аналізу причин трудової міграції та поданням в конкретні терміни висновків і пропозицій щодо розв’язання цього важливого питання; створити єдину базу даних по всіх країнах проживання закордонних українців та перебування громадян України.

 

4. Розробити й запровадити спрощену систему першочергового надання громадянства України етнічним українцям та їхнім нащадкам, які проживають у діаспорі зі статусом «Закордонний українець», та тим, які проживають за кордоном на теренах традиційного проживання українців (на українських етнічних землях), у тому числі без зміни місця проживання. Встановити  максимальний термін розгляду заяви про надання громадянства України 60 діб, а в разі надання громадянства за спрощеною схемою – 15 діб.

МЗС, МВС

Термін виконання: протягом 2011 року
Недостатньо здійснювати  лише дозвільну роботу по наданню  громадянства іммігрантам, необхідно  проводити зважену селективну  політику по залученню в Україну  в першу чергу етнічних українців з високим освітнім, інноваційним, інвестиційним та фінансовим рівнем. Така зважена політика необхідна для зміцнення безпеки країни, збереження етнічно-культурної ідентичності українського суспільства.
ІІ. 3. Після пункту 4 додати пункт 5:

5. Розробити «Державну програму збільшення кількості робочих місць на підприємствах, установах і закладах усіх форм власності» з метою зменшення повного і часткового (прихованого) безробіття та повернення до України значної частини трудових мігрантів.

МЗС, Мін’юст, Мінсоцполітики,

Міграційна служба, Мінфін,

Мінекономіки, МВС

Термін виконання: протягом 2011 року
ІІ. 4. Нинішній пункт 3 у редакції: «Розробити проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про вибори» в частині забезпечення виборчих прав громадян України, які перебувають за межами держави, викласти в такій редакції:

6. Розробити проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про вибори» в частині забезпечення виборчих прав громадян України, які перебувають за межами держави, шляхом запровадження системи поштового голосування цих громадян під час виборів.

Мін’юст, МЗС, МВС

Термін виконання: протягом 2011 року
ІІІ. До розділу «Договірне, програмне та методологічне забезпечення міграційної сфери»:

ІІІ. 1. Пункт 14 викласти в такій редакції:

14. Розробити Національну стратегію поступального розвитку України на 2011 – 2015 роки».

Мінекономіки, Мінагропром,

Мінсоцполітики, Мінфін

Термін виконання: протягом 2011
Весь комплекс проблем масової трудової міґрації та соціально-економічних причин, що їх породили, можливо подолати тільки на правовій основі ґрунтовно розробленої й послідовно впровадженої Національної стратегії поступального розвитку України. Тільки на цій стратегічній соціально-економічно-правовій основі можна забезпечити реінтеграцію українських мігрантів та інтеграції мігрантів в Україні, подолати демографічну кризу, відновити духовно-інтелектуальний і фізично-генетичний ресурс та соціальну структуру українського суспільства, його подальший поступальний розвиток і зміцнити безпеку Української держави.
Голова О. А. ШОКАЛО





Схожі:

Четвертахвил я” міжнародна громадська організація українців Підвисоцького,...
Частка українських трудових міґрантів та еміґрантів, відносно до загальної чисельності українців найвища в світі. А спорожнілу соціальну...
Українська взаємодопомога” всеукра ї нськагромадськаорган і з а ц і я
Всеукраїнська громадська організація «Українська Взаємодопомога» та Міжнародна громадська організація українців «Четверта Хвиля»...
ДВОСТОРОННЯ УГОДА ПРО СПІВПРАЦЮ
Міжнародна громадська організація українців “Четверта Хвиля” (надалі іменується МГОУ “Четверта Хвиля”), в особі представника керівника...
1 Громадська Молодіжна організація «Дніпрова Чайка» (надалі Громадська...
Громадська Молодіжна організація «Дніпрова Чайка» (надалі – Громадська організація) створена відповідно до Конституції України та...
Факс (044) 236-10-49, ministry@mon gov ua від 27. 04. 10 №1/9-286
Київ, проспект Перемоги, 10, тел. (044) 486-24-42, факс (044) 236-10-49
Конференції, семінару
Київ, проспект Перемоги, 10, тел. (044) 486-24-42, факс (044) 236-10-49
Методичні рекомендації додаються
Київ, проспект Перемоги, 10, тел. (044) 216-24-42, факс (044) 236-10-49
Заступник Міністра Б. М. Жебровський
Київ, проспект Перемоги, 10, тел. (044) 486-24-42, факс (044) 236-10-49
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Київ, проспект Перемоги, 10, тел. (044) 486-24-42, факс (044) 236-10-49
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Київ, проспект Перемоги, 10 тел. (044) 216-24-42, факс (044) 236-10-49
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка