ПЛАН роботи відділу освіти Богородчанської райдержадміністрації на 2011 2012 н р. ВСТУП


Скачати 0.56 Mb.
Назва ПЛАН роботи відділу освіти Богородчанської райдержадміністрації на 2011 2012 н р. ВСТУП
Сторінка 1/3
Дата 04.04.2013
Розмір 0.56 Mb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи
  1   2   3
ПЛАН

роботи відділу освіти

Богородчанської райдержадміністрації

на 2011 - 2012 н.р.


ВСТУП
В 2010-2011 навчальному році відділ освіти Богородчанської райдержадміністрації, заклади освіти району працювали над реалізацією Законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», “Про дошкільну освіту”, «Про позашкільну освіту», Закону України «Про внесення змін до законодавчих актів з питань загальної середньої та дошкільної освіти щодо організації навчально-виховного процесу», «Концепції державної цільової соціальної програми підвищення якості шкільної природничо-математичної освіти на період до 2015 року», Концепції Державної цільової програми розвитку дошкільної освіти на період до 2017 року».

В минулому навчальному році робота відділу освіти була спрямована на розв’язання проблеми: “Управління процесом адаптації педагогічних працівників дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти району до професійної діяльності в умовах кардинальних соціально-економічних змін, реформування освітньої галузі”.

Проводилась відповідна робота по зміцненню матеріально – технічної та навчально – матеріальної бази шкіл, виконанню програми «Тепло – дітям». Завершено будівництво ІV черги приміщення Бабченської ЗОШ І-ІІІ ступенів та будівництво Кривецької ЗОШ І-ІІ ступенів. Проведено капітальний ремонт адміністративного приміщення Богородчанської БЮСШ. Замінено частину вікон на металопластикові у 4 школах на загальну суму 70050 грн.

На виконання програми «Шкільний автобус» чотирьма «шкільними» автобусами та транспортом приватних перевізників до місця навчання і роботи підвозяться 98,2% учнів та 26 % вчителів до потреби.

В районі реалізовано вимоги відповідної постанови Кабінету Міністрів України щодо безкоштовного харчування учнів початкових класів. Організовано безплатне харчування також частини учнів 5-11 класів, які проживають в малозабезпечених сім’ях, та дітей – сиріт і дітей, які позбавлені батьківського піклування. В районному бюджеті на 2011 рік на це виділено 1518.450 тис грн.

Приділялась увага дошкільному суспільному вихованню. 1075 дітей дошкільного віку перебуває в дошкільних навчальних закладах та навчально – виховних комплексах, що становить 41% від усіх дітей 1-6 років, а 408 - охоплені підготовчими групами, які працюють при загальноосвітніх школах .

В школах впроваджується допрофільна підготовка на ІІ ступені та профільне навчання учнів старшої школи. Зокрема, профільним навчанням охоплено 711 учнів старшої школи, а допрофільною підготовкою - 20 % усіх 7-9 класів.

На належному рівні в районі було проведено підготовку до зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень випускників шкіл І-ІІІ ступенів, в якому взяли участь всі бажаючі з них.

На контролі відділу освіти перебуває питання захисту прав та інтересів неповнолітніх, зокрема дітей – сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування (опіки). В школах району навчалось 47 таких дітей. Для них організовано безплатне харчування; 11000 грн. профінансовано для придбання шкільної форми.

Школярі району взяли участь в ІІІ етапі Всеукраїнських олімпіадах з базових дисциплін, 16 з них стали переможцями з хімії, фізики, математики, трудового навчання, історії, педагогіки і психології, географії, біології, образотворчого мистецтва. Це учні Богородчанських ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 і № 2, Манявської, Горохолинської, Порогівської ЗОШ І-ІІІ ст., Марківської ЗОШ І-ІІІ ст..,Саджавської ЗОШ І-ІІІ ст.., Іваниківської ЗОШ І-ІІІ ст.. Троє учнів брали участь в ІV етапі Всеукраїнських олімпіад , зокрема учень 11 класу Богородчанської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 Корній Юрій та учень 8 класу Богородчанської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 зайняли треті місця з хімії. 1 учень став переможцем ІІ етапу (обласного) по лінії МАН. Такі учні та вчителі нагороджені цінними подарунками та грошовими винагородами на районному святі обдарованої молоді «Ми – надія твоя, Україно!».

За підсумками різноманітних Всеукраїнських змагань, конкурсів та акцій учні шкіл та позашкільних закладів району вибороли призових місць: спортивного напрямку - 87 призових місць обласного рівня та 6 всеукраїнського; еколого-натуралістичного напрямку - 73 призових місць обласного рівня та 19 всеукраїнського; науково-технічного напрямку – 27 призових місць обласного рівня; художньо-естетичного напрямку – 7 призових місць обласного рівня та 1 всеукраїнського.

Педагоги району були активними учасниками обласного туру Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року-2011», двоє вчителів Бабченської ЗОШ І-ІІІ ступенів в цьому році стали лауреатами обласного туру Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року», зокрема Жидун Марія Іванівна, вчитель образотворчого мистецтва та Басюга Олександра Яківна, вчитель світової літератури. Дипломантами обласного туру також стали вчитель німецької мови Кривецької школи Богославець Галина Степанівна, початкових класів Манявської ЗОШ Ціховська Галина Романівна та історії Марківської ЗОШ Мітіїшин Світлана Дмитрівна. В обласному конкурсі та кращий інноваційний урок з фізичної культури з елементами футболу призове місце завоював учитель Богородчанської ЗШ №2 Багрій Роман Іванович.

Зверталась увага на науково-методичне та кадрове забезпечення навчальних закладів. На нарадах керівників навчальних закладів, засіданнях колегії відділу освіти, раді методичного кабінету заслуховувались актуальні питання навчально – виховного процесу, роботи закладів освіти.

Проведено атестаційну експертизу Марківської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Росільнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Старунського НВК, Солотвинських ДНЗ «Дзвіночок» і «Струмочок», Міжгірської ЗОШ І-ІІ ступенів, Манявської ЗОШ І ступеня, Грабовецького НВК, Горохолинського ДНЗ «Журавлик».

Регіональною експертною радою при головному управлінні освіти і науки облдержадміністрації атестовано Марківську ЗОШ І-ІІІ ступенів, Росільнянську ЗОШ І-ІІІ ступенів, Старунський НВК, Солотвинський ДНЗ «Дзвіночок» і Солотвинський ДНЗ «Струмочок».

Педагогічні колективи працювали над формуванням національної самосвідомості в дітей, любові до рідної землі, мовної культури, духовності, державності, поваги до Конституції, національної символіки.

Проводився районний огляд-конкурс на кращу організацію правовиховної роботи в школі. Переможцем визнано Бабченську ЗОШ І-ІІІ ст.

Марківська ЗОШ І-ІІІ ст. зайняла третє місце в обласному огляді – конкурсі на кращу постановку роботи з охорони праці.

На базі Горохолинської ЗОШ І-ІІІ ст. проведено показовий День цивільного захисту, після якого відповідні дні цивільного захисту проведені у всіх ззагальноосвітніх школах.

Школярі району протягом минулого навчального року були учасниками спортивних різних рівнів. Високих результатів досягли колективи фізичної культури Богородчанських №1 і №2, Порогівської, Кричківської ЗОШ, Монастирчанського НВК. Безумовним лідером за участю та кількістю зайнятих призових місць у Всеукраїнських спортивних змаганнях стала Богородчанська ЗОШ №1. Так команди Богородчанської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 зайняли перші місця в обласному етапі фізкультурно-патріотичному фестивалі школярів «Нащадки козацької слави» (зараз команда відпочиває в Артеку і готується до Всеукраїнських змагань), в регіональних змаганнях «Біола» («Ігри чемпіонів)» (готується до Всеукраїнських змагань в Артеку). Збірна команда №1 і №2 шкіл стала переможцем обласного етапу в легкоатлетичних змаганнях серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів області.

Переможцем Всеукраїнського огляду – конкурсу на кращий стан фізичного виховання в навчальних закладах України (І місце) стала Бабченська ЗОШ І-ІІІ ст. Ця школа також стала переможцям обласних змагань «Старти надій».

Відрадно, що ряд перемог в обласних чемпіонатах здобули в цьому навчальному році вихованці Богородчанської дитячо – юнацької спортивної школи, в тому числі перше місце з лижних перегонів серед ДЮСШ області, ІІІ місце – в міжнародному турнірі з настільного тенісу «Кубок Роксолани», третє місце на чемпіонаті області з настільного тенісу «Прудкий м’яч», ІІ місце на Міжнародному турнірі з настільного тенісу «Кубок Анатолія Строкатова», що відбувався в м. Жовква.

Приділялась увага туристсько-краєзнавчій роботі. 23-26 травня 2011 року проведено районні туристичні змагання серед шкіл І-ІІ та І-ІІІ ступенів на базі с.Гута. Районна команда учнів брала участь в обласних змаганнях по туризму в рамках оздоровчого маршрутного табору “Мандрівник” з 10 по 20.06.2011 року.

На літнє оздоровлення школярів було виділено 230 тис грн. За рахунок цих коштів в червні 2010 року в 27 пришкільних таборах оздоровлено 2500 дітей та 1417 дітей оздоровлено за батьківські кошти, а в серпні - 50 в туристсько – краєзнавчому таборі «Краєвид» (с. Гута).

Є ряд проблем, які потребують вирішення:

  • низьким залишається відсоток охоплення дітей дошкільним суспільним вихованням;

  • ще не всі школярі та вчителі, які цього потребують, забезпечені підвозом до місця навчання і роботи;

  • слабкою залишається навчально-матеріальна база навчальних кабінетів фізики, хімії, навчальних майстерень;

  • бажає бути кращою калорійність харчування школярів в ряді шкіл;

  • недостатня співпраця школи, сім’ї та громадськості в питанні правового виховання дітей, профілактики правопорушень;

  • не створені всі необхідні умови для нормальної організації профільного навчання;

  • розпочаток будівництва Раковецької ЗОШ І-ІІ ст., завершення ІІ черги Солотвинської ЗОШ І-ІІІ ст.

В 2011 – 2012 навчальному році відділ освіти продовжуватиме роботу над проблемою: «Управління процесом адаптації педагогічних працівників дошкільної, загальної, середньої та позашкільної освіти району до професійної діяльності в умовах кардинальних соціально-економічних змін, реформування освітньої галузі».

Розв’язання проблем буде здійснюватись через:

  1. Науково – методичне та кадрове забезпечення навчальних закладів.

  2. Розширення мережі дошкільних навчальних закладів, реорганізація малокомплектних шкіл в селах, де відсутні дитячі садки, в навчально – виховні комплекси (школи – сад).

  3. Забезпечення належних санітарно – гігієнічних умов перебування учнів в закладах освіти.

  4. Психологічне забезпечення освітнього процесу.

  5. Проведення конкретної роботи щодо створення необхідних умов для здійснення допрофільної підготовки учнів та профільного навчання в старшій школі, функціонування освітніх округів.

  6. Розвиток творчих здібностей та нахилів учнів, формування в них навичок самостійного здобуття знань та підвищення свого освітнього рівня, залучення обдарованих дітей до участі в Малій академії наук.

  7. Пропаганда здорового способу життя, активізація роботи щодо профілактики правопорушень серед неповнолітніх.

  8. Підготовка вчителів до роботи з новітньою комп’ютерною технікою.

  9. Вдосконалення внутрішкільного керівництва і контролю, управлінської діяльності керівників закладів освіти.



ІІ. ОРГАНІЗАЦІЙНО-РЕГЛАМЕНТУЮЧА ДІЯЛЬНІСТЬ ВІДДІЛУ ОСВІТИ


з/п

Назва заходу

Дата виконання

Виконавець

Примітка

1.

Провести нараду в апараті по підсумках виконання плану роботи відділу освіти за 2010-2011 н.р. та ознайомитися з планом роботи на 2011-2012 н.р., затвердивши його на нараді керівників закладів освіти

серпень 2011 р.

Дрогомирецький І.М.,

Богдан О.П.




2.

Встановити такий календар проведення періодичних заходів:













- інструктивні наради працівників відділу;

щопонеділка

Дрогомирецький І.М.







- семінари керівників закладів освіти;

раз у квартал

Богдан О.П., Мельник В.М.







- семінари заступників директорів шкіл.

раз у квартал

Мельник В.М., Клибус Г.В.




3.

Проводити оперативні наради з працівниками відділу освіти:













- по виконанню плану роботи за місяць;




Дрогомирецький І.М.







- по підсумках роботи за тиждень і планування роботи на наступний тиждень

щопонеділка

Дрогомирецький І.М.




4.

Проводити огляд педагогічної преси, нормативних документів, наказів та листів управління освіти і науки ОДА

протягом місяця

Богдан О.П., Мельник В.М.




5.

Проводити співбесіди з керівниками закладів освіти з питань ефективності роботи в навчальному році

раз в семестр

Дрогомирецький І.М., спеціалісти




6.

На нараді керівників закладів освіти заслухати питання:










- про готовність закладів освіти до 2010-2011 н.р.;

серпень 2011 р.

Дрогомирецький І.М.




- організаційно-методичні засади формування навчальних планів загальноосвітніх шкіл всіх ступенів у відповідності до нових вимог МОН України

серпень 2011 р.

Онкалюк І.І.




- про проведення шкільних олімпіад з базових дисциплін;

вересень 2011 р.

Богдан О.П.




- організація роботи з безпеки життєдіяльності в закладах освіти ;

вересень 2011 р.

Онкалюк І.І.




- про святкування професійного свята – Дня працівників освіти;

вересень 2011 р.

Дрогомирецький І.М.


- про основні орієнтири діяльності психологічної служби в 2011-2012н.р.;


вересень 2011 р.

Фесюк О.І.




- про організацію харчування учнів

вересень 2011 р.

Гуляк В.М.




- про проведення ІІ етапу Всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін;

жовтень 2011 р.

Близнюк О.І.




- про стан управління процесом творчого розвитку учнівської молоді у Богородчанському та Солотвинському будинках дитячої та юнацької творчості

жовтень 2011 р.

Романюк Н.В.




- про організацію і зміст роботи учнів на шкільній НДЗД, шляхи підвищення ефективності роботи на НДЗД;

листопад 2011 р.

Близнюк О.І.



- ефективність і якість організації профільного навчання у старшій школі в Бабченській, Манявській, Іваниківській ЗОШ І-ІІІ ступенів;

листопад 2011 р.

Онкалюк І.І.



- про вимоги до підготовки закладів освіти до атестаційної експертизи у 2011 році;

листопад 2011 р.

Романюк Н.В.




- організація підготовчої роботи до проведення зовнішнього незалежного оцінювання випускників 11-их класів у 2012 році;

грудень 2011 р.

Гуменюк В.М.




- про організацію святкування Новорічних та Різдвяних свят та дозвілля учнів під час зимових канікул;

грудень 2011 р.

Романюк Н.В.




- про стан управління системної виховної роботи в Саджавській ЗОШ І-Ш ст., Луквицькій, Кривецькій, Космацькій ЗОШ І-ІІ ст .

грудень 2011 р.

Клибус Г.В.




-про роботу педагогічних колективів Старунського НВК, Саджавської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Глибівської, Гринівської, Міжгірської ЗОШ І-ІІ ступенів щодореалізації оздоровчої функції освіти засобами фізичного виховання;

січень 2012 р.

Костюк М.Б.




- про раціональність розподілу та ефективність використання годин шкільного компоненту навчального плану для забезпечення індивідуального підходу та розвитку творчих здібностей і нахилів учнів у Марківській, порогівській, Дзвиняцькій ЗОШ І-Ш ст., Богрівському НВК

лютий 2012 р.

Онкалюк І.І.




- про закінчення навчального року та проведення державної підсумкової атестації в школах району;

березень 2012 р.

Онкалюк І.І.




- організація та забезпечення обліку дітей та підлітків шкільного віку у відповідності до діючої Інструкції;

квітень 2012 р.

Онкалюк І.І.




- про роботу шкільних бібліотек Старобогородчанської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Жураківської , Кричківської ЗОШ І-ІІ ступенів, Ластівецького, Монастирчанського НВК з формування та розвитку читацької компетентності користувачів.

квітень 2012 р.

Дем’янюк О.В.




- про організоване проведення зовнішнього незалежного оцінювання випускників 11-их класів;

тровень 2012 р.

Гуменюк В.М.




- про організацію оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2012 року;

травень 2012 р.

Романюк Н.В.




- про організацію і проведення випускних вечорів у школах району;

травень 2012 р.

Романюк Н.В.




- про організоване проведення державної підсумкової атестації в школах району;

квітень,травень 2012 р.

Онкалюк І.І.




- про підготовку закладів освіти до нового 2012-2013 н.р. та роботи в осінньо-зимовий період;

травень, червень 2012 р.

Дрогомирецький І.М.





  1   2   3

Схожі:

Колегії відділу освіти Райдержадміністрації Рішення
Манявської, Богородчанської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2, Підгірської, Раковецької ЗОШ І-ІІст. (Білусяк Б. В., Битківська У. М., Тимків...
Богородчанської райдержадміністрації від12. 10. 2011 р. №162а/01-03
Це положення регламентує процедуру та форми проведення моніторингу якості освіти в районі
УКРАЇНА БОГОРОДЧАНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ...
Відповідно до плану роботи відділу освіти райдержадміністрації, рішення колегії відділу освіти від 30. 03. 2011 р та з метою популяризації...
Про основні функції відділу
На виконання доручення керівника апарату райдержадміністрації від 7 листопада 2011 року №29-187/5 відділ у справах сім’ї, молоді...
Районний методичний кабінет відділу освіти Ізяславської райдержадміністрації...
Схвалено і рекомендовано до друку рішенням ради методичного кабінету відділу освіти Ізяславської райдержадміністрації
У КРАЇНА БОГОРОДЧАНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ...
Відповідно до плану роботи відділу освіти райдержадміністрації, з метою активізації фізкультурно-оздоровчої та спортивної роботи
Колегія відділу освіти райдержадміністрації РІШЕННЯ від 22. 11. 2012...
«Про стан виконання рішення колегії відділу освіти від 23 лютого 2006 року «Про роботу класних керівників Бабченської ЗОШ І-ІІІ ступенів,...
У КРАЇНА БОГОРОДЧАНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ...
Відповідно до річного плану роботи відділу освіти райдержадміністрації, з метою активізації фізкультурно-оздоровчої та спортивної...
Про стан роботи в райдержадміністрації
Заслухавши та обговоривши інформацію начальника відділу кадрової роботи апарату райдержадміністрації Мельнікової І. В. колегія Новомиргородської...
План роботи відділу організаційно-методичної та інформаційно-бібліографічної...
Переглянути і відібрати документи для занесення до СКС. Розписувати періодику, збірники, анотувати для поповнення СКС
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка