У конкурсі можуть брати участь державні службовці, які не мають дисциплінарних стягнень


Скачати 48.49 Kb.
Назва У конкурсі можуть брати участь державні службовці, які не мають дисциплінарних стягнень
Дата 27.04.2013
Розмір 48.49 Kb.
Тип Конкурс
bibl.com.ua > Право > Конкурс
ЗАТВЕРДЖЕНО

на засіданні організаційного комітету

з проведення щорічного 

Всеукраїнського конкурсу

"Кращий державний службовець"

інспекції держтехнагляду

(протокол № 1 від 28.02. 2011)


ПОРЯДОК

проведення щорічного

Всеукраїнського конкурсу "Кращий державний службовець"

в інспекції держтехнагляду у 2011 році

1. Цей Порядок визначає механізм проведення щорічного Всеукраїнського конкурсу "Кращий державний службовець" (далі – конкурс) в інспекції держтехнагляду у 2011 році.
2. Метою проведення першого туру конкурсу є зростання професіоналізму, відкритості, інституційної спроможності державної служби, підвищення її авторитету шляхом узагальнення досвіду роботи кращих державних службовців.
3. Основними завданнями конкурсу є:
- виявлення та заохочення найбільш професійно підготовлених державних службовців, які успішно та ініціативно виконують службові обов'язки, мають організаторські здібності, що ґрунтуються на сучасних знаннях;

- удосконалення знань і професійного рівня державних службовців;

- створення умов для кар'єрного зростання державних службовців;

- залучення висококваліфікованих фахівців, зокрема молоді, до роботи в місцевих органах виконавчої влади;

- сприяння підвищенню ефективності роботи з надання адміністративних послуг громадянам;

- вплив на формування суспільної думки щодо престижу державної служби, залучення високопрофесійних управлінців до роботи в органах виконавчої влади;

- виховання у державних службовців почуття шанобливого ставлення до своєї професії, основних принципів державної служби.
4. Конкурс проводиться у березні – квітні 2011 року організаційним комітетом інспекції держтехнагляду серед державних службовців інспекції у номінації - "Кращий спеціаліст" (беруть участь головні державні інспектори інспекції).
5. Наказом інспекції від 24 лютого 2011 року №4 утворено організаційний комітет з проведення конкурсу (далі - організаційний комітет).

6. Кожне виконане завдання учасниками конкурсу оцінюється за п'ятибальною шкалою.
7. Результати конкурсу оформляються протоколом, який підписує голова та члени організаційного комітету.
8. У конкурсі можуть брати участь державні службовці, що належать до IV-VI категорії посад і мають стаж державної служби не менш як два роки.
У конкурсі можуть брати участь державні службовці, які не мають дисциплінарних стягнень.
9. Відбір державних службовців для участі у конкурсі здійснюється з урахуванням таких критеріїв - рівень професійності, аналітичні здібності, здатність до самоосвіти, комунікабельність, вміння працювати в команді, ерудованість, якість підготовлених документів, виконавська дисципліна, навички роботи з персональним комп'ютером, наявність внесених пропозицій щодо оптимізації діяльності підрозділу (органу), роль спеціаліста в загальних результатах роботи підрозділу (органу), рівень авторитету в колективі, ставлення колективу до особистих та професійних якостей спеціаліста.
10. Для участі у конкурсі державні службовці подають організаційному комітету:

- заяву про участь у конкурсі;

- копію особової справи державного службовця за формою П-2ДС;

- подання керівника структурного підрозділу щодо підвищення кваліфікації державного службовця у рамках конкурсу, погоджене з головою профспілкової організації чи радою трудового колективу;

- біографічну довідку, підписану керівником кадрового підрозділу;

- за бажанням претендента інші матеріали (публікації в пресі, листи громадян, колективів з оцінкою діяльності претендента, тощо).
11. Протягом березня організаційний комітет розглядає подані документи на участь у конкурсі та приймає рішення щодо допуску державних службовців до участі у конкурсі, яке оформляється протоколом за підписом голови та секретаря організаційного комітету, про що інформує державних службовців або надсилає їм обґрунтовану відмову.

Підставою для відмови є невідповідність претендента вимогам, оформлені неналежним чином документи претендента, передбачені Порядком, відсутність окремих з них або встановлена в них недостовірна інформація.
12. За умовами конкурсу передбачається:

- проведення комплексного тестування на знання Конституції України, законодавства про державну службу, специфіки функціональних повноважень державного органу, посадових обов'язків державного службовця з урахуванням кваліфікаційних характеристик посад, які займають учасники конкурсу;

- виконання практичних завдань:

- складення ділового документа;

- володіння персональним комп'ютером.

Тестові завдання виконуються учасниками конкурсу на комп'ютері. Паперова версія виконаного завдання візується учасником конкурсу на кожному аркуші.

На виконання кожного із завдань, передбачених конкурсу, надається 60 хвилин.

Оргкомітет протягом третього тижня квітня забезпечує проведення конкурсу і в останній тиждень квітня на своєму засіданні приймає рішення щодо підсумків та визначення переможців конкурсу.
13. Після проведення конкурсу організаційний комітет шляхом простого голосування визначає переможців та лауреатів.

Переможцями конкурсу вважаються учасники, які зайняли перше місце, лауреатами - учасники, які зайняли друге, третє та четверте місця.

Оригінали протоколів та виконаних учасниками конкурсу завдань зберігаються відповідно до номенклатури справ інспекції в оргкомітеті конкурсу.

Копії всіх документів переможців конкурсу разом з другим примірником оригіналу протоколу підведення підсумків та визначення переможців, а також копіями завдань, виконаних переможцями, направляються від інспекції держтехнагляду до управління державної служби Головного управління державної служби України в Рівненській області (оргкомітету другого туру) не пізніше 30 квітня.

14. Переможці конкурсу за поданням організаційного комітету беруть участь у другому турі.

15. Оргкомітет за його підсумками надає керівництву інспекції копію протоколу про участь у конкурсі державних службовців, що є підставою зарахувати участь у конкурсі як підвищення кваліфікації відповідно до п.8 Положення про систему підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 7 липня 2010 р. № 564, з відповідним записом в особовій справі П-2ДС.

Відповідний запис робиться лише у випадку проходження державним службовцем всіх 3-х етапів конкурсу.

16. За результатами конкурсу організаційний комітет вносить пропозиції керівництву інспекції щодо дострокового присвоєння переможцям та лауреатам конкурсу чергових рангів державного службовця відповідно до законодавства, а також в межах своїх повноважень приймають рішення щодо їх відзначення.

Голова організаційного комітету Самсонюк В.А.

Схожі:

УМОВИ УЧАСТІ у Всеукраїнському конкурсі-виставці
У Всеукраїнському конкурсі-виставці "Кращий вітчизняний товар 2013 року" можуть приймати участь підприємства, які мають юридичну...
ПРАВИЛА ПРОВЕДЕННЯ
У Конкурсі можуть брати участь учні загальноосвітніх навчальних закладів віком від 12 до 17 років (учні 7-11-х класів)
Документи приймають до 16 травня щороку.[
Навчання в американських університетах від одного до двох років на здобуття ступеня маґістра. У конкурсі можуть брати участь студенти...
В конкурсі можуть брати участь студенти 3 6 курсів денної форми навчання, які навчаються у
Фонд Віктора Пінчука – соціальна ініціатива” (надалі за текстом – Фонд Віктора Пінчука) в рамках реалізації Стипендіальної програми...
ПОЛОЖЕННЯ про другий Всеукраїнський дитячо-юнацький конкурс української музики...
У Всеукраїнському дитяче-юнацькому конкурсі української музики „Бурштинові нотки” можуть брати участь учні початкових спеціалізованих...
«ОРЛИКІАДА – 2008»
Раді, що саме Ви будете брати участь у конкурсі кандидатів на Гетьманича та Гетьманівну «Орликіади-2008»
Перелік студентів, які подали завку на участь у конкурсі

Згода на участь у дослідженні
Вас; (V) що станеться, якщо Ви вирішите зупинити участь у дослідженні; (VI) коли Вам повідомлять про нові результати досліджень,...
Згода на участь у дослідженні
Вас; (V) що станеться, якщо Ви вирішите зупинити участь у дослідженні; (VI) коли Вам повідомлять про нові результати досліджень,...
ПЛАН-КОНСПЕКТ для проведення заняття з функціональної підготовки
ТЕМА 11 Основні вимоги Закону України “Про Дисциплінарний статут служби цивільного захисту” №1068-VІ від 05. 03. 2009 р. (види заохочень...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка