ФОРМАТУВАННЯ WEB – СТОРІНОК ЗА ДОПОМОГОЮ ПРОГРАМИ FRONTPAGE


Скачати 47.32 Kb.
Назва ФОРМАТУВАННЯ WEB – СТОРІНОК ЗА ДОПОМОГОЮ ПРОГРАМИ FRONTPAGE
Дата 12.04.2013
Розмір 47.32 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи
ФОРМАТУВАННЯ WEB – СТОРІНОК ЗА ДОПОМОГОЮ ПРОГРАМИ FRONTPAGE
Набір тексту

Щоб ввести текст потрібно натиснути: шрифт за замовчуванням - Times New Roman, 12 (14) пунктів, точніше – розмір 3 (4), «обычный». Можна задати будь-який колір напису.

Щоб змінити шрифт на курсив або напівжирний, потрібні три кнопки - з буквами «Ж», «К» і «Ч».


Форматування абзаців

На панелі інструментів Форматування присутні кнопки, що вирівнюють текст по лівому краю, по центру, по правому краю і по ширині .

Або контекстне меню: права кнопка миші, а там виберемо Абзац (аналогічно меню Формат/Абзац), відкриється вікно властивостей поточного абзацу. Нічого, крім верхнього поля Выравнивание можна не трогати. Потрібно вибрати: «по умолчанию, по левому краю, по правому краю, по центру, по ширине».



Варто використовувати кнопки панелі Форматування. Права кнопка забезпечує відступ від краю на один крок табуляції (на 40 пікселей).

Мова HTML передбачає також можливість організації абзаців у марковані або нумеровані списки. Як і в текстовому процесорі Word, ця задача вирішується за допомогою наступних кнопок: (або меню Формат/Список, відповідно вибравши нумерований або маркований список).



Ще одним способом особливою форматування абзаців є присвоєння абзацові стилю. Вікно вибору стилю знаходиться на лівому кінці панелі інструментів або меню Формат/Стиль.



Вставка символу


На Сторінці натисніть в нижній частині вікна документа кнопку Конструктор.

1. Встановіть курсор там, де необхідно вставити символ або спеціальний знак.

2. У меню Вставка виберіть команду Символ.

3. Виберіть потрібний символ або спеціальний знак і натисніть кнопку Вставити.

4. Натисніть кнопку Закрити.



Вставка таблиць

Щоб розмістити графічний об’єкт поряд із текстом у програмі FrontPage використовують таблиці. Оскільки базовим інструментом верстки веб-сторінки є таблиця. Сама звичайна, тільки невидима. Зазвичай таблиця служить для структурування текстового матеріалу вмісту сторінки.

Для створення таблиць FrontPage має ряд інструментів. Можна скористатися меню Таблиця à Вставити à Таблиця.



Після чого відкриється таке вікно.



Це – параметри майбутньої таблиці, тут можна вказати кількість рядків і колонок, спосіб вирівнювання вмісту клітинки, товщину границі, поля клітинки і відстань між ними, загальну ширину таблиці як у пікселях, так і у відсотках.

Інший інструмент діє ще простіше, він дозволяє створити таблицю з основними параметрами за замовчуванням, лише вказавши необхідну кількість рядків і колонок. На панелі інструментів присутня кнопка , однократне натискання на яку розкриває своєрідний інструмент.



Отже, якщо ми хочемо одержати таблицю шириною у 3 і висотою 2 клітинки, треба вибрати мишею відповідну клітинку, у даному випадку – третю ліворуч і другу зверху. Таблиця, що з'явиться на веб-сторінці, виглядатиме так:



Поки що границі видимі. Також видно знаки форматування, але вони нам заважати не будуть, на відміну від границь. Далі таблицю можна відформатувати.

Клацаємо правою кнопкою у будь-якій її точці і в контекстному меню обираємо Свойства таблиці – відкривається екран настроювання таблиці.



Зокрема, якщо поля клітинки збільшити до 5 пікселей, відстань між клітинками і товщину границі – до 0. То у режимі конструктора таблиця зміниться так.



Границі видимі тільки в режимі Конструктор, в режимі Перегляду – де була таблиця, нічого не побачимо, тільки порожнє місце.

Подібно до таблиці можна описати кожну окрему клітинку – теж через контекстне меню, опцію Свойства клітинки, що відкриває вікно.



Усередині клітинки можна розмістити будь-що: текст, графічний об’єкт, іншу таблицю, обрати будь-який фон.

Шаблони

Шаблони - це зразки сайтів або сторінок, які FrontPage пропонує заповнювати в міру необхідності. Як і майстри, вони створюють структуру, яка може служити хорошим стартовим майданчиком для розробки сайту або сторінки. Проте майстри пропонують вам процес замовленого створення сайту або сторінки, тоді як вибравши шаблон, ви одержите точну копію цього шаблону, із зразком тексту, який ви зможете замінити своїм власним.

Шаблони сайтів

Більшість таких шаблонів в FrontPage базуються на невеликих сайтах, в них є лише декілька елементів, що потребують настройки. Проте ви можете розширити їх, додаючи зображення, текст, посилання і так далі, використовуючи Редактора FrontPage. Ви також можете додати власні сторінки до сайтів, створених з використанням шаблонів.

Ви можете одержати шаблон сайту в Провіднику FrontPage, вибравши пункт New (Створити) меню File (Файл) і потім вибравши FrontPage Web (Сайт FrontPage) з того, що з'явився підміню. У вікні діалогу New FrontPage Web (Новий сайт FrontPage) ви можете вибрати один з наступних шаблонів, щоб використовувати його як основу для вашого сайту або сторінки.

Шаблони сторінок

FrontPage запропонує вам величезну різноманітність шаблонів сторінок, починаючи з шаблону звичайної сторінки (Normal Page), який є каркасом чистого листа, до досить складної сторінки. Додаючи до вже існуючого сайту сторінки, створені за допомогою шаблонів, ви швидко і просто побудуєте свій Web-сайт.

Контрольні запитання

  1. Як змінити параметри шрифту?

  2. Як виконується форматування абзаців?

  3. Як встановити горизонтальну лінію на сторінці?

  4. Для чого призначені заголовки?

  5. Для чого призначені списки?

  6. Як можна вставити текст і малюнки на Web-сторінку?

  7. Як вставити символ, який відсутній на клавіатурі?

  8. Для чого використовують таблиці у FrontPage? Як їх вставити?

  9. Як зробити границі таблиці невидимими?



РЕКОМЕНДОВАНА ЛІТЕРАТУРА


  1. Антоненко В. М., Рогушина Ю.В. Сучасні інформаційні системи і технології. Навчальний посібник. - К.: КСУ МГІ, 2005. – 131 с.

  2. Джо Хабрейкен. Microsoft Office 2003. Все в одном.- СПб. : Издательский дом "Вильямс", 2005. -  864 с

  3. Ксения Гизе, Александра Холмс. Основы Web-дизайна: вспомогательное руководство: - СПб. : Издательский дом "Вильямс", 2002. – 640с.

  4. Симонович С.В. и др. Информатика. Базовый курс: - СПб. : «Питер», 2001. – 640с.

  5. Хэлворсон М,. Янг М. Эффективная работа в Microsoft Office 2000. – СПб: Питер, 2000. – 1232с.




Схожі:

Тема: Форматування Web сторінок в програмі Microsoft FrontPage
Фрейми – це засіб для поділу вікна браузера на декілька областей, в кожній з яких відображається склад окремої веб-сторінки
Основи роботи в Microsoft Office FrontPage 2003
В даний час створення власного або корпоративного віртуального представництва в Internet не є складною задачею навіть для початківців...
Програма MS FrontPage 2003 має в своєму арсеналі спеціальні засоби...
Програма MS FrontPage 2003 має в своєму арсеналі спеціальні засоби для розмітки і оформлення Web-сторінок – макетні таблиці, шари,...
Тема: Проектування Web-сторінок в програмі Microsoft FrontPage
Приступаючи до створення веб-сайту, необхідно визначитися з його тематикою, кількістю підрозділів сайту та сторінок в кожному з них...
Тема: Створення Web сторінок в програмі Microsoft FrontPage
Мета: Вдосконалити існуючий Веб-вузол. Доповнити його найпростішими гіперпосиланнями. Доповнити веб-сторінки
Завадський І. О. та ін. Інформатика: 9 кл.: Підруч для загальноосвіт...
Тема. Використання та настроювання браузера. Вибір системи кодування під час перегляду web-сторінок. Збереження web-сторінок та їх...
Модуль Основи WEB-дизайну
Приватні особи використовують персональні Web-сторінки для організації кола спілкування за якою-небудь тематикою або для презентації...
Тема: Створення Web сторінок в програмі Microsoft FrontPage
Найпростіша Веб- сторінка має включати в себе графіку та текст. Умовне поділення за зонами та раціональне використання поля сторінки...
Тема : Створення особистої Веб-сторінки та розміщення її в мережі Інтернет
Мета: Створити за допомогою засобів програми Microsoft FrontPage особисту сторінку та розмістити її за допомогою засобів віддаленого...
Створення Web-сторінок за допомогою засобів MS Office
Попередня підготовка. Для успішного засвоєння модуля потрібно знати матеріал, викладений у модулі №1 цього посібника та володіти...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка