Тема: Створення Web сторінок в програмі Microsoft FrontPage


Скачати 35.79 Kb.
Назва Тема: Створення Web сторінок в програмі Microsoft FrontPage
Дата 12.04.2013
Розмір 35.79 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Інформатика > Документи
Лабораторна робота № 11-12
Тема: Створення Web сторінок

в програмі Microsoft FrontPage
Мета: Навчитися створювати простий WEB-вузол
Теоретична частина.

Найпростіша Веб- сторінка має включати в себе графіку та текст. Умовне поділення за зонами та раціональне використання поля сторінки – основний залог успіху. При оформленні сторінки слід враховувати одно екранний тип сторінки. Тіло сторінки являє собою таблицю без позначення меж.

Робота з текстом в програмі FrontPage 2003 в режимі Конструктора аналогічна роботі з тестом в програмі Word. Заповнити веб-сторінку текстом можна декількома способами:

  1. Друк тексту з клавіатури починається з місця де встановлений курсор. Для початку нового абзацу необхідно натиснути клавішу .

  2. Копіювання та вставка тексту здійснюється стандартними методами через буфер обміну командами Правка→Копировать, Правка→Вставить. Фрагмент тексту, що копіюється, може бути взятий з любої іншої програми. Команда Правка→Специальная вставка… дозволяє перетворювати текст з буфера обміну в відповідності з вибраною умовою.

  3. Команда Вставка→Файл…, дозволяє в діалоговому вікні вибрати документ, який буде повністю перенесений на веб-сторінку.

У всіх випадках любе форматування тексту виконуються за допомогою тєгів мови HTML, які автоматично генеруються програмою і їх можна побачити в режимі Код або С разделением. Цим пояснюються невідповідності при форматуванні тексту при переносі його з інших програм.

Організація основних кольорів веб-сторінок. При оформлення веб-сторінки можна вказати основні параметри кольору, використовуючи команду Формат - Фон… В результаті виконання цієї команди відкривається діалогове вікно Свойства страницы вкладка Форматирование . В секції Цвета можна вибрати з випадаючих меню кольори фону, тексту по замовчуванню, непереглянутого гіперпосилання, переглянутого гіперпосилання та активного гіперпосилання.

Таблиці – потужний засіб структурування веб-сторінок. HTML-таблиці використовуються не тільки для представлення табличних даних, але і є розповсюдженим інструментом дизану, що являють собою каркас, визначаючий місце кожного графічного і текстового фрагменту.
Для вставки таблиці потрібно встановити курсор в потрібне місце і :

  1. Створити таблицю командою Добавить таблицу – на Стандартній панелі .

  2. Командою Нарисовать таблицу.

  3. Командою Таблица – Вставить - Таблица. При використанні даного методу можна найбільш широко вказати всі параметри таблиці.


Хід роботи.

  1. Запустити програму Microsoft FrontPage.

  2. Відкрити спроектований та створений на попередній лабораторній роботі Веб-вузол.

  3. Відкрийте файл index.html

  4. Перейдіть в режим Конструктора.

  5. Створіть макет сторінки командою Таблиця – Макетні таблиці та комірки. При цьому враховуйте, що дана Веб-сторінка буде містити графічно-текстову інформацію спеціального призначення: гіперпосилання на інші дві сторінки, логотип, текст та фотографії.

  6. Виберіть макет таблиці. Виберіть загальний стиль та підберіть кольорову гамму.

  7. Введіть заголовок з назвою вашого віртуального підприємства . Заголовок 1 рівня

  8. Розташуйте заголовок по центру комірки.

  9. В вибраній згідно проекту комірці введіть назви зв’язаних з нею веб-сторінок другого рівня ( мінімум дві).

  10. В вибраній комірці вставити графічний логотип підприємства. (Вставка – Рисунок – Картинки).

  11. В основній комірці введіть текст з описом профілю роботи, описом товарів та послуг вашого підприємства.

  12. Відформатувати текст з використанням різних шрифтів.

  13. Задати різні фони для комірок, підібрати та змінити відповідно до фону кольори текстів.

  14. Провести форматування окремих комірок – змінити кути та заливки.

  15. Переглянути головну веб-сторінку режимі перегляду. Зберегти зміни на диск. При цьому змініть заголовок веб-сторінки замінивши його на назву підприємства.

  16. Використовуючи мережу Інтернет знайти подібні за темою вашого уявного підприємства фотографії та зберегти їх у папку images.

  17. Перейти до другої веб-сторінки другого рівня вашого веб-вузла. Дана сторінка буде містити фотографії вашого підприємства. Відформатувати її згідно вибраного стиля.

  18. Створіть фотогалерею вашого підприємства шляхом подачі команди Вставка – Рисунок – Создать фотоколлекцию …

  19. Виберіть вкладку Макет та виберіть Макет - компоновку фотогалереї.

  20. Виберіть вкладку Рисунки – кнопка Добавить – Рисунки из файлов , та вкажіть адресу папки images. Збережіть зміни на диск.

  21. Перейдіть до другої веб-сторінки другого рівня вашого веб-вузла. Дана сторінка буде містити табличні дані про підприємство. Відформатуйте її згідно вибраного стиля.

  22. За допомогою мережі Інтернет знайдіть подібні текстові та числові дані до вибраного вами підприємства ( прас-листи, бази виробів, тощо..) або запропонуйте свій варіант. Збережіть дані у папку _private.

  23. Вставте таблицю командою Таблица – Вставить - Таблица . Вкажіть опції таблиці та відформатуйте її за допомогою діалогового вікна «Вставка таблицы». Заповніть вашу таблицю числовими та текстовими даними використовуючи інформацію з папки _private. Збережіть зміни на диск.

  24. Перегляньте результати роботи почергово відкривши всі створені файли в режимі Просмотр. Перегляньте всі файли в браузері (Файл – Переглянути в оглядачі).

  25. Оформіть звіт про роботу.

Схожі:

Основи роботи в Microsoft Office FrontPage 2003
В даний час створення власного або корпоративного віртуального представництва в Internet не є складною задачею навіть для початківців...
Тема: Проектування Web-сторінок в програмі Microsoft FrontPage
Приступаючи до створення веб-сайту, необхідно визначитися з його тематикою, кількістю підрозділів сайту та сторінок в кожному з них...
Тема: Створення Web сторінок в програмі Microsoft FrontPage
Мета: Вдосконалити існуючий Веб-вузол. Доповнити його найпростішими гіперпосиланнями. Доповнити веб-сторінки
Тема: Форматування Web сторінок в програмі Microsoft FrontPage
Фрейми – це засіб для поділу вікна браузера на декілька областей, в кожній з яких відображається склад окремої веб-сторінки
Програма MS FrontPage 2003 має в своєму арсеналі спеціальні засоби...
Програма MS FrontPage 2003 має в своєму арсеналі спеціальні засоби для розмітки і оформлення Web-сторінок – макетні таблиці, шари,...
Тема: Основні прийоми роботи в програмі Microsoft FrontPage
Мета: Ознайомитися з інтерфейсом програми та засвоїти основні прийоми роботи в програмі
Модуль Основи WEB-дизайну
Приватні особи використовують персональні Web-сторінки для організації кола спілкування за якою-небудь тематикою або для презентації...
ФОРМАТУВАННЯ WEB – СТОРІНОК ЗА ДОПОМОГОЮ ПРОГРАМИ FRONTPAGE
Щоб ввести текст потрібно натиснути: шрифт за замовчуванням Times New Roman, 12 (14) пунктів, точніше – розмір 3 (4), «обычный»....
Завадський І. О. та ін. Інформатика: 9 кл.: Підруч для загальноосвіт...
Тема. Використання та настроювання браузера. Вибір системи кодування під час перегляду web-сторінок. Збереження web-сторінок та їх...
Тема. Публікація статичної та динамічної інформації з БД в локальних...
Рінок різних типів засобами СУБД MS Access. Закріплення вмінь і навичок використання запитів для аналізу інформації БД. Усвідомлення...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка