ПОРЯДОК переведення житлових приміщень (квартир, будинків), що належать на праві власності юридичним або фізичним особам, у нежитлові в


Скачати 74.11 Kb.
Назва ПОРЯДОК переведення житлових приміщень (квартир, будинків), що належать на праві власності юридичним або фізичним особам, у нежитлові в
Дата 01.04.2013
Розмір 74.11 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи
Додаток

до рішення міської ради

від 31 серпня 2010 р.


ПОРЯДОК

переведення житлових приміщень (квартир, будинків), що належать на

праві власності юридичним або фізичним особам, у нежитлові в

м. Кременчуці.
1. Загальні положення.
1.1. Порядок переведення житлових приміщень (квартир, будинків), що належать на праві власності юридичним або фізичним особам, в нежитлові (надалі – Порядок) розроблено на підставі Правил утримання жилих будинків та прибудинкових територій, затверджених Наказом Держжитлокомунгоспу України від 17.05.2005р. № 76, Положення про порядок обстеження стану жилих будинків з метою встановлення їх відповідності санітарним і технічним вимогам та визнання жилих будинків і жилих приміщень непридатними для проживання, затвердженого постановою Ради Міністрів Української РСР від 26 квітня 1984р. № 189, Житлового кодексу України, Цивільного кодексу України, Законів України „Про приватизацію державного житлового фонду”, „Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку”, „Про місцеве самоврядування в Україні”.
1.2. Цей порядок визначає механізм переведення житлових приміщень (квартир, будинків) у нежитлові з метою розміщення в них об'єктів непромислового характеру і є обов’язковим для фізичних та юридичних осіб, незалежно від форм власності у регулюванні правових відносин, що виникають у процесі розміщення об'єктів у житловому фонді міста, та регулює порядок підготовки документів для прийняття відповідного рішення виконкому міської ради.
1.3. Чинність Порядку поширюється на весь житловий фонд, що знаходяться на території міста незалежно від форм власності та балансової належності.
1.4. Порядок не поширюється на житлові будинки, що збудовані за рахунок коштів їх власників, належать до приватного сектору житлового фонду міста і розміщуються на земельній ділянці, призначення якої вже визначено.
1.5. Переведення може бути здійснено тільки за умови, що сім'я власника має житлову площу відповідно до санітарних норм.
1.6.Житлове приміщення (квартира, будинок) стосовно якого вирішується питання щодо переведення із житлового в нежитловий фонд та реконструкції для розміщення в ньому об’єкта непромислового характеру, повинно відповідати таким умовам:

- знаходитись у цокольному або на першому поверсі будинку;

- мати можливість влаштування окремого входу, крім наявного, з

фасаду будинку , орієнтованого на вулицю, проїзд, не пов’язаного з

під’їздом до жилого будинку, максимального збереження зелених

насаджень, не порушуючи при цьому архітектурного вигляду

будинку;

- перебувати у власності заявника (юридичної, фізичної особи);

- відповідати діючим нормам і правилам;

- житловий будинок, у якому знаходиться таке приміщення, не повинен

бути: аварійним, внесеним до графіків зносу, мати наявні

пошкодження огороджувальних та несучих конструкцій, належати до

об'єктів культурної спадщини;

- в квартирі не повинно бути зареєстровано мешканців.
1.7 Встановити, що не допускається:
1.7.1 Влаштування окремих входів до переобладнаних приміщень з боку дворового фасаду, де розміщені входи до під’їздів житлового будинку.

1.7.2Переведення житлового приміщення (квартири, будинку) в нежитлове для розміщення об'єктів промислового характеру.

1.7.3Виконання реконструкції житлового приміщення (квартири, будинку) з втручанням в несучі конструкції будинку без отриманого дозволу в установленому законом порядку.

1.7.4 Використання приміщень нежитлового призначення в житлових

будинках для розміщення об'єктів:

- які своєю діяльністю приводять до псування приміщень,

підвищеного шуму та вібрації, порушують умови проживання

мешканців будинку, передбачені Правилами користування

приміщеннями житлових будинків і гуртожитків,

затвердженими постановою Кабінету Міністрів України

від 08.10.1992р. № 572;

- підприємств громадського харчування (кафе, бари та інше);

- розважальних закладів (казино, залів гральних автоматів);

- спеціалізованих магазинів будівельних, хімічних товарів, з

наявністю вибухово-пожежно небезпечних речовин і

матеріалів, експлуатація яких може привести до забруднення

території та повітря житлової забудови;

- саун, пралень, хімчисток, похоронних бюро;

- громадських туалетів;

- складів незалежно від спеціалізації.
1.8. Спорудження будь-яких прибудов до приміщень (квартир, будинків), що розміщуються у житлових будинках і переведені із житлового у нежитловий фонд, дозволяється за наявності письмової згоди на це балансоутримувача та власників суміжних квартир 1-го та 2-го поверхів житлового будинку.
2. Переведення житлових приміщень (квартир, будинків) у нежитлові.
2.1.Для вирішення питання переведення житлового приміщення (квартири, будинку) у нежитлове власник або уповноважена за дорученням особа з додаванням копії доручення, засвідченого нотаріально, звертається із заявою на ім’я міського голови із зазначенням цільового призначення приміщення до Єдиного дозвільного офісу.
До заяви власник жилого приміщення (квартири, будинку) додає:
2.1.1. Копію документа, який посвідчує право власності на житлове приміщення з реєстрацією КП „Кременчуцьке міжміське бюро технічної інвентаризації”.

2.1.2. Копію технічного паспорта житлового приміщення, виданого КП „Кременчуцьке міжміське бюро технічної інвентаризації”, давність якого не перевищує один рік.

2.1.3.Витяг із державного реєстру суб’єкта підприємницької діяльності (юридичної чи фізичної особи).

2.1.4. Копію паспорта громадянина.

2.1.5. Технічний висновок про стан будівельних конструкцій житлового приміщення (квартири, будинку) та можливість реконструкції приміщення під певний об’єкт підприємницької діяльності, розроблений спеціалізованою організацією, яка має відповідну ліцензію на обстеження та проектування.

2.1.6. Акт з висновками про обстеження стану житлового приміщення (квартири, будинку) комісією з обстеження стану житлових будинків і жилих приміщень в м. Кременчуці.

2.1.7. Довідку від балансоутримувача про те, що у житловому приміщенні (квартирі, будинку) ніхто не зареєстрований і не проживає.

2.1.8. Документи, що підтверджують забезпечення власника житлом для постійного проживання.

2.1.9. Довідки відповідних підприємств, які надають мешканцям міста послуги з постачання води, газу, теплової та електричної енергії, обслуговування жилих будинків та прибудинкових територій, про відсутність заборгованості з оплати цих послуг по житловому приміщенню (квартирі, будинку).

2.1.10.Письмову згоду балансоутримувача та мешканців суміжних квартир 1-го та 2-го поверхів з квартирою, яка зазначена в заяві, щодо подальшого використання її за певним призначенням. У разі їх немотивованої або безпідставної відмови щодо подальшого використання житлового приміщення за певним призначенням – комісійно (у складі представників управління житлово-комунального господарства, балансоутримувача будинку та мешканців інших квартир) укладається відповідний акт, який ураховується при підготовці рішення виконкому міської ради. Для житлових приміщень у будинках житлово-будівельних кооперативів та об’єднань співвласників багатоквартирних будинків – виписка з протоколу рішення загальних зборів членів кооперативу.
2.2.Власник приміщення, яке переводиться із житлового в нежитловий фонд, несе відповідальність за достовірність інформації, зазначеної в заяві та документах, що додаються до неї.
2.3 На підставі звернення заявника комісією з обстеження стану житлових будинків і жилих приміщень в м. Кременчуці (комісія та її склад призначена рішенням виконкому міської ради від 30.04.2010 № 336) проводиться обстеження стану жилого приміщення (квартири, будинку) і заявнику надається акт з висновками, а саме:

- про технічну можливість реконструкції вказаного приміщення під певний об’єкт підприємницької діяльності;

- про можливість існуючих інженерних мереж будинку з водопостачання та водовідведення, газопостачання, теплопостачання та електропостачання забезпечити певний об’єкт підприємницької діяльності необхідними комунальними послугами;

- про доцільності розміщення об’єкта підприємницької діяльності з переведенням жилого приміщення в нежитлове з подальшої реконструкцією;

- в разі відсутності технічної можливості або недостатньої потужності існуючих інженерних мереж заявнику надається обґрунтована відмови про недоцільність розміщення певного об’єкту підприємницької діяльності у вказаному ним будинку.

Акт з висновками про результати обстеження надається заявнику протягом 15 календарних днів від дня надходження його звернення до комісії.
2.4. Термін прийняття рішення виконкому міської ради про надання дозволу на переведення жилого приміщення (квартири, будинку) із житлового в нежитловий фонд чи відмову в цьому не повинен перевищувати 30 робочих днів від дня надходження до Єдиного дозвільного офісу повного комплекту документів, передбаченого пунктами 2.1, 2.3 цього Порядку.
2.5. Копія рішення виконкому міської ради надсилається в житлово-комунальні підприємства для внесення відповідних змін.
2.6. Власник нежитлого приміщення зобов’язаний:
2.6.1. Згідно з законодавчими актами, де визначений порядок і умови оформлення дозволів на реконструкцію нежитлових приміщень, одержати містобудівні умови і обмеження забудови земельної ділянки в управлінні містобудування та архітектури виконкому міської ради.
2.6.2 Протягом місяця після ухвалення рішення виконкому міської ради про переведення приміщення із житлового в нежитловий фонд, укласти відповідні угоди про оплату комунальних послуг та експлуатаційних витрат, пов’язаних з утримання будинку та прибудинкової території.

2.6.3. Дотримуватись цього Порядку, проектних рішень щодо перепланування та переобладнання жилих приміщень в нежилі, Правил користування приміщеннями житлових будинків, діючих будівельних та санітарно епідеміологічних норм, Правил протипожежної безпеки.

2.6.4. Не перешкоджати працівникам комунальних підприємств та інших організацій в обслуговуванні інженерних комунікацій.

2.6.5. Не розпочинати роботи з реконструкції жилого приміщення без отримання письмового дозволу інспекції державного архітектурно-будівельного контролю на проведення відповідних робіт.

2.6.6. Перед початком будівельних робіт з ремонту та реконструкції приміщення укласти угоду зі спеціалізованим підприємством, яке здійснює діяльність у сфері поводження з побутовими відходами, на збирання та вивезення будівельного сміття.

2.6.7. Залучати до виконання робіт з перепланування та переобладнання житлових приміщень у нежитлові тільки суб’єктів господарювання, які мають ліцензію на виконання певного виду робіт.

Начальник управління житлово-

комунального господарства О. А. Любенко

Схожі:

Визначення проблеми, яку передбачається розв’язати
Про затвердження Порядку переведення житлових приміщень (квартир, будинків), що належать на праві власності юридичним або фізичним...
Закон України
Зброя невійськового призначення (далі також – зброя) належить фізичним і юридичним особам на праві власності, що набувається у спеціальному...
Житлове господарство
Житловий фонд міста налічує 161 житлових будинків, що становить 246,583 тис кв м загальної площі. З них на балансі житлових організацій,...
Житлове господарство
Житловий фонд міста налічує 161 житлових будинків, що становить 246,583 тис кв м загальної площі. З них на балансі житлових організацій,...
Житлове господарство
Житловий фонд міста налічує 161 житлових будинків, що становить 246,583 тис м2 загальної площі. З них на балансі житлових організацій,...
Рішення, прийняті на засіданні
Про затвердження загальної та житлової площі квартир багатоповерхових житлових будинків, індивідуальних житлових будинків та господарських...
Рішення, прийняті на засіданні
Про затвердження загальної та житлової площі квартир багатоповерхових житлових будинків, індивідуальних житлових будинків та господарських...
УВАГА!!! Виписки надаються лише тим  юридичним особам та фізичним...

УВАГА!!! Витяги надаються лише тим  юридичним особам та фізичним...

Законодавства власних нормативно-правових актів
Затвердити Положення про порядок передачі квартир (будинків), жилих приміщень у гуртожитках у власність громадян, що
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка