ЧЕРКАСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ


Скачати 110.7 Kb.
Назва ЧЕРКАСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Дата 31.03.2013
Розмір 110.7 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Література > Документи





ЧЕРКАСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ

Наказ



26.10.2011 м. Черкаси №583



Про проведення ІІ Міжнародного

мовно-літературного конкурсу

учнівської та студентської

молоді імені Тараса Шевченка

у 2011-2012 навчальному році
На виконання Указу Президента від 30 вересня 2010 року № 928/2010 «Про Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка», відповідно до Положення про Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 1 червня 2011 року N 571 та з метою вшанування творчої спадщини Тараса Григоровича Шевченка, виявлення творчо обдарованої молоді, розвитку її потенціалу, виховання у молодого покоління поваги до мови і традицій свого народу, підвищення рівня мовної освіти в Україні
НАКАЗУЮ:
1. Начальнику управління освіти департаменту освіти та гуманітарної політики виконавчого комітету Черкаської міської ради, начальникам відділів освіти райдержадміністрацій, міськвиконкомів, керівникам професійно-технічних та вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації (далі – ПТНЗ) організувати та провести у 2011/2012 навчальному році:

1.1. Перший (шкільний) етап ІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка (далі – Конкурс) – 4 листопада 2011 року;

1.2. Другий (районний/міський) етап серед учнів 5–11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, а також перший етап для учнів ПТНЗ – 19 листопада 2011 року;

1.3. Затвердити склад оргкомітету та журі І етапу Конкурсу наказом керівника навчального закладу, склад оргкомітету та журі ІІ етапу Конкурсу - наказом керівника відповідного органу управління освітою, керівника ПТНЗ;

1.4. До 25 листопада 2011 року надіслати звіти про проведення І і ІІ етапів, заявки про переможців, роботи учнів, які вибороли перше місце, на адресу оргкомітету ІІІ (ІІ) етапу змагань (18003, м. Черкаси, вул. Бидгощська, 38/1, каб. 207 та вул. Сумгаїтська, 13/1).

2. Черкаському обласному інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради (Чепурна Н.М.), Черкаському обласному навчально-методичному центру професійно-технічної освіти (Проценко Н.Д.) забезпечити організаційну і науково-методичну роботу з проведення Конкурсу:

2.1. Розробити завдання ІІ і ІІІ етапу Конкурсу для учнів загальноосвітніх та професійно технічних навчальних закладів окремо для кожної вікової категорії;

2.2. Провести третій (обласний) етап Конкурсу серед учнів 5–11 класів загальноосвітніх навчальних закладів та другий (обласний) етап Конкурсу для учнів ПТНЗ – 10 грудня 2011 року;

2.3 Визначити по три переможці з числа учнів 5–11 класів загальноосвітніх навчальних закладів та учнів ПТНЗ;

2.4. До 27 грудня 2011 року надіслати звіти про проведення ІІІ (ІІ) етапу та заявки на участь у фінальному етапі Конкурсу на адресу Інституту інноваційних технологій і змісту освіти (04070, м. Київ, вул. Сагайдачного, 37).

3. Затвердити рекомендації щодо проведення Конкурсу (додаток 1).

4. Затвердити склад оргкомітету і журі третього (другого) етапу Конкурсу згідно з додатками 2, 3.

5. Фінансування витрат Конкурсу здійснити відповідно до рекомендацій щодо проведення ІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка за кошти місцевих та обласного бюджетів.

6. Контроль за виконанням наказу покласти на першого заступника начальника Головного управління і ректора Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради Чепурну Н.М.

Начальник

Головного управління І. Д. Шарапа

Додаток 1


до наказу Головного управління освіти і науки облдержадміністрації

____________ №______
РЕКОМЕНДАЦІЇ

щодо проведення І-ІІІ етапів ІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

у 2011 – 2012 навчальному році
1. Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка (далі – Конкурс) проводиться щороку з 1 жовтня до 10 березня.

2. Конкурс організовує та проводить Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України.

3. У Конкурсі беруть участь учні 5-11 класів загальноосвітніх та учні професійно-технічних навчальних закладів (далі – учасники Конкурсу).

4. Базовими предметами Конкурсу є українська мова і література.

5. Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України розміщує щороку у вересні в засобах масової інформації оголошення про початок проведення Конкурсу.

6. Конкурс для учнів загальноосвітніх навчальних закладів проходить у чотири етапи:

перший – у загальноосвітніх навчальних закладах у жовтні;

другий – у районах та міст обласного значення у листопаді;

третій – обласний у грудні;

четвертий, фінальний – на загальнодержавному рівні у лютому.

Конкурс для учнів професійно-технічних навчальних закладів проводиться у три етапи:

перший – на рівні професійно-технічних навчальних закладів у листопаді;

другий –обласний у грудні;

третій, фінальний – на загальнодержавному рівні у лютому.

Фінальний етап Конкурсу проводиться за участю представників Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.

Час, відведений на виконання письмових завдань:

перший етап – 40-45 хвилин.

другий і третій етап:

  • 5-8 класи – дві астрономічні години;

9-11 класи – три астрономічні години.

5. На першому і другому етапах Конкурсу (для учнів загальноосвітніх навчальних закладів) склад журі формують і затверджують керівники навчальних закладів, відповідних органів управління освітою.

До складу журі включаються педагогічні та науково-педагогічні працівники загальноосвітніх, професійно-технічних, вищих навчальних закладів, представники творчих спілок.
6. Завдання ІІ етапу Конкурсу для учнів загальноосвітніх навчальних закладів розробляють інститути післядипломної педагогічної освіти окремо для кожної вікової категорії; завдання для І етапу змагань для учнів ПТНЗ розробляють методичні комісії навчальних закладів.

Завдання ІІІ етапу для учнів загальноосвітніх навчальних закладів, завдання ІІ етапу для учнів ПТНЗ розробляють інститути післядипломної педагогічної освіти. Особи, що є розробниками завдань, забезпечують їх нерозголошення.

У зв’язку з тим, що переможці фінального етапу, які посіли перше місце в Конкурсі, отримують право брати участь у IV етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови і літератури, завдання Конкурсу мають складатися із трьох рівнів: мовного, літературного, творчого.

Тематика творчих завдань має бути звернена до Т.Г. Шевченка, його творчості і долі, а також спрямована на духовні цінності, історичне минуле, майбутнє, сучасне: народ, суспільство, держава, родина; сімейні традиції; любов до рідного міста чи села; збереження природи. Вони повинні сприяти розкриттю не тільки мовних знань, практичних навичок, а й творчих здібностей учнів (поета, прозаїка).

7. Журі Конкурсу визначає за результатами кожного етапу Конкурсу, крім фінального, його переможців у кількості, що не перевищує 30 відсотків загальної кількості учасників відповідного етапу Конкурсу з урахуванням максимально набраних балів за виконані завдання відповідно до критеріїв їх оцінювання.

Переможцем будь-якого етапу Конкурсу не може бути учасник, який набрав менш ніж половину максимальної кількості балів.

За якість перевірки робіт учасників Конкурсу персональну відповідальність несуть голови журі І, ІІ, ІІІ етапів змагань.

8. На розгляд журі ІІІ (ІІ) етапу конкурсу надсилаються:

1) звіт про проведення І і ІІ етапів Конкурсу;

2) заявка про переможців (вказати розбірливо і повністю: прізвище, ім’я, по батькові учасника; клас; назву та адресу навчального закладу; прізвище, ім’я, по батькові вчителя), затверджена начальником відділу освіти райдержадміністрації, міськвиконкому, директором ПТНЗ;

3) роботи учнів загальноосвітніх навчальних закладів, які вибороли перше місце (з 5 по 11 клас), та учнів ПТНЗ – до 25 листопада оргкомітетові ІІІ (ІІ) етапу змагань для остаточного визначення учасників обласного туру. Члени журі Конкурсу відбирають по 10 робіт із кожної вікової категорії для участі в ІІІ етапі.

9. Роботи учасників ІІІ (ІІ) етапу Конкурсу зберігаються в Черкаському обласному інституті післядипломної освіти педагогічних працівників, Черкаському обласному навчально-методичному центрі професійно-технічної освіти протягом року.

10. У фінальному етапі Конкурсу беруть участь по три особи з числа учнів 5-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, які є переможцями третього етапу Конкурсу, та по три особи з числа учнів професійно-технічних навчальних закладів, які є переможцями другого етапу Конкурсу.
11. Переможці першого – третього етапу Конкурсу нагороджуються дипломами I, II і III ступеня та цінними подарунками.

12. Переможці фінального етапу Конкурсу нагороджуються дипломами Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України I, II і III ступеня та цінними подарунками.

13. Учні 9-11 класів – переможці фінального етапу Конкурсу, які нагороджені дипломами Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України I ступеня, мають право брати участь у IV етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури додатково до встановленої рейтингом кількості учасників команди відповідного регіону.

14. Переможці фінального етапу Конкурсу, які набрали найбільшу кількість балів (відповідно до підсумкових протоколів), рекомендуються Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України для призначення стипендій Президента України (39 стипендій):

з числа учнів 5-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів – 21 особа, про три особи з кожного класу;

з числа учнів професійно-технічних навчальних закладів – три особи.

17. Розмір стипендій Президента України установлюється Кабінетом Міністрів України.

18. Педагогічні та науково-педагогічні працівники, які підготували переможців фінального етапу Конкурсу, нагороджуються в установленому порядку відомчими відзнаками Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України та цінними подарунками.

19. В урочистій церемонії нагородження переможців фінального етапу Конкурсу беруть участь представники Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Міноборони, МЗС, Мінкультури, Національної академії наук, Національної академії педагогічних наук, творчих спілок, громадських організацій тощо.

20. Фінансування І – ІІІ етапів Конкурсу здійснюється відповідними органами управління освітою, які беруть участь у його проведенні, за рахунок коштів бюджету, з якого фінансується установа або заклад, а також інших, не заборонених законодавством, джерел фінансування.

Фінансування фінального етапу Конкурсу здійснюється Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України разом з Мінфіном за рахунок коштів державного бюджету згідно з кошторисом та інших джерел, не заборонених законодавством.

Додаток 2


до наказу Головного управління освіти і науки облдержадміністрації

____________ №______
Склад оргкомітету

ІІІ (ІІ) етапу ІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка


  1. Шарапа І.Д., начальник Головного управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації (голова).

  2. Чепурна Н.М., ректор Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників(заступник голови).

  3. Проценко Н.Д., директор обласного навчально-методичного центру професійно-технічної освіти (заступник голови).

  4. Славінська О.І., начальник відділу дошкільної та загальної середньої освіти Головного управління освіти і науки обласної державної адміністрації.

  5. Козубняк В.К., викладач української мови та літератури державного навчального закладу «ПТУ № 2 м. Ватутіного».

  6. Мальований В. І., викладач української мови і літератури державного навчального закладу «Черкаський професійний автодорожній ліцей».

  7. Месевря О.І., завідувач лабораторії суспільно-гуманітарних дисциплін обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників.

  8. Січкар С.І., методист обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників (секретар).

  9. Сокол К.М., заступник директора обласного навчально-методичного центру професійно-технічної освіти (секретар).


Додаток 3


до наказу Головного управління освіти і науки облдержадміністрації

26.10.2011583
Склад журі

ІІІ (ІІ) етапу ІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

1. Коваленко В.М., доцент кафедри української літератури та компаративістики Навчально-наукового інституту української філології та соціальних комунікацій Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, кандидат філологічних наук, голова обласної організації Національної Спілки письменників України (голова журі).

2. Асекрітова В.К., учитель Черкаського фізико-математичного ліцею Черкаської міської ради, заслужений учитель України.

3. Білоус В.М., учитель Черкаської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №22 Черкаської міської ради.

4. Битько В.М., учитель Черкаської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №30 Черкаської міської ради.

5. Вакуліна Л.М., учитель Червонослобідської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 Черкаської районної ради.

6. Вдовенко Л.І., учитель Черкаської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №27 Черкаської міської ради.

7. Веретільник Л.І., учитель Золотоніської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3 Золотоніської міської ради.

8. Гацанюк А.М., учитель Черкаської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №24 Черкаської міської ради.

9. Денисенко О.І., учитель Леськівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Черкаської районної ради.

10. Жила Л.І., учитель Черкаської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5 Черкаської міської ради.

11. Козова Н.І., учитель Черкаської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №25 Черкаської міської ради.

12. Лис С.М., учитель Черкаської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №20 Черкаської міської ради.

13. Лютий Р.В., учитель Білозірської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Черкаської районної ради.

14. Максименко Н.В., учитель Золотоніської загальноосвітня школа І—ІІІ ступенів №6 Золотоніської міської ради.

15. Месевря О.І., завідувач лабораторії суспільно-гуманітарних дисциплін обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників.

16. Миколенко Т.М., учитель Черкаської спеціалізованої школи №20 Черкаської міської ради.

17. Піменова О.В., учитель Черкаської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №8 Черкаської міської ради.

18. Саміченко Л.М., учитель Смілянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 Смілянської міської ради.

19. Сіваченко Л.М., учитель Черкаської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №26 Черкаської міської ради.

20. Сіденко Л.М., учитель Черкаської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №21 Черкаської міської ради.

21. Січкар С.І., методист Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників (секретар).

22. Скринник О.М., учитель Черкаської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №19 Черкаської міської ради.

23.Суліма Л.В., учитель Уманської міської гімназії Уманської міської ради.

24. Тимошенко В.І., учитель Черкаської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №32 Черкаської міської ради.

25. Церковна В.О., учитель Червонослобідської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 Черкаської районної ради.

26. Черкащенко Н.Г., учитель Черкаської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №7 Черкаської міської ради.

27. Щербакова А.В., учитель Смілянської гімназії ім. В.Т. Сенатора Смілянської міської ради.

28. Ющенко Л.О., учитель Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №28 Черкаської міської ради.

29. Сокол К.М., заступник директора обласного навчально-методичного центру професійно- технічної освіти (секретар).

30. Самбор Л.Ю., методист обласного навчально-методичного центру професійно- технічної освіти.

31. Мальований В.І., викладач української мови і літератури державного навчального закладу «Черкаський професійний автодорожній ліцей».

32. Несененко А.І., викладач української мови і літератури державного навчального закладу «Черкаське вище професійне училище імені Героя Радянського Союзу Г.Ф. Короленка».



Схожі:

ЧЕРКАСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Провести у лютому-квітні 2009 року ІХ обласний огляд-конкурс дитячої художньої творчості «Грайлива веселка»
Черкаська обласна державна адміністрація Головне управління освіти...
Проведення екскурсій дозволяє організувати спостереження і вивчення різноманітних предметів і явищ безпосередньо у природних умовах....
ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Про проведення Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка, присвяченого безпеці та миру в Україні
Україна ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Про заходи щодо попередження епідемії вірусних захворювань в закладах та установах освіти області
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Всесвіт в цілому та з метою поліпшення якості астрономічної освіти у рамках заходів, присвячених Міжнародному року астрономії
УКРАЇНА ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76004 тел.: (0342)55-22-72, 55-21-34, e-mail
УКРА Ї Н А ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Україна, м. Хмельницький, вул. Шевченка, 46 факс (0382) 76-51-65, прим.(0382) 79-52-03
УКРА Ї Н А ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Україна, м. Хмельницький, вул. Шевченка, 46 факс (0382) 76-51-65, прим.(0382) 79-52-03
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка