СТАТУ Т Українського культурно-освітнього центру ім. Iвана Франка


Скачати 72.76 Kb.
Назва СТАТУ Т Українського культурно-освітнього центру ім. Iвана Франка
Дата 29.03.2013
Розмір 72.76 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Культура > Документи
С Т А Т У Т

Українського культурно-освітнього центру

ім. Iвана Франка

1. Назва товариства 

Товариство називається «Український культурно-освітній центр ім. Iвана Франка». Коротка назва: Український Центр.

 

2. Місцезнаходження

Товариство знаходиться у м. Вiдні, його діяльність поширюється на всю територію Австрії.

3. Мета і завдання Товариства

Товариство є позапартійною і позаконфесійною неприбутковою організацією, яка здійснює свою діяльність відповідно до австрійського законодавства (§§ 34 і наступні – доки? - Bundesabgabenordnung). Товариство є юридичною особою з моменту його державної реєстрації, має самостійний баланс, розрахункові та інші рахунки в банківських установах, штамп, печатку, бланки із своїм найменуванням, символіку, зразки яких затверджуються Прaвлінням та реєструються у встановленому порядку.
Метою Товариства є збереження національної ідентичності громадян українського походження, які постійно або тимчасово мешкають в Австрії, завдяки організації освітнього та культурного життя української спільноти та поширенню інформації про неї.
Завданнями Товариства є:

освітньо-виховна робота;

пропагування, підтримка і розвиток  української культури;

охорона матеріальних пам'яток української культури;

створення українського інформаційного простору на території Австрії; забезпечення тісних контактів з Україною та українськими організаціями як в Австрії, так і за її межами у всіх проявах духовного, культурного, політичного, релігійного, гуманітарного, наукового та економічного життя.

  

4. Форми діяльності

Для досягнення своїх статутних цілей і завдань Товариство використовує такі форми діяльності:

організація та підтримка українських освітньо-виховних закладів;

масові громадські заходи (збори, мітинги, диспути тощо);

наукові, культурні, освітні, просвітницькі заходи (семінари, конференції, симпозіуми, концерти, вистави, виставки, мистецькі зустрічі тощо);

видання друкованої поліграфічної продукції, а також фото-, аудіо- та відеоматеріалів, відкриття сторінки Товариства в Інтернеті;

співпраця з пресою, участь у радіо - та телевізійних програмах;

поповнення бібліотеки.

Товариство проводить інші види діяльності, що випливають із статутних завдань і не суперечать чинному законодавству Австрii.
5. Майно та кошти Товариства

Для здійснення своїх статутних завдань Товариство має право на власне майно, кошти, обладнання, інші засоби, набуття яких не забороняється законами Австрії. Товариство може орендувати необхідне рухоме та нерухоме майно.

Джерелами коштів та майна Товариства є:

Членські внески, добровільні пожертви, дари-заповіти громадян, відрахування установ, підприємств, організацій України  та Австрii, спонсорські та інші надходження, зокрема отримані внаслідок діяльності Товариства.

Кошти  Українського культурно-освітнього центру iм. Iвана Франка спрямовуються винятково на виконання статутних завдань. Матеріальні цінності Товариства є його колективною власністю і знаходяться в нього на балансі.
6. Членство

Членами Товариства можуть бути фізичні та юридичні особи, які визнають і підтримують Статут Товариства. Членство може бути дійсним або почесним.

Дійсний член має права і обов’язки, сформульовані у пунктах 7. та 8.

Почесний член підтримує Товариство та обирається за пропозицією члена правління на зборах правління.
Вступ у Товариство.

Члени-засновники після реєстрації Товариства автоматично набувають статусу дійсних членів. Вступ у Товариство відбувається за рекомендацією двох дійсних членів на підставі поданої на ім’я голови Товариства письмової заяви.
Вихід з Товариства.

Членство припиняється у зв’язку із смертю – для фізичної особи, у зв’язку із ліквідацією - для юридичної особи, або через добровільний вихід, або через виключення.

Заява про вихід має бути подана не пізніше, ніж за місяць до завершення кварталу. Рішення про вихід затверджується зборами правління.

Виключення відбувається у випадку порушення членом Товариства положень його статуту, та приймається двома третинами голосів правління Товариства.

У випадку припинення членства, членські внески не повертаються.
7. Права члена Товариства

Члени Товариства беруть участь у загальних зборах, мають право бути обраними до всіх керівних органів Товариства; брати участь в обговоренні всіх питань, що стосуються діяльності Товариства; брати участь у заходах, організованих Товариством.
8. Обов’язки члена Товариства

Члени Товариства зобов’язані:

дотримуватися статуту Товариства;

сприяти здійсненню статутних завдань Товариства;

виконувати рішення керівних органів Товариства;

брати дієву участь у роботі Товариства;

своєчасно сплачувати щоквартальні членські внески. 

9. Членські внески

Розмір членського внеску встановлюється на щорічних чергових Загальних зборах за поданням правління.  Членський внесок сплачується протягом перших двох тижнів кварталу.

Правління Товариства може звільнити особу від сплати членського внеску у випадку тяжких фінансових обставин.

Членство може бути призупинене за несплату членських внесків протягом двох кварталів підряд.
10. Керівні органи Товариства

1. Загальні збори

2. Правління

 Повноваження органів Товариства дійсні один рік з можливістю позачергових перевиборів.

 

11. Загальні збори. 

Загальні збори є головним органом Товариства і відбуваються раз на рік. Про місце і час проведення члени Товариства повинні бути повідомлені правлінням Товариства не менше, ніж за місяць. Загальні збори вважаються дійсними, якщо на них присутня щонайменше половина дійсних членів Товариства.
Порядок денний чергових Загальних зборiв :

1. Обрання керуючого зборами.

2. Звіт голови Товариства про діяльність товариства у минулому році.

3. Розгляд фінансового звіту, який подається скарбником Товариства і перевірений ревізійною комісією. .

4. Встановлення розміру членського внеску.

5. Розгляд пропозицій до статуту.

6. Обрання правління Товариства.

7. Обрання ревізійної комісії.

8. Різне.
Пропозиції, що їх хоче розглянути на загальних зборах член товариства, повинні бути отримані головою Товариства не пізніше, ніж за тиждень  до зборів. Інші пропозиції можуть бути розглянуті на зборах тільки за згодою більшості присутніх на зборах членів Товариства. 
Позачергові загальні збори можуть відбутися на вимогу або правління, або понад половини дійсних членів членів Товариства. Про збори члени Товариства мають бути попереджені не пізніше, ніж за тиждень.



12. Правління

У період між загальними зборами справами Товариства керує правління, склад якого формується більшістю голосів дійсних членів Товариства, присутніх на загальних зборах. Правління є підзвітне загальним зборам і складається з:

Голови

Заступника голови

Завідуючого відділом освіти

Завідуючого відділом культури

Завідуючого відділом інформації

Скарбника

Секретаря-перекладача

Двох дійсних членів правління, які обираються загальними зборами.
Збори правління скликає голова, а за його відсутності – заступник голови:

при необхідності, але не рідше, ніж один раз на квартал;

або на вимогу щонайменше половини членів правління.

Збори правління є дійсними, якщо на них присутні щонайменше дві третини його членів, враховуючи голову або його заступника.
13. Ревізійна комісія

Ревізійна комісія є контролюючим органом Товариства, складається з трьох дійсних членів Товариства,  вибирається більшістю голосів дійсних членів, присутніх на загальних зборах. Члени правління не мають права бути членами ревізійної комісії.


14. Фiнансовий звiт Товариства

Фінансовим роком Товариства є календарний рік. Щорічний фінансовий звіт товариства підготовляється скарбником правлінням. Перевірений та підписаний фінансовий звіт надсилається членам разом із запрошенням на щорічні чергові загальні збори.
15. Підпис від імені Товариства.

За Товариство підписуються голова правління або його заступник. Документи фінансового характеру підписуються також скарбником.
16. Зміни і доповнення до статуту

Зміни статуту Товариства та розпуск Товариства може відбутися лише на загальних зборах, коли щонайменше дві третини присутніх проголосують за це.
17. Розпуск Товариства

Добровільний розпуск Товариства може відбутися тільки на позачергових зборах і не менше двома третинами голосів його дійсних членів.

У разі розпуску Товариства належні Товариству кошти  і майно не можуть розподілятися між його членами, а використовуються для виконання статутних завдань або на благодійні цілі. A у випадках, передбачених австрійським законодавством (?) за рішенням суду спрямовуються у дохід держави.

У випадку реорганізації Товариства його кошти та майно переходять до правонаступника.

Статут ухвалено на позачергових загальних зборах  Товариства «Український культурно-освітній центр ім. Iвана Франка».

Дата

Місце

Керуючий Зборами 

Голова




Схожі:

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ Дрогобицький державний педагогічний...
ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНІ ЗАСАДИ ОРГАНІЗАЦІЇ КУЛЬТУРНО-ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ ПЕДАГОГІЧНИХ УНІВЕРСИТЕТІВ УКРАЇНИ
НАКАЗ
Українського центру оцінювання якості освіти від 26. 09. 08 №186 "Про проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання 2009...
Motivation letter competition 2013
У разі перемоги у конкурсі, погоджуюсь на публікацію моєї конкурсної роботи на сайті Освітнього центру Concept (сайт, блог, сторінка...
Перелік конкурсних предметів у сертифікаті Українського центру оцінювання якості освіти

Р історії європейської літератури це також епоха літературних взаємин двох культурно-історичних
МВі відрізнялася4 від західноєвропейської.— літерл- ЯРМВоимн традиціями, з деякими специфічними функ- ЯМШою жанрово-стильовою системою...
Розглянуто та схвалено методичною радою Українського державного центру...
Розглянуто та схвалено методичною радою Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді (протокол від 13....
Розглянуто та схвалено методичною радою Українського державного центру...
Розглянуто та схвалено методичною радою Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді (протокол від 13....
Конкурсні предмети на вибір
Перелік конкурсних предметів у сертифікаті Українського центру оцінювання якості освіти (вступних випробувань)
О. І. Галян; ДДПУ імені І. Франка. Дрогобич : ВВ ДДПУ імені І. Франка, 2015. 44 с
Галян, Олена Іванівна. Методологія наукового дослідження : словник основних понять : для студ спец. 0301201 "Психологія" та 03010301...
Квітни, мово, зірницями слова!
Святково прибраний зал Навкруги вишиті рушники, серветки, зразки українського одягу. Старовинні ужиткові речі, кераміка. На стінах...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка