Довідка на оперативну нараду начальницького складу СДПЧ-1 Аналіз стану гарнізонної та караульної служби


Скачати 64.9 Kb.
Назва Довідка на оперативну нараду начальницького складу СДПЧ-1 Аналіз стану гарнізонної та караульної служби
Дата 12.04.2013
Розмір 64.9 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Журналістика > Документи
Довідка на оперативну нараду начальницького складу СДПЧ-1

Аналіз стану гарнізонної та караульної служби
Відповідно до наказу УМНС України в Миколаївській області № 290 від 14.07.2011 р. «Про організацію внутрішньої, гарнізонної та караульної служб в оперативно-рятувальних підрозділах УМНС України в м. Миколаєві» СДПЧ-1 Центрального району м. Миколаєва включено до складу гарнізону оперативно-рятувальної служби м. Миколаєва.

Однією з складових підтримання високого рівня боєздатності підрозділу є чітка організація внутрішньої та караульної служби.

Протягом звітного періоду 2012 року організація гарнізонної та караульної служба в підрозділі здійснювалася у відповідності до вимог Тимчасового порядку організації внутрішньої, гарнізонної та караульної служби підрозділів МНС України та інших керівних документів.

В підрозділі постійно проводилась робота, направлена на покращення організації караульної служби, підготовлено та затверджено наказ по службі про закріплення особового складу за караулами. Щоденно проводились розводи караулів під керівництвом начальника служби та СДПЧ-1, заступника начальника частини, на яких доводилася оперативна обстановка в районі, що охороняється та ставилися відповідні завдання на чергову добу.

Проводились інструктажі з особовим складом щодо порядку несення служби в добовому наряді та забезпеченню пропускного режиму в підрозділ з наведенням прикладів незадовільної організації служби в інших підрозділах. Періодично, керівництвом підрозділу перевірявся зовнішній вигляд особового складу та справність бойового одягу і спорядження, наявність службових посвідчень та знання особовим складом своїх обов’язків.

Також проводились інструктажі з питань БП та ТБ при роботі з АРО, пожежах, НС (НП), виконанні господарчих робіт із записами у відповідних журналах. Водійський склад проходив інструктаж по знанню ПДР з доведенням вимог БП та ТБ при проведенні технічного обслуговування автомобілів.

Разом з тим, незважаючи на проведену роботу, співробітниками підрозділу впродовж 2012 року було допущено ряд порушень, які негативно впливали на організацію служби в частині.

  • В зв’язку з організаційно-штатними змінами не відкориговано наказ по закріпленню апаратів «Пострауер» за особовим складом;

  • Не відкориговано наказ «Про закріплення загальновійськових протигазів за особовим складом»;

  • Потребують заміни медикаменти в аптечках;

  • Потребує коригування список особового складу в книзі служби;

  • Не відкоригований журнал з особовим складом 1-го караулу;

  • Не відкоригована наглядова справа радіотелефоніста;

  • Потребує доопрацювання карта-схема ПЗЧ;

журнал прибуття особового складу за сигналом «Збір аварія» не зареєстрований в наглядовій справі по діловодству, Всі ці зауваження свідчать про недостатній контроль з боку начальників караулів за відповідними напрямками роботи.

2 червня під час перевірки несення служби начальником частини о 05.00 годин було з’ясовано, що начальник караулу знаходився в спальному приміщенні, в той час коли було об’явлено сигнал по збору особовому складу. Як свідчать вищеперераховані зауваження, що виявлялися впродовж цього року, якість несення служби окремими співробітниками оцінюється як недостатньою. Така ситуація склалася внаслідок самоусунення від виконання функціональних обов’язків начальників караулів та командирів відділень, які не завжди проводять інструктаж перед заступанням на пост та не завжди проставляється час заступання на чергування, пред’являють низькі вимоги до особового складу та не контролюють виконання ними поставлених завдань.

З метою виявлення можливих недоліків та швидкого реагування щодо їх усунення та недопущення в подальшому, відповідно зі складеними графіками керівництвом підрозділу проводилася перевірка несення караульної служби, також здійснювалися раптові перевірки несення служби в нічний час, у вихідні та святкові дні. Зауваження які були виявлені під час перевірок усувалися на місці, по означеним фактам проводилися службові розслідування, а також проводилася роз’яснювальна робота серед особового складу.

Згідно наказу ТУМНС у Миколаївській області у 2012 році в підрозділі розпочато проведення огляд - конкурсу на «На кращу організацію служби в підрозділах області».

Велика увага приділяється питанням професійної підготовки. Згідно розпорядчих документів проводяться заняття з особовим складом підрозділу, нічні перевірочні практичні заняття, відпрацювання оперативних планів та карток пожежогасіння, а також вивчення нових об’єктів. Це, в свою чергу, значно покращує боєготовність караулів. Разом з тим, як недолік в роботі підрозділу необхідно зосередити увагу на формалізм в організації проведення занять з радіо телефоністами та особовим складом караулу по вивченню району виїзду.

Немала робота була проведена в напрямку організацію роботи пункту зв’язку частини, однак трапляються випадки неякісного приймання чергування, що свідчить про незнання посадовими особами оперативної обстановки в районі.

Особливо це питання стосується підмінних радіо телефоністів, якими не завжди приймається оперативна обстановка за минулу добу, на низькому рівні здійснюється контроль за масовими заходами в районі, неохайно ведеться оперативно-службова документація пункту зв’язку частини. Відповідно до результатів перевірок частини оперативним відділом та керівництвом підрозділу встановлено, що документація ПЗЧ своєчасно не коригувалася. Вміст папок оперативного реагування № 1 та № 2 складали старі керівні документи, які своєчасно не були оновлені. Організація та проведення занять з радіотелефоністами та їх підмінними визнано неякісною. Практичне вивчення ними району виїзду здійснювалося формально, не проводяться вправи та тестування щодо класифікації подій як надзвичайних ситуацій та попереднього визначення їх рівня. Особливу увагу треба звернути на питання заповнення та ведення книги обліку заяв та повідомлень. Треба зазначити, що начальники караулів зовсім не вникають та не контролюють на чергуванні зміст та порядок заповнення відповідних розділів книги.

В загалі, перевірка якості роботи ПЗЧ показує, що якість виконання посадових обов’язків підмінними радіотелефоністами підрозділу потребує покращення. Перш за все, це стосується підготовки матеріалів та передачі інформації про події та пожежі, цілодобового збору інформації про пожежі та НП..

Незважаючи на те, що в частині постійно проводиться робота, направлена на підвищення професійного рівня особового складу чергових караулів та кожного співробітника окремо, професійна підготовка особового складу СДПЧ-1 є недостатньою. Проведені перевірки показали, що окремі співробітники мають слабкі навики роботи з використання хімічного майна, водійський склад не досконало знає принцип будови сучасних пожежних автомобілів, які надійшли до підрозділу останнім часом.

Робота по усуненню зауважень, які мають місце в діяльності частини постійно знаходиться на контролі у керівництва підрозділу.

Враховуючи викладене, вважаю за необхідне:

1. Вказати на недоліки в організації гарнізонної та караульної служби начальнику 4-го караулу лейтенанту служби цивільного захисту Курепіну Д.В. та враховуючи накладене дисциплінарне стягнення «Догана» попередити, що у разі не виправлення ситуації до 01 липня 2012 року до нього будуть застосовані більш суворі заходи дисциплінарного впливу.

Термін: 01.07.2012 року.

2. Начальнику СДПЧ-1 капітану сл..ц.з. Іщенко Є.Г., заступнику начальника СДПЧ-1 капітану сл..ц.з.ж Хоничу О.В.:

2.1. Здійснювати контрольні перевірки стану готовності до дій за призначенням сил та засобів підрозділу на період проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу.

2.2. Встановити контроль за своєчасністю доповіді особового складу резервних караулів на період проведення заходів Євро 2012. Провести коригування, (у разі необхідності), схем оповіщення особового складу підрозділу.

Термін: постійно.

2.3. Скласти графік та організувати проведення раптових перевірок підрозділів на період проведення заходів ЄВРО 2012;

Термін: до 15 червня 2012 року.

2.4. Посилити охорону та пропускний режим на території підрозділу, організувати проведення позапланових перевірок керівництвом підрозділу якості несення служби черговою зміною у денний та нічний час не рідше 1 разу на тиждень;

2.5. Надати фотокартки особового складу підрозділу, розміром 3×4 см для відповідного заповнення «книжок «Рятувальника»;

2.6. Встановити контроль за організацією гарнізонної та караульної служби в підрозділі.

Термін: постійно.

2.7. При проведенні тактичних навчань в районі, шляхом введення додаткових незапланованих ввідних перевіряти ступінь готовності особового складу підрозділу до реагування на НС та пожежі;

Термін: постійно.

2.8. Начальникам караулів забезпечити безперебійне функціонування та своєчасне реагування на телефонні дзвінки екстреної допомоги 112.

Термін: постійно.

3. Інженеру ПРР лейтенанту Гаділову Д.І. :

3.1. До 01.07.2012 року прийняти заходи по погашенню заборгованості по довгостроковим договорам.

3.2. Організувати належну взаємодію з оперативно-диспетчерськими службами району з питань обміну інформацією у разі загрози або виникнення надзвичайних подій (ситуацій);

3.3 Провести коригування наказів про взаємодію та взаємоінформування з районними підрозділами УМВС .

3.4. Організувати роботу щодо виконання плану надходження платних послуг за січень-червень 2012 року;

Термін: до 30.06.2012 року.

3.5. На підставі наказу МНС України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Міністерства фінансів України від 03 січня 2012 року № 1/2/1 „Про затвердження Методики формування вартості платних послуг, які надаються підрозділами Міністерства надзвичайних ситуацій України” застосовувати всі види платних послуг;

Термін: постійно.

Термін: червень 2012 року.

Начальник СДПЧ-1

каптіан сл..ц.з. Є.Г. Іщенко

Схожі:

Довідка на оперативну нараду начальницького складу СДПЧ-1
АПС – 0 (2011 – 2), хибні виклики 5 (2011 – 6), на проведення пожежно-тактичних занять 56 разів (2011 – 47), на пожежно-тактичні...
Доповідь начальника СДПЧ-2 Ленінського району про стан роботи щодо...

ТИМЧАСОВИЙ ПОРЯДОК ОРГАНІЗАЦІЇ ВНУТРІШНЬОЇ, ГАРНІЗОННОЇ ТА КАРАУЛЬНОЇ СЛУЖБ МНС УКРАЇНИ
Законів України “Про правові засади цивільного захисту”, “Про пожежну безпеку” та Положення про порядок проходження служби особами...
С.І. Черніков ГУ МНС в Миколаївській області майор вн служби
Тема Основні вимоги “Статуту служби Державної пожежної охорони МНС України” Наказ №188-95р. Завдання гарнізонної та караульної служби,...
С.І. Черніков ГУ МНС в Миколаївській області майор вн служби
Тема Основні вимоги “Статуту служби Державної пожежної охорони МНС України” Наказ №188-95р. Завдання гарнізонної та караульної служби,...
С.І. Черніков ГУ МНС в Миколаївській області майор вн служби
Тема Основні вимоги “Статуту служби Державної пожежної охорони МНС України” Наказ №188-95р. Завдання гарнізонної та караульної служби,...
Перелік документів служби пожежно-рятувального підрозділу
Тимчасового порядку організації внутрішньої, гарнізонної та караульної служб МНС України
ТИМЧАСОВИЙ ПОРЯДОК ОРГАНІЗАЦІЇ ВНУТРІШНЬОЇ, ГАРНІЗОННОЇ ТА КАРАУЛЬНОЇ СЛУЖБ МНС УКРАЇНИ
Про затвердження Тимчасового порядку організації внутрішньої, гарнізонної та караульної служб МНС України
АНАЛІЗ Стану газодимозахисної служби в ПДПЧ-36 смт. Воскресенське...
Служби цивільного захисту МНС України вiд 16. 12. 11 року №1342. Протягом 2012 року в ПДПЧ-36 проводилась робота з підвищення боєздатності...
ПЛАН самостійної підготовки з диспетчерами ЦППЗ 3-ЗДПО і радіотелефоністами...
Організація гарнізонної служби в 3-ЗДПО, оперативні служби, посадові особи гарнізону, оперативні групи
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка