Тема: Програма для обробки аудіофайлів. Інтерфейс програми. Робота з аудіозаписами. Мета


Скачати 49.97 Kb.
Назва Тема: Програма для обробки аудіофайлів. Інтерфейс програми. Робота з аудіозаписами. Мета
Дата 11.04.2013
Розмір 49.97 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Інформатика > Документи

Тема: Програма для обробки аудіофайлів. Інтерфейс програми. Робота з аудіозаписами.

Мета: Ознайомитися з програмою для обробки аудіо файлів з її інтерфейсом та аудіо записом.

СТРУКТУРА УРОКУ

1.Організаційний момент

2.Актуалізація опорних знань

3.Пояснення нового матеріалу

3. Домашнє завдання

  1. Програма для обробки аудіофайлів (Sony Sound Forge).

  2. Інтерфейс програми.

  3. Робота з аудіозаписами.

1.Програма для обробки аудіофайлів (Sony Sound Forge).

Sound Forge є дуже потужним застосуванням, ви можете його використовувати для вирішення різних завдань. До числа таких завдань входять редагування і мастеринг звуку, розробка звукових ефектів і сэмплерных петель, підготовка компакт-дисків, створення аудіофайлів для Інтернету і навіть завершуючий етап створення фільмів і відеокліпів. Програма Sound Forge має декілька функцій для виконання цих і багатьох інших завдань. У поєднанні з вашим коханим програмним секвенсором Sound Forge дозволяє створювати такі ж записи, які створюються в професійних студіях. Використовуючи Sound Forge, ви виявите в його інструментах виняткову гнучкість і функціональність.

Оскільки програма Sound Forge є додатком для редагування звуку, у неї немає власного формату для зберігання даних, оскільки звукові дані можна зберігати в різних форматах. Двома найбільш популярними форматами є WAV (на платформі Windows) і AIFF (на платформі Macintosh). Ці формати такі популярні, що стали стандартними, проте існують і інші формати файлів, свої недоліки, що мають, і переваги в порівнянні з WAV і AIFF. До числа таких форматів входять МРЗ, Window Media і RealAudio. Програма Sound Forge може відкривати і зберігати файли більш ніж тринадцяти різних форматів, це не рахуючи форматів АСМ.

Цифровий аудіоредактор Sound Forge по праву займає лідируюче місце серед програм цього класу. З його допомогою можна редагувати звук, відновлювати аудіодані, копіювати файли мультимедіа на жорсткий диск і записувати компакт-диски. Sound Forge підтримує 23 формати аудіо і відео, може працювати з сэмплами частотою дискретизації від 2 до 192 кГц і розрядністю 16 і 32 біт. Ця програма має величезні можливості для обробки звуку і накладення ефектів, підтримує плагины DirectX, має MIDI -синхронизацию, фоновий рендеринг і менеджер DirectX -плагинов.

Sound Forge 7.0 працює в операційних системах Windows 2000 і Windows XP; крім того, необхідно додатково встановити DirectX версії 8.0 і вище.

2.Інтерфейс програми.

Для роботи з аудіофайлами в програмі Sound Forge є робочий простір (Workspace). Це головна частина інтерфейсу програми, в якій знаходиться вікно даних для кожного з відкритих аудіофайлів. У програмі Sound Forge можна мати одночасно декілька відкритих аудіофайлів

g:\новая папка\74e2e3df2339.jpg

У робочому просторі також знаходяться індикатори відтворення, на яких ви побачите вихідний рівень аудіоданих, що програються. Ви можете зберегти розташування елементів робочого простору в спеціальні файли робочого простору і в наступному завантажити їх, що є швидким і простим способом налаштування Sound Forge для кожного з ваших проектів.

Вікно даних

Коли ви відкриваєте аудіофайл в Sound Forge, його дані виводяться у вікні даних (Data Window). Якщо відкрито відразу декілька файлів, для кожного з них є своє вікно даних. Коли ви працюєте з аудіофайлом, ви можете бачити зображення звукових хвиль, що представляє дані з цього файлу.

Вікно даних дозволяє вам не лише бачити дані аудіофайлу, але і редагувати і обробляти їх. Крім того, ви можете додавати ефекти. Упродовж усієї книги, ми розповідатимемо вам про вікно даних і роботу з ним.

g:\новая папка\sound-forge-9.png

Меню

Майже до усіх функцій редагування, обробки і додавання ефектів можна дістати доступ через меню. Найчастіше вам доведеться користуватися меню Special, Process, Effects і Tools.

Кожне меню містить свою групу функцій. Меню Special містить велику частину функцій навігації, запису і відтворення. Меню Process містить функції обробки звуку, наприклад еквалайзер і управління амплітудою. У меню Effects, як очевидно з назви, знаходяться різні ефекти. Нарешті, меню Tools надає додаткові можливості, які не можна віднести до вищеперелічених категорій, наприклад спектральний аналіз (Spectrum Analysis).

Діалогове вікно Record

Окрім відкриття і збереження існуючих звукових файлів, ви може також використовувати програму Sound Forge для створення і запису нових файлів. Для запису звуку призначено діалогове вікно Record.
3.Робота з аудіозаписами.

Працюючи з багатьма функціями редагування в програмі Sound Forge, ви завжди оперуєте великою кількістю параметрів. Рано чи пізно вам може знадобитися зберегти підібрану вами комбінацію установок для використання в майбутньому. Функція попередніх установок, що міститься в програмі Sound Forge, дозволяє це зробити. Попередні установки дають можливість запам'ятовувати і повторно завантажувати значення параметрів якої-небудь функції.
Власне кажучи, в програмі Sound Forge усі операції, пов'язані із записом, здійснюються через діалогове вікно Record. Щоб відкрити його, виберіть команду меню Special -> Transport -> Record. Про запис як такий ми поговоримо далі в цій главі, а зараз пояснимо, що означає кожного з тих параметрів, які необхідно встановити перед записом.

В першу чергу ви повинні повідомити програму Sound Forge, які технічні параметри запису ви хочете використовувати. Іншими словами, вам треба встановити розрядність, частоту сэмплирования і кількість каналів для нового запису.

Коли ви вперше відкриваєте діалогове вікно Record, програма автоматично встановлює значення цих параметрів за умовчанням (зазвичай ці значення дорівнюють 16 - bit, 44,100 Hz, Mono). Якщо ви хочете змінити ці параметри, натисніть кнопку New в групі Recording attributes діалогового вікна Record, щоб відкрити інше діалогове вікно - New Window

Оскільки програма Sound Forge не надає засобів для многодорожечной запису (тобто ви не можете записувати різні інструменти поодинці, а потім відтворювати ці записи як окремі, але синхронізовані звукові доріжки), можна використовувати тільки два типи файлів - монофонічні (одноканальні) і стереофонічні (двух-канальные). Щоб встановити кількість каналів для вашого нового запису, відмітьте потрібний прапорець в групі Channels діалогового вікна New Window.
Якщо у вас встановлена недостатньо потужна звукова карта, якість запису може бути не ідеальною. Між звуковою картою і пристроєм введення можуть виникати конфлікти (особливо, якщо ви використовуєте дешеву карту, таку як Sound Blaster). В цьому випадку надлишок потоку додається до сигналу, що входить, і кінцева діаграма сигналів відхиляється від нульової осі. Це явище відоме як зміщення по осі амплітуди (DC offset).
Якщо ви хочете, щоб програма Sound Forge пропускала усі пропуски, виберіть пункт меню Gap Detection -> Ignore. Якщо ви хочете, щоб програма Sound Forge поміщала маркер на усі точки файлу, в яких з'явилися пропуски, виберіть пункт Gap Detection -> Mark. Якщо ви хочете, щоб програма Sound Forge переривала запис при виникненні пропуску, виберіть пункт Gap Detection -> Stop.


  1. Домашнє завдання.

Вивчити конспект уроку. Ознайомитись із інтерфейсом програмного середовища Sound Forge.

Схожі:

Тема : Програма для відеомонтажу. Інтерфейс програми. Робота з відеозаписами. Мета
Мета: Ознайомити із програмним забезпеченням для обробки відеозаписів та їх інтерфейсом. Сформувати уміння роботи із відео
Тема : Програма для відеомонтажу. Інтерфейс програми. Робота з відеозаписами. Мета
Мета: ознайомити із основними елементами інтерфейсу та головними функціями програми для роботи з відео
План-конспект уроку Тема: “Інтерфейс програми. Константи”
Мета: розглянути призначення та інтерфейс програми «1С: Бухгалтерия». Сформувати поняття константи в програми «1С: Бухгалтерия»
План-конспект уроку Тема: “Інтерфейс програми. Константи”
...
Тема: Застосування ефектів до аудіозаписів
Мета: навчитись виконувати запис аудіофайлів засобами програми Sound Forge та застосовувати до них спеціальні ефекти
Тема. Різальні інструменти для токарної обробки деревини. Мета
Мета: ознайомити з різальним інструментом для токарної обробки де­ревини, його конструкцією, призначенням та застосуванням
Тема. Заготовки до верстата. Технологія токарної обробки деревини. Мета
Мета: ознайомити з технологією підготовки заготовок для токарної обробки де­ревини та технологією токарної обробки; навчити визначати...
Тема: Обробка табличної інформації. Призначення та інтерфейс програми Microsoft Excel Мета
Тема: Обробка табличної інформації. Призначення та інтерфейс програми Microsoft Excel
Короткі теоретичні відомості та інтерфейс програми Advanced Grapher
Для побудови графіків функцій зручною та просто незамінною є програма Advanced Grapher. Саме за допомогою цієї програми Ви з легкістю...
Тема: Використання логічних функцій для обробки табличної інформації
Мета: Навчитись використовувати логічні функції для обробки табличної інформації
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка