ГАРЯЧИЙВ І СНИК №132 Об‘єднаного незалежного інформаційного центру в УНІАН


Скачати 140.37 Kb.
Назва ГАРЯЧИЙВ І СНИК №132 Об‘єднаного незалежного інформаційного центру в УНІАН
Дата 06.03.2016
Розмір 140.37 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Інформатика > Документи

Г А Р Я Ч И Й В І С Н И К - № 132

Об‘єднаного незалежного інформаційного центру в УНІАН


спецвипуск

Спільна ініціатива УНІАН, Міжнародного фонду «Відродження», Громадської коаліції «Новий вибір-2004», медіа-центру «Кандидат»
22 ЛИСТОПАДА В УКРАЇНІ РОЗПОЧАЛАСЯ ПОМАРАНЧЕВА РЕВОЛЮЦІЯ
ДЕНЬ ПЕРШИЙ - 22 ЛИСТОПАДА

У післявиборну ніч, 22 листопада, кандидат на пост Президента України Віктор ЮЩЕНКО заявив, що його штаб отримав свідчення того, що ЦВК маніпулює підрахунком голосів, зокрема Луганської, Донецької, Запорізької, Харківської областей та інших. Після зустрічі з головою ЦВК Сергієм КІВАЛОВИМ лідер опозиції наголосив: "Ми знаємо істинний стан справ в цих областях", водночас, у цих областях свідомо затягується підрахунок голосів, масово вкидаються бюлетені, щоб забезпечити загальний результат на користь Віктора ЯНУКОВИЧА.

Він наголосив, що вірить у свою перемогу, але влада пішла на тотальну фальсифікацію. При цьому В.ЮЩЕНКО підкреслив, що не вірить вже в те, що ЦВК може чесно підрахувати голоси і тому закликає всіх громадян вийти на вулиці і на мирну маніфестацію.

Зранку 22 листопада ЦВК опрацювала 98,24% протоколів. За її даними, у В.ЯНУКОВИЧА - 49,58% голосів, у В.ЮЩЕНКА – 46,57%
Близько 9-ї ранку 22 листопада на Майдані Незалежності в Києві зібралося близько 2 тис. прихильників Віктора ЮЩЕНКА. О 10.30 на Майдані Незалежності вже зібралося близько 25 тис. учасників акції протесту проти фальсифікації виборів.

Виступаючи перед ними, В.ЮЩЕНКО заявив, що опозиція вимагає скасування результатів виборів у тих дільницях і виборчих округах, де були зафіксовані порушення. У зв'язку з цим В.ЮЩЕНКО звернувся до громадян України підтримати всеукраїнський рух опору на захист волевиявлення народу. На знак протесту він закликав встановлювати наметові містечка в усіх містах України.

Коаліція "Сила народу" закликала молодь припинити навчання у школах і вищих навчальних закладах, активістів опозиційних сил закликали встановлювати наметові містечка як у Києві, так і в інших містах України.
Мітинги на підтримку Віктора ЮЩЕНКА, крім Києва, 22 листопада стихійно відбулися у 16 регіонах України. У них, за попередніми підрахунками, взяло участь близько 250 тисяч громадян. Зокрема, мітинги відбулись в Ужгороді, Вінниці, Житомирі, Черкасах, Чернівцях, Полтаві, Сумах, Рівному, Одесі, Миколаєві, Тернополі, Херсоні, в Івано-Франківській області, у Хмельницькому, Дніпропетровську, Кіровограді, Луганську, Запоріжжі, Львові, Луцьку. Жителі цих регіонів масово їдуть у столицю на підтримку акції проти фальсифікації виборів. Близько 1,5 тис. черкащан виїхали з Черкас до Києва, аби приєднатися до акції проти фальсифікації виборів Президента України. У Львові прихильники Віктора ЮЩЕНКА заблокували перон залізничного вокзалу, вимагаючи надати їм квитки для виїзду до Києва, оскільки в усіх касах заявляють про відсутність будь-яких квитків на потяги київського напрямку. 500 учасників акції утворили живий ланцюг і постійно скандують "ЮЩЕНКО!". В цей же час близько 1,5 тис. чоловік пікетують приміщення управління Львівської залізниці з аналогічними вимогами.
Місія ОБСЄ визнала, що другий тур виборів Президента України не відповідав європейським стандартам. Європейський Союз закликав переглянути результати виборів Президента України. США висловили занепокоєння повідомленнями про масові порушення під час другого туру виборів в Україні. Представник Держдепартаменту США Адам ЕРЕЛІ заявив, що Вашингтон залишає за собою право вжити дій проти тих, хто брав участь у фальсифікаціях. За словами А.ЕРЕЛІ, українська влада зобов'язана провести ретельне розслідування всіх порушень під час виборів, аби їх результат був відображенням волі народу України. У Варшаві 22 листопада відбулася акція “Помаранчевий ланцюг солідарності”.
Станом на 15.00 22 листопада прихильники Віктора ЮЩЕНКА встановили на Хрещатику понад 150 наметів. На Майдані Незалежності - близько 100 тис. осіб. Вони скандують "Ющенко!".

Надходить інформація про те, що міліції наказано після 24-ї години очистити Хрещатик. Як повідомляє прес-служба УРП “Собор”, при цьому дано добро на використання водометів, сльозогінного газу та спецзасобів.

МВС, СБУ і Генпрокуратура заявляють, що у разі виникнення загрози конституційному ладу готові припинити будь-яке беззаконня. Ця спільна заява силовиків розсилається прес-службою Адміністрації Президента України. Через деякий час СБУ заявляє, що спільна заява, розповсюджена від імені силових відомств, була заявою лише Генпрокуратури.
23 листопада

В ніч на 23 листопада у центрі Києва перебувало близько 10 тисяч чоловік. Від метро “Хрещатик” і до метро “Майдан Незалежності” у п’ять рядів встановлено понад 300 наметів. Намети продовжують встановлювати, тому що невпинно прибувають люди з регіонів. Число людей, що проживають у наметовому містечку - майже 2500 чоловік. Вони Приїхали з усіх регіонів України. Кияни приносять в наметове містечко теплий одяг, продукти, ліки.

Зранку 23 листопада рух по вулиці Хрещатик блоковано до Європейської площі. Кількість учасників акції проти фальсифікації виборів і на підтримку Віктора ЮЩЕНКА, яка проходить у Києві, постійно збільшується. Частина маніфестантів направилась до будинку Верховної Ради України, де було скликане позачергове засідання.

На площі перед Червоним корпусом Київського національного університету зібралось близько 15 тис. студентів. Вони повісили національний прапор перед входом до будівлі університету і закликали студентів Київського національного університету приєднатись до акції громадської непокори.
Депутати місцевих рад висловлюють недовіру ЦВК і заявляють про визнання Віктора ЮЩЕНКА Президентом України. Зокрема, депутати Київради звернулись до Верховної Ради України щодо невизнання попередніх результатів виборів. Вінницька міськрада визнала Віктора ЮЩЕНКА Президентом України. Рішення про визнання В.ЮЩЕНКА Президентом України ухвалили, Івано-Франківська, Львівська обласні ради, Вінницька, Тернопільська, Львівська міські ради. Київська міська рада вирішила висловити громадську недовіру ЦВК і звернутись до депутатів Верховної Ради України щодо невизнання ними попередніх результатів підрахунків голосів.
Увечері учасники акції протесту на Майдані Незалежності пішли до будинку Адміністрації Президента України. Демонстрантів зустрів спецпідрозділ МВС України «Барс», а також працівники інших спецпідрозділів. Міліціонери в спецодязі: щити, каски, бронежилети. Пікетувальники прикрасили прапорами автомашини, які охороняли підходи поворот до АП, і скандували «Міліція з народом!» та «Ющенко!».

До міліціонерів звернулась Юлія ТИМОШЕНКО, стоячи на одній з вантажівок, з яких було збудовано барикаду. Вона закликала міліціонерів бути з народом та не виконувати злочинних наказів влади.

Мирна акція під АП завершилася в становленням наметів. Як повідомив демонстрантам Олександр ЗІНЧЕНКО, Адміністрація Президента України перебуватиме в постійній облозі.
Українські дипломати висловили протест проти фальсифікації результатів президентських виборів в Україні. 23 листопада в прес-центрі Віктора ЮЩЕНКА речник Міністерства закордонних справ України Маркіян ЛУБКІВСЬКИЙ від імені всього дипломатичного корпусу України заявив про підтримку Віктора ЮЩЕНКА.

Цього дня на вулицях Києва було, за різними оцінками, від 500 тисяч до 1,5 мільйона людей, які протестували проти фальсифікації виборів.
24-25 ЛИСТОПАДА

Біля Адміністрації Президента України прихильники Віктора ЮЩЕНКА встановили 30 наметів з боку вул. Інститутської. У наметах - понад півтисячі осіб.

Вночі 24 листопада на центральній вулиці Києва – Хрещатику – тривав стихійний мітинг прихильників Віктора ЮЩЕНКА. Близько двох тисяч осіб зібралися поблизу наметів, розташованих на Хрещатику. Вони тримають в руках прапори “Так! ЮЩЕНКО” і скандують: “ЮЩЕНКО!”, “Україна”.
У регіонах тривають багатотисячні акції на підтримку Віктора ЮЩЕНКА.

Також Українське студентське товариство Будапешта за підтримки міжнародного відділу Центрального європейського університету та Українського товариства Угорщини розпочали акцію протесту на підтримку В.ЮЩЕНКА.

Українці, згуртовані громадською організацією “Форум українців Чеської Республіки”, вирішили виїхати в Україну і підтримати протести громадськості. Декілька автобусів з українцями, які працюють у Чехії, вирушили до Києва. Кошти для цієї подорожі надали українські підприємці.

Журналісти “Вістей” Першого Національного телеканалу оголосили страйк.

ЦВК оголосила переможцем президентських виборів в Україні Віктора ЯНУКОВИЧА. Згідно з оприлюдненими 24 листопада результатами повторного голосування 21 листопада за В.ЯНУКОВИЧА проголосувало 15 млн. 093 тис. 691 громадян, тобто 49,46% виборців. За Віктора ЮЩЕНКА проголосувало 14 млн. 222 тис. 289 громадян – тобто 46,61%. Чотири члени Центральної виборчої комісії не погодилися з тим, що за результатами голосування В.ЯНУКОВИЧ обраний Президентом України.

Віктор ЮЩЕНКО, виступаючи на Майдані Незалежності, заявив, що декілька годин тому ЦВК вчинила черговий злочин. За його словами, цим рішенням «вони хотіли поставити нас на коліна, сказати, що ми бидло, що їх маніпуляції беруть верх над людським вибором». Він повідомив, що було створено Комітет національного порятунку та оголошено про загальноукраїнський страйк.
“Український дім” у Києві надав притулок учасникам акції протесту на Майдані Незалежності. 24 та зранку 25 листопада в штабі Віктора ЮЩЕНКА в “Українському домі” зареєструвалися 37 тисяч учасників акції громадянської непокори з інших міст України.
Канада відмовилася визнати оголошені Центральною виборчою комісією України результати другого туру виборів Президента. Генеральний секретар НАТО Яап де Хооп СХЕФФЕР закликав Центральну виборчу комісію переглянути результати президентських виборів в Україні. США закликали Україну до повного перегляду результатів виборів Президента, заявив держсекретар США Колін ПАУЕЛЛ.

Верховний Суд України прийняв до провадження скаргу довіреної особи в єдиному загальнодержавному виборчому окрузі Віктора ЮЩЕНКА Миколи КАТЕРИНЧУКА на постанову ЦВК від 24 листопада про оголошення обраним Президентом України Віктора ЯНУКОВИЧА і розпочав підготовку до її розгляду. Крім того, ухвалою ВСУ Центрвиборчкому заборонено офіційно оприлюднювати результати виборів та вчиняти будь-які дії, пов’язані з виконанням цієї постанови.
25 листопада прихильники Віктора ЮЩЕНКА зайняли Будинок профспілок на майдані Незалежності та Жовтневий палац на вулиці Інститутській.
Близько 30 тис. прихильників В.ЮЩЕНКА повністю перекрили рух на вулиці Грушевського. Вони прийшли до Маріїнського парку, в якому зібрались прихильники Віктора ЯНУКОВИЧА. Прихильники В.ЮЩЕНКА скандували «Слава шахтарям!». Деякі з них почали зав’язували помаранчеві стрічки на одяг демонстрантів, які стояли з плакатами на підтримку В.ЯНУКОВИЧА.

Через деякий час біля Кабінету Міністрів України із трьох тисяч прихильників В.ЯНУКОВИЧА залишилося лише кілька десятків. Наметове містечко біло-блакитних, встановлене напередодні в Маріїнському парку, - порожнє.

Учасники акції проти фальсифікації виборів взяли в облогу Будинок уряду.
26-30 ЛИСТОПАДА

26 листопада близько 15 під'їздів до Адміністрації Президента України та всі входи та в'їзди до Кабінету Міністрів України зранку заблоковані прихильниками Віктора ЮЩЕНКА. Як повідомив Юрій ЛУЦЕНКО, входи заблоковано людьми і автобусами. За його словами, зранку перед телекамерами Леонід КУЧМА планував „підписати акт про передачу влади ЯНУКОВИЧУ”. Для цього до АП протягом ночі було стягнуто нові сили спецпідрозділів. Також до Адміністрації Президента зранку прибув передовий загін охорони Л.КУЧМИ – однак, переконавшись у блокуванні будівлі, вони залишили місце подій.
У Маріїнському палаці пройшло засідання "круглого столу" за участю Президента України Леоніда КУЧМИ, кандидатів на пост Президента України Віктора ЮЩЕНКА і Віктора ЯНУКОВИЧА, Президентів Польщі Олександра КВАСНЄВСЬКОГО, Литви – Валдаса АДАМКУСА, міністр закордонних справ ЄС Хав'єра СОЛАНИ, генерального секретаря ОБСЄ Януша КУБІША і глави Державної Думи Росії Бориса ГРИЗЛОВА.

Кілька сотень мітингуючих під Маріїнським палацом в Києві співають Гімн України і скандують "Схід і Захід разом!", "Кучму геть!" і "Ющенко!". Кількість людей під Маріїнським палацом постійно зростає.
Сторони переговорів, що відбулися у Маріїнському палаці, заявили про початок політичних переговорів для пошуку шляхів виходу з політичної кризи, яка склалася після другого туру президентських виборів України. Очікувалося, що в переговорах візьмуть участь чотири сторони - Президент України Леонід КУЧМА, Голова ВР Володимир ЛИТВИН, лідер опозиції Віктор ЮЩЕНКО і прем'єр-міністр України Віктор ЯНУКОВИЧ. Створена робоча група з врегулювання спільних рішень, яка сьогодні приступає до роботи. Сторони очікують від Верховного Суду гласності і відкритості розгляду скарг, які надійшли до Верховного Суду у зв'язку з виборами Президента України. Також учасники переговорів, що відбулися в Маріїнському палаці в Києві, виступили проти застосування сили, щоб запобігти кровопролиттю.

Лідер коаліції “Сила народу” Віктор ЮЩЕНКО заявив, що єдиною умовою переговорів з В.ЯНУКОВИЧЕМ є повторне голосування 12 грудня.

27 листопада Верховна Рада України визнала результати повторного голосування по виборах Президента України 21 листопада 2004 року недійсними і висловила недовіру Центральній виборчій комісії.
29 листопада Судова палата у цивільних справах Верховного Суду України розпочала розгляд скарги Миколи КАТЕРИНЧУКА – довіреної особи кандидата на пост Президента України Віктора ЮЩЕНКА на постанову ЦВК від 24 листопада 2004 року про оголошення обраним Президентом України Віктора ЯНУКОВИЧА. До будівлі Верховного Суду України підійшла багатотисячна колона маніфестантів. Маніфестанти зберігають прохід по вулиці для суддів та співробітників ВСУ. Люди, які оточили ВС, скандують "Суд з народом!" та "Суддям честь!", "Ми разом єдині на рідній Україні!".
30 листопада фракції колишньої більшості Верховної Ради України спробували скасувати постанову парламенту про недовіру ЦВК і визнання недійсним голосування 21 листопада. Фракції опозиції не дали цього зробити, заблокувавши трибуну парламенту. У це час кілька тисяч людей пікетували ВР. До учасників акції протесту проти фальсифікації виборів і на підтримку Віктора ЮЩЕНКА на вулицю вийшов голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН і звернувся з промовою. Він зазначив, що ВР не відмінить своє рішення від 27 листопада і попросив не штурмувати Верховну Раду, оскільки парламент приймав і буде приймати рішення в інтересах народу.

Пізно увечері 30 листопада народний депутат України Юрій ЛУЦЕНКО оголосив на 1 грудня “загальну мобілізацію” учасників акції на підтримку Віктора ЮЩЕНКА. Ю.ЛУЦЕНКО додав, що “ми ще на війні. Салюту перемоги ще й близько не було”. Він звернувся до киян, зазначивши, що вони “зарано пішли на роботу, у вузи чи додому. Сьогодні Верховна Рада була за півкроку від того, аби відмінити все те, чого ми досягли протягом восьми важких днів і ночей”. Ю.ЛУЦЕНКО закликав мітингуючих “забути про роботу, бо завтра у вас її все одно не буде, якщо банда воцариться в країні та забути про навчання, бо вас все одно тоді не будуть вчити правди”.

1-3 ГРУДНЯ

1 грудня 2004 року Верховна Рада України висловила недовіру Кабінету Міністрів України, наслідком якої є відставка уряду. Під час проведення цього засіднання Верховну Раду України пікетували більш як 50 тисяч учасників акції протесту проти фальсифікації виборів та на підтримку Віктора ЮЩЕНКА. Вони скандували “Уряд геть!” та “Ющенко!”.
Віктор ЮЩЕНКО закликав людей, які перебувають на майдані Незалежності у Києві, не розходитися до моменту, поки не буде визначена дата повторного голосування другого туру президентських виборів. Зокрема, В.ЮЩЕНКО сказав: „Поки ми не будемо знати цю дату, ми не переможемо”. Станом на 1 грудня у наметах на Хрещатику живуть близько 8 тисяч осіб. Продовжується пікетування Адміністрації Президента України.

Третього грудня Судова палата у цивільних справах Верховного Суду України ухвалила рішення про визнання недійсними результатів другого туру президентських виборів 21 листопада. Суд також визнав дії ЦВК щодо встановлення результатів повторного голосування неправомірними. Переголосування другого туру виборів Президента України за участю Віктора ЮЩЕНКА і Віктора ЯНУКОВИЧА призначене на 26 грудня.

Увечері 3 грудня Віктор ЮЩЕНКО у своєму виступі на Майдані Незалежності у Києві привітав усіх маніфестантів з перемогою. “Я хочу привітати вільних громадян вільної держави”, - сказав він. „Ми довели, що в Україні є громадянське суспільство, є нація, яка не дозволить себе називати козлами”. – додав В.ЮЩЕНКО. Він зазначив, що разом із сьогоднішнім рішенням Верховного суду в Україну повернулася свобода.
4-21 ГРУДНЯ

Проходить підготовка до переголосування другого туру виборів. За ці дні в Україні було згорнуто майже усі наметові містечка, крім того, що продовжує стояти на Хрещатику – до повної перемоги. ЦВК, яку очолював Сергій КІВАЛОВ, відправлено у відставку, сформовано новий її склад. Верховна рада України ухвалила зміни до Закону “Про вибори Президента України”, щоб унеможливити фальсифікації. ЦВК вже зареєструвала 12 тис. 184 міжнародних офіційних спостерігачів на переголосування другого туру виборів Президента України. 22 грудня члени Центральної виборчої комісії вирушають у регіони для доставки виборчих бюлетенів у територіальні виборчі комісії.
22 ГРУДНЯ

22 грудня на Майдані Незалежності в Києві знову починає активну роботу кампанія помаранчевих. О 17.00 на Майдані розпочнеться концерт відомих українських гуртів та виконавців, а о 18.00 - політичний мітинг. За словами Миколи ТОМЕНКА, скоріше за все, в п'ятницю і суботу центральна площа Києва працюватиме як "інформаційний майданчик", 26 та 27 на ній будуть проводитися акції, а далі рішення щодо роботи Майдану буде прийматися за обставинами. "Нехай 200-300 тисяч громадян будуть гарантувати спокій на Майдані", - додав він. М.ТОМЕНКО також висловив переконання, що до Нового року революція "точно буде завершена". "Думаю, В.ЮЩЕНКО буде вітати український народ чи на Майдані, чи в інший спосіб", - зауважив депутат.
У дні помаранчевої революції постійно працював Об'єднаний незалежний інформаційний центр - спільна ініціатива агентства УНІАН, Міжнародного фонду «Відродження», Громадської коаліції «Новий вибір-2004», Медіа-центру «Кандидат» та Порталу “Громадський простір”. Він розпочав роботу 31 жовтня. Його перша акція ”Президентська доба 2004” тривала без перерв 25 годин. За цей час у прес-центрі побувало 387 українських і зарубіжних журналістів, учасниками брифінгів стали 5 кандидатів у президенти, 9 представників штабів, 34 інших ньюс-мейкерів.

За результатами «Президентської доби-2004» «Книга рекордів України» зафіксувала рекорд України: найтривалішу – 25-годинну - прес-конференцію в історії України. Це перший рекорд України пов’язаний з політикою.

21 листопада Об'єднаний інформаційний центр в УНІАН відновив свою роботу, розпочавши ще один цілодобовий прес-марафон «Президентська доба-2004 – другий тур».

Після того, як розпочалися мітинги протесту проти фальсифікації, було вирішено не припиняти роботу Об’єднаного інформаційного центру. З 23 листопада по 10 грудня тут відбулося 27 прес-конференцій, більшість з яких транслювалася в Інтернет, на сайті unian.net стала загально доступною і безкоштовною стрічка політичних новин УНІАН, продовжувала роботу стрічка новин громадських організацій. На основі цих двох стрічок друкарським способом випускався „Гарячий вісник”, який виходив у світ щогодини і розповсюджувався у центрі Києва. Крім того, Об’єднаний центр за підтримки Міжнародного фонду “Відродження” обладнав біля УНІАН та на Хрещатику (за сприяння Київради) спеціальні інформаційні вітрини, де щогодини вивішувалися свіжі номери „Гарячого вісника”, газети “Правда переможе”, оперативні репортажні фото, карикатури.

З 23 листопада по 7 грудня, у найбільш напружені дні, Об’єднаний інформаційний центр працював цілодобово.

Нині Об’єднаний інформаційний центр продовжує роботу – організовує брифінги, оновлює дві фотовітрини, випускає і безкоштовно поширює щоденний бюлетень „УНІАН-Вибори-2004”, готується до проведення ще однієї акції „Президентська доба” 26-27 грудня та до фотовиставки у Європарламенті, яка має відкритися у другій половині січня.

Об’єднаний незалежний інформаційний центр в УНІАН (вул.Хрещатик, 4).

Новини у повному обсязі розміщено за адресою: http://elections.unian.net.

Тел. 229-33-53, e-mail: [email protected].

Про новини революції можна дізнатися телефоном: 8-900-111-2-111 або UMC-116

Електронну версію вісника розміщено за адресою: www.civicua.org/archive.html

Додаток до випуску «УНІАН-Політика». Наклад: 950 примірників

Схожі:

ГАРЯЧИЙВ І СНИК №116
Спільна ініціатива УНІАН, Міжнародного фонду «Відродження», Громадської коаліції «Новий вибір-2004», медіа-центру «Кандидат»
ГАРЯЧИЙВ І СНИК №112
Спільна ініціатива УНІАН, Міжнародного фонду «Відродження», Громадської коаліції «Новий вибір-2004», медіа-центру «Кандидат»
П роект „Фундації „Відкрите суспільство” та Інформаційного агентства УНІАН
ЦВК ЗАРЕЄСТРУВАЛА 132 МІЖНАРОДНИХ СПОСТЕРІГАЧІ ЗА ПАРЛАМЕНТСЬКИМИ ВИБОРАМИ-2006 3
Українське незалежне інформаційне агентство новин (УНІАН). Засновано...
«Проект Адвокатської фірми «Пукшин і партнери» та інформаційного агентства УНІАН»
Українське незалежне інформаційне агентство новин (УНІАН). Засновано...
«Проект Адвокатської фірми «Пукшин і партнери» та інформаційного агентства УНІАН»
Українське незалежне інформаційне агентство новин (УНІАН). Засновано...
«Проект Адвокатської фірми «Пукшин і партнери» та інформаційного агентства УНІАН»
П роект „Фундації „Відкрите суспільство” та Інформаційного агентства УНІАН
У закордонному виборчому окрузі опрацьовано 56,89% протоколів. Лідирує «Наша Україна» 4
НАКАЗ
Українського центру оцінювання якості освіти від 26. 09. 08 №186 "Про проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання 2009...
П роект „Фундації „Відкрите суспільство” та Інформаційного агентства УНІАН
ЦВК виготовить 367 тис. 822 виборчі бюлетені для голосування за відкріпними посвідченнями 4
П роект „Фундації „Відкрите суспільство” та Інформаційного агентства УНІАН
ЦВК направила до Генпрокуратури матеріали скарги Партії регіонів про використання опонентами електронних технологій 3
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка