Д ля кого і чого ця газета?


Скачати 123.84 Kb.
Назва Д ля кого і чого ця газета?
Дата 02.04.2013
Розмір 123.84 Kb.
Тип Вопрос
bibl.com.ua > Інформатика > Вопрос


ГАЗЕТА ВИХОДИТЬ ЗА ПІДТРИМКИ КОЛЕГІЇ ТА ПРОФБЮРО СТУДЕНТІВ ІМФН. ВИПУСК №1 (Лютий 2009)





Для кого і чого ця газета?

Ця газета побачила IV-ий корпус завдяки профбюро ІМФН, а її цільова аудиторія - це аудиторія №214, з її дирявими вікнами, студенти нашого інституту, а також люди, які збирають макулатуру, прибирають в аудиторіях і люблять тараньку. На наших шпальтах можна знайти інформацію про різні заходи та дійства, у яких можуть взяти участь студенти нашого інституту, а знавці української мови можуть позмагатись у тому, хто знайде більше граматичних помилок. Метою цієї газети є інформування та залучення студентів, яких не взяли на роботу, і вони не мають чим займатися, до веселої студентської самодіяльності. Це розвиває у молодих людей соціальні якості і вміння, які завадять хіба що відмінникам або алкоголікам. Також редакція газети планує заробити славу, велику кількість шанувальниць та отримати великі статки. А незабаром ми підемо у велику політику, адже вибори не за горами. Якщо ви вважаєте цю газету нудною і непотрібною, то ви належите до більшості. Якщо вас цікавлять чи хвилюють різні теми студентського життя, чи ви просто хочете виразити свою думку, то знаходьте нас і висловлюйте свої пропозиції, пишіть статті, давайте гроші. За хорошу винагороду ми можемо повішати вашу фотку на першу сторінку, і зробити вас дуже модним. Сподіваємось, ви не будете жалкувати про час, проведений за читанням такої серйозної газети.

від редакції =)







ЧИТАЙТЕ У НОМЕРІ:
Колегія та профбюро студентів ІМФН.......стр.2
Неполітика................стр.3
Vkontakteманія .......стр.3
Куток «Примата»....стр.4




Математичний квадрат
ТУТ

СТУДЕНТИ НАШОГО ІНСТИТУТУ МОЖУТЬ РОЗВ’ЯЗУВАТИ ПРИКЛАДИ




Про редакцію газети

Ідея створення «Серйозної газети» виникла внаслідок бездіяльності одного та діяльності іншого студента Інституту прикладної математики та фундаментальних наук, кожен студент нашого інституту може долучитися до впровадження такого проекту у життя і для початку пропонуємо вам познайомитися з редакцією газети:

Віктор Кукурба, група СІМ-41

Головний редактор газети

Головний редактор відповідає за випуск «серйозної газети», слідкує за її інформаційним наповненням, збирає цікаві статті наших студентів, веде свою колонку у газеті, рекламує та забеспечує позитивний імідж газети. Активно слідкує та долучається до громадського життя нашого інституту. Мріє написати статтю про вплив повишеної стипендії на статеве дозрівання у “New York Times”. Цікавий, веселий, комунікабельний, з неординарним поглядом на життя.

Андрій Косач, студент групи ПМ-51

Голова профбюро студентів ІМФН

Голова профбюро інституту входить до складу Колегії та профкому студентів і аспірантів НУ «ЛП». Слідкує та координує діяльність профбюро, залучає його до загальноуніверситетських подій та заходів, допомагає втілити усі ініціативи та ідеї членів профбюро і студентів інституту у життя. Веде сторінку профбюро у «серйозній газеті». Мріє взяти участь у проекті «Танці з зірками» у парі з симпатичною танцівницею. Скромний, любить дівчат і намагається встигати за навчанням.


Сторінка профбюро

Колегія та профбюро студентів Інституту прикладної математики та фундаментальних наук.

З головою профбюро ви мали можливість познайомитись на першій сторінці нашої газети, а тепер до вашої уваги представляємо склад і коротку інформацію про Колегію та профбюро студентів по відділах:

Культмасовий відділ

Культмасовий відділ організовує святкування Весни та Осені політехніки, проводить різноманітні дискотеки та інші культ заходи(День студента, День закоханих,День першокурсника, цікаві вечори та зустрічі). 



Ростислав Герявенко

Заступник Голови профбюро

Група ПМ-32

Обов'язки:

 -фестиваль ''Весна-Осінь Політехніки'';

-проведення дискотек та вечірок;
-координатор ПМ-III,IV курсів.



Ігор Литвинчук

Група МС-12

Обов'язки:

-організація роботи команди КВН;
 -проведення святкувань ''Весна-Осінь Політехніки'';
 -координатор МС-I курсів.

Соціальний відділ

Відділ допомагає в отриманні матеріальної допомоги студентам, що знаходяться в скрутному матеріальному становищі. Проводять збір коштів для підтримки студентів, що мають серйозні проблеми зі здоров'ям. Організовує збір подарунків для дітей- сиріт напередодні дня св. Миколая. При можливості допомагає здешевити путівки в оздоровчо-спортивні бази Політехніки.



Наталя Колесницька

Секретар профбюро

Група МС-31

-організація проведення засідань профбюро;
 -оформлення витягів з протоколів засідання профбюро;
 -ведення документації;
-координатор МС-II,III курсів.



Олександра Станіславчук

Група ІФ-11

Обов'язки:

-опіка над сиротами;
-подарунки до дня св. Миколая;
-матеріальна допомога;
-координатор напрямку ІФ. 

Інформаційний відділ

Відділ створено для своєчасного інформування та донесення свіжої інформації до студентів ІМФН про проведення різноманітних заходів та діяльності профбюро.Відділ забезпечує зв’язки Колегії з громадськістю (PR).



Аня Дубова, група МС-12

- донесення інформації від профбюро ІМФН до студентів МВ;
- забезпечення зв’язків Колегії з громадськістю (PR);
- створення та реалізація рекламних проектів.



Оля Данило, група ПМ-22

-донесення інформації від профбюро ІМФН до студентів напрямків ПМ;
- забезпечення зв’язків Колегії з громадськістю (PR);
- забезпечення позитивного іміджу профбюро.

- координатор ПМ 1,2 курсів;

Житлово-побутовий відділ

Житлово-побутовий відділ займається поселенням студентів в гуртожиток, слідкує за порядком проживання, допомагає у вирішенні будь-яких проблем, пов'язаних з проживанням в гуртожитку

Науковий відділ

Проводиться робота з інформування студентів про наукові події та наукове життя, що відбуваються в університеті. Відділ слідкує за навчальним процесом та впровадженням болонської системи.



Ігор Семенченко, група МС-32

-умови проживання в гуртожитку;

-правопорушення;

-порядок поселення у гуртожитки студентів;

-координатор груп МС-IV, V курсів.



Вадим Пташник, група ПФ-41 -підтрика діяльності Web-сторінки профбюро;
 -сприяння та залучення студентів до наукової діяльності;
  -підтримка учасників студентських наукових конфоренцій;
-координатор груп ПФ та МЗ.

Якщо ти маєш бажання швидше за всіх інших реалізувати себе в житті і не боїшся перешкод та відповідальності, то приєднуйся до нас, і ти будеш мати змогу і підтримку в реалізації своїх проектів і наших спільних. Засідання профбюро відбуваються щочетверга у 118 аудиторії IV корпусу.

Більше інформації про роботу профбюро шукайте за адресою http://politeh.ridne.net

НЕПОЛІТИКА

Неполітика і неполітики роблять нас, українців, щасливими чи нещасливими - це наших рук діло. Їхній вплив на наше життя набагато менший, ніж вплив людей, які нас оточують і яких ми любимо. Приказка «Кожен сам коваль свого щастя», як ніколи доречна саме в наш час. Адже українці ніколи не були такими незалежними від своєї влади як зараз, але цілком можливо, ми ще до цього неповністю готові. Та, як –не- як, потрібно змінювати свій світогляд, прийшов той час, коли держава починається з кожного з нас і закінчується президентом і прем’єром, а не навпаки, як, мабуть, було раніше. І мені здається, що потрібно виходити з твердження, що кожен народ заслуговує на ту владу, яку він має, більше того влада і є відображенням народу. І можливо не варто так винити у всіх бідах не знати кого, наші предки жили і за гірших часів, а в нас все добре.

Ми, українці, відрізняємося від інших націй в чомусь в кращу, в чомусь гіршу сторону, але так має бути, бо це і робить кожну націю особливою і неповторною. Я відчуваю велику різницю між українцями, росіянами, поляками чи французами, а сааме те, що наша нація впродовж історії розвитку цивілізації виступала як окрема, цілісна одиниця на демографічній карті світу, а також те, що ми маємо свою історію з усіма її перемогами та болючими ранами, культуру, традиції, героїв, психологію, філософію, суспільну поведінку, літературу, мистецтво, науково-технічні досягнення і ін. У кожній з цих сфер для українця є якась своя особливість.

Нехай нас відрізняють від інших націй не тільки хороші риси, а й погані, я завжди буду пишатися тим, що я українець, адже у всіх галузях людської діяльності є українські прізвища, яких визнають на світовому рівні.

Але в першу чергу, я б хотів звернути увагу на негативну сторону медалі української ментальності. Наступні два прислів’я дають відповідь на багато питань суспільно-політичного життя нашого народу в останні роки, «Моя хата зкраю, нічого не знаю», «Де два українці, там три гетьмана», з них випливає, що вирішення лежить всередині нас. Я хотів би заглибитись в цю думку. У моїй голові наше суспільство складається з мільйонів світів, кожен з яких крутиться навколо окремої особистості, відповідно ці світи взаємодіють між собою. Звідси, якщо є бажання щось змінити в цій державі, то варто почати з фундаментальної одиниці - з самого себе, це може змусити інших звернути увагу на це, і можливо навіть допомогти їм змінитися. Є багато тривіальних, елементарних речей, які можуть зробити нашу Україну кращою. І фундаментом такого підйому, як на мене, має стати культура у всіх її проявах. Хочеш, щоб тобі усміхнулись - усміхнись першим, хочеш, щоб з тобою розмовляли українською,-говори нею красиво, хочеш жити з кращими людьми- стань кращим. Дивна річ, але діти з європейських країн, їдучи в туристичному автобусі, усміхаються і махають перехожим, а наші кривляються і роблять смішні вирази обличчя. Як на мене, то в цьому немає нічого поганого, це навіть дуже весело.

Що б нам не говорили з телеекранів, яка з партій не була б при владі, я точно знаю, що в нас, українців, все буде лишень покращуватись. Навіть економіка в демократичному і капіталістичному світі не так сильно прив’язана до влади, то ж буде розвиватись незалежно від кольору парламенту. Відтак немає чого скаржитись на будь-кого з політиків, вартує приносити один одному радість і задоволення.

Головне усвідомити тим українцям, яким Ющенко чи будь-хто мало дає і робить, що були часи, коли нашому народу не тільки нічого не давали, а ще й забирали останнє. І колись в горах і ріках проливалася кров не для того, щоб українці мали право виїжджати закордон і прислужувати іншим. Якщо минулі покоління не жаліли життя для майбутнього української нації, то невже зараз так важко просто працювати і житии?Я бачу в України великі перспективи і знаю, що багато людей думає так, як і я. І з кожним роком я відчуваю, що наша держава стає все більш українською і більш розвиненою у всіх галузях, і ми - на правильній дорозі. То ж шануймо один одного і в нас все буде добре!

Віктор Кукурба, СІМ-41




VkontakteМАНІЯ, АБО КОНТАКТОМАНИ ВСЕРЕДЕНІ НАС


Ніколи б не міг подумати, що в мене стільки “друзів”. Тим більше не припускав( і не припускаю), що деякі “друзі” – мої друзі. До того ж не всіх “друзів” я знаю, на мій встид і сором, поіменно, та й чи взагалі що-небудь про них знаю( окрім “ави”, звичайно). Схоже на те, що дехто дослівно трактує давню русскую пословицу:”Не имей сто рублей, а имей сто друзей”. Щоправда, у певних осіб мова здебільшого йде уже більш, ніж про “ сто друзей ”. Сторінка “Мої друзі” чомусь дуже мені нагадує аж ніяк не виставкову галерею зі своїми “експонатами”, а заочне змагання, гру “У кого більше?”. Виглядає, що у сучасної молоді з’явилось нове захоплення – “колекціонування друзів”. ( Що, нумізматика або ж філателія вже не в моді?). Такі “колекціонери”, треба визнати, таки “имеют друзей”, причому “имеют”, здається, в обох значеннях цього слова.

Але хіба може моє чутливе й сентиментально-вразливе єство не впустити до свого, колись вузького, кола друзів людей, які так і просяться, щоб бути “долученими”? Це ж наче свого роду ритуал, певне освячення, після якого встановлюється містичний( а зазвичай – віртуальний) зв’язок, якщо хочете – (В-)контакт, який полягає, грубо кажучи, в майже щоденному обопільному спогляданні фото( інколи – відео) та в лінивому взаємообміні карлючками латинського чи кирило – мефодіївського походження. Скажете, то є надто скептична точка зору? Так, це тільки суб’єктивна думка, з якою можна погоджуватись або спростовувати. Але принаймні співробітники галузі психології, напевне, не заперечуватимуть, що загальновідома інтернет-хвороба(-залежність) кілька останніх років дає побічний ефект, який насмілюсь охрестити як Vkontakteманія. “Епідемія” швидкими темпами розповсюджується в основному на теренах країн СНД. Кількість “інфікованих” неухильно збільшується: вже понад 25 млн. осіб є “носіями інфекції”. На мій погляд, Vkontakte разом з декількома іншими “збудниками” подібних “захворювань”( MySpace, Facebook та ін.) сміло можна висувати на номінацію “Найбільше лихо першої декади XXI століття”. ( Можливо, братам Дуровим і справді варто зателефонувати Гіннесу чи в Hollywood?). І якщо війни, стихійні лиха чи теракти несуть за собою людські жертви, то всякі “мережеві проекти” – страшніше: тут люди добровільно приносять в жертву свій час, увагу, запаси моральних сил. Нічого не спадає на думку? Чесно кажучи, мені одразу ж згадався славнозвісний хіт “Zombie” від ірландських “The Cranberries”. По-перше, наведені вище “симптоми” якнайкраще асоціюються з назвою синглу. По-друге, знаковою є сама історія пісні: поштовхом до її написання стала смерть дитини на очах у її матері внаслідок вибуху бомби. Так от: бомба сповільненої (прихованої) дії під назвою “Vkontakte” забирає дітей не тільки у їх матерів, рідних, а й, що найплачевніше, в себе самих. Думаю, вже настала пора повертати собі себе і свій час…

P.S. На банері сайту “vkontakte.ru” написано:”Социальная сеть XXI века”. Як шанувальник мультфільму про капітана Врунгеля, пропоную замінити слово “сеть” на ”беда”( як проект назвеш, так він і “попливе”?). І ще б знизу замітку: ”Міністерство охорони здоров’я попереджає…”

Роман Тимків, ПМ-32
Куток «Примата»

Студенти нашого інституту встидаються вголос говорити слово «Секс» замість нього вони використовують слово «Сесія». Отже декілька наших улюблених фраз:

Кажуть що у студентів сесія двічі на рік.

Хороші студенти обходяться без сесії проте погані здають її цілий рік.

А ще подейкують що поки не здаси першої сесії - ти не справжній студент.

Студенти заучки стверджують що сесію можна здати самому. Зараз для цого є усі необхідні матеріали – Інтернет наприклад.

А як по новому буде звучати стара студентська приказка «Від сесії до сесії живуть студенти весело»

За роки студенти придумали безліч способів здати сесію. Відтак багато дівчат здають сесію за гарні очі.

Спиртне та цукерки завжди стають в нагоді хлопцям.

А якщо вже дуже важке становище то завжди можна заплатити гроші.

Не завжди хороші форми та гострий язик допомагають на сесії. Деяким викладачам це не подобається.

Кажуть що сесія небезпечна штука – можна залетіти. Тому багато студентів страхується перед сесією.

А як здававали сесію відомі люди:

Славко Вакарчук був халявщиком – сесію за нього здавав тато.

Найпростіше було групі “Віагра”. Для них інститут був справжньою школою життя.

Ні для кого не є секретом що більшість депутатів спить під час сесії.

І на кінець:У кожного студента є мрія – здати три сесії поспіль.

Втой час як інші студенти університету страшно переживають і бояться сесії – ми готуємо газету, щоб допомогти собі на сесії.



Новини шоу-бізнесу

Згідно останіх новин Тіна Кароль пробила пупок, тим часом на сході пролунав вибух - Сєрдючка пробила правий сосок.

Виявляється у цьому році Віталік Козловський стане Віталіком Биковським.

Як це не дивно але співачки з гурту «віагра», робили свою кар’єру не великими грудьми а саме ротом.



Оголошення.

Редакція газети запрошуює до співпраці цікавих та гарних дівчат на вакансії:

1.Заступниця головного редактора;

2. Організаторка дозвілля неголовного редактора.

Гнучкий графік роботи. Можлива робота у вечірню зміну. Звертатись у редакцію газети.



Відповідальність за достовірність змісту матеріалів несуть автори статей.

Редакція може не поділяти точку зору автора публікації.

При використанні публікацій посилання редакторів необов’язкове.


«КУБОК СЕРЦЯ»

З нагоди Дня Святого Валентина Колегія та профком студентів представляє товариську показову гру КВН між збірними командами дівчат та хлопців університету. У програмі веселі гості - збірна команда КВН західної України – «Чистогон» та багато несподіваних сюрпризів.

Гра відбудеться у середу 18 лютого у актовому залі I навчального орпусу.

За запрошеннями звертайтесь у профком студентів (235 ауд. Гол. Корп.)




«Серйозна газета» виходить щомісячно.

З усіх питань не звертайтесь.

E-mail: [email protected]

Наклад: пачка А3

Ціна: жалюгідна договірна

Колір: чорно-білий


Головний редактор:

Кукурба Віктор (СІМ-41)

Неголовний редактор:

Андрій Косач (ПМ-51)

Дизайнер:

Microsoft Word 2003



Серйозна газета.Випуск №1






Схожі:

ВПРАВИ ТА ЗАВДАННЯ
Вивчати, пізнавати, приховувати, сприймати різницю// тотожність чого-небудь. Різниця в поглядах, у ставленні до кого-небудь. //Тотожність...
«ГАЗЕТА ПО КИЕВСКИ»
«Газета по-киевски» яскраво та правдиво подає інформація про події в столиці, країні та світі
Газета «ИЗВЕСТИЯ В УКРАИНЕ»
В суботу і неділю вихідні. Формат газети А2, тобто газета перевищує розмір відомих Вам «Фактів і коментарів», «Комсомольської правди...
The logico-grammatical nature of the nominative absolute par
Оскільки на попередні 2 Після того, як газета не листи газета відмовчалася, відповіла на попередні листи
КОМПЛЕКС 1 КОМПЛЕКС 2 Газета по-киевски (еж.) + Газета нашего района...

1 Changing of an extended word-group into a simpler sense
«Я ніяких політичних поглядів не дотримуюсь» the translator used a more natural for the old and seemingly uneducated shepherd, a...
Книжечка публіцистичних поезій
Вас переконують, що немає з кого вибирати і Ваш голос нічого не вирішує. Вибирати є з кого, і Ваш голос вирішує все!
Методичний посібник Розроблено: Л. В. Петриченко
Завдання: з’ясувати, від чого залежить чого залежить величина зовнішнього кута трикутника
ПРОФЕСІЙНИЙ ГІРНИЧИЙ ЛІЦЕЙ М. КОМСОМОЛЬСЬКА
Навчальна – розкрити світ почуттів і пристрастей, створений поетичним словом великого майстра на основі поезій «Чого являєшся мені...
ГАЗЕТА ПО-ХАРЬКОВСКИ

Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка