Конкурс проводиться на добровільних засадах і є відкритим для учнів загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів, які підготували науково-дослідницькі роботи в галузях селекції і генетики.


Скачати 37.14 Kb.
Назва Конкурс проводиться на добровільних засадах і є відкритим для учнів загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів, які підготували науково-дослідницькі роботи в галузях селекції і генетики.
Дата 25.10.2013
Розмір 37.14 Kb.
Тип Конкурс
bibl.com.ua > Інформатика > Конкурс
Положення

про обласний етап Всеукраїнського конкурсу

“Юний селекціонер і генетик”
1. Загальні положення
1.1. Це Положення визначає порядок організації та проведення Обласного етапу Всеукраїнського конкурсу “ Юний селекціонер і генетик ” (далі -Конкурс)

1.2. Конкурс проводиться щороку з метою залучення обдарованих учнів до науково-дослідницької роботи в галузях селекції та генетики.

1.3. Завданнями Конкурсу є:

виявлення та підтримка обдарованих учнів загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів, які виявили здібності до дослідницько-експериментальної діяльності в галузях селекції і генетики;

створення умов для професійного самовизначення учнів загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів;

надання учням допомоги у виборі професії;

оновлення змісту, форм і методів роботи з обдарованими учнями;

пошук нових форм, методів і моделей організації науково-дослідницької роботи з учнями загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів.

1.4. Організаційно-методичне забезпечення проведення Конкурсу здійснює КЗ ЛОР «Львівський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» (далі - «ЛОЦЕНТУМ»).

1.5. Конкурс проводиться на добровільних засадах і є відкритим для учнів загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів, які підготували науково-дослідницькі роботи в галузях селекції і генетики.

1.6. Інформація про проведення Конкурсу розміщується на сайті «ЛОЦЕНТУМ» не пізніше ніж за один місяць до початку його проведення.

1.7. Під час проведення Конкурсу обробка персональних даних учасників здійснюється з урахуванням вимог Закону України «Про захист персональних даних».
ІІ. Порядок і строки проведення Конкурсу
2.1. Конкурс проводиться у два етапи:

- І етап – обласний (відбірковий);

-ІІ етап – Всеукраїнський (фінальний).
Обласний (відбірковий) етап Всеукраїнського конкурсу “Юний селекціонер і генетик ” проводиться заочно .

Всеукраїнський (фінальний) етап проводиться у два тури: заочний та очний.

2.2. Строки, місце проведення ІІ етапу Всеукраїнського Конкурсу визначаються Міністерством освіти і науки.
ІІІ. Організаційний комітет Конкурсу
3.1. Для організації та проведення І етапу Конкурсу створюється організаційний комітет, склад якого затверджується наказом .
ІУ. Журі Конкурсу
4.1. Журі Конкурсу формується з числа педагогічних працівників загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів, наукових установ та організацій з метою забезпечення об’єктивності оцінювання науково-дослідницьких робіт учасників Конкурсу та визначення переможців.

4.2. Склад журі Конкурсу затверджується наказом.

У. Учасники Конкурсу
5.1. У Конкурсі беруть участь учні загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів, які мають досвід дослідницько-експериментальної роботи в галузях селекції та генетики і підготували науково-дослідницькі роботи в зазначених галузях (далі – учасники)..

5.2. Учасникам І етапу Конкурсу необхідно науково-дослідницькі роботи подати на паперових та електронних носіях на адресу організаційного комітету: 79026, КЗ ЛОР «ЛОЦЕНТУМ» , вул. Ів. Франка, 133, м. Львів, е-mail: [email protected] до 25 листопада.

5.3. У заочному турі ІІ етапу Конкурсу беруть участь переможці І етапу.

5.4. В очному турі ІІ етапу Конкурсу беруть участь переможці заочного

Туру ІІ етапу Конкурсу.

5.5. До місця проведення очного туру ІІ етапу Конкурсу учасники прибувають органіовано в складі груп у супроводі керівника групи.

5.6. Учасники Конкурсу очного туру ІІ етапу користуються Положенням

Всеукраїнського конкурсу “Юний селекціонер і генетик” та дотримуються програми Конкурсу.


УІ. Вимоги до оформлення робіт
6.1. Науково-дослідницька робота має розкривати методику проведення експерименту та відтворювати його схему.

6.2. Науково-дослідницькі роботи мають бути виконані відповідно до вимог оформлення наукових робіт учнів − членів Малої академії наук України.
УІІ. Критерії оцінювання науково-дослідницьких робіт
Науково-дослідницькі роботи учасників заочного етапу Конкурсу оцінюються за наступними критеріями:

- актуальність, повнота розкриття теми;

- методика ведення експерименту;

- аргументованість висновків з урахуванням власного внеску;

- практичне значення;

- наявність відгуків наукових установ;

- дотримання вимог до оформлення.
УІІІ. Нагородження переможців Конкурсу
8.1. Переможці та призери Конкурсу нагороджуються дипломами відповідного ступеня – КЗ ЛОР «Львівського обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді».

6.3. Наукові керівники переможців та призерів Конкурсу нагороджуються Грамотами – КЗ ЛОР «Львівського обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді».

Схожі:

Тема фестивалю: «Збережемо тварин із Червоної книги України!»
Всеукраїнський юнацький фестиваль “В об’єктиві натураліста” проводиться щороку на добровільних засадах і є відкритим для учнів позашкільних,...
Умови проведення обласного етапу Всеукраїнського конкурсу винахідницьких...
Конкурс проводиться щорічно з метою залучення учнів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів до винахідницької та раціоналізаторської...
Умови проведення обласного етапу Всеукраїнського конкурсу дослідницько-експериментальних...
Конкурс проводиться щорічно з метою залучення учнів загальноосвітніх навчальних закладів віком від 9 до 11 років включно (далі учні)...
УКРАЇНА ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ Управління освіти і науки
Житомирщини, створення умов для реалізації її здібностей, підведення підсумків роботи гуртків науково-технічної творчості загальноосвітніх...
Конкурс проводиться з метою залучення дітей до читання, підтримки...
України), Інститутом інноваційних технологій і змісту освіти (далі – Інститут) спільно з Міністерством культури України (далі – Мінкультури...
Умови проведення
Конкурс проводиться щорічно з метою підтримки дослідницько-експериментальної діяльності учнів, які мають досвід дослідницько-експериментальної...
НАКА З
З метою підготовки загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних навчальних закладів міста до нового 2010-2011 н р., зміцнення матеріально-технічної...
КОНСПЕКТУ ЗАНЯТТЯ НА ТЕМУ: «РОСЛИНИ-СИМВОЛИ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ»
Методична розробка плану-конспекту заняття на тему: «Рослини-символи українського народу» розрахована на учнів 7-8 класів загальноосвітніх...
Конкурс проводиться з метою залучення учнівської молоді до роботи...
Відповідно до річного плану роботи Львівського обласного дитячого еколого-натуралістичного центру на 2012 рік проведено обласний...
НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ
Такий підхід вимагає консолідації зусиль кількох закладів освіти, об’єднаних на добровільних засадах. Кожна школа як суб’єкт «об’єднання»...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка