РЕГЛАМЕНТ Бердянської міської ради


Скачати 382.66 Kb.
Назва РЕГЛАМЕНТ Бердянської міської ради
Сторінка 1/6
Дата 06.05.2013
Розмір 382.66 Kb.
Тип Регламент
bibl.com.ua > Інформатика > Регламент
  1   2   3   4   5   6
Затверджено:

Рішенням другої (позачергової) сесії Бердянської міської ради

VІ скликання

від 18 листопада 2010р. № 8;
Із змінами внесеним рішенням

шостої сесії від 24 лютого 2011р.№3;
Із доповненнями внесеним рішенням десятої сесії від 28.04.2011 р. № 1
Із змінами внесеними рішенням

дванадцятої сесії від 07.07.2011р. №60
Із змінами внесеними рішенням

чотирнадцятої сесії від 29.09.2011р. №6
Із змінами та доповненнями внесеними рішенням тридцять третьої сесії від 31.01.2013 № 1


РЕГЛАМЕНТ

Бердянської міської ради

VІ скликання

РОЗДІЛИ РЕГЛАМЕНТУ

Розділ 1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ


Розділ 2. СЕСІЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Розділ 3. ПОРЯДОК ДЕННИЙ

Розділ 4. ПОРЯДОК ПІДГОТОВКИ ПРОЕКТІВ РІШЕНЬ

Розділ 5. ПЛЕНАРНІ ЗАСІДАННЯ МІСЬКОЇ РАДИ

Розділ 6. ПОРЯДОК НАДАННЯ СЛОВА

Розділ 7. ПОРЯДОК ГОЛОСУВАННЯ ПРОПОЗИЦІЙ

Розділ 8. ПРИЙНЯТТЯ РІШЕНЬ

Розділ 9. ПОРЯДОК ПРОВЕДЕННЯ таємного голосування

Розділ 10. ДИСЦИПЛІНА ТА ЕТИКА НА ПЛЕНАРНИХ ЗАСІДАННЯХ

Розділ 11. ПРОТОКОЛ пленарного ЗАСІДАННЯ

Розділ 12. ДЕПУТАТИ МІСЬКОЇ РАДИ

Розділ 13. ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ

Розділ 14. ТИМЧАСОВІ КОНТРОЛЬНІ КОМІСІЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Розділ 15. ДЕПУТАТСЬКІ ГРУПИ, фракції

Розділ 16. ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ МІСЬКОЇ РАДИ

Розділ 17. ДЕПУТАТСЬКЕ ЗВЕРНЕННЯ, ДЕПУТАТСЬКИЙ ЗАПИТ І ДЕПУТАТСЬКЕ ЗАПИТАННЯ

Розділ 18. КОНТРОЛЬНА ДІЯЛЬНІСТЬ РАДИ

Розділ 19. Розгляд і прийняття міською радою регуляторних актів у сфері господарської діяльності

І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ


Стаття 1. Цей Регламент визначає порядок діяльності міської ради по здійсненню повноважень, визначених Конституцією України, Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні” та іншими законами України.

Повноваження депутатів міської ради при здійсненні ними своєї діяльності регулюються Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України “Про статус депутатів місцевих рад”, Статутом територіальної громади та цим Регламентом.

Стаття 2. Регламент набуває чинності з моменту його затвердження на сесії міської ради і діє до прийняття нового Регламенту радою наступного скликання. Протягом терміну повноважень міської ради VІ скликання можливе внесення змін і доповнень до цього Регламенту. Зміни, доповнення затверджує сесія міської ради.

Стаття 3. Діяльність міської ради здійснюється планово, відкрито, гласно, за винятком, що передбачений цим Регламентом. Гласність роботи міської ради забезпечується через трансляцію її засідань по телебаченню, радіо, публікацію проектів рішень та прийнятих рішень сесії в місцевих засобах масової інформації та розміщення на офіційному сайті Бердянської міської ради (офіційний сайт Бердянської міської ради http://rada.berdyansk.net) чи будь-яким іншим способом з метою їх громадського обговорення та внесення пропозицій. Розмір офіційних повідомлень, час і обсяг трансляції та публікацій визначаються міською радою.

Стаття 4. Представникам засобів масової інформації, акредитованим у Бердянській міській раді у порядку, передбаченому чинним законодавством, надаються матеріали, які розповсюджуються серед депутатів, надається можливість бути присутніми на засіданнях депутатських комісій, сесій та інших заходах, що проводяться міською радою, здійснювати аудіо-відео-записи за виключенням закритих засідань, передбачених законодавством та діючим Регламентом.

ІІ. СЕСІЇ МІСЬКОЇ РАДИ


Стаття 5. Сесії міської ради є основною формою її діяльності. Сесія складається з пленарних засідань ради, а також засідань постійних комісій ради. Для автоматизації процесу проведення пленарних засідань сесій міської ради застосовується програмно-технічний комплекс системи електронного голосування "Віче" (далі ПТК "Віче"). При технічній неможливості застосування ПТК „Віче" пленарні засідання можуть проводитись без застосування ПТК „Віче".

Сесії можуть бути черговими і позачерговими.

Стаття 6. Перша сесія новообраної міської ради скликається відповідною територіальною виборчою комісією не пізніш як через два тижні після реєстрації новообраних депутатів ради в кількості, яка забезпечує за умови обрання не менш як двох третин депутатів від загального складу ради. Перше пленарне засідання першої сесії відкриває голова зазначеної територіальної виборчої комісії, який інформує раду про підсумки виборів депутатів, а також про підсумки виборів міського голови. З моменту визнання повноважень депутатів ради нового скликання та новообраного міського голови, на пленарних засіданнях ради першої сесії головує новообраний голова.

Новообрані депутати міської ради та міський голова приймають присягу згідно зі статтями 79 та 85 Статуту територіальної громади міста Бердянська.

Стаття 7. Наступні чергові сесії міської ради скликаються в міру необхідності, але не менше одного разу на квартал, а з питань відведення земельних ділянок - не рідше ніж один раз на місяць. У разі відмови міського голови, або неможливості скликати сесію ради, сесія скликається секретарем міської ради.

Міський голова або секретар ради зобов'язані скликати сесію у двотижневий строк, якщо така пропозиція внесена третиною депутатів ради або її виконавчим комітетом.

Розпорядження міського голови про скликання чергової сесії із зазначенням питань, що виносяться на її розгляд, місце і час проведення публікуються в місцевих засобах масової інформації, засновником яких є Бердянська міська рада та інших ЗМІ, а також розміщується на сайті Бердянської міської ради, чи будь-яким іншим способом. Контроль за офіційним оприлюдненням проектів рішень та рішень сесій з додатками покладається на секретаря Бердянської міської ради. До переліку питань, що виносяться на обговорення згідно з порядком денним, необхідно додати письмові пояснення (підготовчі документи, проекти рішень, з додатками до них). Проекти рішень з додатками до них надаються згідно з розпорядженням про скликання сесії і мають бути видані депутатам ради не пізніше, ніж за 20 робочих днів до дня пленарного засідання. В той же строк вони оприлюднюються в місцевих засобах масової інформації та на сайті Бердянської міської ради. Проекти рішень сесії з додатками до них, що виносяться на розгляд сесії міської ради, друкуються державною мовою.

Забороняється винесення на сесію проектів рішень та додатків, які не пройшли обговорення в постійних депутатських комісія, та проекти рішень з додатками до них, які не були підготовлені на роздані депутатам міської ради за 20 робочих днів.

Виключення можуть складати проекти рішень з питань, пов’язаних з ліквідацією надзвичайних ситуацій, стихійних лих та життєдіяльністю міста.

Якщо депутат міської ради не може взяти участь у сесії ради, він має повідомити про це міського голову або секретаря ради.

За кожним депутатом міської ради у сесійній залі закріплюється робоче місце, обладнане ПТК "Віче".

Перед початком кожного пленарного засідання за особистим підписом у відомості депутатам видається особиста електронна картка для реєстрації та голосування, яка підлягає обов'язковому поверненню після закриття сесії за підписом у відомості.

Реєстрація депутатів, які приймають участь у роботі сесії, проводиться за допомогою ПТК "Віче".

Стаття 8. Обговорення проектів рішень відбувається в постійних комісіях міської ради та на пленарних засіданнях. Після розгляду в постійних комісіях міської ради, проекти рішень можуть бути обговорені на депутатському дні. Депутатський день - форма роботи депутатів міської ради, на якому приймають участь депутати міської ради, особи відповідальні за підготовку проектів рішень, можуть бути запрошені посадові особи виконкому Бердянської міської ради, де розглядаються питання, винесені на чергову сесію міської ради.

Стаття 9. Позачергові сесії міської ради скликаються за пропозицією міського голови, секретаря ради або за пропозицією не менш як однієї третини депутатів від загального складу відповідної ради.

Мотивовані пропозиції про винятковість скликання позачергової сесії міської ради, підписані ініціаторами, подаються міському голові із зазначенням питань та з проектами рішень з додатками до них. На позачергових сесіях розглядаються питання, пов’язані з ліквідацією надзвичайних ситуацій, стихійних лих та життєдіяльністю міста.

Наступні сесії міської ради скликаються міським головою.

У разі немотивованої відмови міського голови або неможливості ним скликати сесію ради сесія міської ради скликається секретарем міської ради.

У цих випадках сесія скликається:

- якщо сесія не скликається міським головою у строки, передбачені цим Регламентом;

- якщо міський голова без поважних причин не скликав сесію у двотижневий строк після настання умов, передбачених ст..7 цього Регламенту.

Стаття 10. Позачергова сесія скликається не пізніше трьохденного терміну після надходження пропозиції про її скликання. Розпорядження міського голови про скликання позачергової сесії публікується в місцевих засобах масової інформації та на сайті Бердянської міської ради не пізніше, ніж за один день до її відкриття із зазначенням місця та часу її проведення та питань, що пропонуються на розгляд позачергової сесії.

Матеріали до позачергової сесії міської ради надаються депутатам не пізніше ніж за одну добу, з одночасним оприлюдненням їх в місцевих засобах масової інформації та на сайті Бердянської міської ради з виключенням відомостей, які за законодавством про захист персональних даних є інформацією про особу. Контроль за офіційним оприлюдненням проектів рішень та рішень позачергової сесії з додатками покладається на секретаря Бердянської міської ради.

Стаття 11. Сесія міської ради вважається правомочною, якщо в її роботі беруть участь більше половини депутатів від загального складу ради, повноваження яких підтверджені. У разі, якщо у процесі пленарного засідання з’ясовується, що рада є неправомочною, то міський голова припиняє сесію. Якщо сесію не припинено, прийняті рішення не мають юридичної сили.

Стаття 12. На сесії міської ради можуть бути запрошені народні депутати України, депутати обласної ради, прокурор міста. При необхідності на сесію апаратом міської ради запрошуються представники державних органів, політичних, громадських організацій, органів самоорганізації населення, трудових колективів, засобів масової інформації та інші особи. Запрошені повинні утримуватися від несанкціонованих публічних проявів власного ставлення до питань, що розглядаються на сесії. У разі порушення порядку, вони за усним розпорядженням головуючого можуть позбавитися права бути присутніми на сесії.

  1   2   3   4   5   6

Схожі:

Рішення виконавчого комітету Бердянської міської ради
Координаційну раду з питань протидії соціальним хворобам при виконкомі Бердянської міської ради у новій редакції
АНКЕТА споживача послуг, що надаються виконавчим комітетом Бердянської міської ради
Виконавчий комітет Бердянської міської ради проводить вивчення рівня задоволеності споживачів послугами, що надаються виконавчим...
АНКЕТА споживача послуг, що надаються виконавчим комітетом Бердянської міської ради
Виконавчий комітет Бердянської міської ради проводить вивчення рівня задоволеності споживачів послугами, що надаються виконавчим...
АНКЕТА споживача послуг, що надаються виконавчим комітетом Бердянської міської ради
Виконавчий комітет Бердянської міської ради проводить вивчення рівня задоволеності споживачів послугами, що надаються виконавчим...
ПРОМІЖНІ ВИБОРИ ДЕПУТАТА БЕРДЯНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ПО ОДНОМАНДАТНОМУ...
Про припинення повноважень дільничних виборчих комісій з виборів депутата Бердянської міської ради звичайних виборчих дільниць одномандатного...
РІЧНИЙ ПЛАН ЗАКУПІВЕЛЬ НА 2013 РІК Комунальне підприємство Бердянської...
Комунальне підприємство Бердянської міської ради Територіальне медичне об'єднання
РІЧНИЙ ПЛАН ЗАКУПІВЕЛЬ НА 2013 РІК Комунальне підприємство Бердянської...
Комунальне підприємство Бердянської міської ради Територіальне медичне об'єднання
Перелік колективних договорів, змін та доповнень до них, які зареєстровані...
Колективний договір відділу освіти та Бердянської міської організації профспілки працівників освіти між адміністрацією та профспілковим...
РЕГЛАМЕНТ виконавчих органів Глухівської міської ради Розділ Загальні...
Кабінету Міністрів України від 11 грудня 1999 року №2263 (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 31 жовтня 2007 року...
Річний план державних закупівель на 2013 рік Комунальне підприємство...
Комунальне підприємство «міський палац спорту» Бердянської міської ради, код ЄДРПОУ 24907804
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка