Гладка Людмила Іванівна


Скачати 31.43 Kb.
Назва Гладка Людмила Іванівна
Дата 29.04.2013
Розмір 31.43 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Інформатика > Документи
Гладка Людмила Іванівна,

к.ф.-м.н., доцент
Черкаський національний університет ім. Б.Хмельницького, Черкаси

СТРУКТУРА БАНКУ ДАНИХ МЕТОДИЧНИХ МАТЕРІАЛІВ ВИЩОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ
Сучасний вищий навчальний заклад представляє собою установу з розгалуженою структурою, інформаційне середовище якої обробляє різноманітну інформацію навчально-методичного, науково-дослідного, фінансово-економічного, управлінського та іншого характеру, що викликає підвищені вимоги до надійності та розподілу прав і обов’язків усіх співробітників.

У роботі розглянуто етапи автоматизації інформаційного забезпечення навчально-методичної роботи у вищому навчальному закладі та побудовано концептуальну модель системи. Актуальність обраної теми обумовлена швидким розвитком технологій інформаційної сфери і необхідністю підвищення ефективності (продуктивності) процесів відділів, пов’язаних з інформаційною діяльністю, зростаючими вимогами до раціональності та своєчасності прийнятих рішень на основі великого потоку постійно оновлюваної інформації.

Методична робота представляє собою комплекс заходів, спрямованих на забезпечення навчального процесу навчально-методичною документацією, підвищення педагогічної майстерності викладачів, поліпшення всіх форм, видів та методів навчальної роботи з урахуванням стану та перспектив розвитку промислових підприємств, організацій, установ, для яких університет готує фахівців. Контролюючим органом навчально-методичної роботи є Методична рада університету. Головними напрямками роботи Методичної ради є:

  1. Розробка документів, що регламентують роботу органу (положення, перспективний та річні плани роботи, аналіз їх виконання).

  2. Практика заслуховування на засіданнях методичної ради завідувачів кафедрами з питань методичної роботи підрозділу.

  3. Розробка графіку підготовки навчально-методичної літератури до отримання грифу МОНУ.

  4. Розробка методичних вказівок з самостійної роботи студентів, курсових проектів, щодо проведення практик, до підсумкової атестації випускників та ін.

  5. Впровадження нових форм і методів навчання.

  6. Розробка електронних варіантів підручників, навчальних посібників, курсів лекцій, робочих програм, розроблених викладачами вищого навчального закладу.

  7. Розробка власних дидактичних матеріалів (діафільми, відеофільми, аудіоматеріали, слайди, схеми і т.д.).

  8. Проведення міжкафедральних нарад, науково-методичних конференцій, методичних зборів з викладачами (за підсумками семестру чи навчального року), методичних занять з викладачами.

  9. Організація і проведення роботи в освітній установі з молодими викладачами.

  10. Організація в освітньому закладі узагальнення та поширення передового досвіду методичної роботи.

У роботі розроблено проект реляційної бази даних автоматизованої системи інформаційного забезпечення навчально-методичної роботи у вищому навчальному закладі. База даних автоматизованої інформаційної системи навчально-методичної роботи вищого навчального закладу розроблено на основі html і php, а для зберігання даних обрано MySQL [1]. Первинно база створена як мережева з подальшим розміщенням на сервері установи. Передбачено внутрішній рівень доступу (для працівників установи, студентів з різними правами доступу).

Для збільшення функціональності БД створюється власна пошукова система, побудована на основі стандартних запитів на вибірку з параметром з використанням списків із переліком полів у базі даних. Вона складатиметься з групи запитів і форми, яка реалізує інтерфейсну частину пошукової системи. Використовуючи цей підхід користувач може значно звузити діапазон пошуку, крім того, в одному запиті може виявитись декілька значень з наведеної вище конструкції, що дозволить краще конкретизувати запит від користувача. Також у пошуковій формі передбачено використання SQL запитів.

Список використаних джерел

  1. Гольцман В. И. MySQL 5.0. Библиотека программиста. – СПб.: Питер, 2010, – 256с.

Схожі:

Задача. Заміни
Підготувала вчитель початкових класів Запорізького навчально-виховного комплексу №109 Дидика Людмила Іванівна
Математика Лупу Людмила Михайлівна
Лупу Людмила Михайлівна, вчитель математики Берегометської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 Вижницького району, вища категорія, вчитель-методист
Аріх Людмила Анатоліївна
Аріх Людмила Анатоліївна, 09. 06. 1967 р н., освіта вища, ПП «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», тимчасово не працює, смт. Велика...
Прізвище, ім’я Гладка Валентина Анатоліївна та по-батькові
Освіта: У 1997 р закінчила з відзнакою Чернівецький державний університет імені Ю. Федьковича, факультет іноземних мов кафедра французької...
Р. М. Дзюбак, заступник директора з навчально-методичної роботи; Н. М. Гладка
На часі формування пакету нормативно-правових актів з питань організації та проведення науково-методичної роботи з педагогічними...
Марущак Віра Іванівна член Національної спілки письменників України....
Марущак Віра Іванівна — член Національної спілки письменників України. Народилася 21 листопада 1949 року в селищі
АВТОР Петренко Людмила Василівна, заступник директора з виховної роботи ТСШ №29

АВТОР Петренко Людмила Василівна, заступник директора з виховної роботи ТСШ №29

Савченко Алла Іванівна
Отримала диплом Інституту бізнес-адміністрування і менеджменту (ІВАМ, Великобританія)
І варіант Початковий та середній рівень
Указати героя, про якого не згадується у вступі до поеми О. Пушкіна «Руслан і Людмила»
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка