ОРГАН ОЦІНКИ ВІДПОВІДНОСТІ ДП “ЖИТОМИРСТАНДАРТМЕТРОЛОГІЯ”


Скачати 59.04 Kb.
Назва ОРГАН ОЦІНКИ ВІДПОВІДНОСТІ ДП “ЖИТОМИРСТАНДАРТМЕТРОЛОГІЯ”
Дата 16.04.2013
Розмір 59.04 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Інформатика > Документи
ОРГАН ОЦІНКИ ВІДПОВІДНОСТІ

ДП “ЖИТОМИРСТАНДАРТМЕТРОЛОГІЯ”



ПОРЯДОК

обліку декларацій про відповідність продукції вимогам технічних регламентів органом оцінки відповідності ДП „Житомирстандартметрологія”
1. Загальні положення


  1. Цей порядок розроблений з урахуванням вимог Закону України „Про стандарти, технічні регламенти та процедури оцінки відповідності” № 3164-ІV від 01.12.2005р., „Тимчасового порядку обліку декларацій про відповідність та надання інформації щодо облікованих декларацій про відповідність” затв. наказом Держспоживстандарту України від 06.03.2009р. за №99, Технічного регламенту модулів оцінки відповідності та вимог щодо маркування національним знаком відповідності, які застосовуються в технічних регламентах, затв. Постановою Кабінету Міністрів України від 07.10.2003р. за № 1585., чинних в Україні технічних регламентів.

  2. Декларація про відповідність складається на продукцію, вимоги до якої встановлені відповідними технічними регламентами, та має враховувати вимоги цих регламентів, а також Технічного регламенту модулів оцінки відповідності та вимог щодо маркування національним знаком відповідності, які застосовуються в технічних регламентах, затв. Постановою Кабінету Міністрів України від 07.10.2003р. за № 1585.

  3. Декларація складається виробником або його уповноваженим представником, або постачальником, що відповідає за введення продукції в обіг в Україні. При цьому уповноважений представник та постачальник мають бути резидентами України, офіційно уповноваженими виробником на введення продукції в обіг в Україні, та повинні нести повну відповідальність за відповідність продукції вимогам чинних в Україні технічних регламентів, що її стосуються.

  4. Комплект документів, які є доказовою базою відповідності продукції вимогам, що встановлені технічними регламентами, повинен бути представленим для перевірки органу оцінки відповідності ДП „Житомирстандартметрологія” (ООВ) виробником або його офіційно уповноваженою особою. Уразі відсутності уповноваженої виробником особи-резидента України, зобов’язання щодо збереження технічної документації покладають на особу, яка ввела продукцію в обіг.

  5. З метою захисту виробника технічна документація, що надається до органу оцінки відповідності ДП „Житомирстандартметрологія” обмежується виключно необхідною для оцінки відповідності. Така документація згідно із законодавством про інтелектуальну власність є конфіденційною.




  1. Подання заяви про облік декларації про відповідність




  1. Облік декларацій здійснюється шляхом занесення їх до реєстру ООВ на підставі заяви декларанта, в якій повинна міститися інформація згідно з додатком №1. Заява декларанта реєструється ООВ в журналі обліку заяв.

  2. До заяви додається заповнена та підписана декларація та комплект документів, які є доказовою базою відповідності продукції встановленим технічним(и) регламентом(ами) вимогам згідно переліку (додаток №2).

  3. Орган оцінки відповідності розглядає заяву, перевіряє комплектність наданих документів та готує договір на проведення робіт з експертизи документації та реєстрації декларації про відповідність і надсилає його заявнику.


3. Аналіз та експертиза документації і прийняття рішення про можливість занесення декларації про відповідність до реєстру ООВ.


  1. Під час аналізу та експертизи наданих документів щодо їх достатності для оцінки відповідності продукції вимогам технічних регламентів, повноти та правильності оформлення ООВ перевіряє:

  • документи, які підтверджують правомочність декларанта видавати декларацію,

  • правильність та повноту інформації, зазначеної в декларації про відповідність,

  • повноту та правильність визначення нормативних документів передбачених для оцінки відповідності конкретної продукції,

  • достатність наданих документів для підтвердження відповідності продукції зазначеним в декларації технічному регламенту та нормативним документам.

  1. За позитивних результатів аналізу та експертизи документів, ООВ готує рішення про можливість занесення декларації про відповідність до реєстру ООВ.

  2. За негативних результатів аналізу та експертизи документів ООВ готує рішення про відмову у реєстрації декларації про відповідність, в якому зазначає підстави для такої відмови.

  3. Термін розгляду заяви, проведення аналізу та експертизи наданих документів і занесення декларації до реєстру ООВ (або оформлення рішення про відмову у занесенні декларації до реєстру ООВ) не повинний перевищувати 5 робочих днів з дня одержання заяви та внесення платні згідно договору.

  4. У випадках, коли згідно „Технічного регламенту модулів оцінки відповідності та вимог щодо маркування національним знаком відповідності, які застосовуються в технічних регламентах” та (або) чинних в Україні технічних регламентів оцінка відповідності здійснюється за модулями Аа, або В+С, в рамках проведення робіт з обліку декларації про відповідність можуть бути передбаченими проведення під наглядом ООВ випробувань зразків продукції на відповідність вимогам технічного регламенту (модуль Аа) та оформлення ООВ сертифіката перевірки типу (модуль В). В таких випадках термін розгляду заяви про облік декларації про відповідність подовжується на період необхідний для проведення випробувань та оформлення сертифіката перевірки типу, а до комплекту документів, які є підставою для обліку декларації додатково додаються отримані при цьому протоколи випробувань та сертифікат перевірки типу.

3.6. В окремих випадках декларант може подати окрему заяву до ООВ на проведення робіт з підтвердження відповідності продукції встановленим вимогам шляхом сертифікації і в подальшому видати декларацію на підставі отриманого сертифіката .



  1. Облік декларації про відповідність




  1. За наявності позитивного рішення ООВ заносить декларацію до реєстру ООВ та присвоює їй обліковий номер у відповідності до „Тимчасового порядку обліку декларацій про відповідність та надання інформації щодо облікованих декларацій про відповідність” затв. наказом Держспоживстандарту України від 06.03.2009р. за №99.

  2. Відмітка про внесення декларації до реєстру ООВ, дата та обліковий номер декларації проставляються ООВ на декларації про відповідність. Декларація про відповідність набирає чинності з дня її занесення до реєстру ООВ.

  3. Зареєстрований оригінал декларації видається заявнику. Копія декларації зберігається ООВ разом із заявою декларанта та комплектом документів, що надавався із заявою.

  4. Термін дії декларації про відповідність встановлюється декларантом за погодженням з ООВ з урахуванням вимог чинних в Україні регламентів на продукцію, НД на продукцію, терміну дії сертифікатів відповідності (при застосуванні), періодичності проведення випробувань, тощо, але не повинен перевищувати 3 роки.

  5. У разі закінчення терміну дії декларації про відповідність заява про облік декларації про відповідність подається на новий термін.

  6. Інформація щодо облікованих декларацій оприлюднюється ООВ на його офіційному сайті не пізніше наступного дня за днем її внесення до реєстру ООВ.

  7. Одночасно з оприлюдненням інформації щодо облікованих декларацій на своєму сайті, ООВ надає інформацію про обліковані декларації, а також щодо відмов у занесенні декларацій до реєстру ООВ, до загальнодержавної бази даних декларацій про відповідність (при її створенні) для оприлюднення. Вимоги щодо порядку розміщення та обсягу інформації, що повинна вноситися до загальнодержавної бази даних декларацій викладені у „Тимчасовому порядку обліку декларацій про відповідність та надання інформації щодо облікованих декларацій про відповідність” затв. наказом Держспоживстандарту України від 06.03.2009р. за №99.

  8. У разі виключення декларації із реєстру ООВ оприлюднює цю інформацію на своєму офіційному сайті не пізніше наступного дня за днем її виключення з одночасним наданням її до загальнодержавної бази даних декларацій про відповідність (при її створенні) шляхом внесення на сторінку, що стосується цієї декларації відповідного запису.

  9. Термін зберігання інформації про обліковані декларації ООВ та в загальнодержавній базі даних декларацій про відповідність в електронному вигляді відповідає терміну, визначеному технічним регламентом для зберігання декларантом комплекту документів.




  1. У разі відмови у занесенні декларації до реєстру ООВ

  • декларант може повторно подати заяву про облік декларації про відповідність разом із додатковими документами, які усунуть підстави для відмови у занесенні декларації до реєстру ООВ,

  • декларант може оскаржити рішення ООВ у встановленому порядку.




Сторінка всього сторінок 3



Схожі:

Реєстр (база даних) декларацій органу оцінки відповідності ДП „Житомирстандартметрологія”

Закон України „Про стандарти, технічні регламенти та процедури оцінки...
ОС ДП „Житомирстандартметрологія” та розроблений з урахуванням вимог законодавчих актів та нормативних документів, а саме
ПЕРЕЛІК нових надходжень нормативних документів (НД) у фонд ДП ”Житомирстандартметрологія”...
Оцінювання відповідності. НАСТАНОВИ ЩОДО СИСТЕМИ СЕРТИФІКАЦІЇ ПРОДУКЦІЇ ТРЕТЬОЮ СТОРОНОЮ
Міжнародні знаки відповідності Знаки відповідності
Національний знак відповідності України засвід чує відповідність позначеної ним продукції вимо гам технічних регламентів з підтвердженням...
Профспілковий орган або орган Фонду за місцем реєстрації не пізніше...

МЕТОДИКА ОЦІНКИ СКЛАДНОСТІ НАВЧАЛЬНИХ ЗАВДАНЬ З ІНФОРМАТИКИ
Одна з переваг цієї системи підвищення об'єктивності підсумкової оцінки. Тому важливив педагогічним завданням є розробка максимально...
ЗАКОНУКРА Ї Н И
У тексті Закону слова "спеціально уповноважений орган" в усіх відмінках замінено словами "уповноважений орган" у відповідному відмінку...
ЗАКОНУКРА Ї Н И
У тексті Закону слова "спеціально уповноважений орган" в усіх відмінках замінено словами "уповноважений орган" у відповідному відмінку...
Територія за СПАТО Орган державного
СПАТО Орган державного управління за СПОДУ Галузь /вид діяльності/ за ЗКГНГ Одиниця виміру : тис грн. Контрольна сума
ПОРЯДОК ВПРОВАДЖЕННЯ МОДУЛЬНОГО ПІДХОДУ ОЦІНКИ ВІДПОВІДНОСТІ З УРАХУВАННЯМ...
Послуг (далі продукція) вимогам чинного законодавства України та нормативних документів (далі нормативні документи), зокрема вимогам...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка