Звернення Шановний Святославе Васильовичу!


Скачати 36.33 Kb.
Назва Звернення Шановний Святославе Васильовичу!
Дата 31.03.2013
Розмір 36.33 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Інформатика > Документи
Народному депутату України

Олійнику С. В.

Звернення

Шановний Святославе Васильовичу!

Громадська організація «Свободная Одесса» звертається до Вас з проханням втрутитися в небезпечну ситуацію, що склалася в місті Одеса, у зв‘язку зі свавіллям працівників міліції по відношенню до найбільш масової безкоштовної газети в регіоні – газети "Свободная Одесса".

22 липня близько 19:00 група з дев'яти невідомих осіб у цивільному увірвалася в приміщення інтернет-клубу "Інферно" за адресою: Генерала Петрова, 22, в якому розміщувався сервер інтернет-версії газети "Свободная Одесса". Вони силоміць вигнали з приміщення клубу відвідувачів і персонал установи, після чого вивели з ладу обладнання, відключивши комп'ютери від електроенергії і кабельної мережі інтернет. В результаті цих дій інтернет-версія газети "Свободная Одесса" - найбільшого незалежного видання регіону, що має 100-тисячний тираж і один з самих відвідуваних сайтів в країні, пропала з мережі інтернет.
Група осіб у цивільному забарикадувалася в приміщенні інтернет-клубу, закрила двері замком зсередини. Від спілкування з представниками редакції "Свободная Одесса" та інших мас-медіа, які прибули на місце вони категорично відмовилися.
Пізніше стало відомо, що у знищенні інтернет-версії газети "Вільна Одеса" брали участь співробітники обласного управління по боротьбі з економічними злочинами ГУ МВС України в Одеській області. Кореспондентам місцевих видань, які прибули підтримати своїх колег, вони пояснили, що мають пряму вказівку начаьніка ГУ МВС України в Одеській області Михайла Яцкова "припинити роботу інтернет-версії газети "Свободная Одесса", як такою, що порочить честь і гідність міліцейського керівництва".
Слід відзначити, що вранці цього ж дня на сайті http://svobodnaya.odessa.ua/ був опублікований матеріал під назвою "Сколько стоит честь "мунидира"?", в якому розповідалося про "славний" шлях одного з найбільш корумпованих міліцейських керівників області - першого заступника начальника ГУ УМВС України в Одеській області Анатолія Бахчиванжі, що є куратором управління ДСБЕЗ області, його участь у корупційних схемах і брудній історії отримання ним генеральських погонів.
Днями раніше на сайті "Свободной Одессы" також були передруковані що з'явилися на сайті Youtube записи телефонних розмов тепер вже колишнього прокурора Одеської області Василя Присяжнюка з містечковим злочинцем Ігорем Марковим, що свідчать про те що має місце заступництво обласним прокурором цього представника криміналітету, який вважається лідером партії "Родина" ("Сім'я") Ігорем Марковим (детальніше про це тут: http://www.youtube.com/watch?v=zJvMdF0crIk), а також телефонної розмови між карним злочинцем Марковим і теперішнім претендентом на посаду прокурора Одеської області (нині поки що прокурор Миколаївської області) Миколою Стояновим, з якого читачі дізналися, як М . Стоянов, виступає партнером в давніх корупційних бізнес-відносинах з Марковим, сприяв злочинцеві у закритті порушених щодо нього кримінальних справ (детальніше про це тут: http://www.youtube.com/user/megaodesssa # p/a/u/0/wlGAunLjtrk). Виходячи з цього, можна припустити, що саме ці матеріали послужили причиною настільки яросной атаки міліції на незалежне видання.
Коли співробітники редакції і власник інтернет-клубу спробували пройти до свого приміщення, міліціонери в цивільному напали на них і жорстоко побили прибулого на місце подій журналіста газети "Свободная Одесса" Володимира Доменського. У присутності співробітників ЗМІ, які знімали те, що відбувається на відео, його повалили на землю, викручували руки, били, а потім силою затягли в приміщення інтернет-клубу, позбавивши свободи пересування та можливості спілкування на чотири години.

Характерною рисою дій міліції було те, що вони категорично відмовилися представитися і пред'явити документи, на підставі яких вони проводили свої дії. Потрібно відзначити, що ніяких кримінальних або адміністративних справ, а також постанов суду чи слідчих органів по відношенні до газети "Свободная Одесса" немає.

Таким чином, можна з повною впевненістю говорити, що ніяких підстав для таких жорстких заходів з боку силовиків і бути не могло, якби не негласно отримане "добро" на "свавілля". І вже тим більше у міліціонерів не було жодних підстав вилучати системні блоки комп'ютерів, до того ще й у нічний час без оформлення відповідних документів, протоколів вилучення і т.п.
Все це свідчить про добре продуману, сплановану і усно санкціоновану операцію, спрямовану на насильницьке припинення діяльності незалежного засоба масової інформації, що розкриває читачам очі на корупційний "хаос", який панує в силових структурах - міліції, прокуратурі і т.д.

У зв‘зку з вищевикладенним громадьска організація «Свободная Одесса» звертається до Вас з проханням втрутитись в цю небезпечну ситуацію, направити депутатські звернення до керівництва всіх причетних до цієї ганебної провокації правоохоронних служб та контролюючі органи, з метою з‘ясування, на яких підставах і за чиїм наказом працівники міліції почали відверту атаку на незалежну пресу та свободу слова.

Голова громадської організації «Свободная Одесса» В. О. Ущаповський

Схожі:

Закон України «Про звернення громадян»
Військовослужбовці, працівники органів внутрішніх справ і служби безпеки мають право подавати звернення, що не відносяться до їх...
Витяг із З А К О НУ У К Р А Ї Н И «Про звернення громадян» Стаття 5
Письмове звернення повинно бути підписано заявником (заявниками) із зазначенням дати
Кодекс України про адміністративні правопорушення стаття 172 Порушення...
Вивчення вимог Закону України «Про звернення громадян» №393/96-ВР від 02. 10. 1996 року «Стаття Вимоги до звернення, стаття Заборона...
Стаття Вимоги до звернення Звернення адресуються органам державної...
Звернення адресуються органам державної влади і місцевого самоврядування, підприємствам, установам, організаціям незалежно від форм...
Закону України «Про звернення громадян»
У першому півріччі 2012 року виконавчим комітетом Синельниківської міської ради розглянуто 282 звернення, що на 170 меньше ніж у...
Народному депутату України Гнаткевичу Юрію Васильовичу
На мої зауваження: припинити голосно викрикувати та заважати відпочивати мешканцям гуртожитку, хлопець відреагував агресивно: почав...
ШАНОВНИЙ КОЛЕГА!
Запрошуємо Вас та ваших співробітників прийняти участь у Міжнародній науково – практичній конференції
УКРА Ї Н А Ш ПОЛЯНСЬКА МІСЬКА РАДА ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ Р І ШЕНН Я
Затвердити гр. Кисленку Степану Васильовичу проект із землеустрою щодо відведення земельної ділянки для викупу площею 0,0213 га для...
Шановний Петре Петровичу!
Ви знаходитися на VEB – сервері Міністерства аграрної політики України на сторінці АРМ ДІТН
Про розгляд звернення СМП «Магістр» з питання присвоєння адресного номера
Розглянувши звернення спільного малого підприємства «Магістр», керуючись Законами України "Про основи містобудування", "Про планування...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка