ПРИМІРНА СТРУКТУРА розділу "Регіональний розвиток" проекту обласної програми "Центральний регіон 2015" Ульяновський район


Скачати 316.3 Kb.
Назва ПРИМІРНА СТРУКТУРА розділу "Регіональний розвиток" проекту обласної програми "Центральний регіон 2015" Ульяновський район
Сторінка 1/3
Дата 03.04.2013
Розмір 316.3 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Географія > Документи
  1   2   3


Потенціал Ульяновського району
Ульяновський район в географічному положенні вигідно розташований на крайньому заході Кіровоградської області. Він межує на сході з Голованіським, на заході з Гайворонським районами Кіровоградської області, на півдні - з Кривоозерським Миколаївської області та Савранським районом Одеської області, на півночі з Уманським районом Черкаської області.

Район розташований на перехресті автомагістралей державного значення Київ – Одеса та Ульяновка - Миколаїв.

Територія району становить майже 70,1 тис.кв.км., що складає 2,8% загальної території області. В тому числі угіддя 62,3 т.га, з них рілля – 57,4 т.га., розораність становить 92%.

Водні ресурси представлені річками, ставками та підземними водами. В районі налічується 2 річки Синиця та Південний Буг, протяжністю 72 км. Загальна площа ставків складає 715,4 га.

Район розташований в лісостеповій зоні. Лісом (дуб, граб, клен, сосна, липа) покрито 2,6 тис.га, лісополосами 1,0 тис. га.

В районі розвідано п'ять родовищ корисних копалин - Луполівське, Йосипівське, Великотроянівське - граніт, Ульяновське, К.Криничанське - суглинки.

Район перспективний на пошуки будівельних і скляних пісків, бурого вугілля, графітових руд, каоліну, облицювального каменю.

Наш район здавна відомий як регіон з добре розвинутим сільськогосподарським виробництвом. Природноклі­матичні умови та багаті чорноземи сприятливі для вирощування сільськогосподарських культур.

Традиційно район займає передові місця по вирощуванню сільськогосподарських культур та по тваринництву в області.

Сільгоспвиробники вишукують нові ефективні шляхи для розвитку свого виробництва. Так, на території СТОВ “Зоря” будується вівцеферма на 1000 голів овець та страусинна ферма на 50 голів. На звітну дату на будівництво даних ферм використано кошти в сумі 150 тис. грн. На вівцефермі в наявності є 150 овець, на страусину ферму закуплено 6 страусів. Також на території ФГ “Бондар” Планується реконструкція існуючого приміщення під вівцеферму на 1000 голів овець.

ПРИМІРНА СТРУКТУРА

розділу "Регіональний розвиток"

проекту обласної програми "Центральний регіон - 2015"

Ульяновський район
1. ГОЛОВНІ ПРОБЛЕМИ ЕКОНОМІЧНОГО І СОЦІАЛЬНОГО РОЗВИТКУ РАЙОНУ .

- Низький рівень розвитку промислового виробництва в районі та недостатнє

використання потужностей ;

- Відсутність газифікації населених пунктів району;

- Незадовільний стан покриття місцевих автомобільних доріг через недофінансування

з державного бюджету;


  1. БАЧЕННЯ та МІСІЯ ПРОГРАМИ


Бачення - Ульяновщина – економічно розвинений край, завдяки територіальному розміщенню та природнім особливостям, де створено достатньо робочих місць для прогнозованого вирощування і переробки сільськогосподарської продукції, розвитку харчової промисловості та стабільного росту добробуту і культури населення регіону.

Місія - Використовуючи територіальні особливості та враховуючи напрямок економічної діяльності, який склався за останні 20 років, розвинути та зміцнити промислову базу району, сприяти розвитку малого бізнесу та відродженню існуючих підприємств, що дасть можливість створити нові робочі місця.

Створити максимально-сприятливі умови по безперешкодному входженню інвесторів:

- по будівництву підприємства по зберіганню та переробці овочів та фруктів;

- по будівництву пунктів прийому та охолодження молока від населення;

- по будівництву площадки для проміжного складування будівельних матеріалів;

- по будівництву комплексів придорожнього сервісу та АГЗС на автошляхах Київ – Одеса та Ульяновка – Миколаїв.
3.  ПРІОРИТЕТНІ ЗАВДАННЯ ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ РАЙОНУ:
Розвиток в галузі промисловості:

Необхідні кроки

1. Завершення будівництва та введення в дію підприємства по обслуговуванню та ремонту великовагових автомобілів ТОВ “ЄВРОСЕРВІС Південний Буг” в першому півріччі 2011 року.

2. Стабільна робота ТОВ фірми “Темп ЛТД” забезпечить щорічне нарощування обсягів виробництва продукції до 2015 року.

3. Будівництво площадки по проміжному складуванню будівельних матеріалів потужністю 300 тонн за рахунок коштів інвестора.

4. Будівництво підприємства по зберіганню та переробці овочів та фруктів за рахунок коштів інвестора.

5. Входження в район інвестора по переробці овочів та фруктів:

- будівництво двох ангарів потужністю по 1000 тонн кожний для зберігання овочів в 2011 році;

- будівництво цеху по фасуванню та переробці овочів та фруктів в 2012 році;

- відкриття оптового ринку овочів та фруктів до 2015 року.

6. Будівництво пунктів прийому та охолодження молока від населення;

- встановлення нових семи холодильних установок на території семи сільських рад;

- будівництво пунктів прийому та охолодження молока від населення в кожному населеному пункті.
Розвиток в галузі сільського господарства:
У рослинницькій галузі:

Необхідні кроки

1. Створення стабільного ринку збуту продукції овочівництва та плодівництва.

2. Забезпечення стабільної продовольчої безпеки району шляхом формування щорічного регіонального ресурсу продовольчого зерна в кількості 1100 тонн на виробництво хліба та хлібобулочних виробів для потреб населення району на період з 01.08.2010 року до 31.05.2011 року.

3. Впровадження інтенсивних технологій вирощування сільськогосподарських культур на основі використання високоякісного насіння - (Кіровоградська державна сортодослідна станція і господарства по розвитку репродукційного насінництва СТОВ “Нива”, СФГ “Кондор”, Ульяновська філія ЗАТ НВП “Райз - Максимко”, ФГ “Золотий колос”);

4. Реалізація районної програми “Родючість 2007-2015” забезпечить раціональне використання земельних ресурсів, припинення їх деградації, стабільне відтворення родючості і підвищення продуктивності ґрунтів, і як наслідок гарантуватиме продовольчу безпеку населення району.

5. У зв’язку з підвищенням середньоденних температур, погіршенням кліматичних умов в літній період на території України, планується до 2012 року відновити роботу меліоративних систем для зрошення земель на території Синицівської, Сабатинівської та К. Брідської сільських рад:

- підведення електричного струму до насосної станцій в с. Сини цівка;

- відновлення наземних комунікацій;

- закупівля поливальної машини.

6. Планомірне прогнозоване збільшення площ посіву овочевих культур в господарствах району (СТОВ “Зоря”, СФГ “Кондор”, Кіровоградська державна сортодослідна станція, СТОВ Агрофірма “Нива”).
У тваринницькій галузі:

Необхідні кроки

1. Стабілізація та збільшення чисельності поголів'я сільськогосподарських тварин шляхом власного відтворення і закупівлі поголів'я племінного молодняку.

До 2015 року планується наростити поголів’я ВРХ в цілому в сільгосппідприємствах до 2800 голів, в тому числі корів – 1100 голів, свиней – 5000 голів, птиці – 10000 голів, овець – 1000 голів, коней – 200 голів.

Одержувати приплоду телят на 100 корів 82 голови, приплоду поросят на 100 свиноматок 1600 голів.

2. Покращення продуктивних якостей тварин за допомогою постійного оновлення основного стада племінними тваринами в базових господарствах району.

До 2015 року організувати спрямоване вирощування телиць, що забезпечить щорічне введення 25-30 нетелів на 100 корів.

Покращення генетичного потенціалу тварин , шляхом збільшення лабораторій для штучного осіменіння тварин у населення і сільськогосподарських підприємствах. До 2012 року потрібно додатково відкрити в районі ще 4 лабораторії (СВК ім. Б.Хмельницького, ФГ “Золотий колос”, на території Синьківської, Йосипівської сільських рад). Сільськогосподарським підприємствам потрібно постійно проводити закупку племінного молодняку ВРХ в провідних племрепродукторах України в обсязі 50-70 голів щорічно.

3. Будівництво пунктів прийому та охолодження молока від населення;

- встановлення нових семи холодильних установок на території семи сільських рад;

- будівництво пунктів прийому та охолодження молока від населення в кожному населеному пункті.

4. У сфері підвищення конкурентоспроможності аграрного сектору:

- сприяння технічному оновленню матеріальної бази шляхом залучення середньострокових та довгострокових кредитів;

5. Періодичне інформування в засобах масової інформації, на агро сесіях та колегіях райдержадміністрації по загальнодержавним програмам та досвіду в даній галузі.
Розвиток в галузі будівництва:

Необхідні кроки

1. На підставі матеріалів вишукувальних робіт виконаних в 2008 році (вартістю 300 тис. грн.) виготовити проектно-технічну документацію на будівництво газопроводу – відводу по району до 2012 року.

2. Залучення коштів державного бюджету на будівництво газопроводу – відводу по Ульяновському району до 2015 року.

3. Залучення коштів державного та місцевого бюджетів на будівництво споруд водовідведення та водопостачання в м. Ульяновка до 2012 року.

4. Залучення коштів державного та місцевого бюджетів на будівництво полігону твердих побутових відходів в м. Ульяновка до 2014 року.

5. Залучити кошти держбюджету на реконструкцію будинку культури в м. Ульяновка в 2011 році.

6. Сприяти у реалізації районної програми житлового будівництва на наступні роки із залученням коштів населення для забезпечення житлом молодих сімей, підтримку індивідуального житлового будівництва на селі.

7. Забезпечення рівноправного доступу до інформації по державним програмам житлового будівництва, які спрямовуються на підтримку молодих сімей та індивідуального житлового будівництва на селі.

Розвиток в галузі транспорту та зв’язку:

Необхідні кроки

1. Залучення коштів державного та місцевого бюджетів на проведення поточного ремонту доріг по району протяжністю 540 км з загальною потребою в коштах в сумі 71,3 тис.грн. ;

2. Оновлення основних виробничих фондів транспорту району за рахунок середньострокових та довгострокових кредитів на базі ВАТ “Ульяновське АТП”;

3. Подальше впровадження високорентабельних послуг зв’язку на базі новітніх технологій.

4. Встановлення телефонних номерів стаціонарної мережі (для ветеранів Великої Вітчизняної війни в кількості 22 одиниці) та користувачів мережі Інтернет.
Розвиток в галузі торгівлі:

Необхідні кроки

1. Збільшення обсягів роздрібного товарообороту шляхом розширення асортименту та якості товарів, робіт і послуг.

2. Посилення захисту прав споживачів через інформування в засобах масової інформації щодо безпеки та якості товарів.

3. Розширення асортименту товарів продукції місцевого виробництва.

4. Розвиток торгівельної мережі через сприяння малому підприємництву.

5. Модернізація діючих магазинів в заклади торгівлі сучасного типу.

6. До 2011 року створення соціального магазину (торгової точки на ринку в м. Ульяновка), в якому реалізовуватиметься продукція від місцевих сільгоспвиробників за цінами значно нижчими ніж в середньому по району.

4. ПІДВИЩЕННЯ СТАНДАРТІВ ЖИТТЯ НАСЕЛЕННЯ

Пріоритетні напрямки розвиту у сфері медичного обслуговування.

Поновити практику виїзного медичного обстеження населення на селі;

забезпечення доступності до якісної медичної допомоги на основі закупки новітніх технологій діагностики, лікування та профілактики захворювань, розвиток первинної медико-санітарної допомоги на засадах сімейної медицини;

вдосконалення системи профілактичних медичних оглядів шляхом придбання необхідної діагностично-лікувальної апаратури (УЗІ та апарат “Рефтон-01ФС” – Даниловобалківська, Великотроянівська та Сабатинівська амбулаторії ЗПСМ, переносний рентген апарат – 10-Л6 та апарат для штучної вентиляції легень – Ульяновській ЦРЛ), проведення скринінгових програм з метою раннього виявлення ВІЛ-інфекції, туберкульозу, онкозахворювань, захворювань системи кровообігу;

покращення матеріально – технічної бази лікарняних закладів (придбання санітарного автотранспорту, збільшення видатків на закупівлю медикаментів, капітальний ремонт головного корпусу ЦРЛ);

створення, облаштування та забезпечення ліками першої необхідності палат для ветеранів в кожному відділенні рай лікарні;

скорочення захворюваності і смертності населення шляхом запровадження профоглядів та забезпечення доступності та якості медичної допомоги;

створення стимулів для здорового способу життя населення шляхом активізації санітарно-освітньої роботи працівниками охорони здоров’я серед населення району по формуванню здорового способу життя;

покращення кадрової ситуації: укомплектування лікувально-профілактичних закладів району медичними працівниками згідно штатного розпису; проведення атестації медичних працівників; проведення підготовки та перепідготовки медичних кадрів для закладів первинної мережі.

Пріоритетні напрямки розвиту галузі освіти.

Забезпечення рівного доступу до якісної освіти (створення освітніх округів, створення навчально-виховних комплексів “Загальноосвітній навчальний заклад – дошкільний навчальний заклад”);

підвищення самостійності навчальних закладів у розпорядженні фінансовими ресурсами;

стовідсоткове охоплення дітей дошкільною освітою та запровадження обов’язкової дошкільної освіти дітей передшкільного віку;

широке запровадження інформаційно-комунікаційних технологій у навчальних закладах;

оновлення матеріальної бази (в т.ч. комп’ютерної техніки по одному комп’ютерному класу щороку);

забезпечення шкільними автобусами навчальні заклади, що потребують підвіз дітей дошкільного та шкільного віку;

запровадження платних послуг відповідно до списку платних послуг, що надаються навчальними закладами затвердженими Міністерством освіти і науки України;

забезпечення доступності до якості освіти, спадкоємність рівнів освіти (дошкільної, початкової, середньої, позашкільної, професійно-технічної.

Пріоритетні напрямки розвиту галузі культури.

Залучення коштів держбюджету на реконструкцію будинку культури в м. Ульяновка в сумі 600 тис. грн. в 2011 році.

Термінові капітальні ремонти дахів та систем опалення всіх сільських будинків культури та сільських клубів

оновлення матеріально-технічного стану закладів культури;

перехід на енергозберігаючі технології;

забезпечення і поповнення бібліотечних фондів;

розвиток туристичної інфраструктури, сільського зеленого туризму.

Пріоритетні напрямки розвиту галузі житлово-комунального господарства.

Залучення коштів державного бюджету на будівництво газопроводу – відводу по Ульяновському району до 2015 року.

Залучення коштів державного та місцевого бюджетів на будівництво споруд водовідведення та водопостачання в м. Ульяновка до 2012 року.

Залучення коштів державного та місцевого бюджетів на будівництво полігону твердих побутових відходів в м. Ульяновка до 2014 року.

Продовження оснащення житлового фонду засобами обліку холодної води;

Проведення робіт по покращенню благоустрою кожного населеного пункту, запровадження конкурсу “Кращий населений пункт ”.

5.ПЕРЕЛІК ОСНОВНИХ ІНВЕСТИЦІЙНИХ ПРОЕКТІВ СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ, ЩО МАЮТЬ НАМІРИ ЩОДО ЇХ РЕАЛІЗАЦІЇ У 2010 – 2015 РОКАХ

з/п

Назва інвестиційного проекту, місце його реалізації

Термін реалізації

Обсяг інвестицій, тис.грн.

1.

2.

3.

4.

1

СТОВ “Зоря”

реконструкція існуючого приміщення під вівцеферму на 1000 голів овець

2010 рік

300

2

СТОВ “Зоря”

реконструкція існуючого приміщення під страусину ферму на 50 голів страусів

2010 рік

100

3

ЗАТ „Гефест”

Комплекс дорожнього сервісу

2011 рік

2500

4

ФГ “Бондар”

реконструкція існуючого приміщення під вівцеферму на 1000 голів овець

2011рік

300

5

Авто-газо-заправка м.Ульяновка

2012 рік

500
  1   2   3

Схожі:

«Центральний регіон – 2015» в дії ! ІНФОРМАЦІЯ
Тритяк Н. М. про стан виконання Програми «Центральний регіон 2015» в цілому по району та в розрізі сільських, селищних рад за 10...
ПРОГРАМА «Центральний регіон-2015» Новомиргородський район
В результаті закриття шахти у 1998 році в районі склалася тенденція до росту рівня безробіття, який на даний час найвищий серед районів...
«ЦЕНТРАЛЬНИЙ РЕГІОН -2015» смт Петрове
Дата, номер і назва розпорядження голови райдержадміністрації про розроблення програми
Проект Обласна програма "Купуй Кіровоградське"
Обласна програма "Купуй Кіровоградське" (далі – Програма) розроблена на виконання завдань обласної програми "Центральний регіон –...
Про виконання програми «Центральний регіон 2015» за 2011 рік та перспективи...
Не було і не має жодного проекту, жодної пропозиції, ініціативи, яка б не була вивчена, розглянута, і не була прийнята, але це повинна...
Районна програма "Центральний регіон 2015" Вільшанського району Зміст
ПЕРЕЛІК ОСНОВНИХ ІНВЕСТИЦІЙНИХ ПРОЕКТІВ СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ, ЩО МАЮТЬ НАМІРИ ЩОДО ЇХ РЕАЛІЗАЦІЇ У 2010 – 2015 РОКАХ
Районної програми Назва Програма економічного і соціального розвитку...
Розпорядження голови Донецької обласної державної адміністрації від 03. 10. 2014 №625 Про розробку проекту Програми економічного...
Регіональний рейтинг — Східний регіон
В таблицях в колонці “Регіональний рейтинг за оцінками випускників” зірочкою “*” позначені прогностичні значення, розраховані на...
Міської Програми захисту прав дітей та розвитку сімейних форм виховання
Дніпропетровської обласної державної адміністрації від 23. 12. 2010 №Р-786/0/3-10 «Про погодження проекту Програми захисту прав дітей...
УКРАЇНА Д Н І ПРОПЕТРОВСЬКАОБЛАСТ Ь СИНЕЛЬНИКІВСЬКА МІСЬКА РАДА ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ Р І ШЕНН Я
Дніпропетровської обласної державної адміністрації від 14. 07. 2010 №357/0/3-10 «Про погодження проекту програми підвищення енергоефективності...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка