Про підсумки виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Глухів на 2012 рік та основні напрями розвитку на 2013-2014 роки за 2012 рік Промисловість, інвестиції


Скачати 186.04 Kb.
Назва Про підсумки виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Глухів на 2012 рік та основні напрями розвитку на 2013-2014 роки за 2012 рік Промисловість, інвестиції
Дата 15.03.2013
Розмір 186.04 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Економіка > Документи






Про підсумки виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Глухів на 2012 рік та основні напрями розвитку на 2013-2014 роки за 2012 рік
Промисловість, інвестиції

Більшість промислових підприємств міста за підсумками 2012 року забезпечили приріст обсягів промислового виробництва по відношенню до аналогічного періоду минулого року. Так, приріст виробництва по: філії НВФ «Модуль» склав 43,4 відсотка, ПАТ «Глухівський хлібокомбінат» - 10,5 відсотка, КП «Глухівська міська друкарня» - 3,9 відсотка, ДП «Глухівське лісове господарство» - 5,4 відсотка.

В той же час має місце зменшення обсягів промислового виробництва у ДП «Глухівський агролісгосп» (-27,9 відсотка), у ПАТ «Глухівський завод «Електропанель» (-29,5 відсотка), що негативно вплинуло на динаміку цього показника в цілому по місту (рівень до минулого року склав 89,5 відсотка).

Причиною зниження обсягу виробництва по ПАТ «Глухівський завод «Електропанель» є скорочення замовлень на профільні види продукції, по ДП «Глухівський агролісгосп» - орієнтація підприємства на реалізацію сировини (круглого лісу), що є більш економічно ефективним у порівнянні з переробкою деревини.

Обсяг реалізованої продукції за січень-листопад 2012 року склав 49366,3 тис. грн., або 100,7 відсотка до аналогічного періоду минулого року.

Забезпечувались заходи щодо впровадження інвестицій в економіку міста. По місту зареєстровані прямі іноземні інвестицій на загальну суму 14,4 млн. дол. США. У розрахунку на одну особу показник складає 419,4 дол. США.

У минулому році створено нове підприємство – товариство з обмеженою відповідальністю «Глухівбуд», проводилось будівництво підприємства по переробці та зберіганню сільськогосподарської продукції по вул. Рильський шлях,1, перша черга якого прийнята в експлуатацію.

Проблемами на діючих підприємствах в галузі залишаються: недостатній обсяг інвестування у розвиток виробництва, скорочення розширення ринку збуту готової продукції, дефіцит робочих кадрів.

Житлово-комунальне господарство

Міською радою та її виконавчими органами вживалися заходи щодо подальшого розвитку житлово-комунального господарства в місті.

У відповідності до законодавства проведені тендери та конкурси на визначення суб’єктів господарювання щодо виконання ремонтно-будівельних робіт, здійснення заходів з благоустрою міста, видалення твердих побутових відходів, виготовлення проектно-технічної документації на реконструкцію та ремонт інженерно-технічних мереж, систем та споруд та інших робіт, пов’язаних із життєдіяльністю населення міста.

Здійснювався капітальний ремонт житлового фонду міста. Виконані роботи по капітальному ремонту покрівлі житлових багатоповерхових будинків по вул. Терещенків, 55, Пушкіна, 60, Пушкіна, 100, 70 років Жовтня, 2, Інститутська,14, 40 років Перемоги, 19 на загальну суму 1166 тис. грн.

На виконання завдань та заходів Державної програми «Збереження історико-культурної спадщини та розвитку туристичної інфраструктури м. Глухова Сумської області на період 2012-2016 рр.» виконані ремонтно-реставраційні роботи на об’єктах пам’ятках культури та архітектури «Веригінське чотирикласне училище» та «Інфекційне відділення Земської лікарні». З початку року на ці цілі використано близько 4 млн. грн.

Здійснено капітальний ремонт меморіалу Слави на 25,4 тис. грн., автобусних зупинок на маршрутах загального користування міста (41,5 тис. грн.), придбано обладнання для дитячої площадки на суму 25 тис. грн.

Проведено будівництво тротуарів по вул. Суворова, Першотравнева, провул. Водотеченський на суму 192,1 тис. грн. Виконано капітальний ремонт доріг по вул. Гарматна, Покровська, Жертв Революції, Гоголя, Інститутська, пров. Слоутський на загальну суму 719,7 тис. грн. Здійснені роботи з реконструкції вул. Вознесенська на суму 150 тис. грн.

Проведено поточний ремонт доріг на вулицях Пушкіна, Путивльська, Шевченка, Терещенків, Вознесенська, Ковпака, Ціолковського, Заводська, пров. Поштовий, пл. Рудченка на загальну суму 285 тис. грн. Здійснено ямковий ремонт доріг на суму 123,4 тис. грн. Використано коштів на інше утримання доріг (придбання дорожніх знаків, виконання горизонтальної розмітки доріг, прибирання снігу) в обсязі 158,1 тис. грн.

Виконані роботи по капітальному ремонту магістрального водопроводу по вул. Годунівська, Матросова, Залізнична, Покровська, Зарічна, Заводська, пл. Рудченка на суму 100 тис. грн.

З метою покращення санітарного стану в місті частково запроваджено контейнерний спосіб вивезення твердих побутових відходів. Для цього придбано сміттєвоз, пристосовані контейнери на суму 377 тис. грн. Побудовано 3 майданчики для збору сміття.

Укладено 2720 договорів з мешканцями приватного сектору на централізований збір побутових відходів.

Виконано робіт з благоустрою міста на суму 1086,6 тис. грн.

В цілях більш ефективного використання житлового фонду міста з початку року створено 2 об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (по вул. Курлука,1/2 та Крупської, 28).

На виконання заходів з реалізації Стратегії розвитку Сумської області на період до 2015 року «Нова Сумщина – 2015» та Програми підвищення енергоефективності в м. Глухові на 2011-2015 роки виконані роботи по заміні фізично застарілих котлів НІІСТУ з ККД нижче 83 % на сучасні з ККД 92% на дванадцяти котельнях міста, які обслуговують житлові будинки, окремі шкільні та дошкільні навчальні заклади. Проведено реконструкцію котельні по вул. Києво-Московська,24 із аналогічною заміною котлів, дообладнано двома твердопаливними котлами котельню по вул. Терещенків, 47.

Встановлені лічильники тепла в котельнях по вул. Терещенків,6, Терещенків,47, Ціолковського,3, Ціолковського,5, Крупська,26, Києво-Московська, 24.

З метою економії електричної енергії бюджетними установами з початку року замінено 200 ламп розжарювання на енергоефективні освітлювальні прилади.

Посилено контроль за дотриманням лімітів споживання енергоносіїв бюджетними установами міста, ефективність їх використання розглядалось на засіданні виконавчого комітету міської ради.

Недоліками в галузі залишається: незадовільний фінансово-господарський стан господарств переважної більшості комунальних підприємств, що унеможливлює поліпшення і оновлення комунального майна та забезпечення більш якісного надання житлово-комунальних послуг.

Покращення житлових умов населення

Міськвиконкомом вживалися заходи щодо покращення житлових умов населення міста. Пріоритетним напрямком житлового будівництва в місті було індивідуальне житлове будівництво. З цією метою виконавчим комітетом міської ради проведені роботи по підготовці технічної документації на окремі земельні ділянки та їх продажу для житлової забудови (по вул. Гоголя, Глухівських дивізій, Київський шлях, Берегового).

З початку року організовано та проведено 7 земельних аукціонів з продажу права оренди на земельні ділянки.

Виготовлені та затверджені детальні плани території забудови земельних ділянок по вулиці Спаська та провулку Бригадному. Видано у 2012 році 92 будівельних паспорта забудови земельної ділянки.

Індивідуальними забудовниками за звітний рік збудовано та введено в експлуатацію житла площею 5300 кв. м. (у 2011 році 5500 кв. м.).

На умовах молодіжного кредитування за кошти фонду державної установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому кредитуванню» здійснювалося будівництво 27 квартирного житлового будинку площею 1404 кв. м. по вул. Курлука,3а, введення в експлуатацію якого планується у 2013 році.

Проводився реєстр занедбаних будинків, які потенційно можуть бути визнані відумерлою спадщиною та в подальшому визнані безхазяйними і передані разом із земельними ділянками у комунальну власність для розподілу у відповідності до законодавства.

Транспорт

Вживалися заходи щодо покращення стану пасажирських перевезень населення міста. На конкурсних умовах визначено більш ефективних перевізників на міських маршрутах загального користування. На виконання інвестиційних пропозицій перевізниками поновлено власні автобусні парки. Придбано новий автобус з пристосуванням для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями.

У відповідності до затвердженої виконавчим комітетом міської ради схеми розміщення автобусних зупинок у 2012 році на маршрутах загального користування додатково облаштовано 14 автобусних зупинок, з них - 11 із спорудами малої архітектури, 3 із дошками інформаційного забезпечення.

За січень-листопад 2012 року обсяг пасажирських перевезень по місту склав 502 тис. пасажирів, або 91,6 відсотка до аналогічного періоду минулого року.

Перевезено вантажів в кількості 36,6 тис. тон, що на 15,1 відсотків більше проти порівнюваного періоду минулого року.

Недоліком в галузі транспорт залишається незадовільна якість доріг на окремих ділянках автобусних маршрутів загального користування міста (вул. Некрасова, Заводська, Вокзальна та інші), недостатність бюджетних коштів для подальшого розвитку транспортної інфраструктури..

Зв’язок

Забезпечувалось виконання заходів щодо покращення надання послуг зв’язку Цехом телекомунікаційних послуг № 4 м. Глухів. Обсяг надання послуг цехом склав 6,26 млн. грн., що на 2,1 відсотка більше, ніж у 2011 році. З початку року встановлено 8 телефонів громадянам пільгових категорій, виконано підключень до мережі Інтернет 555 абонентів. Проведено ремонт мереж телефонного зв’язку в кількості 372 км., мереж проводового мовлення – 338 км., в тому числі капітальний – 4 км.

По цеху обслуговування споживачів № 7 м. Глухів за підсумками 2012 року обсяг надання поштових послуг склав 1,2 млн. грн. При цьому збільшено надання поштових послуг на 7,0 відсотка, доходів від торгівлі – на 1,5 відсотка, доходів від переплати – на 2,3 відсотка, доходів від прийому платежів – на 55 відсотків.

З метою покращення поштової служби міста, в порядку контролю, у червні поточного року на засіданні виконавчого комітету міської ради розглядалось питання «Про хід виконання рішення виконавчого комітету № 313 від 30.09.2011 «Про затвердження заходів щодо розвитку поштового зв’язку», яким прийнято відповідне рішення щодо усунення недоліків.

Регуляторна політика, розвиток малого підприємництва

На виконання плану діяльності з підготовки регуляторних актів у звітному періоді підготовлено та прийнято 7 регуляторних актів з відповідними аналізами регуляторного впливу. В результаті перегляду діючих регуляторних актів щодо відповідності їх принципам регуляторної політики 4 регуляторних акти були скасовані. Станом на 01.01.2013 року всього діє 14 регуляторних актів.

Всі проекти регуляторних актів з відповідними аналізами регуляторного впливу були розміщені на сторінці сайту Глухівської міської ради та опубліковані у газеті «Народна трибуна».

Станом на 01.01.2013 року в рамках дозвільного офісу співпрацюють 16 дозвільних органів, ними видається 17 дозвільних документів. За 2012 рік до дозвільного офісу за консультаціями звернулося 533 особи, видано 857 відповідних документів.

Надходження податків та інших платежів до міського бюджету від діяльності малого підприємництва за 2012 рік склали 3445,7 тис. грн., що на 84,3 % більше ніж за аналогічний період минулого року.

На конкурсних засадах підприємці залучаються до закупівлі товарів для місцевих потреб, виконання робіт з благоустрою територій, ремонту об’єктів соціальної структури. За звітний період для закупівлі товарів та для виконання робіт за рахунок бюджетних коштів з суб’єктами господарювання укладено 377 договорів на суму 3187,5 тис. грн.

Здійснювалась інформаційна підтримка суб’єктів господарювання шляхом проведення інформаційних семінарів, тренінгів для підприємців. За звітний період було проведено 8 засідань координаційної ради з питань розвитку підприємництва, 30 інформаційних семінарів з питань розвитку підприємницької діяльності, в яких взяли участь 315 осіб.

Але, незважаючи на вжиті заходи, спостерігається тенденція до зменшення кількості осіб зайняти у сфері малого бізнесу. Якщо загальна кількість працюючих не зменшилась, то кількість зареєстрованих фізичних осіб-підприємців зменшилась на 7,2 відсотка, юридичних осіб – на 4,8 відсотка.

Показники розвитку малого підприємництва


Показники

Один

виміру

2011 р.

на 01.01.2012

на 01.07.2012

на

01.10.2012

на

01.01.

2013

Темп росту

%

Кількість зареєстрованих малих підприємств

один.

139

145

140

141

138

95,2

Кількість фізичних осіб-підприємців

осіб

2066

1965

1855

1843

1823

92,8

Кількість працюючих у сфері малого бізнесу

осіб

4000

4279

4293

4290

4290

100,0


Споживчий ринок

У 2012 році збереглася позитивна динаміка розвитку споживчого ринку. За звітний період у місті відкрито 6 підприємств торгівлі, 1 кафе, 6 кіосків швидкого харчування та 7 об’єктів побутового обслуговування.

Обсяг роздрібного товарообігу торговельних підприємств міста за 2012 р. склав 97,4 млн. грн., що на 5,8 відсотка більше, ніж за аналогічний період минулого року. На 6,7 відсотка збільшився обсяг роздрібного товарообігу підприємств ресторанного господарства .

Частка реалізованих товарів місцевих товаровиробників в загальному обсязі склала 23,8 відсотка.

З метою збільшення обсягів реалізації продукції місцевих товаровиробників у звітному періоді впроваджувалась маркетингова стратегія «Купуй вироблене в Сумщині»: проведено 12 презентацій з дегустацією продукції ПАТ «Глухівський хлібокомбінат», ТОВ «Горобина», ТОВ «МакРос-ОПТ». У 53 магазинах оформлені інформаційні вивіски «Вироблено на Сумщині». Проводилась робота із керівниками торгівельних підприємств щодо розширення асортименту товарів, які реалізуються в мережі міста.
Сфера обігу споживчих товарів і послуг

Показники

Одиниця виміру

2009 р.


2010 р.


2011 р.


2012 р.

( очік)

Темп росту (%)

Загальний обсяг роздрібного товарообігу

млн. грн.

56,3

74,8

92,1

97,4

105,8

в т.ч. товарообіг ресторанного господарства

млн. грн.

1,2

1,5

1,5

1,6

106,7

- обсяг реалізації власної продукції

млн. грн.

1,1

1,4

1,5

1,6

106,7

Обсяг платних послуг реалізованих населенню

млн. грн.


14,5

16,1

15,1

16,3

107,9


Обсяг платних послуг у розрахунку на 1 жителя

грн.

800,9

879,0

959,2

987,4

102,9



Освіта

В місті функціонує: 1 загальноосвітня школи І-ІІ ступенів; 4 загальноосвітні школи І-ІІІ ступенів; 1 спеціалізована школа-інтернат І-ІІІ ступенів ім. М.І. Жужоми. Шкільний контингент міста складає – 2732 учні (114 класів), у тому числі: учнів 1-х класів – 307 (13 класів), учнів 10-11 класів – 240 (10 класів). Загальною середньою освітою охоплено 100% дітей шкільного віку.

Наповнюваність загальноосвітніх шкіл становить 60,0 відсотків до проектної потужності закладів освіти. Позашкільною освітою охоплено 1343 учня шкіл міста (ЦДЮТ - 941, ДЮСШ – 402).

У звітному році рівень наповнюваності класу становить 24,0 проти 22,7 у відповідному періоді минулого навчального року.

Показник охоплення дітей дошкільною освітою становить 81 відсоток від потреби. Сто відсотків дітей п’ятирічного віку охоплено дошкільною освітою.

На базі загальноосвітніх шкіл для 12 дітей з особливими потребами організоване індивідуальне навчання. Для 85 учнів, що проживають за межами пішохідної доступності, забезпечено регулярне безкоштовне підвезення до загальноосвітній шкіл № 1,2,3,5.

Великої уваги приділялось підвищенню кваліфікації педагогічних кадрів. Рішенням вченої ради Сумського обласного інституту післядипломної освіти до анотованого каталогу матеріалів передового педагогічного досвіду занесено досвід роботи 8 педагогічних працівників навчальних закладів міста.

Протягом оздоровчої кампанії влітку 2012 року у заміському оздоровчому таборі «Сонячний» у три зміни оздоровлено 287 дітей.

На удосконалення та розвиток матеріально-технічної бази навчальних закладів використано понад 926 тис. грн. із міського бюджету та 168 тис. грн. позабюджетних коштів.

Проведені роботи по ремонту приміщень шкільних та дошкільних навчальних закладів. Придбано обладнання для харчоблоків ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2, НВК:ДНЗ-ЗОШ І ступеня № 5. Здійснено ремонт будівель для проживання, будівництво літнього майданчика для виступів на території заміського оздоровчого дитячо-юнацького табору «Сонячний», капітальний ремонт внутрішньо-будинкової теплової системи ДНЗ «Світлячок», «Ромашка», «Зірочка», «Чебурашка», «Журавка», «Фіалка», ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1,2,3,6, НВК: ДНЗ-ЗОШ І ступеня № 5, центру дитячої та юнацької творчості. Виконано ремонт внутрішньо-будинкової каналізації в загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 2.

Закуплено комп’ютерної техніки для загальноосвітніх шкіл міста у кількості 38 одиниць та 10 одиниць для центру дитячої та юнацької творчості.

Охорона здоров’я

Медичну допомогу населенню міста надає Глухівська центральна районна лікарня із стаціонаром на 290 ліжок, до складу якого входять 13 відділень.

За 2012 рік лікарнею проліковано 10194 хворих, в тому числі на денному стаціонарі 2185 осіб, на стаціонарі вдома – 3075 осіб.

З метою покращення рівня здоров’я населення міста закладами охорони здоров’я вживалися профілактичні та упереджувальні медичні заходи. Рівень флюорографічного обстеження населення за 2012 р. становить – 596,7 на 1 тис. нас. ( 2011 р. – 547,9). Показник туберкулінодіагностики дитячого населення за звітний період зріс і склав 816,3 на 1 тис. дітей, що підлягали обстеженню (2011 р. – 781,9). Проведення вакцинального комплексу дітям до року життя становить 73,4 відсотка проти 67,4 відсотка у минулому році.

Захворюваність на злоякісні новоутворення знизилась з 371,7 до 335,7 на 100 тис. населення. Знизилась дорічна летальність серед онкохворих і склала 25,2 відсотка ( 2011 р. – 46,1 відсотка).

Рівень захворюваності на туберкульоз за 2012 р. склав 37,9 на 100 тис. населення (2011 р. – 58,1). Смертність по цій захворюваності становить 25,7 на 100 тис. населення.

З метою покращення медичного обслуговування населення за кошти державного бюджету для Глухівської ЦРЛ придбано: рентгенодіагностичний апарат (PLX-140 «Емансис») вартістю 741,5 тис. грн.; за рахунок обласного бюджету цифровий мамографічний апарат «Либідь» вартістю 800,0 тис. грн.; за позабюджетні кошти придбано ряд сучасного медичного та побутового обладнання на загальну суму 562,5 тис. грн.

На виконання заходів Стратегії розвитку Сумської області на період до 2015 року «Нова Сумщина-2015» на базі майна сільських фельдшерсько-акушерських пунктів як окремий підрозділ створено центр первинної медико-санітарної допомоги.

Культура, фізична культура

В закладах галузі культури міста працює 75 чол.

Міським палацом культури за 2012 рік проведено 131 культурно-мистецький захід. У палаці культури працює 20 клубних формувань, 5 народних колективів. У 2012 році дитячій естрадній студії «Добрий вечір» МПК присвоєно звання «зразковий аматорський».

Художні колективи та виконавці міста взяли участь у 19 всеукраїнських, обласних, регіональних фестивалях, конкурсах та інших заходах. Найбільш значимими серед них були: фестивалі дитячих хорових колективів, міський конкурс «Професіонал 2011 року», фестиваль духовної музики «Глинські дзвони», концертні програми, присвячені державним професійним святам, молодіжно-розважальні заходи, вечори відпочинку людей похилого віку та інші.

За кошти міського бюджету проведено капітальний ремонт міського палацу культури на суму 224 тис. грн. Здійснено поточний ремонт міського краєзнавчого музею (2 тис. грн.). Придбано мікшерний пульт для МПК ( 10 тис. грн.

Платні послуги закладів культури склали 214,7 тис. грн., з них у: міському палаці культури 38,04 тис. грн.; краєзнавчому музеї - 18,4 тис. грн.; школі мистецтв – 158,3 тис. грн.

У краєзнавчому музеї всього проведено 310 екскурсій, 13 виставок. Всього відвідало музей з початку року 9,1 тис. чол.

У школі мистецтв охоплено навчанням 328 учнів.

На території центру дитячо-юнацької творчості відкрито дендропарк, як пам’ятку загиблим у роки Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років. Для відпочинку та оздоровлення дітей у літньому парку міста збудовано дитячий комплекс «Дитяче містечко» та стежку «Здоров’я».

Протягом 2012 року проведено та прийнята участь більш ніж у 100 заходах фізкультурно-спортивної спрямованості. Серед них змагання з футболу, волейболу, баскетболу, шахів, лижних гонок, легкої атлетики, карате-до, пауерліфтингу, настільного тенісу, легкоатлетичного кросу та з інших видів спорту. Проведено традиційні турніри з футболу серед ветеранів пам`яті М. Паршикова, волейболу - пам`яті К.Реви, рукопашного бою - пам`яті В.Максименка, міні-футболу серед юнаків - пам`яті М.Кириєнка.

Збірні команди міста виступали в чемпіонаті та кубку України з біатлону, чемпіонаті області з пляжного волейболу (3-місце), Всеукраїнських змаганнях з лижних гонок (3-е місце), з шахів «Біла тура» (1-е місце), спартакіаді допризовної молоді (3-е місце).

Центром фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх» забезпечувалась організація та проведення фізкультурно-оздоровчої роботи за місцем проживання та в місцях масового відпочинку населення. Протягом звітного року було встановлено 14 та відремонтовано понад 20 дитячих та спортивних майданчиків.

Вживались заходи щодо поліпшення матеріально-технічної бази галузі. На ремонт міського стадіону «Дружба» з міського бюджету використано 304,0 тис. гривень. За рахунок залучених коштів придбано 15 спортивних костюмів для відділення лижних гонок ДЮСШ, 2 тенісних столи, 2 комплекти лиж та інше.
Зайнятість

Протягом 2012 року послугами служби зайнятості скористалося 1890 осіб, що на 5 відсотків більше, ніж за аналогічний період 2011 року.

За направленнями служби в галузі господарства міста працевлаштовано 693 чол., що на 2 відсотка більше проти 2011 року.

Чисельність зареєстрованих безробітних збільшилась по відношенню до початку року на 123 чол. та склала станом на 01.01.2013 року 609 чоловік.

На виконання програми зайнятості підприємствами, організаціями та установами створено 1020 нових робочих місць, з них – на підприємствах, організаціях – 200 один., решта – новостворені місця в малому бізнесі, включаючи найману працю за відповідними договорами (зареєстровано фізичних осіб-підприємців 201 чол., за трудовими договорами з підприємцями 619 чол.).

Протягом звітного періоду на підприємства, організації, установи працевлаштовано молоді в кількості 353 особи, в тому числі за рахунок надання дотацій роботодавцям – 11осіб.

На виконання рішення виконавчого комітету міської ради щодо бронювання робочих місць на підприємствах та в організаціях міста на такі робочі місця працевлаштовано 14 осіб, які потребують соціального захисту і не здатні конкурувати на ринку праці на загальних умовах.

Міськрайонним центром зайнятості проведено 29 профінформаційних уроків, якими охоплено 1945 чоловік. Здійснено 11 заходів з працівниками освіти, професіографічну екскурсію, презентацію навчального закладу, презентацію професії токар. Цими заходами охоплено 823 особи.

З початку року охоплено професійним навчанням 158 осіб, з них: проходили стажування на робочих місцях - 22 особи.

Протягом півріччя службою зайнятості укладено 24 догори на 242 робочих місця для проведення оплачуваних громадських робіт. Фактично протягом звітного періоду до участі у таких роботах було залучено 242 особи.

Отримали одноразову допомогу для відкриття власної справи 16 безробітних громадян.

Сума виплаченої допомоги по безробіттю з початку поточного року склала 4005,8 тис. грн.

Соціальний захист населення

Міськвиконкомом вживалися заходи щодо соціальної підтримки та надання першочергової уваги потребам і запитам найбільш незахищеним верств населення, громадянам похилого віку, одиноким громадянам, особам нездатним конкурувати на ринку праці, молоді, жінкам. Забезпечувалось своєчасне призначення та виплата державної допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим, інвалідам, надання населенню субсидій на придбання скрапленого газу та палива готівкою в обсягах, законодавством.

У 2012 році профінансовано сім’ям з дітьми 12,7 млн. грн., інвалідам з дитинства та дітям інвалідам 2,7 млн. грн., малозабезпеченим сім’ям 1,8 млн. грн. Нараховано субсидій на оплату житлово-комунальних послуг 6,8 млн. грн.

Прийомним сім’ям надано державної допомоги на 213,9 тис. грн., сплачено 44 родинам допомогу на дітей, які перебувають під опікою у розмірі 1,2 млн. грн.

У відповідності до законодавства здійснювались компенсаційні та інші виплати ветеранам війни та праці, інвалідам, членам сімей загиблих воїнів, громадянам, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та іншим категоріям громадян.

Проводився постійний контроль за додержанням суб’єктами господарювання державних гарантій оплати праці, стану безпеки праці, гігієни праці та виробничого середовища на підприємствах, установах, в організаціях міста.

Протягом року здійснено 49 перевірок суб’єктів господарювання з видачею приписів їх керівникам. Питання порушень стану виплат заробітної плати, охорони праці розглядалися на засіданнях відповідної комісії виконавчого комітету міської ради.

Територіальним центром соціального обслуговування населення надано соціальних послуг 1081 особі - одиноким непрацездатним громадянам та інвалідам.

Соціальна служба обслуговує 484 одиноких та одиноко проживаючих непрацездатних громадян. На надомному обслуговуванні знаходяться 213 ветеранів війни, 101 інвалід загального захворювання, 116 ветеранів праці.

У центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів за 2012 рік пройшли реабілітацію 98 осіб, з них 79 дітей-інвалідів і 19 інвалідів з дитинства, 18 дітей-інвалідів пройшли курс реабілітації у Сумському обласному центрі реабілітації.

Міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено 89 групових заходів для дітей та молоді з питань збереження репродуктивного здоров’я молоді, профілактики соціально небезпечних хвороб. До волонтерської діяльності залучалися активісти молодіжних громадських організацій: військово-патріотичного клубу «Мужність»; організації матерів дітей інвалідів «Любисток»; всеукраїнського союзу жінок-трудівниць «За майбутнє дітей України» та інших організацій.

Схожі:

П Л А Нроботи виконавчого комітету Глухівської міської ради на січень 2013 рік
Про підсумки виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Глухова за 2012 рік та основні напрями розвитку...
ІНФОРМАЦІЯ про виконання програми соціально-економічного та культурного...
Програми соціально-економічного та культурного розвитку Коломийського району на 2013 рік і основні напрями розвитку на 2014 і 2015...
ІНФОРМАЦІЯ про виконання рішення районної ради від 06. 06. 2013 №384-ХV/13...
ХV/13 Про Програму соціально-економічного та культурного розвитку Коломийського району на 2013 рік і основні напрями розвитку
Номер, дата створення документа
...
Про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку...
Програми соціально-економічного та культурного розвитку м. Бердянськ на 2012 рік, затвердженої рішенням двадцятої (позачергової)...
Про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку...
Програми соціально-економічного та культурного розвитку м. Бердянськ на 2012 рік, затвердженої рішенням двадцятої (позачергової)...
Номер, дата створення документа
Про погодження звіту про підсумки виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста на 2012 рік за 9 місяців...
Номер, дата створення документа
Про погодження звіту про підсумки виконання «Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста на 2012 рік» за I півріччя...
Порядок денний двадцять сьомої сесії VІ скликання Синельниківської міської ради
Про підсумки виконання «Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста на 2012 рік» за 9 місяців 2012 року
Інформація про виконання Програми соціально-економічного та культурного...
Програми соціально-економічного та культурного розвитку м. Бердянськ на 2013 рік, затвердженої рішенням тридцять другої сесії міської...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка