Інформація по виконанню розпорядження міського голови від 20. 04. 2011 року №83-р "Про зміцнення фінансово – бюджетної дисципліни"


Скачати 124.94 Kb.
Назва Інформація по виконанню розпорядження міського голови від 20. 04. 2011 року №83-р "Про зміцнення фінансово – бюджетної дисципліни"
Дата 22.04.2013
Розмір 124.94 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Економіка > Документи
Інформація

по виконанню розпорядження міського голови від 20.04.2011 року № 83-р "Про зміцнення фінансово – бюджетної дисципліни"

На виконання розпорядження міського голови від 20.04.2011 року № 83-р "Про зміцнення фінансово – бюджетної дисципліни" управліннями та відділами міської ради за 2011 рік проведена певна робота .

За інформацією управління житлово-комунального господарства та комунальної власності проведено інвентаризацію 79 прийнятих рішень міської ради з земельних питань за період 2005 - 2011 років, аналізується інформація щодо сплати оренди за земельні ділянки, наданої податковою інспекцією, і проводиться робота з платниками, які мають заборгованість через заслуховування на засіданнях тимчасової комісії з питань забезпечення своєчасності і повноти сплати податків і зборів до державного, обласного та міського бюджетів. За 2011 рік заслухано 28 боржників по платі за землю і, як результат рішень комісії, до міського бюджету надійшло 57,6 тис.грн.

З метою збільшення надходжень до міського бюджету від плати за землю рішенням міської ради від 31.01.2011 року № 44-5/УІ затверджено Положення про врегулювання земельних відносин до моменту укладення договору оренди земельної ділянки і станом на 01.01.2012 року підготовлено 52 попередніх та 21 тимчасових договорів оренди земельних ділянок, внаслідок чого отримано надходжень від орендної плати за землю проти минулого року на 196,9 тис.грн. більше ( в співставних умовах).

З метою недопущення втрат доходів міського бюджету переглядаються договори оренди землі щодо приведення ставок орендної плати за землю до економічно обґрунтованих показників, не нижчих за граничні розміри, передбачені Податковим кодексом України.

По двох релігійних організаціях винесено рішення виконавчого комітету щодо зміни орендної ставки за землю з 1% до 5%.

Юридичним відділом виконавчого комітету міської ради проводиться претензійна робота з неплатниками податків за використання земельних ділянок для передачі матеріалів до суду.

Відповідно до Земельного кодексу України земельні питання виносяться щомісячно на розгляд міської ради.

Одним з проблемних питань у земельних відносинах є не встановлення законодавством термінів та строків виготовлення технічної документації, проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок.

На підставі ст. 33 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та ст. 6 Закону України «Про державний контроль за використанням та охороною земель» управління ЖКГ та комунальної власності міської ради неодноразово зверталося з клопотанням до начальника відділу Держкомзему у м. Синельниковому по проведенню перевірок головним державним інспектором відділу Держкомзему у м. Синельникове щодо додержання вимог земельного законодавства 16 суб'єктами господарювання.

З метою недопущення втрат до міського Управлінням житлово-комунального господарства та комунальної власності проведено аналіз суб'єктів господарювання, якими придбано, відповідно до закону «Про приватизацію державного та комунального майна», об’єкти нежитлових будівель, магазинів і встановлено, що з 11 договорів на право тимчасового використання земельних ділянок - 4 земельні ділянки придбано у власність.
Рішенням міської ради від 11.03.2011 року № 75-7/УІ « Про перелік об»єктів, що є власністю територіальної громади м.Синельникове» затверджено перелік об»єктів, що є власністю територіальної громади.

Станом на 01.01.2012 зареєстровано 42 договори оренди комунального майна:

  • 11 договорів в управлінні ЖКГ та комунальної власності;

  • 13 договорів в відділі освіти;

  • 16 договорів в СМКП «ЖЕК-2»;

  • 2 договори в СМКП «ЖЕК-1».

Договірні зобов’язання щодо оренди комунального майна виконується в повному обсязі.

Щомісячно проводиться аналіз споживання енергоносіїв бюджетними установами.

Усі бюджетні установи, що фінансуються за рахунок міського бюджету , забезпечені лічильниками води, електричної енергії, природного газу. Оплата проводиться за показниками лічильників.

На оплату за спожиті енергоносії бюджетними установами за 2011 року направлено 3910,5 тис.грн., в тому числі на оплату за водопостачання та водовідведення в сумі 136,9 тис.грн., на електроенергію в сумі 598,5 тис.грн., природний газ в сумі 2969,3 тис.грн., оплату інших комунальних послуг в сумі 205,8 тис.грн.

Станом на 01.01.2012 року кредиторська заборгованість за спожиті енергоносії бюджетними установами перед енергопостачальними підприємствами відсутня.

Аналіз споживання енергоносіїв установами, що фінансуються з міського бюджету свідчить про те, що за 2011 рік бюджетними установами використано 93% від річних обсягів по натуральних показниках по водопостачанню, 98% від річних обсягів по натуральних показниках по водовідведенню, 100% від річних обсягів по натуральним показникам по електричній енергії, 94% від річних обсягів по натуральним показникам по природному газу.
На підставі ст.26 Бюджетного кодексу України спеціалістами, що здійснюють внутрішній фінансовий контроль, за 2011 рік було проведено 446 перевірок і встановлено та усунено порушень на суму 6,0 тис.грн.

За інформацією виконавчого комітету міської ради, відповідальним за проведення перевірок, проведено перевірки центру соціальних служб для сім"ї, дітей та молоді щодо цільового використання бюджетних коштів, перевірку правильності врахування мінімальної заробітної плати при визначенні окладів по виконавчому комітету, перевірку відділу у справах сім»ї, молоді та спорту по використанню бюджетних коштів по молодіжних програмах. Проведена планова перевірка правильності нарахування індексації заробітної плати по виконавчому комітету. Порушень не встановлено.

За інформацією управління праці та соціального захисту населення перевіркою встановлено порушень на суму 3,3 тис.грн. Порушення відшкодовані в повному обсязі. Спеціалістом з внутрішнього фінансового контролю проведені наступні перевірки:

  • правильність нарахування субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг, твердого палива і скрапленого газу встановлено порушень на суму 1,4 тис.грн.;

  • правильність нарахування заробітної плати в управлінні праці та соціального захисту населення виявлено переплату на суму 0,5 тис.грн., недоплату на суму 1,4 тис. грн.

За інформацією міського відділу освіти проведені тематичні перевірки по 19 установам, а саме : перевірки показників лічильників, перевірки залишків товарно-матеріальних цінностей , перевірки наповнюваності груп , перевірки відпрацювання робочого часу, перевірки залишків продуктів харчування, перевірки норм харчування , перевірки харчування малозабезпечених, дітей-сиріт та учнів 1-4 класів – виявлено порушень на суму 0,3 тис. грн. Порушення відшкодовано в повному обсязі. Перевірки дотримання лімітної дисципліни, перевірки гуртків та спортивних секцій ДЮСШ, перевірки журналу обліку пропущених та заміщених уроків вчителями, перевірки нарахування батьківської плати . Порушень не виявлено.

За інформацією міського відділу культури та туризму проведені перевірки: нарахування заробітної плати, показників лічильників в установах культури, відпрацювання робочого часу працівниками народного ансамблю народних інструментів, правильності надання пільг по оплаті за навчання дітей в школі культури та мистецтв. При перевірці встановлено безпідставне надання пільги учениці, сума недоплати склала 0,04 тис. грн., яка повністю відшкодована. При перевірці було встановлено надлишкове нарахування та незаконна виплата заробітної плати з нарахуванням в сумі 739,52 грн. Переплата відшкодована в повному обсязі. При перевірці на робочому місці не виявилося двоє працівників, відшкодування надлишково нарахованої заробітної плати здійснене в червні 2011 року.

Міським фінансовим управлінням, відповідно до вимог бюджетного законодавства, здійснюється контрольно-економічна робота за дотриманням фінансово-бюджетної дисципліни. Проведені наступні перевірки:

  • правильність складання та затвердження тимчасового кошторису на І квартал 2011 року по міському фінансовому управлінню;

  • правильність складання та затвердження кошторису на 2011 рік по міському фінансовому управлінню.

  • правильність нарахування та виплати видатків на відрядження по міському фінансовому управлінню;

  • правильність складання та затвердження кошторису на 2011 рік по міському відділу культури та туризму;

  • правильність складання та затвердження кошторису на 2011 рік по міському відділу культури та туризму КФК 10116 «Органи місцевого самоврядування»

  • правильність складання та затвердження кошторису на 2011 рік по виконавчому комітету;

  • правильність складання та затвердження кошторису на 2011 рік по управлінню житлово-комунального господарства та комунальної власності. Порушень не виявлено.

В червні проведені перевірки правильності складання та затвердження кошторисів на 2011 рік по:

- міському відділу освіти, КФК 130107 «Утримання та навчально-тренувальна робота дитячо-юнацьких спортивних шкіл», КФК 91108 «Заходи з оздоровлення та відпочинку дітей, крім заходів з оздоровлення дітей, що здійснюються за рахунок коштів на оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», міському відділу освіти КФК 10116 «Органи місцевого самоврядування», центру соціальних служб для сім»ї, дітей та молоді, комунальній установі «Синельниківський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)», управлінню праці та соціального захисту населення. Порушень не встановлено.

Проведена перевірка окремих питань планування, споживання та розрахунку за енергоносії в управлінні житлово-комунального господарства та комунальної власності. При перевірці встановлено порушень на суму 1457,83 грн., які відшкодовані в повному обсязі.

Спільно з ревізором міського відділу освіти проведені перевірки по окремим питанням організації харчування дітей в дошкільних навчальних закладах № 2,3,5,10, в загальноосвітніх навчальних закладів № 1,2,3,7. Порушень не встановлено.

В липні спеціалістом з внутрішнього фінансового контролю проведена перевірка правильності нарахування та виплати допомоги по тимчасовій непрацездатності по міському фінансовому управлінню.

В результаті перевірки встановлено, що при розрахунку лікарняних виникла недоплата в сумі 15,86 грн., з них 12,98 грн. – за рахунок коштів управління; 2,88 – кошти за рахунок фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Порушення усунено.

У вересні 2011 року спеціалістом з внутрішнього фінансового контролю проведено перевірку правильності нарахування та виплати заробітної плати в міському фінансовому управлінні. Порушень не встановлено.

Проведені перевірки правильності складання та затвердження кошторисів на 2011 рік по:

  • виконавчому комітету міської ради КФК 160101 «Землеустрій»;

  • по управлінню житлово-комунального господарства та комунальної власності (КФК 100102, КФК 100203, КФК 100302, КФК 150101, КФК 170703, КФК 240602, КФК 240603);

  • по міському відділу освіти (КФК 150110, КФК 150112, КФК 240900). Порушень не виявлено.

Спеціалістом з внутрішнього фінансового контролю проведені наступні перевірки:

- стану обліку та збереження майна по міському фінансовому управлінню;

- своєчасне, цільове та ефективне використання коштів субвенції з державного бюджету на надання державної допомоги сім»ям з дітьми, малозабезпеченим сім»ям, інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам та тимчасової державної допомоги;

- перевірка правильності нарахування та виплати щорічних відпускних по міському фінансовому управлінню. Порушень не виявлено.

У період з 10.08.2011 по 14.09.2011 року проведена планова ревізія фінансово-господарської діяльності управління житлово-комунального господарства та комунальної власності Синельниківської міської ради, період ревізії з 01.04.2009 по 30.06.2011 роки. Сума порушень, яка підлягає відшкодуванню, складає 42,7 тис. грн., з них відшкодовано 15,8 тис. грн. – завищення вартості послуг із транспортування міського сміття; 3,5 тис. грн. – завищення вартості послуг з організації похорон та суміжних послуг. Залишок невідшкодованої суми становить 23,4 тис. грн.

За інформацією управління житлово-комунального господарства та комунальної власності здійснювались перевірки відповідності виконаних об»ємів робіт по наступним підприємствам:

- приватне виробничо-комерційним підприємство «Мелік» по поточному ремонту доріг на суму 9,8 тис. грн.;

  • ТОВ «Будінвестінтерсервіс» по ремонту покрівель житлових будинків комунальної власності на суму 157,7 тис. грн.; виконання робіт по будівництву парку «Дружба-Достик» на суму 935,5 тис. грн.;

  • приватне підприємство «Барицентр» по ремонту покрівлі житлового будинку на вул. Леніна на суму 19,44 тис. грн.

  • Синельниківське міське комунальне підприємство «Водоканал», роботи по прочищенню мереж зливових канав та облаштуванню зливових решіток на суму 11,59 тис. грн., та встановленню лічильників обліку води на суму 3,3 тис. грн..

  • Синельниківське управління по експлуатації газового господарства роботи по заміні зовнішніх мереж газопостачання житлового будинку № 30 по вулиці Миру та обладнання індивідуальним опаленням квартир соціально-незахищеним верствам населення на суму 55,32 тис. грн.

  • Синельниківський район електричних мереж по капітальному ремонту мереж освітлення шляхопроводу в центральній частині міста на суму 35,65 тис. грн..

  • Синельниківське міське комунальне підприємство «ВО ЖКГ», яке виконувало роботи по садінню та догляду за декоративними насадженнями (озеленення), технічному обслуговуванню мереж зовнішнього освітлення, транспортуванню міського сміття на сміттєзвалище, утриманню кладовищ на суму 55,1 тис. грн. Порушень не встановлено.

По управлінню житлово-комунального господарства та комунальної власності перевірка правильності освоєння бюджетних коштів на видатки по споживанню енергоносіїв на суму 3,04 тис. грн. Порушень не виявлено.

Стан проведення перевірок з внутрішнього фінансового контролю, проведення ревізій та усунення порушень щомісячно розглядається на засіданні робочої групи щодо забезпечення ефективного функціонування внутрішнього фінансового контролю, усунення порушень чинного законодавства та запобігання проявам корупції у сфері використання бюджетних коштів.

За 2011 рік проведено 7 засідань робочої групи щодо забезпечення ефективного функціонування внутрішнього фінансового контролю, усунення порушень чинного законодавства та запобігання проявам корупції у сфері використання бюджетних коштів по наступним питанням:

- перевірка цільового використання коштів на капітальний ремонт у комунальній установі «Синельниківський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

- перевірка цільового використання коштів на капітальний ремонт школи культури і мистецтв міського відділу культури та туризму

- стан усунення порушень по нарахованих пільгах, субсидіях та виплатах державної допомоги сім"ям з дітьми, встановлених ревізією КРУ в управлінні праці та соціального захисту населення.

За інформацією управління праці та соціального захисту населення залишок невідшкодованої суми станом на 01.01.12 року становить 8,3 тис.грн., з них по субсидіях - 4,9 тис.грн., по допомозі по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку – 3,4 тис.грн. Відшкодування по субсидії на суму 4,9 тис.грн. та по допомозі по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку на суму 0,5 тис.грн проводиться отримувачами щомісячно. Для відшкодування виплат по допомозі по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку на суму 0,6 тис.грн направлено адміністративний позов до Синельниківського міськрайонного суду від 29.06.2011 № 817/4-01. Рішення суду про стягнення переплати № 2а-1078/11 від 16.11.2011 року, виконавчий лист знаходиться на виконанні в державній виконавчій службі Синельниківського міськрайнного управління юстиції. Для відшкодування виплат по допомозі по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку на суму 2,3 тис.грн за рішенням суду № 2-334/11 від 12.01.2011 року про стягнення переплати повторно направлено лист до виконавчої служби від 30.06.2011 року № 821/4-01 з вимогою стягнути суму переплати з боржника.

- перевірка використання коштів на встановлення спортивно-дитячих майданчиків;

- перевірка використання коштів на реконструкцію стадіону ДЮСШ;

- стан виконання договірних зобов»язань щодо землекористування та оренди об»єктів комунальної власності. та стан усунення порушень, встановлених ревізією КРУ у частині недоотримання орендної плати за землю

Станом на 01.01.2012 року залишок невідшкодованої суми становить 115,2 тис. грн.

За даними управління житлово-комунального господарства та комунальної власності проведена робота по усуненню порушень, виявлених ревізією, а саме:

  • підприємство "Укрпошта" добровільно звільнило зайняту земельну ділянку, сума заборгованості сплачена в повному обсязі;

  • укладено договори на право тимчасового користування землею наступними приватними підприємцями: СФГ "Демера", Тарабара Т.Л., Смірнова В. І.,Курочка Т. Б., Іванов Д. А., Єрьомін О. І., Тимофєєва Г. М., Фурманов В. Є., Фурманова Л. І., Яковін В. Б.

- за рішенням суду земельна ділянка звільнена та сума заборгованості сплачена в повному обсязі: ПП Козинець, ПП Продоус, ПНВП "Літвін і К".

- матеріали по підприємцю Верченко О. І. знаходяться в суді.

- по Літачевському І. Ю. - Синельниківським міськрайонним судом Дніпропетровської області 24.10.2011 року прийнято рішення про стягнення з Літачевсього І. Ю. 5061,75 грн. орендної плати та 120 грн. суму витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу. Літачевським І. Ю. подано апеляційну скаргу. Справу до розгляду в апеляційному суді призначено на 11.01.2012 року . Синельниківською міською радою 19.12.2011 року подані письмові заперечення на апеляційну скаргу.

- по Коваленко Ю. В., юридичним відділом виконавчого комітету подана позовна заява до Синельниківського міськрайонного суду. Провадження по справі зупинено до надходження окремого доручення суду.

- по Хількевич А. Г. юридичним відділом виконавчого комітету подано позовну заяву до Синельниківського міськрайонного суду, 12.12.2011 року прийнято рішення про задоволення позову Синельниківської міської ради частково у розмірі 1893,12 грн. В іншій частині позову відмовлено в зв»язку з пропуском позовної давності. Рішення суду від 12.12.2011 року не набрало чинності в зв»язку з подачею Хількевич А.Г. апеляційної скарги. Справу по скарзі Хількевич А. Г. в апеляційному суді Дніпропетровської області ще не призначено до розгляду.

- по Літачевській Т. М. матеріали направлено до Синельниківського міжрайонного прокурора.

- по Кудлович Г. В. подано позов до Господарського суду з залученням в якості третьої особи представника Головного контрольно-ревізійного управління в Дніпропетровській області. Господарським судом відмовлено в задоволенні позову.

- по Борисенко Д. М. позовна заява виконавчого комітету Синельниківської міської ради про стягнення збитків за № 1554/25 від 21.04.2011 року розглянута в Господарському суді Дніпропетровської області. За рішенням господарського суду Дніпропетровської області від 30 червня 2011 року у справі № 21/5005/5463/2011 відмовлено в позовних вимогах територіальної громади міста Синельникове в особі Синельниківської міської ради до фізичної особи – підприємця Борисенка Д. М. За рішенням апеляційного Господарського суду від 16.08.2011 року скарга контрольно-ревізійного управління в Дніпропетровській області (м. Дніпропетровськ) залишена без задоволення. На рішення апеляційного Господарського суду Дніпропетровської області контрольно-ревізійним управлінням подано касаційну скаргу. Прийнято до впровадження Вищим Господарським судом України. 18.11.2011 року відбулося засідання суду, на якому прийнято рішення про відмову міській раді в задоволенні позовних вимог в частині стягнення недоотриманих бюджетних коштів в сумі 87936,87 грн.

Добровільно погасили заборгованість по орендній платі за землю Добровольська О.Г., Жук О.М., ПП Фурманов, Заїка Р. В., Іванов В. А., Романов А. І, Тимофєєва Г. М., Курочка Т. Б., Дроздова В. А., «Правекс-Банк».


Начальник міського

фінансового управління В.Г.Дубовенко

Схожі:

Інформація по виконанню розпорядження міського голови від 20. 04....
На виконання розпорядження міського голови від 20. 04. 2011 №83-р "Про зміцнення фінансово – бюджетної дисципліни" управліннями та...
Інформація по виконанню розпорядження міського голови від 20. 04....
На виконання розпорядження міського голови від 20. 04. 2011 року №83-р "Про зміцнення фінансово – бюджетної дисципліни" управліннями...
Інформація по виконанню розпорядження міського голови від 20. 04....
На виконання розпорядження міського голови від 20. 04. 2011 року №83-р "Про зміцнення фінансово – бюджетної дисципліни" управліннями...
Інформація по виконанню розпорядження міського голови від 20. 04....
На виконання розпорядження міського голови від 20. 04. 2011 року №83-р "Про зміцнення фінансово – бюджетної дисципліни" управліннями...
Інформація по виконанню розпорядження міського голови від 20. 04....
На виконання розпорядження міського голови від 20. 04. 2011 року №83-р "Про зміцнення фінансово – бюджетної дисципліни" управліннями...
ІНФОРМАЦІЯ про стан виконання заходів зі зміцнення фінансово – бюджетної дисципліни
На виконання розпорядження міського голови від 20. 04. 2011 №83-р "Про зміцнення фінансово-бюджетної дисципліни" управліннями та...
УКРАЇНА Д Н І ПРОПЕТРОВСЬКАОБЛАСТ Ь СИНЕЛЬНИКІВСЬКА МІСЬКА РАДА ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ Р І ШЕНН Я
Законом України „Про місцеве самоврядування в Україні", з метою підвищення рівня відповідальності керівників установ, забезпечення...
УКРАЇНА Д Н І ПРОПЕТРОВСЬКАОБЛАСТ Ь СИНЕЛЬНИКІВСЬКА МІСЬКА РАДА ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ Р І ШЕНН Я
Законом України „Про місцеве самоврядування в Україні", з метою підвищення рівня відповідальності керівників установ, забезпечення...
Виконавчий комітет Синельниківської міської ради
Законом України „Про місцеве самоврядування в Україні", з метою підвищення рівня відповідальності керівників установ, забезпечення...
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ НІКОПОЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Кабінету Міністрів України від 19 січня 2011 року №148-р “Питання зміцнення фінансово-бюджетної дисципліни“ (зі змінами та доповненнями),...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка