ЗВІТ постійної комісії районної ради з питань охорони здоров’я, праці та соціального захисту населення


Скачати 50.27 Kb.
Назва ЗВІТ постійної комісії районної ради з питань охорони здоров’я, праці та соціального захисту населення
Дата 21.12.2013
Розмір 50.27 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Економіка > Документи
ЗВІТ

постійної комісії районної ради з питань охорони здоров’я, праці та соціального захисту населення

Постійна комісія районної ради з питань охорони здоров’я, праці та соціального захисту населення, відповідно до Положенням про постійні комісії районної ради, попередньо розглядає і, за дорученням ради, її голови та за власною ініціативою готує на розгляд ради питання, віднесені до її компетенції, а також здійснює контроль за виконанням рішень ради.
За звітний період з березня 2012 року по липень 2013 року постійною комісією проведено 12 засідань, на яких розглянуто 46 питань, з них 32 питання, що були винесені на розгляд сесій районної ради. Одним із найважливіших питань, що розглядалось комісією – проект  районного бюджету на 2013 рік. Згідно висновку  комісії погоджено і подано на сесію районної ради показники видатків місцевих бюджетів, що враховуються при визначенні обсягів міжбюджетних трансфертів на 2013 рік для галузі медицини в районі.

Основну увагу депутати приділяли питанням, які пов’язані з реалізацією заходів районних програм, спрямованих на підвищення доступності, ефективності та якості медичної допомоги, забезпечення соціального захисту населення, підтримку інвалідів, ветеранів війни та праці.

За результатами розгляду про стан виконання районних програм було внесено пропозиції на сесію районної ради та знято з контролю 4 програми, термін дії яких завершився. Відповідно до плану роботи заслухано інформації про хід виконання  3 програм, рекомендовано для затвердження на сесіях 5 нових програм: 

На постійному контролі комісії знаходиться виконання заходів програм, що стосуються: галузі охорони здоровя:

  • цільова програма протидії епідемії туберкульозу в Коломийському районі на 2013-2016 роки;

  • районна цільова програма «Репродуктивне здоровя нації на 2008-2015 роки;

  • програма забезпечення профілактики ВІЛ-інфекцій, лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД в районі на 2009- 2013 роки;

  • районна програма «Сприяння здоров’ю матері та дитини в районі на період 2010-2013 роки»;

  • цільова програма «Цукровий діабет» на 2010-2013 роки в районі;

  • цільова програма «Імунопрофілактики та захисту населення від інфекційних хвороб у Коломийському районі на 2011-2015 роки».

  • районна Програма розвитку первинної медико-санітарної допомоги на засадах сімейної медицини на період до 2015 року».


галузі соціального захисту:

  • районна програма з відпочинку та оздоровлення дітей на 2013-2015 роки;

  • районна цільова програма соціального захисту і підтримки дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, профілактики бездоглядності та безпритульності серед неповнолітніх до 2016 року;

- районна цільова програма «Мобільний соціальний офіс» на 2013-2016 роки;

- програма зайнятості населення Коломийського району на період до 2017 року.
Комісія розглянула та погодила  проект програми соціально-економічного та культурного розвитку району на 2013 рік  в частині, що стосується галузі медицини, а також проаналізувала і подала на розгляд сесії такі важливі питання як затвердження Положення про комунальну установу Коломийської районної ради «Коломийський районний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів» та призначення директора установи, про стан та перспективи реформування галузі охорони здоров’я в районі, створення комунального закладу Коломийської районної ради «Коломийський районний центр первиннї медико-санітарної допомоги». За рекомендацією комісії сесією затверджено зміни та доповнення, які внесені у статут комунального закладу. З метою підготовки до організації роботи Коломийського районного центру первинної медико-санітарної допомоги та передачі кадрового, транспортного потенціалу створена комісія, до складу якої входять члени постійної комісії – голова комісії М.Паскар, заступник голови М.Микиктюк та головний лікар І. Садов’як, які беруть участь у детальному вивченні матеріально-технічної бази лікувально - профілактичних закладів, вивчають питання щодо можливості відкриття амбулаторій загальної практики сімейної медицини у 2013-2014 роках та розробці і погодженні структури та чисельності комунального закладу.

На контролі в постійній комісії знаходиться питання соціального захисту населення. Так, на засіданні комісії розглянуто та погоджено питання надання пільг з місцевог бюджету інвалідам по зору, ветеранам ОУН-УПА, реабілітованим громадянам. Згідно висновку комісії вносились доповнення до програми соціального захисту і підтримки дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, профілактики бездоглядності та безпритульності серед неповнолітніх до 2016 року, а саме: затвердження Положення щодо забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа, яке передбачає виділення коштів та порядок розгляду заяв про виділення коштів на придбання житла для дітей.

Крім цього комісією погоджено питання, що стосується подання проекту «Запровадження інноваційних методик та процедур розвитку первинної медико-санітарної допомоги у сільській місцевості району» для участі у всеукраїнському конкурсі, який визначений переможцем конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування.

За звітний період постійною комісією вивчено та опрацьовано 25 листів головних розпорядників коштів та громадян. Звернення громадян стосуються здебільшого надання допомоги на придбання найнеобхідніших препаратів для лікування, виділення коштів на закупівлю препаратів імунодепресантів для забезпечення хворих, яким проведено трансплантацію органів.

Розглянуто листа районної державної адміністрації щодо виділення коштів з районного бюджету в сумі 900 тис. грн. на виконання заходів районної програми соціального захисту дітей –сиріт, а саме: придбання житла для дітей-сиріт і висновок комісії направлено для розгляду постійній комісії з питань бюджету, фінансів та податків з рекомендацією врахувати потребу в коштах при формуванні бюджету на 2014 рік.

За зверненням Коломийської територіальної первинної організації українського товариства сліпих комісією подано висновок на сесію щодо включення в перелік заходів районної програми соціальної підтримки та реабілітації інвалідів зору на 2010-2014 роки, додаткових пунктів:

- надання гуманітарної допомоги незахищеним верствам населення;

- надання допомоги потерпілим в надзвичайних ситуаціях. грн.

По даному питанню прийнято рішення сесії районної ради.

Висновки комісії по питаннях, що стосуються фінансування, направлено в комісію з питань бюджету, фінансів та податків з рекомендацією щодо виділення необхідних коштів, а також керівникам відповідних установ, відділів – для позитивного вирішення проблемного питання.

За звітній період постійна комісія працювала на належному рівні, злагоджено та професійно, тому вважаю роботу комісії з питань охорони здоров’я, праці та соціального захисту населення задовільною.
Голова постійної комісії з питань

охорони здоров’я, праці та

соціального захисту населення Михайло Паскар

Схожі:

УКРА Ї Н А Ш ПОЛЯНСЬКА МІСЬКА РАДА ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ Р І ШЕНН Я
Шполянської районної державної адміністрації, висновок постійної депутатської комісії «З питань охорони здоров’я та соціального захисту...
Управління праці та соціального захисту населення Нікопольської міської ради
Управлінням праці та соціального захисту населення Нікопольської міської ради (далі-Управління) впроваджує та вдосконалює стандартну...
Управління праці та соціального захисту населення Новомиргородської...

Перелік документів управління праці та соціального захисту населення...
...
Річний план закупівель на 2013 рік Управління праці та соціального...
Управління праці та соціального захисту населення Нікопольської міської ради, код ЄДРПОУ 26136955
УКРАЇНА ЛУГИНСЬКА РАЙОННА РАДА ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ Р ІШЕННЯ
Відповідно до подання депутата районної ради Нестеренка В.Є., враховуючи рекомендації постійної комісії районної ради з питань соціально...
Інформація про роботу управління праці та соціального захисту населення...
На протязі 9 місяців 2012 року управління праці та соціального захисту населення Ново миргородської райдержадміністраці здійснювали...
ЗАТВЕРДЖЕНО рішенням обласної ради від 27. 12. 2011 №8/18
України від 18 жовтня 2001 року №992/2001 “Про Національну програму правової освіти населення”, враховуючи рішення постійної комісії...
Проведення компенсаційних виплат
Ника управління праці та соціального захисту населення Шекерську О. Л., контроль – на першого заступника міського голови з питань...
Реєстр договорів управління праці та соціального захисту населення...

Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка