Проект підготовлений експертами ГО «Асоціація Молодих Реформаторів»


Скачати 394.01 Kb.
Назва Проект підготовлений експертами ГО «Асоціація Молодих Реформаторів»
Сторінка 1/5
Дата 19.11.2013
Розмір 394.01 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Економіка > Документи
  1   2   3   4   5
Проект підготовлений експертами

ГО «Асоціація Молодих Реформаторів»

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

УПРАВЛІННЯ У СПРАВАХ СІМ'Ї, МОЛОДІ ТА СПОРТУ
НАКАЗ


___________ № ____

Про затвердження Порядку проведення обласного конкурсу проектів та програм, розроблених громадськими організаціями та органами студентського самоврядування стосовно дітей, молоді, жінок та сім'ї
На виконання статті 10 Закону України «Про молодіжні та дитячі громадські організації» від 1.12.98 № 281-XIV, підпункту 3.5. пункту 3 Положення про управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації, затвердженого розпорядженням голови облдержадміністрації від 31.03.08 № 115, та з метою ефективного розподілу коштів, які передбачаються у обласному бюджеті для підтримки громадських організацій на виконання загальнодержавних та регіональних програм і заходів стосовно дітей, молоді, жінок та сім'ї, посилення державного контролю за цільовим використанням бюджетних коштів,

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Порядок проведення обласного конкурсу проектів та програм, розроблених громадськими організаціями та органами студентського самоврядування стосовно дітей, молоді, жінок та сім'ї (Додається).

2. Накази начальника управління від 12.01.2011 № 8–з «Про затвердження Порядку проведення обласного конкурсу проектів програм, розроблених громадськими організаціями стосовно дітей, молоді, жінок та сім'ї», від 12.01.2011 № 9–з «Про організацію проведення обласного Конкурсу проектів програм, розроблених громадськими організаціями стосовно дітей, молоді, жінок та сім'ї», від 12.01.2011 № 10–з «Про оголошення конкурсу проектів програм, розроблених громадськими організаціями стосовно дітей, молоді, жінок та сім’ї, на 2011 рік, конкурсу соціального замовлення на 2011 рік, конкурсу проектів програм, розроблених органами студентського самоврядування на 2011 рік», від 12.01.2011 № 12–з «Про впровадження системи соціального замовлення на проекти громадських організацій, які реалізуються за рахунок бюджетних коштів» та від 12.01.2011 № 13–з «Про організацію проведення обласного Конкурсу проектів програм, розроблених органами студентського самоврядування» вважати такими, що втратили чинність.

3. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.
Начальник управління М.О.Зайченко

Вик. __________
Додаток

до наказу начальника управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації

від _______ № ___

ПОРЯДОК

проведення обласного конкурсу проектів та програм, розроблених громадськими організаціями та органами студентського самоврядування стосовно дітей, молоді, жінок та сім'ї
1. Загальні положення

1.1 Цим порядком регламентується проведення обласного конкурсу проектів та програм, розроблених громадськими організаціями та органами студентського самоврядування стосовно дітей, молоді, жінок та сім'ї (далі – конкурс), критерії визначення його переможців для розподілу коштів, які передбачаються у обласному бюджеті для підтримки громадських організацій на виконання загальнодержавних та регіональних програм і заходів стосовно дітей, молоді, жінок та сім'ї.

1.2 Обласний конкурс проектів та програм, розроблених громадськими організаціями та органами студентського самоврядування стосовно дітей, молоді, жінок та сім'ї складається з трьох окремих підконкурсів:

- конкурсу проектів та програм, розроблених громадськими організаціями;

- конкурсу проектів та програм, розроблених органами студентського самоврядування;

- конкурсу соціального замовлення.

Конкурс проектів та програм, розроблених громадськими організаціями проводиться для розв’язання пріоритетних соціальних проблем стосовно дітей, молоді, жінок та сім'ї, перелік яких визначається Управлінням щорічно до початку конкурсу на основі цільових регіональних програм після публічних консультацій із громадськістю.

Конкурс проектів та програм, розроблених органами студентського самоврядування проводиться для розв’язання пріоритетних соціальних проблем стосовно студентської молоді, перелік яких визначається Управлінням щорічно до початку конкурсу на основі цільових регіональних програм після публічних консультацій із громадськістю.

Конкурс соціального замовлення є формою залучення громадських організацій до практичного вирішення актуальних молодіжних проблем та для вирішення проблем стосовно гендерної рівності, протидії торгівлі людьми та протидії насильству в сім’ї. Тематика цільового соціального замовлення визначається Управлінням щорічно до початку конкурсу на основі цільових регіональних програм після публічних консультацій із громадськістю.

Публічні консультації із громадськістю із визначенням проблем, для розв’язання яких спрямовані конкурси, проводяться не пізніше як за 45 робочих днів до дня публікації оголошення про конкурс проектів, у порядку, передбаченому Постановою Кабінету Міністрів України «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» від 3 листопада 2010 року №996».

1.3. Метою проведення конкурсу є спрямування коштів обласного бюджету на виконання програм, які забезпечують ефективне розв'язання соціальних проблем дітей, молоді, жінок та сім'ї.

1.4. Проекти та програми, що подаються для участі у конкурсі, повинні:

- відповідати змістові цільових загальнодержавних та регіональних програм;

- бути спрямованим на розв'язання соціальних проблем та відповідати дійсним потребам цільової групи;

- забезпечувати ефективність виконання проектів та програм;

- передбачати економічність форм і методів виконання проектів та програм, а також очікуваних результатів;

- забезпечувати поєднання бюджетних і позабюджетних коштів;

- поєднувати ініціативу виконавців проекту/програми з їх відповідальністю за виконання та ефективне і цільове використання бюджетних коштів.

2. Оголошення конкурсу

2.1. Організатором конкурсу є управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації (далі - Управління).

2.2. Оголошення про проведення конкурсу публікується організатором конкурсу у друкованих засобах масової інформації та розміщується на офіційному веб-сайті обласної державної адміністрації та веб-сайті Управління, протягом 14-ти днів після затвердження обласного бюджету на відповідний рік та після прийняття наказу про оголошення конкурсу.

Прийом документів для участі у конкурсі триває 30 календарних днів. Розпочинається цей термін з дати публікації оголошення на офіційному веб-сайті обласної державної адміністрації.

2.3. Оголошення про проведення конкурсу має включати:

- теми конкурсу та пріоритетні соціальні проблеми, на вирішення яких мають бути спрямовані проекти та програми громадських організацій і органів студентського самоврядування;

- загальна сума бюджетних коштів затверджена на конкурс та орієнтовний обсяг фінансування програм та проектів, розроблених громадськими організаціями і органами студентського самоврядування;

- перелік напрямків соціального замовлення обсяги фінансування для проектів організацій, що надають послуги;

- вимоги до учасників конкурсу та їх проектів і програм;

- зразки конкурсної документації;

- умови та строки проведення конкурсу, терміни оголошення переможців конкурсу.

- час та адресу, за якою приймається конкурсна документація;

- контакти осіб відповідальних за надання консультацій від імені організатора.

3. Вимоги до учасників конкурсу

3.1. У конкурсі можуть брати участь молодіжні, дитячі, жіночі та інші громадські організації, що є юридичними особами та зареєстровані в установленому порядку на території області до оголошення конкурсу.

У конкурсі проектів та програм, розроблених органами студентського самоврядування можуть брати лише органи студентського самоврядування та студентські професійні спілки вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації та професійно-технічних навчальних закладів області.

3.2. Учасники конкурсу повинні задекларувати готовність залучення додаткового фінансування для реалізації проекту/програми з джерел не заборонених законодавством у розмірі не менше як 25% від загальної суми кошторису проекту/програми. Ця норма не застосовується лише щодо громадських організацій інвалідів.

3.3. До участі у конкурсі не допускаються або знімаються з подальшої участі у ньому громадські організації та органи студентського самоврядування, які:

- подали недостовірну інформацію про свою діяльність, організаційну, технічну та фінансову спроможність реалізувати проект/програму;

- подали офіційний лист про відкликання своєї конкурсної документації;

- подали конкурсну документацію після встановленого терміну, не в повному обсязі або з недотриманням вимог пунктів 3.1 та 3.2. цього Порядку;

- подали проект чи програму, які не містять конкретних результативних показників їх виконання;

- передбачають діяльність, спрямовану на підтримку політичних партій;

- порушили умови договору щодо представлення творчого чи фінансового звіту про виконання проектів/програм за фінансової підтримки Управління за попередній рік.

Не допускаються до участі у конкурсі громадські організації що перебувають у стадії ліквідації.

3.4. Конкурсна документація складається із:

1) заявки на участь у конкурсі, складеної за формою, затвердженою Управлінням (Додаток №1.1);

2) оригіналу та 2 копій опису проекту/програми та кошторису витрат для їх реалізації за формами, затвердженими Управлінням (Додаток №1.2 та 1.3);

3) копії свідоцтва про легалізацію громадської організації, а для органів студентського самоврядування – листів-засвідчень про існування ОСС від вищого навчального закладу;

4) оригіналу рішення керівного органу громадської організації та органу студентського самоврядування про затвердження проекту/програми та визначення керівника проекту/програми;

5) оригіналу листів-підтверджень від інших громадських організацій, що виступають співвиконавцями проекту/програми за умови, що такі передбачені проектом/програмою.

Конкурсна документація готується українською мовою.

Відповідальність за достовірність поданої конкурсної документації покладається на учасника конкурсу.

4. Порядок формування, повноваження те регламент обласної конкурсної комісії

4.1. Для розгляду конкурсних пропозицій та визначення переможців конкурсу проектів та програм, розроблених громадськими організаціями та органами студентського самоврядування стосовно дітей, молоді, жінок та сім'ї Управління утворює обласну конкурсну комісію.

Обласна конкурсна комісія (далі - комісія) діє як консультативно-дорадчий орган при управлінні у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації.

Комісія здійснює оцінку та аналіз актуальності проектів та програм, механізму їх реалізації, прогнозованих наслідків реалізації, фінансової оцінки кошторису витрат на реалізацію проектів/програм і доцільність включення їх до плану проведення заходів Управління та надання фінансової підтримки.

Комісія здійснює свою діяльність на підставі законодавства України та цього Порядку.

4.2. Персональний склад комісії затверджується Управлінням щороку під час оголошення конкурсу. Також Управління визначає голову і секретаря конкурсної комісії. Склад комісії не може бути менше 7 осіб. Члени комісії виконують свої повноваження на громадських засадах.

До складу комісії обов’язково включаються заступник начальника управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації та голова (уповноважений представник) громадської ради, утвореної при управлінні у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації.

Також до складу комісії включається уповноважений представник громадської ради при обласній державній адміністрації відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 р. № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики».

До складу комісії можуть включатися інші представники Управління, його структурних підрозділів, обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, фахівці, вчені, представники навчальних закладів та громадських організацій.

Не менше третьої частини складу комісії мають становити представники громадських організацій.

4.3. Не може бути членом конкурсної комісії особа, що є засновником, керівником, членом керівних чи дорадчих органів або працівником громадської організації чи органу студентського самоврядування, які подали конкурсну документацію для участі у конкурсі.

Член конкурсної комісії, стосовно якого має місце конфлікт інтересів, виключається із складу конкурсної комісії та замінюється іншою особою.

4.4. Конкурсна комісія має повноваження:

- розглядати конкурсну документацію громадських організацій та органів студентського самоврядування;

- визначати переможців конкурсу;

- інформувати учасників конкурсу, громадськість про результати та перебіг конкурсу;

- за наявності обґрунтованих сумнів звертатися до Управління з проханням провести додаткову перевірку інформації, поданої громадськими організаціями чи органами студентського самоврядування в конкурсній документації;

- заслуховувати та розглядати висновки експертів щодо проектів та програм, які беруть участь у конкурсі;

- ухвалюти рішення про допуск до участі у конкурсі або про зняття з подальшої участі у ньому громадської організації чи органу студентського самоврядування відповідно до вимог цього Порядку.

4.5. Конкурсна комісія здійснює свою роботу у формі засідань. Засідання комісії вважається правомочним, якщо на ньому присутні не менше двох третин складу конкурсної комісії.

Засідання конкурсної комісії проводяться у разі потреби з повідомленням про це учасників засідання не пізніше ніж за три дні до його початку. Скликає засідання комісії голова або за його дорученням секретар.

4.6. У межах своєї компетенції комісія ухвалює рішення.

Рішення комісії приймаються більшістю голосів членів конкурсної комісії, присутніх на засіданні, та оформляються протоколами. Протоколи засідань конкурсної комісії підписуються усіма присутніми на її засіданні членами.

4.7. Усі рішення комісії у триденний строк доводяться до учасників конкурсу (поштою чи електронним листом) та розміщуються протягом трьох робочих днів на веб-сайті Управління, протягом п’яти робочих днів – на офіційному веб-сайті обласної державної адміністрації.

Учаснику конкурсу за його вимогою може бути надана копія протоколу засідання конкурсної комісії.

4.8. Рішення комісії ухвалюються шляхом голосування. Кожен член комісії має один голос та голосує особисто. Голосування за інших осіб чи передача права голосу іншому члену комісії або іншій особі не дозволяється. За умови рівного розподілу голосів вирішальним є голос голови конкурсної комісії.

4.9. Підготовку засідань, організаційне і технічне забезпечення роботи комісії здійснює управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації.

4.10. Засідання комісії є відкритими. На засіданнях мають право бути присутніми без спеціальних запрошень представники засобів масової інформації та представники громадських організацій, однак право на виступ чи репліку вони мають лише з дозволу комісії. Оголошення про засідання комісії оприлюднюється на веб-сайті Управління мінімум за день до засідання.
  1   2   3   4   5

Схожі:

А соціація Молодих Реформаторів
Чиновники з Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Волинської обласної державної адміністрації відмовили громадській організації...
СТАТУТ «Туристичної Асоціації Канівщини» м. Канів, червень 2010 р. Загальні положення
Асоціація „Туристична Асоціація Канівщини (далі за текстом – Асоціація) є господарською асоціацією
ПРЕАМБУЛА
Українська Асоціація Захисту Рослин вважається утвореною (далi Асоціація). У цьому статуті визначено загальнi правовi та фінансовi...
ЗАРЕЄСТРОВАНО“ “ЗАТВЕРДЖЕНО”
Організація є місцевим осередком всеукраїнського громадського об'єднання “Асоціація фахівців з нерухомості (рієлторів) України” (надалі...
Українська Асоціація Захисту Рослин
...
УКРАЇНСЬКИЙ КРИМ МОСКОВСЬКІ ПЛАНИ: УКРАЇНЦІВ ДО СИБІРУ, ЄВРЕЇВ ДО КРИМУ
Однак підготовлений проект розселення татар залишився на папері, оскільки 1923 року комісія Всесоюзного Центрального Виконавчого...
Положення про членство та партнерство в Громадській організації «Асоціація...
Оложень Статуту Громадської організації «Асоціація незалежних фінансових консультантів «Фінконсул» (надалі Асоціація) і затверджено...
Президенту громадської організації
Прошу прийняти мене у члени громадської організації «Асоціація професіоналів з комерціалізації технологій України» (далі – Асоціація)....
Про проведення Всеукраїнської агропромислової виставки „АГРОЕКСПО”
АГРОЕКСПО”. Організаторами виставки є Міністерство аграрної політики та продовольства України, Асоціація підприємств-виробників техніки...
ПИТАННЯ ДО ЗАЛІКУ
Епоха Просвітництва. Творчість хореографів-реформаторів: Д. Річ, Д. УІвера, Ф. Гільфердінг, Г. Анджіоні, М. Сале, М. Камарго
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка