Рекомендації по складанню статистичного звіту про облік тракторів, сільськогосподарських машин і енергетичних потужностей (підсумки інвентарізації) на 1 січня (форма №10-мех)


Скачати 51.84 Kb.
Назва Рекомендації по складанню статистичного звіту про облік тракторів, сільськогосподарських машин і енергетичних потужностей (підсумки інвентарізації) на 1 січня (форма №10-мех)
Дата 27.03.2013
Розмір 51.84 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Бухгалтерія > Документи

Затверджено наказом Держкомстату України


від 31.07.2001р. № 344
Рекомендації

по складанню статистичного звіту про облік тракторів, сільськогосподарських машин і енергетичних потужностей (підсумки інвентарізації) на 1 січня (форма №10-мех)

Звіт складається на підставі первинних документів бухгалтерського обліку (інвентаризаційних відомостей або описів, книг або карток обліку основних засобів, актів на приймання сільськогосподарської техніки із ремонту та інших документів обліку машин та обладнання).

Всі показники цієї форми заповнюються станом на 1 січня наступним за звітним роком.

В звіті показується вся техніка, яка налічується на балансі господарства, а також та що врахована на позабалансовому рахунку незалежно від їх технічного стану (працюючі, непрацюючі, але ще не списані з балансу, а також ті що знаходяться в ремонті).

Наявність тракторів

По рядках 002 - 020 проставляються дані по відповідних марках тракторів, які є в господарстві.

По рядку 019 наводяться дані про наявність тракторів, марки яких не передбачені в рядках 002 - 018 та вироблені на підприємствах країн близького та далекого зарубіжжя.

По рядку 020 наводяться дані в тому числі про наявність тракторів вироблених на підприємствах країн близького та далекого зарубіжжя.

Трактори, на яких змонтовані бульдозери, скрепери, екскаватори, корчувачі, канавокопачі та інші машини в рядки 001 - 020 не включаються, а відображаються в рядку 023.

При розрахунку сумарної потужності всіх тракторів по номінальній потужності, дані необхідно брати з технічних паспортів.

По рядку 025 наводяться дані лише по тракторних причіпах (одноосні та двуосні), проте до цього рядка не включаються автомобільні причіпи.

Наявність зернозбиральних комбайнів

По рядку 030 показуються зернозбиральні комбайни всіх типів і марок, які знаходяться у господарстві.

По рядку 036 показуються зернозбиральні комбайни тих марок, які не показані в рядках 031 - 035 і вироблені на підприємствах країн близького та далекого зарубіжжя.

Наявність пересувних агрегатів для технічного обслуговування

По рядку 038 показуються всі пересувні майстерні, які призначені для технічного обслуговування та ремонту тракторів, автомобілів, комбайнів та інших сільськогосподарських машин, сільських електромереж та електростанцій, а також для монтажу і технічного обслуговування машин та обладнання тваринницьких ферм.

По рядку 039 показуються всі агрегати технічного обслуговування типу АТО всіх модифікацій (на шасі автомобіля і тракторного причіпа), які призначені для проведення у польових умовах періодичних технічних доглядів за тракторами, комбайнами, іншими складними сільськогосподарськими машинами.

Енергетичні потужності

Загальний розмір енергетичних потужностей визначається як сумарна потужність механічних, електричних двигунів та потужність живої тяглової сили, яка обслуговує виробничий процес.

Двигуни по групах (двигуни тракторів, комбайнів, автомобілів, електроустановок, інші механічні двигуни) розподіляються незалежно від того, знаходяться вони на стаціонарних чи змонтовані на пересувних робочих машинах, установках, агрегатах.

По тракторах, комбайнах та автомобілях енергетичні потужності визначаються шляхом перемноження наявності двигунів (машин) кожної марки на номінальну потужність двигуна.

При розрахунку сумарної потужності автомобільних двигунів включаються такі види автомобілів виробничого призначення: вантажні, автомобілі-тягачі, автоцистерни, автонавантажувачі, автокрани, автозаправщики, автоцементовози, пересувні ветеринарні лабораторії, автодезустановки, завантажувачі сівалок, пересувні ремонтні майстерні, агрегати для проведення техдогляд ів та інші технічні устаткування виробничого призначення, які змонтовані на шасі автомобіля.

Крім того, у розрахунок включаються пікапи та вантажопасажирські автомобілі.

В розрахунок сумарної потужності автомобілів включаються також ті автобуси, які в основному використовуються для доставки людей на роботу.

Не включаються у розрахунок легкові автомобілі, автобуси, санітарні, пожежні та інші автомобілі невиробничого призначення.

До інших механічних двигунів відносяться вітрові двигуни, двигуни внутрішнього згорання (дизельні, бензинові) та інші теплові двигуни виробничого призначення, які не ввійшли до групи двигунів тракторів, комбайнів і автомобілів. До інших механічних двигунів відносяться також двигуни самохідних сінокосарок, пересувних насосних станцій, аерозольних генераторів, причіпних дезустановок, зернонавантажувачів, польових доїльних станцій, сортувальників, сушарок, екскаваторів (крім змонтованих на тракторах) та інших машин та установок виробничого призначення.

До інших механічних двигунів не відносяться двигуни внутрішнього згорання, які приводяться у дію електрогенераторами всіх призначень (для освітлення, зварювальних робіт та інш.).

Потужність електродвигунів та електроустановок визначається сумарною потужністю електродвигунів та електроустановок, які обслуговують виробничий процес. Перерахунок сумарної потужності електродвигунів та електроустановок, яка виражена у кіловатах, в кінські сили здійснюється шляхом множення цієї потужності на коефіцієнт 1,36.

До живої тяглової сили відносяться робочі буйволи, воли та коні старше 3-х років. Дані про кількісь робочої худоби беруть з підсумків обліку худоби на 1 січня.

Для розрахунку рядка 047 необхідно поголів'я худоби помножити на відповідний коефіцієнт перерахунку

Коефіцієнт перерахунку робочої худоби в механічні, к.с.

Коні старше 3-х років 0,75

Буйволи робочі 0,60

Воли робочі 0,50

Наявність сільськогосподарських машин

По рядку 105 показується кількість зерноочисних агрегатів (ЗАВ-10,АВ-20, ЗАВ-25, ЗАВ-40 та ін.), які призначені для очищення, сортування продовольчого, фуражного та насіннєвого зерна, складених з комплексу зерноочисних машин та обладнання.

По рядку 107 показується кількість зерноочисних-сушильних комплексів (КЗС-10, КЗС-20Ш, КЗС-20Б, КЗС25Ш, КЗС-25Б, КЗС-40Ш та інші), які забезпечують комплексно-механізовану очистку, сортування та сушку зерна з моменту розвантаження з автомашин до моменту завантаження очищеного зерна на транспортні засоби для відправки на зерносховища.

По рядках 106, 108, 109, 113 показується технічна (паспортна) продуктивність зерноочисних, зерноочисно-сушильних пунктів (комплексів) та зерносушарок за одну годину роботи.

По рядку 112 показуються всі зерносушарки, включаючи зерносушарки зерноочисно-сушильних комплексів

Дані рядка 109, які відображають потужність комплексу по сушінню повинні бути менше або дорівнювати даним рядка 113.

По рядках 139 - 159 показується наявність машин для приготування кормів та інше обладнання для потреб тваринництва. У графі 1 проставляється кількість обладнання, яке знаходиться на балансі господарства незалежно від його технічного стану і використання, а у графі 2 - тільки встановлене (діюче і недіюче). Машини та обладнання, яке знаходиться на складі, у графі 2 не враховуються.

Рух основних сільськогосподарських машин та обладнання

По рядках 160 - 182 у графі 1 наводяться дані про наявність техніки на початок звітного року, а у графі 2 - лише списання техніки, акти на списання яких затверджені в установленому порядку. До затвердження акту на списання сільськогосподарська техніка вважається в наявності і показується лише по графі 1.

Всі показники у звіті повинні бути взаємоув'язані, достовірні та обгрунтовані документами, оформленими у встановленому порядку.
Управління статистики сільського господарства та навколишнього середовища

Схожі:

УНІФІКОВАНА ФОРМА АКТА ПЕРЕВІРКИ дотримання суб’єктами господарювання...

УНІФІКОВАНА ФОРМА АКТА ПЕРЕВІРКИ дотримання суб’єктами господарювання...

ПОЛОЖЕННЯ про Єдиний реєстр для ведення автоматизованого обліку тракторів,...
Це Положення визначає порядок формування, ведення та надання доступу до Єдиного реєстру для ведення автоматизованого обліку тракторів,...
Про створення уніфікованої автоматизованої електронно-облікової системи...
Дорожній рух” та пункту 7 Порядку відомчої реєстрації та зняття з обліку тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських,...
ПОВІДОМЛЕННЯ про проведення заходу
Порядку щодо організації та здійснення державного нагляду (контролю) у сфері експлуатації та технічного стану тракторів, самохідних...
Про оприлюднення проекту наказу Мінагрополітики України Про затвердження...
Мінагрополітики України "Про затвердження Положення про Єдиний реєстр для ведення автоматизованого обліку тракторів, самохідних шасі,...
ПОРЯДОК організації та здійснення державного нагляду (контролю) у...
Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, затвердженого наказом Міністерства аграрної політики та продовольства...
ПОРЯДОК організації та здійснення державного нагляду (контролю) у...
Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, затвердженого наказом Міністерства аграрної політики та продовольства...
ПОРЯДОК організації та здійснення державного нагляду (контролю) у...
Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, затвердженого наказом Міністерства аграрної політики та продовольства...
Графік проведення державного технічного огляду тракторів, самохідних...

Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка