«Концепція розвитку системи контролю банків в Україні: теоретико-методологічні основи», яка повідомила наступне


Скачати 27.32 Kb.
Назва «Концепція розвитку системи контролю банків в Україні: теоретико-методологічні основи», яка повідомила наступне
Дата 22.04.2013
Розмір 27.32 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Банк > Документи
12 вересня 2012 року відбулось засідання кафедри обліку і аудиту Львівського інституту банківської справи Університету банківської справи Національного банку України з обговорення питання, яке вперше за весь час існування кафедри стало в порядку денному: «Про рекомендацію до захисту докторської дисертації кандидата економічних наук, доцента кафедри обліку і аудиту Скаска О.І.».

Головуюча на засіданні к.е.н., доц., в.о. завідувача кафедри обліку і аудиту Сарахман О.М. про розгляд докторської дисертації к.е.н., доцента кафедри обліку і аудиту Скаска Олега Івановича на тему «Концепція розвитку системи контролю банків в Україні: теоретико-методологічні основи», яка повідомила наступне:

Скаско О.І. у 2002 р. захистив кандидатську дисертацію на тему «Регулювання кредитного механізму в перехідній економіці України», у 2008 р. отримав атестат доцента та з вересня 2008 р. викладає на кафедрі обліку і аудиту дисципліни «Аудит» та «Банківський нагляд». Працюючи впродовж 14-ти років у відділі банківського нагляду Управління Національного банку України у Львівській області набув суттєвого практичного досвіду з контролю банківської діяльності, який постійно реалізовував у наукових публікаціях, яких лише за темою дисертації є 21. Крім того, взяв участь у 9-ти наукових конференціях з доповіддями за темою даного дослідження;

Скаско О.І. є автором двох посібників, підручника, двох монографій, одна з яких є одноособовою та відповідає напряму докторської дисертації. Докторська дисертація Скаско О.І. присвячена актуальній науково-практичній проблемі «Концепція розвитку системи контролю банків в Україні: теоретико-методологічні основи», наукові положення, висновки і рекомендації, що сформульовані у дисертації, базуються на критичному розгляді та узагальненні праць провідних вітчизняних і зарубіжних вчених з питань розвитку системи контролю та аудиту банків, робота має наукову новизну та суттєве практичне спрямування.

З доповіддю виступив к.е.н., доцент Скаско О.І., який у стислий час обґрунтував актуальність, мету, предмет, об’єкт та наукову новизну дисертаційного дослідження тощо.

В обговоренні дисертації взяли участь запрошені доктори наук, а саме:

Д.е.н., професор, завідувач кафедри банківської справи Львівського інституту банківської справи УБС НБУ Слав’юк Р.А., який відзначив, що зміст роботи логічно побудований, вона має наукову новизну, є завершеним науковим дослідженням автора та рекомендується до подальшого розгляду на відповідній Спеціалізованій вченій раді.

Д.е.н., професор, завідувач кафедри обліку і аудиту Львівського національного університету імені Івана Франка Ковалюк О.М. відзначив про актуальність теоретичних та практичних питань дисертації, логічне висвітлення складових системи контролю, наявність у роботі багатьох елементів наукової новизни.

Д.е.н., професор кафедри обліку і аудиту Львівського інституту банківської справи УБС НБУ Рудницький В.С., який відзначив, що автор без наукового консультанта самостійно досить на високому рівні справився з науковим дослідженням, що свідчить на його високу наполегливість, працьовитість та наявність високої як теоретичної підготовки, так і особливо практичного досвіду. Як тема роботи, так і викладений матеріал є актуальними на сьогоднішній час, а робота в цілому є завершеним науковим дослідженням автора.

Д.т.н., професор, завідувач кафедри економічної кібернетики Львівського інституту банківської справи УБС НБУ Чаплига В.М., який відзначив практичний характер дисертації, матеріали якої можуть бути застосовані Національним банком України, комерційними банками, Аудиторською палатою України тощо.

В обговоренні дисертації взяли участь усі члени кафедри обліку і аудиту. Доцент Скаско О.І. надав змістовні відповіді на усі запитання та погодився з окремими зауваженнями рецензентів.

Кафедра ухвалила: вважати наукове дослідження к.е.н., доцента Скаска Олега Івановича повністю завершеним, яке містить наукову новизну, поставлені автором завдання розкритими та рекомендувати докторську дисертацію на тему «Концепція розвитку системи контролю банків в Україні: теоретико-методологічні основи» до захисту на відповідній спеціалізованій вченій раді за спеціальністю «Бухгалтерський облік, аналіз та аудит» (за видами економічної діяльності).

Схожі:

Календарно-тематичний план "Основи кадрового менеджменту" для професії...
Теоретико-методологічні основи управління персоналом. Концепція управління людськими ресурсами
ФОРМУВАННЯ ІНВЕСТИЦІЙНОЇ МОДЕЛІ У НАПРЯМКУ ПІДВИЩЕННЯ ІННОВАЦІЙНОЇ БЕЗПЕКИ РЕГІОНІВ
У статті розкриті теоретико-методологічні основи дослідження економічної безпеки, визначено сутність і структуру категорії, систему...
РОЗДІЛ 1 ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ...
Теоретико-методологічні аспекти визначення сутності конкурентоспроможності підприємства як економічної категорії
План Вступ Розділ Теоретико-методологічні засади усиновлення в контексті...
Розділ Теоретико-методологічні засади усиновлення в контексті соціального захисту
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ На правах рукопису ДУДАР Володимир Тарасович
ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНІ ЗАСАДИ ФОРМУВАННЯ І РОЗВИТКУ РИНКУ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОЇ АГРОПРОДОВОЛЬЧОЇ ПРОДУКЦІЇ 79
РОЛЬ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОГО КАПІТАЛУ У ФОРМУВАННІ ІННОВАЦІЙНОЇ ЕКОНОМІЧНОЇ СИСТЕМИ
Автором уточнено та поглиблено сутність, функції і структуру інтелектуального капіталу, досліджено та удосконалено теоретико-методологічні...
В. Ю. Биков ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНІ ЗАСАДИ
Вочевидь, що кожна з цих складових повинна сьогодні знайти свій подальший розвиток, створити тим самим умови щодо реалізації завдань...
Аналітико-методологічні засади запровадження технологічного напряму...
Актуальність створення в Україні системи профільного навчання у старшій школі обумовлена міжнародними стандартами освіти, зміст яких...
КОНЦЕПЦІЯ РОЗВИТКУ ДИСТАНЦІЙНОЇ ОСВІТИ В УКРАЇНІ
Для досягнення зазначених результатів необхідно швидкими темпами розвивати дистанційну освіту, запровадження якої в Україні передбачено...
Кузьмина С. Л«Філософсько-педагогічна концепція П. Д. Юркевича: методологічні...

Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка