Про підсумки проведення ІІ та ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін у 2011/2012н р


Скачати 125.83 Kb.
Назва Про підсумки проведення ІІ та ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін у 2011/2012н р
Дата 15.03.2013
Розмір 125.83 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Спорт > Документи
Колегії відділу освіти

Рожнятівської райдержадміністрації
Доповідна записка

Про підсумки проведення

ІІ та ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських

олімпіад з базових дисциплін

у 2011/2012н.р.
1 березня 2012 рік На виконання наказу Головного управління освіти і науки обласної державної адміністрації № 558 від 22.09.2011 р “Про проведення І, ІІ етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін у 2011/2012н.р.” та наказу відділу освіти районної державної адміністрації № від 04.10.2011 року “Про проведення у 2011/2012н.р. ІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін” у жовтні-грудні 2011 року в смт. Рожнятів був проведений ІІ етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з 17 базових дисциплін: української мови і літератури, російської мови, психології та педагогіки, фізики, математики, економіки, біології, географії, хімії, історії, правознавства, інформатики, трудового навчання, англійської, німецької та французької мов, астрономії, екології.

Обдаровані діти – майбутній цвіт нації, її інтелектуальна еліта. Важливий напрямок роботи з обдарованими дітьми – підготовка та їх участь у Всеукраїнських олімпіадах. Олімпіади сприяють розвитку пізнавального інтересу школярів, підвищують престиж науки, допомагають обрати майбутню професію і виявляють найбільш обдарованих і талановитих учнів.

Проведенню учнівських змагань передувала, належним чином, організована навчально-методична робота.

Відповідно до наказу відділу освіти райдержадміністрації від 04.10.2010 року № 211 олімпіади відбувались на базі Рожнятівської ЗОШ І-ІІІступенів.

Відділ освіти, районний методичний центр, директорРожнятівської ЗОШ (Слабінога Оксана Володимирівна), забезпечили створення належних умов для проведення олімпіад, роботи фахових журі.

У ІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад взяли участь 33 команд, які налічували 1386 школярів.

Згідно з положенням, олімпіадні завдання були підготовлені відповідними комісіями, до складу яких входили головні спеціалісти Головного управління освіти і науки облдержадміністрації, методисти обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Олімпіадні завдання отримували електронною поштою в день проведення змагань за 2 години (8.00 – 8.15) до відкриття олімпіади.

Учням були запропоновані різнорівневі, різнопланові за змістом та обсягом завдання, що вимагали від учасників високого рівнякомпетентності з предмету, логічного мислення, творчості, вміння аналізувати, синтезувати, узагальнювати набуті знання.

Згідно спільних рішень журі та оргкомітету у 2011 році переможцями визнано 387 учнів.

Роботи школярів оцінювало компетентне журі, до складу якого входили головні спеціалісти відділу освіти, методисти районного методичного кабінету та кращі вчителі району.

Статус найсильніших підтвердили команди школярів Рожнятівської (43 переможців і призерів), Перегінська №1 (38 переможців і призерів), Нижньострутинська(36 переможців і призерів),Брошнів-Осадська (36 переможців і призерів), Сваричівська ЗОШ ( 33переможців і призерів), Дубівська (21 переможці і призери), Рівнянська(22 переможці і призери).

Олімпіада з російської мови відбулася 28 жовтня 2011 року. Участь взяло 5 шкіл і 12 учасників. Найкраще себе показала Перегінська №1.

29 жовтня 2011 року відбулася олімпіада з педагогіки.Участь взяло 22 учні 11 класів.Найкраще себе показали одинадцятикласники Цінівської ЗОШ, Ріпненської ЗОШ, Рівнянської ЗОШ, Петранківської І-ІІІ ступенів, Дубівська та Сваричівська ЗОШ.

Олімпіада з екології відбувалася 29 жовтня 2011 року. Участь взяло 19 учні. .Найкращий результат показала учениця Дубівської та Небилівської ЗОШ І- ІІІст.
У олімпіаді з історії прийняли участь 104 учнів 8-11 класів із 35 шкіл району. Відбувалася олімпіада 4 листопада 2011 року.

Найкраще себе показали Рожнятівська ЗОШ, Закерничанська ЗОШ, Спаська ЗОШ, Нижньострутинська і Сваричівськ ЗОШ.

В порівнянні з 2010 роком свої результати покращили Грабівська, Рівнянська, Суходільська, Брошнівська, Каміньська ЗОШ.

У ІІ етапі Всеукраїнськиху чнівських олімпіад з хімії, що відбувалася 5 листопада 2011 року, взяли участь 106 учнів. Згідно рішень журі переможцями визнано 20 учнів. Найкращий результат показали команди учнів Верньострутинської ЗОШ, Перегінської №1 ЗОШ, Нижньострутинської та Рожнятівська ЗОШ.

Високий результат показали Брошнівська ЗОШ, Берлогівська ЗОШ, Рівнянська ЗОШ, Небилівська, Дубівська та Сваричівська ЗОШ.

17 шкіл отримали середній бал 0.

Аналіз робіт свідчить про те, що більша частина учнів поверхово засвоїли хімічні терміни, не вміють користуватися хімічними теоріями для пояснення та обґрунтування хімічних властивостей елементу, недостатньо сформовані навички застосування набутих теоретичних знань для практичного розв‘язування експериментальних та розрахункових задач.

Допускають помилки у визначенні одиниць вимірювання маси та кількості речовини при розрахунках. Найгірше учні виконали завдання щодо застосування вмінь складати формулу речовини за її якісним та кількісним складом і обчислювати масову частку елемента у формулі речовини.

Районна олімпіада з математики була проведена 11 листопада 2011 року. У ІІ етапі взяли участь 140 учнів з 33 шкіл району, з них 34 призери ІІ етапу. Найбільше призерів до відповідної к-сті учасників Рожнятівська 6 -5, Рівнянська 5-4, Закерничанська 3-2, Луги 3-2. Жодного призера 15 ЗНЗ району.

Найвищий середній бал Рожнятівська ЗОШ І-ІІІ ступенів – 3; Лугівська і Закерничанська ЗОШ І-ІІ ступенів 2,3 бали; Нижньострутинська і Рівнянська – 1,8 бала, 0 балів – 9 ЗНЗ.

В порівнянні з 2010 роком покращили свої результати Перегінська №1, Небилівська, Рівнянська, Грабівська, Закерничанська і Краснянська ЗОШ.

Погіршили – Сваричівська, Ясенська, Камінська та Сливківська ЗНЗ.
12листопада 2011 року відбулася олімпіада з української мови. Кількість учасників з даної олімпіади – 148 та 48 призерів.Найбільше призерів Перегінська №1 – 6, Рожнятівська,Нижньострутинська,Сваричівська ЗОШ – 4 школярі, Брошнів–Осадська – 3 школярі.

Закерничанська з 3 учасників 2 призери, Вербівська з 2 – 1 школяр.

Жодного призера- 11 загальноосвітніх навчальних закладів

Найвищий середній рейтинговий бал Перегінська №1 – 2,5, Нижньострутинська та Сваричівська ЗОШ -2,286, Рожнятівська -2,2, Закерничанська -2 бали.

Найнижчі результати 0 балів – Петранківська, Суходільська ЗОШ І-ІІ ступенів, Липовицька ,Красненська, Ілемнянська ЗОШ І-ІІІ ступенів – 0,2 бала.

В порівнянні з 2010 роком покращили свої підсумкові результати з предмету наступні школи Рожнятівська, Нижньострутинська, Сваричівська, Рівнянська, Лоп’янська, Цінівська, Ясенська, ЗОШ І-ІІІ ступенів, Закерничанська, Вербівська ЗОШ І-ІІ ступенів.

Погіршили свої результати Брошнів-Осадська, Перегінська №1, Дубівська та Петранківська І-ІІІ ступенів.

Аналіз робіт свідчить про те, що найгірше виконані завдання, які вимагали від учнів вміння здійснювати синтаксичний розбір речення, правопис складних слів, тестові завдання, ідейно-художній аналіз твору, фонетичний розбір слова, тобто завдання, які вимагали обґрунтування, практичного відтворення теорії. Учні не вміють грамотно і логічно викласти свою думку в творі-роздумі, їхні відповіді з теорії літератури поверхові, відчувається достатньо погане володіння творами, теоретичним матеріалом.

18 листопада 2011 року відбулася олімпіада з трудового навчання. Участь прийняло 33 школи з 103 учасниками. Найкращі результати показали учні Брошнів-Осадської, Рівнянської, Небилівської, Нижньострутинської та Сваричівської ЗОШ.

В порівнянні з 2010 свої результати погіршили наступні школи: Ілемнянська ЗОШ, Брошнівська ЗОШ, Ясенська ЗОШ, Петранківська ЗОШ І-ІІ ступенів, Вербівська ЗОШ, Петранківська І-ІІІ ступенів Верхньострутинська ЗОШ.

У ІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з географії (19 листопада 2011 року) взяли участь 142 учасники. Згідно рішень журі переможцями визнано39 учнів. Найкращий результат показали команди Рожнятівської–3,7, Брошнів–Осадська–2,2 Сваричівська, Нижньострутинська – 2, Дубівсьа -1,8, Перегінська №2 – 1,6, Вільхівська -2, Верхньострутинська – 1,3, Креховицька -1,25

Співвідношення учасник–призер :Рожнятівська 6:5, Верхньострутинська 3:2, Вільхівська 4:3, Брошнів – Осадська, Перегінська №1 5:3.

Учні не вміють грамотно і логічно викласти свою думку, їхні відповіді поверхові, відчувається достатньо погане володіння картою, не набули достатніх умінь для розв‘язування задач, обчислення місцевого часу.

Відсоток правильних відповідей у завданнях зменшується по мірі віддаленості у часі вивчення окремих тем, які не знаходять відображення у наступних географічних курсах.

25 листопада 2011 року відбулася олімпіада з інформаційних технологій. Участь в олімпіаді взяло 64 старшокласники. Найкращі результати показала Перегінська №1, Дубівська та Рожнятівська ЗОШ.

15 шкіл отримали середній рейтинговий бал 0.

Олімпіада з німецької мови відбувалася 26 листопада 2011 року.

Підсумовуючи результати даної олімпіади , слід відмітити, що на високому рівні виконали завдання учні Сваричівської школи підтвердили високий результати минулого року. Непогані результати показали учні Рівнянської ЗОШ, Дубівська ЗОШ, Лоп’янської ЗОШ, Лугівської ЗОШ, Перегінської №1 ЗОШ І-ІІІ ступенів. На низькому рівні виконали олімпіадні завдання учні Суходільської, Брошнівської, Петранківська, Закерничанської ЗОШ І-ІІ ступенів.

2 грудня 2011 року відбулася олімпіада з англійської мови. Заявки на участь у ІІ турі подали 14 учнів з 13 шкіл. Учні виконували завдання різного типу. Найбільшу кількість балів вони набрали у ІІ турі (читання і творча робота), найменшу кількість – у третьому (усне мовлення). Цей факт свідчить про те, що на уроках вчителі не приділяють достатньої уваги розвитку навичок усного мовлення. Брошнів-Осадська ЗОШ І-ІІІ ступенів набрала найбільшу кількість балів. 4 школи набрали середній бал 0: Креховецька ЗОШ, Перегінська №2, Сливківська ЗОШ, Цінівська ЗОШ.

ІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з економіки проводився у районі 3 грудня 2011 року. У районному етапі прийняли участь 28 учнів 10,11 класів з шкіл району.

Найкращі результати згідно з протоколами показали учні Рожнятівської, Петранківської та Сваричівської ЗОШ.

Щодо виконання типів завдань – найкраще виконанні тестові завдання; творчі завдання виконано на 30% третина учнів, лише по 2-3 учнів з класів приступили до розв’язування задач, виконавши їх на 50%. Дані результати свідчать про те, що в учнів шкіл району відсутні навички розв’язування творчих завдань та задач з економіки.

ІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізики був проведений 9 грудня 2011 року. У ньому прийняли участь 139 учнів 7-11 класів із 33 шкіл району, з них 33 призери. Співвідношення учасник – призер виглядає так: Берлогівська, Сливківська ЗОШ І-ІІ ступенів 3:2, у Сваричівській, Перегінській №1, Брошнів – Осадській, Спаській, Небилівській 5:3.

Найкращі результати показали учні Перегінської №1 – 2,8, Нижньострутинської - 2,4, Брошнів – Осадської – 2,4, Спаської – 1,4 ЗОШ І-ІІІ ст. та Закерничанської, Сливківської, Лугівської ЗОШ І-ІІ ст..– 1,33 бали.

10 ЗНЗ району мають 0 середній бал.

Низькими є показники якості виконання олімпіадних робіт учнів Ілемнянської, Князівської, Сливківської, Брошнівської, Камінської, Ясенської, Красненської, Вільхівської, Вербівської, Грабівської, Петранківської,Верхньострутинської ЗОШ.

У ІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з біології взяли участь 112 учнів. Згідно з рішенням журі переможцями визнано 36 учнів.

Найкращі результати показали Камінська ЗОШ, Дубівська ЗОШ, Струтинська ЗОШ, Сваричівська ЗОШ Небилівська ЗОШ, Вільхівська ЗОШ, Брошнів – Осадська ЗОШ.

З даного предмету 9 наступних шкіл отримали 0 середній бал: Петранківська,Креховецька,Верньострутинська, Грабівська, Вербівська, Красненська, Брошнівська, Князівська та Ілемнянська ЗОШ.

В порівнянні з 2010 погіршили свої результати: Перегінська, Дубівська, Петранківська, Ілемнянська, Князівська, Брошнівська, Камінська, Вербівська ЗОШ.

Аналіз робіт засвідчує, що частина учнів (учасників олімпіад) виявили низький рівень знань з морфолого-анатомічних особливостей органів рослин, тварин, людини і фізіологічних процесів у них.

Учасники 10-11 класів не мають уявлення про історичний розвиток природи, не розуміють поняття взаємообумовленості будови і функції клітин, тканин, окремих органів та їх систем. Не вміють виділяти головне, пояснювати біологічну суть питань, установлювати зв‘язки наукових досягнень з практикою.

Спостерігається підвищення рівня знань та результативності виступу команд загальноосвітніх шкіл району з правознавства. Так, підсумовуючи результати олімпіади з правознавства в 9-11 класах, що відбувалася 10 грудня 2011 року, слід відмітити, що на достатньому рівні виконали олімпіадні завдання школярі Рожнятівскої ЗОШ, Спаської ЗОШ, Берлогівської, Лоп’янківської ЗОШ, Рівнянської, Сваричівської ЗОШ.
17 грудня 2011 року відбувся ІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики. Заявки на участь подали 50 учнів з 22 загальноосвітніх навчальних закладів. Найкраще себе показали Рожнятівська Нижньострутинська , Значна увага педагогів у роботі з обдарованими дітьми приділяється в Рожнятівській ЗОШ І-ІІІст.( 7 призерів), Сваричівській ЗОШ І-ІІІст.( (6 призерів), Перегінській ЗОШ №1 І-ІІІст. та Нижньострутинській ЗОШ І-ІІІст. ( 4 призери), Брошнів-Осадській ЗОШ І-ІІІст.( 3 призери), а також Рівнянській, Спаській та Небилівській ЗОШ І-ІІІст.,які мають по 2 призери ІІІ етапу Всеукраїнських олімпіад.

Найбільш високих результатів у ІІІ етапі предметних олімпіад досягли команди із таких базових дисциплін: трудового навчання - з 6 учасників – 5 призових місць, історії - з 8 учасників - 6 призерів, географії - із 7 учасників - 5 призерів, екології та астрономії з 2 учасників - 2 призових місця.

ЗОШ .Прикро, що із 22 шкіл 18 наброли в сумі 0 балів.

ІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з астрономії проводився у районі 23 грудня 2011 року. У районному етапі прийняли участь 24 учнів 10,11 класів.Згідно з протоколами найкращі результати показали учні Нижньострутинської, Перегінської №1, Спаської, Небилівської, Брощнів-Осадської, Сваричівської ЗОШ.

ІІІ ЕТАП

Слід відзначити позитивну динаміку результатів команди Рожнятівщини на ІІІ етапі учнівських предметних олімпіад. Впродовж останніх років кількість переможців зросла. За рейтингом район входить у першу десятку районів області.

Переможці ІІІ етапу Всеукраїнських предметних олімпіад
Найбільше переможців з історії, географії, трудового навчання, астрономії, екології.
Кількість призерів ІІІ етапу олімпіад з базових дисциплін

Значна увага педагогів у роботі з обдарованими дітьми приділяється в Рожнятівській ЗОШ І-ІІІст.( 7 призерів), Сваричівській ЗОШ І-ІІІст.( (6 призерів), Перегінській ЗОШ №1 І-ІІІст. та Нижньострутинській ЗОШ І-ІІІст. ( 4 призери), Брошнів-Осадській ЗОШ І-ІІІст.( 3 призери), а також Рівнянській, Спаській та Небилівській ЗОШ І-ІІІст.,які мають по 2 призери ІІІ етапу Всеукраїнських олімпіад.

Найбільш високих результатів у ІІІ етапі предметних олімпіад досягли команди із таких базових дисциплін: трудового навчання - з 6 учасників – 5 призових місць, історії - з 8 учасників - 6 призерів, географії - із 7 учасників - 5 призерів, екології та астрономії з 2 учасників - 2 призових місця.
Цього року посилилася співпраця учнів нашого району та Малої академії наук України. У Всеукраїнському етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії України взяли участь 6 учнів Рожнятівщини і зайняли 2 призових місця.

Учні району беруть участь в турнірах юних географів, економістів, математиків, а саме команда юних географів здобула ІІІ місце в області.

Традиційно призери ІІІ етапу Всеукраїнських олімпіад та вчителі, які їх підготували, вшановуються на святі «Ми надія твоя, Україно!», щорічно учні - призери впродовж року отримують винагороду у вигляді стипендії. Відповідно до розпорядження голови районної держадміністрації та на підставі подання районного відділу освіти вчителі, які підготували переможців, отримують з місцевого бюджету доплату до заробітної плати.

Відділ освіти Рожнятівської райдержадміністрації
Рішення

колегії відділу освіти

від 1 березня 2012 року
Про підсумки проведення

ІІ та ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських

олімпіад з базових дисциплін

у 2011/2012н.р.

Заслухавши та обговоривши довідку методиста РМЦ, відповідальної за роботу з обдарованими дітьми, Д. Шищак колегія відділу освіти

вирішила:

1. Матеріали довідки «Про підсумки проведення ІІ та ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін у 2011/2012 н.р.» взяти до відома .

2. Відділу освіти:

2.1. Визнати переможцями ІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з базових дисциплін і нагородити грамотами за І, ІІ, ІІІ місця учнів загальноосвітніх навчальних закладів району відповідно додатку 1.

2.2. Затвердити загальний рейтинг команд за результатами ІІ та ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад 2011-2012 н.р. (додаток 2)

2.3. Вчителів ЗНЗ, учні яких посіли призові місця у ІІІ етапі Всеукраїнських олімпіад, нагородити грамотами та доплатою до заробітної плати відповідно наказу відділу освіти.

3. Керівникам загальноосвітніх навчальних закладів:

Проаналізувати результати участі команд у ІІ, ІІІ етапах Всеукраїнських учнівських олімпіад на засіданнях педагогічних рад.

  1. .Розробити заходи щодо систематичної роботи з обдарованими дітьми у 2012/2013 н. р.

До 01.09.2012 р.

    1. Відзначити вчителів, учні яких стали переможцями ІІ етапу олімпіад, врахувати результати їхніх вихованців при наступній атестації педагогічних кадрів.

    2. Активізувати роботу педагогів щодо забезпечення результативної участі школярів у районних турнірах з базових дисциплін.

  1. Районному методичному центру (Шевчук О.В..):

    1. Обговорити результати участі школярів району у ІІ та ІІІ етапі Всеукраїнських олімпіад на засіданнях районних методичних об‘єднань вчителів-предметників.

    2. Розробити методичні рекомендації щодо оптимальних форм проведення І та ІІ етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад.

До 01.09. 2012 року

  1. Узагальнити результати моніторингу участі команд школярів району у ІІ-ІІІ етапах олімпіад та розглянути на засіданні методичної ради.

До 15.03.12 року

  1. Розробити заходи щодо удосконалення роботи з обдарованими дітьми.

До 01.10.2012 року

  1. Результати ІІ, ІІІ етапу олімпіад з базових дисциплін опублікувати на сайті районного методичного центру.

  2. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника начальника відділу освіти Пікулу С.М.

Голова колегії, С.М. Пікула

в.о .начальника відділу освіти

Схожі:

ВІДДІЛ ОСВІТИ ТЕТІЇВСЬКОЇ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ НАКАЗ від 23. 12. 2013р №388-0
Про підсумки ІІ (районного) етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін у 2013-2014 навчальному році та організацію...
НАКА З
Про проведення IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін та фінального етапу турнірів у 2005/2006 навчальному...
ГРАФІК проведення он-лайн консультування щодо підготовки до І-ІІ...
Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін у 2012/2013 н р з 8 жовтня
Диплом ІІ ступеня
Від імені освітян та учнів Богородчанщини щиро вітаємо призерів ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін...
Методичні рекомендації щодо підготовки і проведення І-ІІІ етапів...
Всеукраїнських учнівських олімпіад із суспільно-гуманітарних дисциплін у 2011/2012 навчальному році
НАКАЗ
Всеукраїнських учнівських олімпіад та фінальних етапів турнірів у 2012/2013 навчальному році та з метою підтримки, розвитку творчого...
НАКАЗ
Всеукраїнських учнівських олімпіад та фінальних етапів турнірів у 2012/2013 навчальному році та з метою підтримки, розвитку творчого...
Пропозиції та зміни до Положення про проведення I-ІІІ етапів Всеукраїнських...
України від 18. 08. 1998 №305 «Про затвердження Положення про Всеукраїнські учнівські олімпіади з базових і спеціальних дисциплін,...
Про організацію та проведення в області заходів Всеукраїнських учнівських...

НАКА З
«Про затвердження графіка проведення IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад на 2012-2014 роки» та від 14 серпня 2012 року №916...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка