Вчимо дитину писати


Скачати 14.28 Kb.
Назва Вчимо дитину писати
Дата 27.03.2013
Розмір 14.28 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи
Вчимо дитину писати

Поради класовода батькам

• Навчаючи дитину калiграфiчно писати, необхiдно враховувати її iндивiдуальнi особливостi: нахили, особливостi зору (короткозорiсть, далекозорiсть), вiдхилення в моторицi (тремтiння пальцiв, посмикування руки пiд час письма i т. iн.).

• Кожне заняття починається з перевiрки правильностi сидiння дитини, положення ручки або олiвця в руцi, розмiщення зошита на партi або столi та його перемiщення пiд час письма. Це сприяє профiлактицi порушення постави i зору дитини, пiдвищенню працездатностi, формуванню правильного та швидкого письма.

• У процесi занять звертайте увагу на те, наскiльки чiтко дитина обводить контури фiгур, лiнiї вiзерункiв, малює i пише злiва направо.

• Пiд час роботи над написанням лiтер звернiть увагу дитини на елементарний склад букв, допоможiть їй видiляти найпростiшi графiчнi одиницi, проведiть ритмiчне прописування цих елементiв спочатку в повiтрi, а потiм за допомогою ручки.

• Орiєнтуйте маленьких школярiв на правильне з’єднання букв у складах, на дотримання нахилу пiд час написання букв i слiв.

• Навчайте дiтей писати чисто, без помарок, не заходити на поля, не обводити букви двiчi. Таке письмо сприятиме вихованню охайностi, працьовитостi, сумлiнностi та старанностi у виконаннi будь-якої роботи.

• Виконуючи з дитиною роботу з написання слiв, нагадуйте їй про лексичне значення слова та необхiднiсть дотримуватися правил орфографiї.

• Пам’ятайте: безперервне письмо не повинно тривати довше п’яти хвилин.

• Через кожнi 7 - 10 хвилин роботи з прописами необхiдно проводити фiзкультхвилинки тривалiстю 1,5 - 2 хвилини, а також спецiальнi пiдготовчi вправи для розвитку пальцiв, кистi, передплiччя руки.

• Формування графiчних навичок — процес складний i тривалий. Дитина, зображуючи найпростiшi елементи тiєї чи iншої букви, докладаї максимум зусиль, емоцiйно переживає свої невдачi. Тому необхiдно враховувати настрiй дитини, вчасно приходити їй на допомогу.

• Не забувайте похвалити дитину, заохотити її стараннiсть.

• Ваша постiйна увага, пiдтримка та активна допомога в оволодiннi навичками письма нададуть дитинi впевненостi у своїх силах i можливостях.

Схожі:

Е на місці пропуску треба писати в усіх словах рядка 1
Літеру и треба писати в усіх словах рядка 1 бад лина, благоч стивий, кр хкий, ж виця
Поради батькам які виховують дитину з особливими потребами
Одним із головних завдань, які стоять перед ними, є навчити дитину бути сильною, стійкою, щоб зуміти подолати життєві негаразди
Ревега Х. Г
Мета : пояснити учням, як боротись з насильством у родині, привести законодавчі акти, які захищають дитину від будь-якого насильства...
Як правильно підготувати дитину до дитячого садочка
Дослідження вчених свідчать, що можна допомогти малюку подолати труднощі звикання і навіть певною мірою запобігти їм, якщо заздалегідь...
Не кожен дорослий вміє красиво писати, що ж говорити про дітей?
Письмо складний процес, який вимагає спільної роботи м'язів кисті, усієї руки, координації рухів всього тіла. Не кожен дорослий вміє...
ЗАЯВА–АНКЕТА на внесення відомостей про дитину до паспорта громадянина...
Дані паспорта громадянина України для виїзду за кордон, до якого вносяться відомості про дитину
Тема «Трохи про любов до науки»
Для того, щоб ви не ставили запитання: а для чого нам фізика? Чому на уроках з електротехніки вчимо закони фізики? Я дуже сподіваюся,...
Змістовий модуль Педіатрія як наука про здорову і хвору дитину
Передмова
Велика буква у кличках тварин
Метa. Формувати в дітей уміння розрізняти назви тварин та їх клички, правильно писати їх
Могли б ви розповісти нам що-небудь про творчий процес?
Ернест Хемінгуей: Йому слід повіситись, бо він зрозумів, що писати добре неможливо (інтерв'ю 1958 р.)
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка