Технологія виготовлення виробів, плетених гачком (за зразком)


Скачати 91.11 Kb.
НазваТехнологія виготовлення виробів, плетених гачком (за зразком)
Дата15.04.2013
Розмір91.11 Kb.
ТипДокументи
bibl.com.ua > Економіка > Документи
Календарно-тематичне планування

з трудового навчання 7 кл.

(І семестр)

Інваріантний модуль




Дата

Зміст уроку

Примітки

Технологія виготовлення виробів,

плетених гачком (за зразком)

1




Плетіння гачком як вид декоративно-ужиткового мистецтва.




2




Вироби, плетені гачком. Матеріали та інструменти для плетіння. Добір гачків і ниток (пряжі).




3




Основні прийоми плетіння гачком: початкова петля, повітряна петля, півстовпчик.




4




Основні прийоми плетіння гачком: початкова петля, повітряна петля, півстовпчик.




5




Основні прийоми плетіння гачком: стовпчик, стовпчик із накидом.




6




Основні прийоми плетіння гачком: стовпчик, стовпчик із накидом.




7




Виготовлення виробу (за зразком).




8




Виготовлення виробу (за зразком).




9




Оздоблення плетеного виробу.




10




Особливості догляду за плетеними виробами із натуральних матеріалів.




Проектування та виготовлення виробів,

плетених гачком

11




Методи проектування: метод фокальних об’єктів.




12




Створення ескізного малюнка виробу. Підбір (складання) схеми плетіння.




13




Підбір (складання) схеми плетіння.




14




Планування послідовності операцій з виготовлення проектованого виробу. Виготовлення виробу.




15




Остаточна обробка виробу. Догляд за виробом.




16




Оформлення портфоліо проекту.






Презентація результатів проектної діяльності.

Оцінювання результатів проектної діяльності


17




Захист проекту. Оцінювання результатів проектної діяльності.




18




Захист проекту. Оцінювання результатів проектної діяльності.





Технологія виготовлення виробів,

в’язаних спицями (за зразком)

19




В’язання спицями як вид декоративного ужиткового мистецтва. Вироби в’язані спицями.




20




Інструменти і матеріали для в’язання спицями. Добір спиць і пряжі.




21




Технологія в’язання спицями: набір петель, в’язання лицьових та виворітних петель.




22




Технологія в’язання спицями: набір петель, в’язання лицьових та виворітних петель.




23




Схематичне зображення способів в’язання.




24




Щільність в’язання по горизонталі й вертикалі.




25




Виготовлення виробу (за зразком).




26




Виготовлення виробу (за зразком).





Проектування та виготовлення виробів,

в’язаних спицями

27




Поняття про моду, стиль. Нерівномірне збільшення та зменшення ширини в’язаного полотна.




28




Виріб виробу для проектування. Створення ескізу виробу.




29




Розробка конструкції виробу. Визначення кількості матеріалів для в’язання. Планування послідовності виготовлення виробу.




30




Виготовлення виробу.




31




Остаточна обробка виробу. Догляд за в’язаними виробами з різних матеріалів.




32




Оформлення портфоліо проекту.




33




Захист проекту. Оцінювання результатів проектної діяльності.




34




Захист проекту. Оцінювання результатів проектної діяльності.





Календарно-тематичне планування

з трудового навчання 7 кл.

(ІІ семестр)

Варіативний модуль



Дата

Зміст уроку

Примітки

1




Технологія виготовлення виробів з бісеру. Відомості з історії виникнення бісеру. Бісерне рукоділля.




2




Проектування та виготовлення виробів з бісеру. Складання плану роботи. Вибір схем для плетіння.




3




Добір бісеру за розміром і кольором. Плетіння елементів виробу. Плетіння пелюсток.




4




Паралельне низання бісеру. З’єднання деталей між собою. Виготовлення деталей виробу.




5




Плетіння елементів виробу. Плетіння листочків, пелюсток.




6




Дугове плетіння. Плетіння пелюсток дуговими петлями.




7




Способи з’єднання деталей між собою та з основою виробу.




8




Плетіння пелюсток і з’єднання їх між собою Плетіння чашолисток.




9




Плетіння листочків і з’єднання їх між собою. З’єднання листків з основним виробом.




10




Плетіння серединок до квітів і з’єднання їх з квіткою. Плетіння пелюсток.




11




Правила техніки безпеки під час роботи з бісером. Плетіння пелюсток квітки.




12




Правила техніки безпеки під час роботи з бісером. Плетіння пелюсток квітки.




13




З’єднання листків і квітів з стеблом.




14




Обмотування стебла ниткою.




15




Оформлення букету.




16




Контроль якості виробу. Економічне обґрунтування. Розроблення реклами.




17




Презентація проекту й оцінювання результатів проектної діяльності.




Техніка та технологія

виготовлення аплікації

18




Конструкторські матеріали. Підбір ниток.




19




Вибір малюнка і перенесення його на тканину, картон чи ін.




20




Обведення контуру малюнка і приклеювання нитки по контуру.




21




Наклеювання ниток на картини.




22




Завершення роботи. Презентація виробу.




23




Підведення підсумків. Семестрове та річне оцінювання.




Схожі:

Тема уроку : Проектування та виготовлення виробів, в'язаних спицями....
Ьна: забезпечити систематизацію, узагальнення та поглибити зна­ння учнів із теорії в'язання;сформувати вміння використовувати отримані...
Азбука геометричного різьблення та виготовлення виробів з геометричним декором
«Азбука геометричного різьблення» дозволить тобі поглиблено вивчити курс різьблення, що є основою для виготовлення та оздоблення...
Конструювання та технологія радіоелектронних засобів
Конструювання та технологія виготовлення монтажних плат та блоків аналогових пристроїв
Уроку
Навчальна: ознайомлення учнів з асортиментом виробів, виконаних гачком, інструментів і матеріалів для в'я­зання, із правилами безпечної...
Технологія приготування страв із пісочного тіста
Обладнання: таблиці «Правила безпечної роботи в шкільних майстернях», ілюстрації із зображенням виробів із пісочного тіста, таблиці...
Тем 10: Технологія приготування страв із бісквітного тіста. Мета
Обладнання: таблиці «Правила безпечної роботи в шкільних майстернях», ілюстрації із зображенням виробів із бісквітного тіста, таблиці...
Білети для підсумкової атестації з курсу “Технологія приготування...
Характеристика сировини, що використовується для приготування кондитерських виробів та підготовка її до виробництва
Білети для підсумкової атестації з курсу “Технологія приготування...
Характеристика сировини, що використовується для приготування кондитерських виробів та підготовка її до виробництва
Тем 13: Технологія приготування страв із листового тіста. Мета
Обладнання: таблиці «Правила безпечної роботи в шкільних майстернях», ілюстрації із зображенням виробів із листового тіста, таблиці...
1 Об’єкти технологічної діяльності
Розділ Техніка і технологічні процеси виготовлення виробів з конструкційних матеріалів (16 годин)
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка