З питань національно-патріотичного виховання та формування здорового способу життя громадян міста Бердянська від 09. 12. 2011


Скачати 69.3 Kb.
Назва З питань національно-патріотичного виховання та формування здорового способу життя громадян міста Бердянська від 09. 12. 2011
Дата 15.06.2013
Розмір 69.3 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Астрономія > Документи
ЗАТВЕРДЖЕНО

Керуючий справами

виконкому
_______________В.І.Чанишев

«20» січня 2012р


Протокол
проведення чергового засідання координаційної ради при міському голові з питань національно-патріотичного виховання та формування здорового способу життя громадян міста Бердянська від 20.01.2012р.
Присутні: головує керуючий справами виконкому, голова ради Чанишев В.І., заступники голови: Філімонов М.Ф., Мягченко О.Ю., секретар Зубрицький І.І., члени координаційної ради.
Слухали:
1. Про виконання рішення координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання та формування здорового способу життя громадян міста Бердянська від 09.12.2011

(секретар координаційної ради, головний спеціаліст відділу Зубрицький І.І.)

  • про Положення новоствореної координаційної ради; про узгодження з Управлінням капітального будівництва встановлення на реконструйованій площі у 2012 році трьох флагштоків з Державним Прапором України, прапорами Запорізької області і Бердянська; про створення першого Центру патріотичного виховання; про друкування статей про діяльність координаційної ради у місцевих ЗМІ)

2. Про проект міської програми щодо сприянню системі національно-патріотичного виховання та формування здорового способу життя громадян міста Бердянська.

(заступник координаційної ради, начальник відділу організаційної роботи та внутрішньої політики Мягченко О.Ю.)

  • про узгодження з головою постійної комісії з питань культури, молодіжної політики, спорту, туризму, курорту та міжнародних гуманітарних зв’язків Македонським О.В. проекту програми;


3. Про розповсюдження делегацією міста Бердянська під час гостювання на Різдвяні свята у с. Тишківці Городенськівського району Івано-Франківської області досвіду щодо діяльності першого Центру при ЦДЮТ національно-патріотичного виховання та формування здорового способу життя громадян міста Бердянська.

(директор ЦДЮТ Лисенко Н.В., керівник Центру патріотичного виховання Іванченко І.І.)

- відповідно до підписаної Угоди про встановлення партнерських відносин між міським головою м.Бердянськ і Городенківської районною радою розпочато обмін делегаціями з метою
забезпечення культурного, наукового та ділового співробітництва. 15-ть обдарованих молодих бердянців проживали у родинах, села Тишківці; розповідали про діяльність Центру патріотичного виховання у Бердянську співали пісні, колядки, розповідали. У культурній програмі перебування делегації: знайомство з українськими традиціями святкування Різдва Христового, історією села та регіону, проведення спільних культурно-просвітницьких заходів національно-патріотичного спрямування.

- про урочисте відкриття 22 грудня 2011 року Центру патріотичного виховання, про затверджені Положення та План діяльності Центру на 2012 рік; про необхідність комп’ютерної техніки у Центрі патріотичного виховання
4. Про спільну діяльність виконкому з громадською організацією «Українська громада» щодо можливості встановлення до 2014 року у місті Бердянську пам’ятника Т.Г.Шевченку до ювілейної 200-ї річниці з дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

(голова громадської організації «Українська громада» Подколзін Леонід Володимирович, викладач БДПУ Герилів Степан Миколайович)
5. Про співпрацю та взаємодію між Центром патріотичного виховання дітей та молоді «Юний прикордонник» та Бердянською школою-інтернат. Про звернення до міського Голови Бакая О.А., щодо присвоєння звання «Почесний громадянин міста Бердянськ» випускнику (1938р.) географічного факультету Осіпенківського учительського інституту, Герою України, Почесному громадянину міст Києва і Кракова - Березняку Євгену Степановичу, відомого як легендарний майор «Вихор».

(Константинов Валерій Валерійови - член Робочої групи з питань патріотичного виховання молоді при Апараті РНБО України, голова Ради ДГО "Центр патріотичного виховання дітей та молоді "Юний прикордонник")
6. Про проект плану на 1 півріччя 2012 року роботи координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання та формування здорового способу життя громадян міста Бердянська

(секретар координаційної ради, головний спеціаліст відділу Зубрицький І.І.)

  • про проведення засідань координаційної ради, «круглих столів», тематичних заходів спільно з БДПУ, ЗОШ, бібліотеками;

  • про урочисте проведення урочистих зборів і концерту з нагоди Дня Соборності і Свободи України 21.01.2012; про проведення уроків мужності до Дня пам’яті Героїв Крут- 29.01.2012, Дня захисника вітчизни-23.02.2012, Дня прикордонника-28.05.2012; урочистих заходів по вшануванню пам’яті до Дня Перемоги 09.05.2012, Дня пам’яті жертв політичних репресій-20.05.2012


7. Про проведення єдиного дня інформування населення 19-20 січня 2012 року за темою: До Дня соборності та Свободи України»

(секретар координаційної ради, головний спеціаліст відділу Зубрицький І.І.)
Виступили:

Усі члени ради під час обговорення питань порядку денного
ВИРІШИЛИ:
Прийняти рішення координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання та формування здорового способу життя громадян міста Бердянська за підсумками засідання від 20.01.2012р.


  1. Членам координаційної ради при міському голові з питань національно-патріотичного виховання та формування здорового способу життя громадян міста Бердянська забезпечити виконання відповідної міської програми з питань національно-патріотичного виховання та формування здорового способу життя громадян міста Бердянська та плану діяльності координаційної ради на 1-півріччя 2012 року.




  1. Членам координаційної ради використовувати досвід керівника Центру патріотичного виховання Іванченка І.І. під час створення мережі центрів національно-патріотичного виховання та формування здорового способу життя громадян міста Бердянська у закладах освіти (ЗОШ № 2 і 6), культури (музей «Подвиг»), ДОЦ «Червона гвоздика», вищих та середньо-спеціальних навчальних закладах.




  1. Керівництву координаційної ради (Чанишев В.І., Мягченко О.Ю., Філімонов М.Ф., Зубрицький І.І.) переконати депутатський корпус міської ради щодо остаточного фінансування проекту програми національно-патріотичного виховання та формування здорового способу життя громадян міста Бердянська на 21-й сесії у лютому 2012 року.




  1. Затвердити план діяльності координаційної ради на 1-півріччя 2012 року з пропозиціями членів координаційної ради.




  1. Прийняти до уваги міськвиконкому пропозиції члена Робочої групи з питань патріотичного виховання молоді при Апараті РНБО України, голови Ради ДГО "Центр патріотичного виховання дітей та молоді "Юний прикордонник» Константинова В.В. щодо взаємодії з питань патріотичного виховання:

- розглянути у травні 2012 подання від Ради ЦПВДМ «Юний прикордонник» на присвоєння 17.09.2012 Почесного громадянина міста Бердянська Герою України Березняку Євгену Степановичу на постійній комісії з питань депутатської діяльності, законності та інформаційної політики Бердянської міської ради;

- директору краєзнавчого музею Ноздріній Л.Ф. до 23.02.2012 підготувати

у музеї «Подвиг» постійну діючу експозицію про героя Великої

Вітчизняної війни, легендарного розвідника Березняка Є.С.;

- керівництву координаційної ради сприяти директору Бердянської

школи-інтернату Запорізької обласної ради у створенні при учбовому

закладі Центру патріотичного виховання дітей та молоді «Юний

прикордонник».



  1. Рекомендувати голові координаційної ради В.Чанишеву, членам ради сприяти у проведенні 28.03.2012 у ЦДЮТ ХІ-го Запорізького обласного конкурсу патріотичної творчості «Спадщина 2012», спільно з відділом сім’ї, молоді та спорту організувати та забезпечити коло учасників з Бердянська для активної участі громадян міста у конкурсі.




  1. Членам координаційної ради (Чернєва О.Д., Скиртач Н.В., Шумілов В.Г.) до 1 червня 2012 року забезпечити в установах освіти, культури, спортивних закладах, ЦССДСМ наявність державної символіки, прапорів Запорізької області і Бердянська (часткове фінансування через міську програму національно-патріотичного виховання…)




  1. Членам координаційної ради (Чернєва О.Д., Скиртач Н.В, Філоненко С.О., Омельченко А.І.) у рамках підготовки до 185-ї річниці мста Бердянська і до Дня родини в Україні (8 липня) підготувати і провести у міському Палаці культури Фестиваль родинної творчості з врученням подарунків від міського голови у кожній номінації, (часткове фінансування через міську програму національно-патріотичного виховання…).




  1. Членам координаційної ради для більш ефективного національно-патріотичного виховання залучати громадян міста до вивчення історії Бердянська, Запорізької області, України:

- через відвідування міських музеїв, Запорізького заповідника «Хортиця» за програмою: «До музею всією родиною»;

- розміщення на сайті Бердянської міської ради маршруту по історичним місцям Бердяньщини.


  1. Керівництву координаційної ради підготувати листа до міського голови щодо сприяння у наданні дозволу міській громадській організації «Українська громада» від Містобудівельної ради (при Управлінні архітектури та земельних відносин виконкому) на встановлення до 2014 року біля ЦДЮТ пам’ятника Т.Шевченку з нагоди 200-ї річниці від дня народження.




  1. Наступне засідання координаційної ради провести 19 квітня 2012 року в Бердянському міському музеї історії міста за участю директора КЗ «Обласний Центр патріотичного виховання молоді» Запорізької обласної ради Н.Власової. Секретарю ради Зубрицькому І.І. підготувати звіт щодо діяльності координаційної ради за 1 півріччя 2012 року з фотопрезентацією на мультимедійному обладнанні; запросити місцеві ЗМІ для висвітлення відповідної роботи перед Бердянською громадою.



Заступник голови координаційної ради О.Ю.Мягченко
Секретар координаційної ради І.І.Зубрицький
Вик.:Зубрицький, 4 71 84

Схожі:

Про Координаційну раду з питань національно-патріотичного виховання...
Координаційну раду з питань національно-патріотичного виховання та формування здорового способу життя громадян міста Бердянська
Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання...

У КРАЇНА БОГОРОДЧАНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ...
Концепції Сім’я і родинне виховання, Національної програми патріотичного виховання громадян, формування здорового способу життя,...
Програма формування навичок культури поведінки вихованців ліцею та...
Формування здорового способу життя – одна з найголовніших тем виховання юної особистості. Адже здорове молоде покоління є запорукою...
Про затвердження Концепції національно-патріотичного виховання дітей...
Відповідно до рішень Колегії Міністерства освіти і науки України від 26. 03. 2015 протокол №3/5-2 "Про Концепцію національно-патріотичного...
Про підсумки виховної роботи закладів району за 2012-2013 навчальний...
Концепції «Сім’я і родинне виховання, «Національної програми патріотичного виховання громадян, формування здорового способу життя,...
РОЗДІЛ І Теоретичне обґрунтування проблеми формування здорового способу життя
РОЗДІЛ ІІ Організація профілактичної роботи соціально-психологічних служб навчальних закладів з питань формування здорового способу...
Формування здоров’язберігаючої компетентності учнів на уроках основ здоров'я
Воно не повинно зводитися до інформування учнів з питань збереження здоров`я, а має передбачати формування стійкої мотивації щодо...
Інтегрований курс “Основи здоров’я” передбачає формування мотивації...
Мета інтегрованого курсу: формування в учнів свідомого ставлення до свого життя і здоров’я, оволодіння основами здорового способу...
Інтегрований курс “Основи здоров’я” передбачає формування мотивації...
Мета інтегрованого курсу: формування в учнів свідомого ставлення до свого життя і здоров’я, оволодіння основами здорового способу...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка