Про відділ культури та туризму Синельниківської міської ради


Скачати 100.12 Kb.
Назва Про відділ культури та туризму Синельниківської міської ради
Дата 05.09.2013
Розмір 100.12 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Туризм > Документи
Проект
УКРАЇНА

РІШЕННЯ

Синельниківської міської ради

Тридцять третя сесія VІ скликання

Про Положення про відділ

культури та туризму

Синельниківської міської ради

Керуючись пунктом 4 статті 54 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», розпорядженням голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації від 28.12.2012 №Р-994/0/3-12 «Про затвердження Положення про Департамент культури, туризму, національностей та релігій Дніпропетровської обласної державної адміністрації», міська рада вирішила:


  1. Затвердити Положення про відділ культури та туризму Синельниківської міської ради згідно з додатком.

  2. Вважати таким, що втратив чинність, додаток 19 до рішення міської ради від 04 серпня 2011 року №170-11/VІ «Про внесення змін до Положень про структурні підрозділи Синельниківської міської ради».

  3. Відділу організаційно-кадрової роботи міської ради спільно з відділом культури та туризму міської ради внести відповідні зміни до посадових інструкцій працівників відділу культури та туризму Синельниківської міської ради.

  4. Координацію роботи по виконанню рішення доручити керуючій справами виконавчого комітету міської ради Колінько І.П.. контроль – постійній комісії міської ради з питань законності, депутатської діяльності /Солонина/. .

Міський голова Д.І.Зражевський


Додаток

до рішення міської ради
ПОЛОЖЕННЯ
про відділ культури та туризму Синельниківської міської ради


1. Загальні положення

1.1.Відділ культури та туризму Синельниківської міської ради (далі - відділ) є виконавчим органом Синельниківської міської ради, утворюється міською радою, підконтрольний та підзвітний міській раді.

1.2. Відділ підконтрольний виконавчому комітету Синельниківської міської ради, міському голові та заступникові міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради. З питань здійснення делегованих повноважень підконтрольний та підзвітний Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

1.3. Відділ у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, постановами Верховної Ради України, указами і розпорядженнями Президента України, постановами і розпорядженнями Кабінету Міністрів України та іншими нормативними актами, а також відповідними рекомендаціями Головдержслужби, Мінпраці, Мін’юсту та Пенсійного фонду, розпорядженнями голови обласної державної адміністрації, рішеннями обласної ради, розпорядженнями міського голови, рішеннями міської ради та її виконавчого комітету, Статутом територіальної громади міста, Регламентом міської ради, Регламентом роботи виконавчого комітету міської ради.

1.4. При вирішенні питань, що належать до його компетенції, відділ взаємодіє з відділами та управлінням міської ради, іншими органами державної виконавчої влади та місцевого самоврядування.

1.5. Відділ є юридичною особою, підлягає державній реєстрації у порядку, встановленому законодавством, має самостійний баланс, реєстраційні рахунки в органах Державного казначейства України, печатку з зображенням Державного Герба України та своїм найменуванням, бланки, печатки і штампи. Може виступати позивачем і відповідачем у судах.

1.6. Відділ фінансується за рахунок коштів міського бюджету, а також інших надходжень відповідно до діючого законодавства.

1.7. Відділ є розпорядником бюджетних коштів в межах його повноважень.

1.8. Граничну чисельність відділу, фонд оплати праці працівників, кошторис витрат і доходів затверджує міська рада.

1.9. Назва відділу:

українською мовою: Відділ культури та туризму Синельниківської міської ради.
2. Основні завдання та функції відділу

В установленому законодавством порядку відділ:

  1. Забезпечує реалізацію державної політики в галузі культури та мистецтва, охорони культурної спадщини, релігії, туризму.

  2. Забезпечує реалізацію прав громадян міста на свободу літературної й художньої творчості, вільного розвитку культурно-художніх процесів, доступності усіх видів культурних послуг і культурної діяльності, віросповідання.

  3. Забезпечує реалізацію державної мовної політики.

  4. Забезпечує функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя.

  5. Сприяє захисту прав і законних інтересів творчих працівників і їх спілок, а також установ, підприємств і організацій культурно-художньої сфери , що діють на території міста.

  6. Здійснює відповідно до законодавства України управління культосвітніми закладами, що діють на території міста.

  7. Забезпечує на території м. Синельникового гармонізацію міжконфесійних відносин.

  8. Створює умови для музичного, хореографічного, образотворчого мистецтва, самодіяльної та народної художньої творчості, культурного дозвілля населення, сприяє комплектуванню та оновленню бібліотек, організації виставок.

  9. Готує в рамках своєї компетенції відповідні накази, організує та контролює їх виконання.

  10. Здійснює контроль за дотриманням законодавства з питань культури та мистецтва, свободи світогляду та віросповідання та про релігійні організації.

  11. Заохочує благодійництво в культурно-мистецькій сфері.

  12. Подає пропозиції до проектів програм соціально-економічного та культурного розвитку міста та проектів міського бюджету.

  13. Розробляє проекти цільових і комплексних програм розвитку культури та мистецтв у місті й подає їх на розгляд виконавчому комітету та на затвердження міській раді, організовує їх виконання в межах своїх повноважень, подає виконавчому комітету та міській раді звіти про хід і результати виконання зазначених програм.

  14. Надає організаційно-методичну допомогу установам та колективам культурно-мистецької та релігійної сфери. Приймає розпорядчі документи з метою поліпшення роботи закладів.

  15. Сприяє проведенню богослужінь, релігійних обрядів та церемоній.

  16. Проводить свята, конкурси, огляди самодіяльної народної творчості.

  17. Створює сприятливі умови для розвитку й функціонування української мови в суспільному житті.

  18. Сприяє розвитку мережі та зміцненню матеріально-технічної бази установ культури.

  19. Сприяє збереженню та відтворенню історичного середовища міста, відродженню народної творчості.

  20. Здійснює координацію робіт щодо функціонування бібліотечно-інформаційної системи.

  21. Веде облік об’єктів культурної спадщини.

  22. Здійснює контроль за дотриманням фінансової та трудової дисципліни, ефективним використанням бюджетних та позабюджетних коштів та благодійних надходжень в підпорядкованих йому закладах культури.

  23. Подає в установленому порядку до виконкому міської ради, Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Дніпропетровської обласної державної адміністрації, пропозиції щодо відзначення працівників закладів культурно-мистецької сфери та релігійних організацій грамотами, подяками та державними нагородами. Застосовує згідно з законодавством інші форми морального й матеріального заохочення працівників за досягнення в творчій, педагогічній, культурно-освітній і виробничій діяльності.

  24. Бере участь в організації та проведенні фестивалів, конкурсів, оглядів народної творчості, інших культурно-мистецьких заходів.

  25. Розглядає в установленому порядку звернення громадян, які належать до повноважень відділу.

  26. Організовує роботу з охорони праці та дотримання правил техніки безпеки відповідно до законодавства України в підпорядкованих установах.

  27. Забезпечує ефективне використання трудових і фінансових ресурсів в установах культури, що знаходяться в комунальній власності.

  28. Забезпечує складання балансів, фінансових, трудових ресурсів, грошових доходів і витрат, необхідних для розвитку установ культури комунальної власності.

  29. Розглядає проекти планів установ культури, що відносяться до комунальної власності територіальної громади м.Синельникового, вносить до них зауваження і пропозиції, здійснює контроль за їх виконанням.

  30. Здійснює в установленому порядку фінансування на утримання установ культури з місцевого бюджету, відповідно до кошторисів.

  31. Заслуховує звіти про роботу керівників установ культури комунальної форми власності.

  32. Здійснює управління установами культури комунальної власності, організує їх матеріально-технічне і фінансове забезпечення.

  33. Установлює за узгодженням із власниками зручного для населення режиму роботи розташованих на території м. Синельникового закладів культури, незалежно від форми власності.

  34. Вирішує відповідно до закону питання про проведення видовищних і інших масових заходів.

  35. Сприяє забезпеченню соціального захисту працівників закладів, підприємств, організацій культурно-мистецької сфери.

  36. Подає в установленому порядку квартальну та річну фінансову, статистичну звітність.

  37. Приймає рішення про здачу в оренду підвідомчих приміщень закладів культури. Укладає угоди про здачу в оренду та комунальні послуги.

  38. Виступає з ініціативою про перевірки, а також організовувати проведення перевірок на підприємствах, організаціях і установах, що здійснюють діяльність у сфері культури і релігій та які не знаходяться в комунальній власності.

  39. Відділ здійснює й інші повноваження, надані йому законодавством.

  40. Забезпечує доступ до інформації про діяльність структурного підрозділу відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» та інших нормативно-правових актів з питань доступу до публічної інформації.

  41. Здійснює заходи щодо створення баз персональних даних та обробки персональних даних у них відповідно до вимог чинного законодавства.

3. Відділ має право:


3.1. Одержувати в установленому порядку від посадових осіб, у відповідних державних органах, відділах, управліннях і організаціях інформацію, документи та інші матеріали, необхідні для виконання покладених на відділ функцій.

3.2. За погодженням з керівниками відділів міської ради залучати спеціалістів для вивчення та розгляду питань, що належать до його компетенції.

3.3. Брати участь у нарадах та інших заходах з питань діяльності відділу, що проводяться в міській раді та підпорядкованих їй установах.

3.4.Скликати наради з питань, що належать до компетенції відділу.
4. Організація роботи відділу.

4.1. Відділ працює за планами роботи, що складаються щоквартально та на кожен місяць.

4.2. Відділ очолює начальник, який у встановленому законодавством порядку призначається на посаду та звільняється з посади міським головою.

4.3. Начальник відділу:

  • керує роботою відділу і несе персональну відповідальність за його діяльність, виконання планів роботи та обов’язків, покладених на відділ;

  • видає в межах компетенції відділу накази, розробляє проекти нормативно-правових актів, організує й контролює їх виконання;

  • приймає на службу і звільняє згідно з КЗпП України та Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» головного спеціаліста відділу культури та туризму міської ради;

  • приймає на роботу і звільняє згідно з КЗпП України працівників централізованої бухгалтерії, яка створюється при відділі, директора школи культури і мистецтв, завідувача міської дитячої бібліотеки, керівника народного колективу;

  • здійснює заходи щодо підвищення кваліфікації працівників установ культури;

  • керує розробкою перспективних і річних планів роботи установ культури;

  • координує діяльність установ культури, що не належать до комунальної форми власності, розташованих на території м. Синельникового;

  • погоджує статути установ культури;

  • представляє у визначений термін звітну й аналітичну документацію про діяльність підпорядкованих йому установ;

  • затверджує кошториси витрат та штатний розпис розпорядникам коштів нижчого рівня та положення про преміювання працівників установ культури, затверджує положення про преміювання працівників установ культури;

  • визначає потреби установ культури в матеріальних ресурсах, забезпечує контроль за своєчасним оформленням заявок на придбання товарів промислової та продовольчої групи та освоєнням фінансових асигнувань, здійснює контроль за фінансовою і господарською діяльністю підпорядкованих закладів;

  • здійснює якісний підбір, розстановку кадрів працівників установ культури;

  • контролює дотримання працівниками установ культури виробничої дисципліни, правил внутрішнього розпорядку, фінансової та трудової дисципліни, державних санітарних норм і правил та охорони праці;

  • приймає рішення щодо розподілу бюджетних коштів, виділених на утримання комунальних закладів культури;

  • бере участь в роботі обласних семінарів;

  • визначає права й обов’язки окремих працівників, які знаходяться в підпорядкованих закладах культури, вимагає від підлеглих працівників закладів культури своєчасного і якісного виконання робіт, дотримання правил трудового розпорядку, накладаючи дисциплінарні стягнення на працівників, що порушують трудову дисципліну;

  • відповідно до існуючого законодавства покладає матеріальну відповідальність на посадових осіб згідно чинного законодавства.

4.4. Відділу культури та туризму підпорядковані:

комунальний заклад – Синельниківська школа культури і мистецтв;

комунальний заклад - Синельниківська міська дитяча бібліотека;

централізована бухгалтерія відділу культури та туризму міської ради.

4.5. Фінансування закладів культури здійснюється за рахунок коштів міського бюджету та інших коштів згідно з чинним законодавством. Майно відділу культури та туризму є власністю територіальної громади і належить відділу на праві оперативного управління

4.6. Контроль за використанням матеріальних та фінансових ресурсів в установах культури здійснює централізована бухгалтерія, яка створена при відділі.

4.7. Очолює централізовану бухгалтерію головний бухгалтер.

4.8. Головний бухгалтер централізованої бухгалтерії призначається на посаду наказом начальника відділу культури та туризму й підпорядковується безпосередньо начальнику відділу.

4.9. Працівники відділу діють у межах чинного законодавства України та цього Положення і несуть персональну відповідальність за виконання покладених на них посадових обов’язків.
Міський голова Д.І.Зражевський

Схожі:

ПОЛОЖЕННЯ про відділ культури виконавчого комітету Смілянської міської ради
Відділ утворений в межах затвердженої структури та чисельності апарату в частині переданих повноважень у галузі культури відповідно...
СИНЕЛЬНИКІВСЬКА МІСЬКА РАДА ВІДДІЛ КУЛЬТУРИ ТА ТУРИЗМУ МІСЬКОЇ РАДИ
Виступають колективи Будинку науки і техніки Синельниківського локомотивного депо
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ НІКОПОЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Згідно з «Положенням про відділ з питань спорту та туризму Нікопольської міської ради», затвердженого рішенням міської ради від 23....
Відділ культури і туризму райдержадміністрації
Руднік Тетяна Іванівна – начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації
Виконавчий комітет Синельниківської міської ради
Синельниківської міської ради, управління праці та соціального захисту населення Синельниківської міської ради, Комунальної установи...
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ НІКОПОЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Схвалити перерозподіл видатків в межах кошторисних призначень відділу культури, молоді, спорту та туризму міської ради
Про план роботи виконавчого комітету Синельниківської міської ради
Керуючись Законом України „Про місцеве самоврядування в Україні”, розглянувши квартальні плани роботи структурних підрозділів міської...
Про план роботи виконавчого комітету Синельниківської міської ради
Керуючись Законом України „Про місцеве самоврядування в Україні”, розглянувши квартальні плани роботи структурних підрозділів міської...
Виконавчий комітет Синельниківської міської ради
Про місцеве самоврядування в Україні”, рішенням Синельниківської міської ради від 04 вересня 2009 року №561-36/У, розглянувши лист...
УКРАЇНА Д Н І ПРОПЕТРОВСЬКАОБЛАСТ Ь СИНЕЛЬНИКІВСЬКА МІСЬКА РАДА ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ Р І ШЕНН Я
Синельниківської міської ради, Синельниківського міського комунального підприємства “Водоканал”, Товариства з обмеженою відповідальністю...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка