ДЛЯ НЕГАЙНОГО РОЗПОВСЮДЖЕННЯ


Скачати 45.6 Kb.
Назва ДЛЯ НЕГАЙНОГО РОЗПОВСЮДЖЕННЯ
Дата 16.04.2013
Розмір 45.6 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Туризм > Документи




ДЛЯ НЕГАЙНОГО

РОЗПОВСЮДЖЕННЯ:

07 липня 2007 року


ЦЬОГОРІЧНЕ СВЯТКУВАННЯ ДНЯ ДНІПРА ПРОХОДИТЬ ПІД НАЗВОЮ

ЛЮБИМО ПРИРОДУ – БЕРЕЖЕМО ВОДУ!
Компанія „Кока-Кола Україна” спільно з Оболонською в м. Києві райдержадміністрацією, представниками Держводгоспу України, Міністерства охорони навколишнього природного середовища, студентів географічного факультету Київського державного університету ім. Т. Шевченка, киян та гостей столиці і за підтримки Програми ПРООН-ГЕФ екологічного оздоровлення басейну Дніпра провела екологічно-просвітницьку акцію „День Дніпра”.
07 червня, Оболонська набережна (біля ст. метро „Мінська) Оболонського р-ну
м. Києва
– спільна команда працівників Кока-Кола, представників Оболонської райдержадміністрації, державних структур, міжнародних організацій, студентів та усіх небайдужих до проблеми охорони та збереження найбільшої та найважливішої річки України – провела екологічно-просвітницьку акцію з очищення прибережної смуги річки Дніпро.

Цього року для проведення акції було обрано одне із найулюбленіших місць відпочинку киян на березі Дніпра (біля Оболонської набережної). Як відомо, велика кількість людей – це значне навантаження на екосистему річки, навіть такої великої як Дніпро, яка щорічно несе майже 54,4 млрд. м3 води у Чорне море. Київ - перший на шляху річки мегаполіс, який суттєво впливає на якість води. В першу чергу, однією з найбільш помітних проблем є значне засмічення берегів в межах міста. Тому екологічна акція повинна не тільки продемонструвати відповідальність кожного за порядок і чистоту навколишнього середовища, але і підвищити громадську свідомість в питанні збереження Дніпра для прийдешніх поколінь.

Це вже третя екологічна акція, яка проходить цього року за ініціативи
Компанії „Кока-Кола Україна” (12 травня був проведений „Зелений день” та 29 червня - „День Дунаю”). Усі акції присвячені проблемі охорони та збереженню найбільш вразливого природного ресурсу - води.

Відтак, 7 липня на березі Дніпра представники державних органів,
Компанії “Кока-Кола Україна” та киян організували прибирання прибережної смуги. Спільна команда працювала під гаслом: „Любимо природу – Бережемо воду!”. В акції прибирання взяло участь близько 500 чоловік. За 3 години було прибрано декілька сот метрів прибережної смуги та вивезено кілька вантажівок сміття.

Усі учасники отримали від Кока-Кола футболки з гаслом „Любимо природу – Бережемо воду!” а про саму акцію сповіщали плакати та постери присвячені Дню Дніпра і екології, виготовлені Програмою ПРООН-ГЕФ екологічного оздоровлення басейну Дніпра.

З привітальним словом виступив Заступник Голови Державного комітету України по водному господарству Микола Якович Бабич, який зазначив: „Україна відноситься до найменш забезпечених водними ресурсами країн Європи, тому дуже важливо, що провідні компанії, такі як Кока-Кола, запроваджують і підтримують традиції збереження і відновлення водних ресурсів нашої країни. Приємно, що у держави є підтримка у здійсненні політики збереження і сталого розвитку екосистем. Хочеться сподіватись, що такі акції будуть підтримані й іншими компаніями і просто громадянами, і свідомість суспільства щодо бережливого ставлення до природи підвищиться”.

Олеся Жулинська, директор по зв`язках із громадськістю Компанії „Кока-Кола Україна” зазначила: „Цінність такої ріки як Дніпро для нашої країни неможливо переоцінити. Дніпро дає життя не лише нам, але й усій екологічній системі, в якій ми живемо.

Захист водних ресурсів є важливою частиною корпоративної відповідальності нашої Компанії. Ми надзвичайно дбаємо про економне використання водних ресурсів та чистоту водних басейнів, що є запорукою здоров`я нашої нації.

Цього року ми ініціюємо святкування Дня Дніпра вперше, але з кожним роком ми будемо розвивати цей проект, ширити його Україною та залучати більше нових партнерів”.

Представник Програми ПРООН-ГЕФ екологічного оздоровлення басейну Дніпра зазначив: «Дніпро – це велика ріка не тільки за своїми гідрологічними параметрами, але й за її значенням в становленні та розвитку трьох слов’янських народів. Саме з Дніпром пов’язані історичне минуле, еколого-економічне сьогодення та майбутнє України, Росії та Білорусі. Важливо розуміти, що проблема екологічного оздоровлення Дніпра виходить за національні рамки. Отже, й рішення потрібно шукати як на національному так і на міжнародному рівнях – через розробку й виконання відповідних стратегій, програм, досліджень, а також спільне виконання заходів з охорони, раціонального використання та відтворення водних ресурсів трьома придніпровськими державами. Київ – це колиска Київської Русі, серце Дніпровського басейну. Тому закономірно, що ця акція на березі Дніпра вперше проводиться у Києві. Сподіваємося, що сьогоднішній досвід з очищення берегів ріки буде сприйнятий і перейнятий нашими сусідами - представниками урядових та громадських організацій Білорусі і Росії, а також партнерами – міжнародними організаціями, з тим, щоб Дніпровські береги ставали чистішими, а ставлення населення до довкілля було уважнішим, що, безумовно, залежить від підняття рівня свідомості громадян».

Святкування Дня Дніпра не обмежилося лише екологічною акцією на Оболонській набережній. Відтак, 4 липня в Держводгоспі України було проведено науково-практичний семінар «День Дніпра» за участю представників Мінприроди, Укренерго, облводгоспів, наукових установ, неурядових організацій, громадськості та Програми ПРООН-ГЕФ екологічного оздоровлення басейну Дніпра, метою якого було обговорення сучасного стану водних ресурсів Дніпра та негативні фактори, які на нього впливають. Були висвітлені основні напрями вирішення проблем річки та обговорені перспективи якнайшвидшого поліпшення стану водних ресурсів, від яких залежить промисловість і водопостачання населення в більшості регіонів України.



Контакти







Олеся Жулинська
Директор по зв’язках із громадськістю Кока-Кола Україна
Тел.: 044 490-07-07,

e-mail: [email protected]

Наталія Закорчевна
Зав.кафедри охорони природного середовища та водно-екологічних проблем (к.е.н.)

Державний Інститут управління та економіки водних ресурсів

Держводгосп Україги
Тел. 044 223 -74-04

e-mail: spa@ukr.net


Олена Дронова
Координатор проектів,

Програма ПРООН-ГЕФ екологічного оздоровлення басейну Дніпра


Тел. 044 451-8741

e-mail: [email protected]

Схожі:

«Народні традиції, свята та обряди у рідному краї»
...
Пресове повідомлення для негайного поміщення
Мюнхені, в одній з найважливіших культурних і наукових метрополій світу. Тим самим постає питання, яку роль відіграє Університет...
Мета, завдання редакції
Редакція газети «Вільний голос» створена для підготовки, випуску у світ газети, розповсюдження її серед передплатників, у вільному...
ПРЕСОВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ДО НЕГАЙНОГО ПОМІЩЕННЯ
Пресове Бюро УВУ. У четвер 10 березня Український Вільний Університет вшанував пам‘ять Тараса Шевченка традиційним Академічним актом...
Сучасні тенденції розвитку змісту освіти в зарубіжних країнах
Ці зміни відбулись такими темпами, що привели до потреби негайного перегляду та реформування освіти на всіх рівнях, оскільки існуючі...
З ПРОДУВКОЮ ВАННИ ТЕХНІЧНИМ КИСНЕМ
Розповсюдження і тиражування без офіційного дозволу Дніпродзержинського державного технічного університету заборонено
Договір № про розповсюдження реклами
України (надалі Компанія), в особі Генерального директора Маштакова Валерія Олександровича, що діє на підставі Статуту
Законом передбачено певні критерії для надання охорони суміжних прав, а саме
Дані права виникають з відносин, які вже давно існують у творчому житті нашого суспільства. Особливого значення ці відносини набули...
Закон України „Про захист суспільної моралі”
Цей Закон встановлює правові основи захисту суспільства від розповсюдження продукції, що негативно впливає на суспільну мораль
Угода користувача
Ця Угода регламентує відносини між Адміністрацією інформаційного ресурсу «EURO 2012 (Ukraine)» і фізичною особою, що здійснює пошук...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка