ПРОЕКТР І ШЕНН Я


Скачати 52.65 Kb.
Назва ПРОЕКТР І ШЕНН Я
Дата 29.03.2013
Розмір 52.65 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Туризм > Документи

П Р О Е К Т Р І Ш Е Н Н Я


Новомиргородської районної ради
від 2012 року


м. Новомиргород


Про утворення районного

фонду охорони навколишнього

природного середовища


Керуючись статтями 43, 68 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та з метою поліпшення екологічного стану та акумуляції коштів для цільового фінансування природоохоронних заходів на території Новомиргородського району
районна рада

ВИРІШИЛА:

1. Утворити районний фонд охорони навколишнього природного середовища.
2. Затвердити Положення про районний фонд охорони навколишнього природного середовища (додається).
3. Рекомендувати міській, селищній та сільським радам забезпечити перерахування субвенції до районного бюджету на утворення районного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок надходжень екологічного податку, грошових стягнень за шкоду, заподіяну порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища в наслідок господарської та іншої діяльності, та залишків коштів на відповідних спеціальних рахунках міського, селищного та сільських бюджетів, відповідно до укладених угод.
4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань екології, природних ресурсів, благоустрою та житлово – комунального господарства .
Голова районної ради М. ЧЕПІЖАК


Додаток

до рішення районної ради

від _______________2012р.

№ ___________
Положення

про районний фонд охорони

навколишнього природного середовища

1. Загальні положення
Районний фонд охорони навколишнього природного середовища (далі Фонд) утворюється відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Бюджетного кодексу України, Закону України “Про охорону навколишнього природного середовища”, Постанови Кабінету Міністрів України від 17.09.1996 № 1147 «Про перелік видів діяльності, що належать до природоохоронних заходів» з метою охорони навколишнього природного середовища на території Новомиргородського району.
Районний фонд охорони навколишнього природного середовища утворюється у складі спеціального фонду районного бюджету з метою концентрації коштів і цільового фінансування природоохоронних та ресурсозберігаючих заходів, у тому числі наукових досліджень з цих питань, а також заходів для зменшення впливу забруднення навколишнього природного середовища на здоров’я населення.
2. Формування районного фонду охорони навколишнього природного середовища.

Фонд формується за рахунок таких надходжень:
- коштів субвенції, що передається у вигляді трансферту районному бюджету з бюджетів міської, селищної та сільських рад за рахунок надходжень екологічного податку, грошових стягнень за шкоду, заподіяну порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища внаслідок господарської та іншої діяльності, та залишків коштів на відповідних спеціальних рахунках міського, селищного та сільських бюджетів;
- цільових та інших добровільних внесків підприємств, установ, організацій, громадян;

2
- інших надходжень, не заборонених чинним законодавством.
3. Затвердження кошторису та плану природоохоронних заходів районного фонду охорони навколишнього природного середовища.

Кошторис та план природоохоронних заходів районного фонду охорони навколишнього природного середовища на відповідний рік затверджується рішенням районної ради за поданням Новомиргородської районної державної адміністрації в обсягах відповідних субвенцій з міського, селищного та сільських бюджетів за рахунок надходжень та залишків коштів на рахунках спеціального фонду міського, селищного та сільських бюджетів (на охорону навколишнього природного середовища) та інших не заборонених чинним законодавством джерел.
Перелік об'єктів, фінансування яких передбачається здійснювати за рахунок коштів Фонду, а також зміни до нього формуються Новомиргородською районною державною адміністрацією.
4. Напрямки використання коштів.

Кошти Фонду використовуються на фінансування природоохоронних видів діяльності, які відносяться до переліку видів діяльності, що належать до природоохоронних заходів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 вересня 1996 року №1147 "Про затвердження переліку видів діяльності, що належать до природоохоронних заходів" (із змінами), а також для передачі Кіровоградській обласній раді як іншої субвенції для обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.
5. Порядок використання коштів.

Кошти районного фонду охорони навколишнього природного середовища використовуються відповідно до кошторису та плану природоохоронних заходів на відповідний рік, які затверджуються рішенням районної ради.

Головним розпорядником коштів Фонду є Новомиргородська районна державна адміністрація.
Розрахунки за виконані роботи здійснюються відповідно до укладених договорів з установами, підприємствами та організаціями, на підставі актів виконаних робіт, що складені згідно з чинним законодавством України.
Забороняється використання коштів Фонду на заходи, що не передбачені цим Положенням та Постановою Кабінету Міністрів України №1147 від 17.09.1996 "Про затвердження переліку видів діяльності, що належить до природоохоронних заходів".
3
Касове виконання за видатками Фонду провадиться в межах надходження коштів до нього в установленому законодавством порядку.
6. Облік та звітність.

Кошти надходять на окремий рахунок спеціального фонду районного бюджету, що відкритий у Новомиргородському управлінні Державної казначейської служби України Кіровоградської області.

Облік та звітність про використання коштів Фонду ведуться в порядку, визначеному Державною казначейською службою України.

Відповідальним за використання бюджетних коштів, облік та звітність є головний розпорядник коштів.

Новомиргородська районна державна адміністрація щорічно звітує про використання коштів Фонду за відповідний період.

Невикористані кошти Фонду на кінець бюджетного періоду в обов'язковому порядку повертаються головним розпорядником до спеціального фонду районного бюджету.
Фінансове управління Новомиргородської районної державної адміністрації здійснює повернення залишків коштів, які невикористані протягом року, до міського, селищного та сільських бюджетів пропорційно обсягам, які надійшли на спеціальний рахунок районного бюджету до кінця відповідного бюджетного періоду.
7. Внесення змін та доповнень до Положення.

Зміни та доповнення до Положення про районний фонд охорони навколишнього природного середовища затверджуються рішенням районної ради за пропозицією Новомиргородської районної державної адміністрації.
8. Ліквідація Фонду.

Районний фонд охорони навколишнього природного середовища ліквідується за рішенням районної ради. Кошти Фонду в разі його ліквідації повертаються до міського, селищного та сільських бюджетів пропорційно обсягам, які надійшли на спеціальний рахунок районного бюджету.

Голова районної ради М. ЧЕПІЖАК

Схожі:

Р І ШЕНН Я
Про затвердження міської комплексної програми Оздоровлення та відпочинок дітей м. Нікополь
Р І ШЕНН Я
Про затвердження міської комплексної програми «Соціальна підтримка сім’ї, дітей та молоді на 2013 -2017 роки»
Р І ШЕНН Я
Про створення тимчасової спеціальної комісії міської ради з вивчення питань, пов’язаних з розслідуванням резонансних злочинів
СИНЕЛЬНИКІВСЬКА МІСЬКА РАДА ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ Р І ШЕНН Я
В результаті виконання завдань програми досягнуто позитивні тенденції на ринку праці міста
Р І ШЕНН Я
...
Р І ШЕНН Я іменем    України
Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі
Р І ШЕНН Я
Керуючись Законом України „Про місцеве самоврядування в Україні”, статутом територіальної громади м. Синельникового, виконавчий комітет...
СИНЕЛЬНИКІВСЬКА МІСЬКА РАДА ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ Р І ШЕНН Я
Синельникове 1988-1995 років народження на строкову військову службу у жовтні-листопаді 2013 року
СИНЕЛЬНИКІВСЬКА МІСЬКА РАДА ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ Р І ШЕНН Я
Синельникове 1988-1995 років народження на строкову військову службу у квітні-травні 2013 року
Р І ШЕНН Я
Про продовження терміну роботи тимчасової спеціальної комісії міської ради з вивчення питань, пов’язаних з наданням послуг з газопостачання...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка