Конкурс «Intel-Техно Україна» проводиться 14-17 лютого 2012 року за категоріями: математичні науки, фізика і астрономія, комп’ютерні науки, інженерія, енергетика. Конкурс «Intel-ЕкоУкраїна»


Скачати 121.78 Kb.
Назва Конкурс «Intel-Техно Україна» проводиться 14-17 лютого 2012 року за категоріями: математичні науки, фізика і астрономія, комп’ютерні науки, інженерія, енергетика. Конкурс «Intel-ЕкоУкраїна»
Дата 23.04.2013
Розмір 121.78 Kb.
Тип Конкурс
bibl.com.ua > Спорт > Конкурс


УКРАЇНА


ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР

НАУКОВО – ТЕХНІЧНОЇ ТВОРЧОСТІ

УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ

29001, м. Хмельницький, вул. Проскурівська, 83 тел.(0382) 653127факс (0382) 651192

р/р 35418001001774, 35426004001774 в ГУ ДКУ у Хмельницькій області

E-mail [email protected]; hocnttym@ mail.ru
17 листопада 2011 року № 347
Відповідальним за роботу

районних/міських філій

Хмельницького територіального

відділення МАН України
Про проведення конкурсів

«Intel-ЕкоУкраїна» та

«Intel-ТехноУкраїна»

у 2011–2012 навчальному році

Шановні колеги!
Інформуємо Вас, що відповідно до листа Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 08.11.2011 року № 1/9-818 "Про проведення конкурсів «Intel-ЕкоУкраїна» та «Intel-ТехноУкраїна» у 2011–2012 навчальному році та з метою всебічної підтримки обдарованої молоді, сприяння активізації та модернізації змісту науково-дослідницької, пошукової, експериментальної та практичної діяльності учнівської молоді, впровадження інноваційно-освітніх методів і технологій Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України спільно з Дирекцією освітніх програм Intel в Україні, Національним технічним університетом України «Київський політехнічний інститут», Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді Міністерства освіти і науки та Київським національним університетом України ім. Т.Г.Шевченка оголошують про проведення національного етапу міжнародного конкурсу науково-технічної творчості школярів Intel ISEF.

Національний етап включає в себе два конкурси: «Intel–Техно Україна» (установа-організатор – Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут») та «Intel-ЕкоУкраїна» (установа-організатор - Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України).

Конкурс «Intel–Техно Україна» проводиться 14-17 лютого 2012 року за категоріями: математичні науки, фізика і астрономія, комп’ютерні науки, інженерія, енергетика.

Конкурс «Intel-ЕкоУкраїна» проводиться 21-24 лютого 2012 року за категоріями: ботаніка, зоологія, біологія, хімія та біохімія, науки про Землю, науки про людину, екологія.

Відповідно до міжнародних правил, кожен учасник має право взяти участь лише в одному із зазначених конкурсів лише з одним проектом. Учасники, які зареєструються до участі в обох конкурсах, будуть дискваліфіковані.

До участі в конкурсі запрошуються учні загальноосвітніх, професійно-технічних та позашкільних навчальних закладів віком від 13 до 18 років, які є учнями 9-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів або відповідних курсів інших навчальних закладів.

Учасники мають представити наукові проекти, які були розроблені ними протягом 2010-2011 років індивідуально або в складі команди з 2-3 осіб.

Для участі в конкурсі «Intel–Техно Україна» необхідно зареєструватись online на сайті конкурсу http://www.isef.kpi.ua до 25 грудня 2011 року, а для участі в конкурсі «Intel-ЕкоУкраїна» - до 15 січня 2012 року на сайті http://nenc.gov.ua/isef. Процес реєстрації включає в себе заповнення заявки учасника (загальна інформація про учасника та проект, тези наукової роботи).

Конкурси «Intel–Техно Україна» та «Intel-ЕкоУкраїна» проводяться у два етапи:

І етап: 1жовтня - 25 грудня 2011р. («Intel–Техно Україна»), 1 грудня 2011 року – 15 січня 2012 року («Intel-ЕкоУкраїна») – реєстрація та заочний відбір учасників на підставі наданих тез;

ІІ етап: 14-17 лютого 2012р. («Intel–Техно Україна»), 21-24 лютого («Intel-ЕкоУкраїна») – очний постерний захист наукових робіт у форматі інтерв’ю з журі.

Переможці Національних конкурсів здобудуть право представляти свої проекти на Всесвітньому фіналі Intel ISEF, який відбудеться з 13 по 18 травня у м. Пітсбург (штат Пенсільванія, США). Учасники ІІ етапу конкурсу «Intel-ЕкоУкраїна» за рішенням журі здобудуть право представляти Україну на інших міжнародних конкурсах, афілійованих НЕНЦ Міністерства освіти і науки України.

Водночас з проведенням конкурсів організатори-установи проводять освітню академію Intel ISEF «Наука в школі» для наукових керівників учасників конкурсів.

В рамках конкурсів планується проведення інтерактивних експозицій науково-дослідницьких інститутів, а також організація публічного відвідування конкурсу школярами та студентами з метою залучення молоді до занять наукою.

Просимо довести інформацію про проведення конкурсів «Intel-ЕкоУкраїна» та «Intel-Техно Україна» у 2011–2012 навчальному році до відома

наукових керівників наукових товариств учнів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів.

Умови національних конкурсів:

Intel Techno-Ukraine - http://www.isef.kpi.ua

Intel Eco-Ukraine - http://nenc.gov.ua/isef

Умови міжнародного конкурсу: http://www.societyforscience.org/isef/about/rules_regulations.asp

вимоги до наукових робіт: http://www.societyforscience.org/isef/rules/safdisp.pdf
Додаток 1 - умови проведення конкурсів

Додаток 2 - форма заявки на участь у конкурсах «Intel-Техно Україна» та «Intel-ЕкоУкраїна».

З повагою

директор Г.М. Гончарук

вик. Мукомела М.О.

тел. 656876
Додаток 1

до листа Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді

від " 17 " листопада 2011р.

№ 347

Умови проведення конкурсів «Intel–Техно Україна» та «Intel-ЕкоУкраїна»


  1. Мета

Конкурси «Intel–Техно Україна» та «Intel-ЕкоУкраїна» є національним етапом Міжнародного конкурсу Intel ISEF, який проводиться серед кращих молодих учених і винахідників світу з метою демонстрації найсучасніших наукових проектів та обміну ідеями.


  1. Завдання

  • виявлення та підтримка обдарованої учнівської молоді, які проводять дослідження в різних сферах науки й техніки;

  • розвиток інженерної та наукової думки серед молоді;

  • популяризація серед молоді науки як професійної сфери;

  • популяризація наукових та науково-технічних досліджень і розробок молодих учених.




  1. Категорії конкурсів


«Intel-Техно Україна»

  • Математичні науки

  • Фізика та астрономія

  • Комп'ютерні науки

  • Енергетика

  • Інженерія

(електротехніка, системи керування, механіка, робототехніка, матеріалознавство, біоінженерія, хімічна інженерія, промислова інженерія, аерокосмічні системи, розробка двигунів, екологічна інженерія, тощо)
«Intel-ЕкоУкраїна»

  • Біологія

  • Ботаніка

  • Зоологія

  • Екологія

  • Науки про Землю (географія, геологія)

  • Науки про людину (анатомія, фізіологія, охорона здоров'я, психологія і поведінка людини)

  • Хімія та біохімія




  1. Учасники Конкурсу

До участі в Конкурсі запрошуються учні загальноосвітніх, професійно-технічних і позашкільних навчальних закладів віком від 13 до 18 років.

Подані на Конкурс наукові проекти мають бути виконані учнями індивідуально або у складі команди (2-3 дослідники, які працювали над спільною темою проекту). Кожен учасник має право брати участь тільки в одному національному конкурсі: або «Intel–Техно Україна», або «Intel-ЕкоУкраїна». Учасники, які зареєструються до участі в обох конкурсах, будуть дискваліфіковані.

Участь у Конкурсі можуть брати переможці Всеукраїнських науково-дослідницьких конкурсів та обласних етапів МАН за умови відповідності їх проектів вимогам Конкурсу.

Результати відбору до участі у очному етапі, а також поточні новини будуть оприлюднені на сайтах конкурсів http://www.nenc.gov.ua/isef та http://www.isef.kpi.ua, а також у вигляді запрошень на електронну пошту.


  1. Порядок проведення національних етапів Intel ISEF


Конкурс проходить у два етапи:
І-й етап − заочний конкурс тез

Тези наукових робіт на Конкурс подаються українською мовою. Обсяг тез 2-3 стор.; шрифт Times New Roman, 14; інтервал - 1,5; формат роботи - Microsoft Word 6.0 або більш пізні версії; малюнки, таблиці та інші графічні зображення, а також фото додаються до тез окремо. Загальна кількість додатків не повинна перевищувати 10.
У тезах має розкриватися наступна інформація:

  • Коротка творча назва проекту (має відбивати суть проекту, бути яскравою та складатися з кількох захоплюючих погляд слів)

  • Повна тема наукового дослідження

  • Актуальність теми

  • Мета та короткий виклад основних положень проекту

  • Гіпотеза

  • Матеріали і методи дослідження

  • Результати експериментів

  • Аналіз отриманих результатів (сформулюйте основні результати, оцініть їх новизну, вкажіть, чому отримані результати кращі за ті, що вже існують)

  • Висновки, можливість науко-практичного використання результатів дослідження (доцільність, подальші плани)

  • Перелік використаних джерел.


ІІ-й етап − презентація проектів у постерному (стендовому) режимі та наукове інтерв’ю з членами журі.
На ІІ етапі основна увага журі Конкурсу приділяється вмінню учня презентувати свій проект, вести наукову бесіду, аргументовано відповідати на запитання, доводити та відстоювати власну точку зору, спілкуватись за темою дослідження українською та англійською мовами.

Для демонстрації проекту учасники можуть розміщувати на робочому місці демонстраційні моделі або макети, які повинні відповідати правилам техніки безпеки.

За результатами ІІ етапу Конкурсів буде визначено переможців у кожній категорії. Два індивідуальні та один командний проекти-переможці кожного з конкурсів, відібрані науковим журі, отримають право представляти Україну на Міжнародному конкурсі Intel ISEF 2011, який відбудеться з 13 по 18 травня у м. Пітсбург (штат Пенсільванія, США). Командні проекти змагатимуться на кожному конкурсі між собою окремо, незалежно від категорії, за право участі у міжнародному конкурсі.


  1. Вимоги до наукових проектів

До участі у ІІ етапі Конкурсу допускаються учасники, чиї наукові проекти виконані у формі постера. Розміри постера: висота – 120 см, ширина – 120 см (центральна частина − 60 см та дві бічні − по 30 см кожна).
Структура постера

  1. Коротка творча назва проекту

  2. Актуальність задачі

  3. Мета проекту

  4. Гіпотеза

  5. Матеріали дослідження

  6. Методи дослідження

  7. Результати експериментів

  8. Висновки

  9. Науково-практичне застосування

  10. Подальші плани

  11. Бібліографія.


Додаткові матеріали, які розкривають деталі, хід та результати дослідження:

  • план проведення наукового дослідження

  • журнал (щоденник) дослідження

  • опис результатів дослідження

  • макети та робочі моделі

  • комп’ютерна презентація до стенду.

Журнал дослідження - план дослідження, щоденник дослідження, робочі записи, графіки, діаграми, ескізи тощо.

Опис дослідження - документ, у якому зазначено проблему, гіпотезу, методи дослідження, отримані дані та їх аналіз, висновки, варіанти практичного застосування результатів дослідження, подальші плани, бібліографію тощо.
Наукові проекти, підготовлені у іншому форматі (демонстрації, інформаційні повідомлення, пояснювальні моделі або результати досліджень літератури) конкурсною комісією не розглядатимуться.
Наукове шахрайство (плагіат, підробка, використання чи презентація чужих досліджень, недостовірність результатів тощо) або негідна поведінка щодо інших учасників неприпустимі на будь-якому етапі процесу дослідження або Конкурсу.


  1. Критерії оцінювання наукових проектів

Наукові проекти журі Конкурсу оцінює за наступними критеріями:

Критерії

Максимальна кількість балів

Індивідуальний проект

Командний проект

Наукова обґрунтованість дослідження/інженерна думка

25

20

Можливість практичного застосування

25

20

Актуальність дослідження

15

15

Чіткість викладення матеріалу, презентаційні навички

15

15

Методологічні підходи, наукові навички

10

10

Творчий підхід

10

10

Робота у команді



10

Загалом

100

100


Наукові проекти, презентовані на Конкурсі, мають бути проведені учнями під наглядом наукового керівника - кваліфікованого фахівця в даній галузі (вчителя, науковця, викладача вищої школи).
За детальнішою інформацією звертатись до організаційного комітету конкурсу:

  • Максима Анатолійовича Дмитренка, координатора «Intel-Техно Україна», Тел.: 050-516-01-90; 044-236-70-98; Е-mail: [email protected] ;

  • Вікторії Іванівни Тараненко, координатора “Intel-Еко Україна”, тел. 044-430-04-91, E-mail: [email protected]


Додаток 2

до листа Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді

від " 17 " листопада 2011р.

№ 347

ЗАЯВКА

на участь у конкурсі “Intel-Техно Україна” та “Intel-Еко Україна”


  1. Інформація про науково-дослідницький проекту

Коротка творча назва проекту (так, як представлено на постері–не більше 8слів!)_________________________________________________________
Повна наукова назва проекту

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Категорія проекту (необхідне відмітити):

Intel-Техно Україна”

  • Математичні науки

  • Фізика та Астрономія

  • Комп’ютерні науки

  • Інженерія

  • Енергетика

Intel-Еко Україна”

  • Біологія

  • Ботаніка

  • Зоологія

  • Екологія

  • Науки про Землю

  • Науки про людину

  • Хімія та біохімія




Тип проекту (необхідне відмітити)

  • індивідуальний

  • командний (кількість учасників: два , три  )

Наявність макетів та діючих моделей

  • наявні

  • відсутні

Чи представлявся даний науковий проект на інші конкурси? Так ; Ні 

Якщо так, то на які саме? _________________________________________

Яке місце виборов? ________________________________________________

Перелік технічних засобів, необхідних для демонстрації проекту: ________________________________________________________________

  1. Інформація про учня-дослідника

Прізвище, ім'я, по батькові (повністю) учня, який виконав та представляє на конкурс наукове дослідження ________________________________________________________________
Число, місяць, рік народження______________________________________
Клас____________________________________________________________
Скільки років займається науковими дослідженням____________________
Рівень володіння англійською мовою

  • базовий

  • середній

  • високий




  1. Інформація про навчальний заклад

Повна назва навчального закладу ________________________________________________________________________________________________________________________________

Район Києва/ або область та район України__________________________

Адреса навчального закладу ________________________________________________________________

ПІБ директора ________________________________________________________________

Телефон школи ________________________________________________________________

  1. Інформація про наукового керівника проекту

ПІБ____________________________________________________________

Місце роботи, посада, науковий ступінь ________________________________________________________________

Скільки років є науковим керівником конкурсанта ________________________________________________________________

  1. Інформація про шкільного вчителя з профільного предмету

ПІБ шкільного вчителя ________________________________________________________________

Місце роботи, посада, науковий ступінь (якщо є) шкільного вчителя ________________________________________________________________

6. Контактна інформація конкурсанта

Домашня адреса

будинок №______, квартира _____________

вулиця ________________________________________________________

місто/ населений пункт __________________________________________

індекс ________________________________________________________

район/ область _________________________________________________

моб. телефон (_____) _________________

E-mail (обов’язково) ____________________________________________

Схожі:

УКРАЇНА МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Всеукраїнської студентської олімпіади по навчальній дисципліні "Інформатика" серед студентів усіх вищих навчальних закладів України....
Миколаївська обласна державна адміністрація
«Досліджуємо і вивчаємо» (Наказ управління освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації від 30. 01. 2010 №52) з 10 лютого по...
НАКАЗ
«Про всеукраїнський конкурс «Учитель року», Положення про всеукраїнський конкурс «Учитель року», затвердженого постановою Кабінету...
УМОВ И організації та проведення Міжнародного математичного конкурсу Кенгуру” у 2012 – 2013 н р
Про затвердження Положення про Міжнародний математичний конкурс "Кенгуру"" та Листа МОНмолодьспорту №1/9-654 від 19. 09. 2012 року...
УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ
...
Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з галузі «ЕНЕРГЕТИКА»
До початку роботи підсумкової конференції Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузі «Енергетика» планується видати...
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ...
Міністерства освіти і науки проводиться Всеукраїнський конкурс юних зоологів і тваринників, метою якого є створення умов для творчого...
Конкурс з відбору на навчання у 2012 році
Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України продовжує конкурс з відбору на навчання у 2012 році студентів та стажування...
Організація та умови проведення всеукраїнського конкурсу
«Про всеукраїнський конкурс «Учитель року», Положення про всеукраїнський конкурс «Учитель року», затвердженого постановою Кабінету...
Анкета-заявка завіряється підписом художнього керівника хору або...
Другий Міжнародний хоровий конкурс імені Павла Муравського проводиться в селі Дмитрашківка Піщанського району Вінницької області...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка