СПОРТИВНЕ СВЯТО


Скачати 85.46 Kb.
Назва СПОРТИВНЕ СВЯТО
Дата 12.11.2013
Розмір 85.46 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Спорт > Документи

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту

Олександрійська загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів

(СПОРТИВНЕ СВЯТО)


Підготувала:
вчитель фізичної
культури
Сорокун Т. Є.


Олександрія-2013

СЦЕНАРІЙ СПОРТИВНОГО СВЯТА ДЛЯ УЧНІВ 5-6 КЛАСІВ

Мета і завдання:

  • залучення школярів до систематичних занять фізкультурою і спортом;

  • підготовка молоді до служби в Збройних силах України;

  • пропаганда здорового способу життя;

  • формування почуття дружби, взаємовиручки, відповідальності за доручену справу, бажання перемогти

- розвиток фізичних умінь та навичок

Склад команди: по 6 учнів 5 та 6 класів.
Місце проведення: спортивна зала
Обладнання: м’ячі, скакалки, гімнастичні лави, секундомір, обручі, вудки, перекладина, папір пазл.
Визначення переможців: загальнокомандне місце визначається за найменшою сумою балів усіх конкурсів.
Нагородження: команди нагороджуються грамотами, медалями та подарунками.

c:\program files\microsoft office\media\cagcat10\j0233070.wmf

Перемагає той,

хто найсильніший, найрозумніший, найшвидший.
Вчитель. Доброго дня, дорогі друзі - справжні любителі спорту, цінителі краси та здоров`я. Ми раді вітати вас на спортивному святі у нашій спортивній залі. Усім відомо, коли людина займається спортом, то вона і здорова, і красива.

Наше свято кожному буде до вподоби. Завжди перемагає найсильніший, найрозумніший, найшвидший. Нехай цей вислів стане девізом нашого свята.

Сьогодні у змаганнях братимуть участь 2 команди. Для того, щоб провести спортивне свято «Сьогодні ми солдати», обов’язково потрібне журі (учитель представляє членів журі).

Пропоную командам зайняти свої місця біля лінії старту (команди шикуються під музику).

Для того, щоб змагання пройшли чесно, учасники повинні прийняти присягу юного воїна (вчитель зачитує присягу).

ПРИСЯГА ЮНОГО ВОЇНА

Ми, учасники команди, беручи участь у спортивному святі «Сьогодні ми солдати», обіцяємо:

  1. З честю та гідністю сприймати свою поразку та перемогу, поразку та перемогу моїх друзів та суперників.

  2. До кінця відстоювати честь та інтереси своєї команди.

  3. Не здаватися перед труднощами. Долати їх, йти до перемоги.

  4. Жодним словом чи поведінкою не ображати тих, хто виявився слабшим.

  5. Завжди приходити на допомогу кожному.

  6. Вести лише чесну та справедливу гру.

  7. Бути вірним цій присягі.

(всі учасники хором повторюють)

Обіцяю! Обіцяю! Обіцяю!


Вчитель. Дорогі друзі! Ми розпочинаємо перший конкурс


6
Велика естафета


5




4





3

2

1



Умовні позначки: 1- учасники естафети

2 - гімнастичні мати

3 - великий «тунель»
4 - гімнастична лава
5 - полоса перешкод
6 - влучно в ціль



По сигналу перший учасник починає естафету, після виконання останнього завдання повертається до команди і стає останнім, після чого наступний учасник команди починає естафету.Завдання виконує вся команда. Команда, яка швидше пройшла дистанцію, перемагає.

Вчитель. Доки наші команди відпочивають, з показовим танцювальним номером перед нами виступить хореографічний колектив школи.

2.«Літак»

По черзі всі учасники команди біжать до гімнастичної лави, після чого кожен складає літак з паперу, стає на лаву і запускає свій літак. Команда, літак якої пролетить найбільшу відстань, отримує перемогу.
3.«Перестрілка»

По центру спортивного майданчика стоїть гімнастична лава. Команди знаходяться по різні боки лави. У кожної команди є відерце з м’якими кульками (по 20-25 кульок). По сигналу учасники змагань починають перекидати кульки команді суперника.Через 30 секунд подається сигнал закінчення конкурсу, рахуються кульки, що залишилися. Команда, в якої залишилося більше кульок, програла.


  1. «Біжи обережно!»

Першим учасникам команд дається ложка та пластикова кулька (для тенісу). По сигналу учасник команди кладе кульку на ложку і починає рухатися до кеглі, оббігає її і повертається до команди, стаючи останнім. Наступний учасник повторює конкурс. Команда, учасники якої швидше виконають завдання, отримує перемогу. Під час конкурсу кульку руками тримати не можна.


5. «Розсипав - збери»

У кожної команди - корзина з різними предметами. За сигналом перший учасник підбігає до обруча, що лежить на відстані 6м від лінії старту, висипає всередину обруча вміст корзини і швидко повертається назад, передаючи корзину наступному учасникові. Наступний учасник збирає предмети в корзину, повертається до команди та передає її наступному учасникові, який знову висипає і т. д. Перемагає команда, яка швидше справиться з завданням.
6. « Перенесення снарядів »

На підлозі перед командами лежить обруч, в кінці майданчика лежить інший обруч з 3 м’ячами в середині. За сигналом перший гравець біжить до обруча з м’ячами, бере їх, повертається назад, кладе в обруч, що лежить перед командою, передає естафету наступному гравцеві, який робить все навпаки. Перемагає команда, учасники якої перші справилися з завданням.
7.« Виміряй відстань »

Перший гравець гімнастичною палицею умовно вимірює відстань від місця, де стоїть команда, до кінця майданчика, повертається до команди, передає гімнастичну палицю наступному гравцеві і т. д. Перемагає команда, яка швидше виміряє відстань.


8.« Побудуй будинок »

У кожної команди - деталі конструктора, що складають макет будинку. Виграє команда, яка швидше збудує будинок.

9. «Біг з стрибками через гімнастичну палицю » Перший гравець пробігає визначену дистанцію до кеглі, повертається до команди, один кінець палиці подає другому учасникові. Тримаючи палицю на відстані 30-40 см від підлоги, пара гравців рухається в кінець колони. Інші учасники мають перестрибнути через палицю. Перший гравець залишається в команді, а другий, здолавши визначену відстань сам, виконує те саме з третім і т. д. Умова: палицю тримати за обидва кінці, високо не піднімати. Перемагає команда, яка швидше справилася з завданням.
10. «Ноші»

Двоє учасників беруть за кінці дві гімнастичні палки, утворюючи ноші, оббігають кеглю і передають естафету наступній парі і т. д. Перемагає команда, яка першою виконає завдання.
11.«Точний удар»

На стільці лежить 6 м’ячів. Гравці тримають у руках по одному маленькому м’ячу. За сигналом учасники кожної команди по черзі виконують кидки, стараючись збити м’ячі зі стільців. Виграє та команда, що збила більшу кількість м’ячів.
12.«Переправа»

Учасник за допомогою 3 дошок переступає з однієї на іншу, не наступаючи на підлогу, переправляється до вказаного місця і назад (відстань 4 -5 м), передає естафету наступному гравцеві і т. д. Перемагає команда, яка швидше і без штрафних балів справиться з завданням.

13.«Риболови »

У перших гравців - по вудочці з магнітом і відру. По команді вони повинні піймати рибу, покласти її до відра, повернутися до команди. Це завдання повинні виконати всі учасники команди. Команда, яка швидше виловить рибу, вигра.


  1. «Принеси води »

В перших гравців - по ложці. Завдання: добігти до ємності з водою, набрати в ложку води і віднести в порожню ємність. Виграє команда, яка, не розплескавши, швидше і більше принесе води.


  1. «Приготуй обід »

Гравець біжить до стільця, одягає фартух, в ємності з горіхами находить квасолю, вибирає її, кладе до іншої ємності та повертається до команди. Це завдання по черзі виконують всі учасники. Виграє команда, яка швидше справилася із завданням.


  1. «Збудуй мачту»

На підлозі лежать деталі від пірамідки. За командою гравці по черзі носять по одній деталі, будуючи мачту. Учасники, які швидше збудують мачту, перемагають.



  1. «Передай прапор»

Гравці по черзі несуть стрічку, оббігають стійку і повертаються. Командир біжить останім. Виграє команда, командир якої швидше підняв прапор.

  1. «Збери військового листа»

На старті біля учасників команди знаходяться пазли «військового листа» (додаток 1). Кожен гравець по черзі бере 1 пазл «листа», відносить до вказаного місця і повертається назад. Потім другий гравець виконує це завдання і т. д. Останній гравець команди складає пазли в цілісний «військовий лист». Команда, яка швидше складе листа - вигра.


  1. «До бою готовий»

Гравець біжить до військових речей, одягає їх. Промовляє: «До бою готовий », знімає речі і біжить назад до команди. Це завдання по черзі виконують всі гравці. Виграє команда, яка швидше справиться із завданням.

Судді підраховують усі перемоги та поразки команд
20. Гра з вболівальниками

У торбинці лежать іграшки. Вболівальники по черзі на дотик розпізнають іграшку. Якщо вгадують назву іграшки, отримують в подарунок цукерку.
Журі оголошує переможців свята.Вручають нагороди
Вчитель:Дякую всім учасникам змагань, нашим суддям, гостям і вболівальникам. До нових зустрічей!
Звучать оплески глядачів. Під музику команди обходять коло пошани.

Додаток 11978287785_big.jpg

Схожі:

Спортивне свято «Веселі старти»
Вони віддають голові журі яскраво оформлені заявки на участь у змаганнях. Під музику та аплодисменти болільників команди проходять...
Спортивне свято в початковій школі
Спортивний зал оформлений спортивними гаслами, девізами класів, стіннівками кожного класу, які оцінюються суддями
Спортивне свято «Здраствуй, літечко тепленьке»
Майданчик, прикрашений стрічками, повітряними кульками, прапорцями. Під марш діти крокують по майданчику, займають свої місця
Спортивне свято для учнів 3-4 класів
Обладнання: мішки, прапорці, повітряні кульки, віники, м’ячі, скакалки, гімнастичні лави, матраци, бар’єр, кеглі, козацький одяг,...
Спортивне свято «Тато, мама, я спортивна сім’я»
Мета: виховувати фізичні якості і здібності, любов до спорту, взаємодопомогу, співпереживання за своїх рідних; формувати навички...
«Спортивне свято»
Тема: Відзначати День Захисника Вітчизни,сприяти згуртуванню учнівського колективу. Розвивати розумові і фізичні здібності,кмітливість,спритність....
Спортивне свято присвячене Дню Збройних Сил України
Мета: закріпити знання учнів про святкування Дня Збройних Сил України; розвивати силу, спритність, кмітливість; виховувати витривалість,...
Військово-спортивне свято для учнів 10 – 11 класів
Мета: закріплювати вміння учнів військового вітання, виконувати стройові прийоми і рухатись стройовим кроком, виконувати накази командира....
Свято здоров’
Добрий день діти, шановні гості! Сьогодні ви завітали на незвичайне свято – свято –здоров’я
Сценарій спортивного свята Відкритої першості району з багатоборства...
Ведуча: Добрий день, дорогі друзі, шановні гості. Ми розпочинаємо спортивне свято «Веселі старти» між 5-6 класами. До нас завітали...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка