Спортивне свято «Веселі старти»


Скачати 42.78 Kb.
Назва Спортивне свято «Веселі старти»
Дата 28.04.2013
Розмір 42.78 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Спорт > Документи
Спортивне свято «Веселі старти»

Місце проведення – спортивний зал.

Зал прикрашається прапорцями, плакатами, повітряними кульками. На баскетбольному щиті знаходиться – емблема з зображенням п’яти олімпійських кілець, в кожному з яких смішлива мордочка, а внизу підпис «Переможе найсильніший». Про початок сповіщає музика. Ведучий вітає гравців, болільників. Знайомить їх з програмою змагань. Зачитуються жартівливі телеграми від зірок спорту. Представляються члени журі. Звучить гімн. За сигналом виходять капітани команд. Вони віддають голові журі яскраво оформлені заявки на участь у змаганнях. Під музику та аплодисменти болільників команди проходять по залу і шикуються. Роблять привітання (Команда «Сонечко» на спортивне свято «Веселі старти» прибула. Всім учасникам свята «Фізкульт – привіт»).

Перед першим конкурсом шикування в напівколо.

1 конкурс (На увагу).

Ведучий читає уривок з книжки Д. Світа «Пригоди Гулівера». Коли вчитель каже слово «ліліпути» або «чоловічки» всі відображають «ліліпутів» (присідають), Якщо ведучий каже слово «Гулівер» - всі встають навшпиньки і піднімають руки вгору. Другий ведучий весь час робить те саме, але інколи спеціально робить навпаки. Діти повинні виконувати все за розповіддю, а не за показом. Судді фіксують помилки і нараховують штрафні очки. Виграє команда, в яких цих очок буде менше. По закінченю журі повідомляє підсумки змагання.

2 конкурс

(«Конкурс футболістів», участь приймають хлопці).

На стартовій смузі біля кожної команди лежить футбольний м’яч. За сигналом перші гравці кожної команди ведуть м’яч по напрямку до булав. Першу булаву обводять справа, другу – зліва, третю – справа. Назад повертаються так само, передають м’яч наступному гравцеві, а самі стають останніми. Виграє команда, яка закінчить вправу раніше. Якщо м’яч збиває булаву, гравець повинен підняти її, і з цього місця продовжити вправу. Якщо це правило порушується, команда отримує штрафне очко.

3 конкурс

(«Конкурс баскетболістів», участь приймає вся команда).

Шикування і правила ті самі що у попередньому конкурсі, але замість футбольних м’ячів гравці працюють з баскетбольними і ведуть м’яч рукою.

4 конкурс

(«Конкурс на спритність», участь приймають дівчата).

Шикування як у попередніх естафетах. Замість м’ячів дають повітряні кульки. За сигналом дівчата вибігають вперед, підбиваючи рукою кульки в повітрі. Огинають стійку, повертаються на місце та передають кульки наступним гравцям. Якщо кулька впаде, її треба підняти, і з того місця продовжити біг. Якщо це правило порушується, команда отримує штрафне очко.

5 конкурс

По одному номеру художньої самодіяльності.

6 конкурс

(Гра « Гонка м’ячів»).

1) М’ячі у направляючих. За сигналом гравці передають м’яч над головою, останній вибігає з м’ячем вперед. Гра триває, поки попереду знову не з'явиться направляючий і підніме руку догори. Забороняється передавати м’яч, пропускати гравців. За це нараховуються штрафні очки.

2) Те саме, але вихідне положення гравців «широка стійка», м’яч передається під собою з рук в руки.

3) М’яч прокачується по підлозі між ногами.

7 конкурс

(Конкурс «Найуважніший»).

Гравці однієї команди сідають на лаву. До них виходить представник іншої. Стає спиною до лави і заплющує очі. За 10 с. гравці на лаві приймають різні пози. За сигналом ведучий повертається і старається за 10 с. запам’ятати пози дітей. Знов повертається спиною на 10 с. В цей час діти змінюють пози. Ведучий повертається і помічає, хто змінив позу. Виграє команда ведучий якої помітить більше змін.

8 конкурс

(«Доставка пакунку»).

Кожна команда готує пакунок (конверт з емблемою команди). Хлопці шикуються в колони за смугою старту Дівчата з обручами в руках будують «тунель».

За сигналом хлопці з «секретними пакунками» вибігають, пролазять крізь обручі («тунель»), оббігають булаву, повертаються і передають пакунок наступному. Останні замість оббігання булави несуть свій пакунок суддям, які стоять навпроти кожної команди. Судді здають їх голові журі. Виграє та команда, яка віддасть пакунок раніше.

9 конкурс

(«Конкурс капітанів»).

На трьох стільцях сидять капітани з зав’язаними очима. Навпроти них стоять стільці. На них знаходиться по 3 кеглі. Гравці за сигналом встають, переходять до стільців навпроти. Беруть одну кеглю і переносять її на свій стілець. Так само повертаються за другою і третьою кеглями. Виграє той, хто зробить все раніше.

10 конкурс

Конкурс болільників»).

Кожній команді роздається лист з незакінченим віршем. Болільники повинні самі його закінчити. Хто справиться краще – виграв.

«Раз» - підняти руки вгору

«Два» - нагнутися додолу

Не згинайте, діти, ноги

Як торкаєтесь підлоги.

Діти обдумують вірш під час естафети. По закінченні естафети вони повинні віддати свої варіанти, або виголосити голосно.

11 конкурс

(Комбінована естафета ).

Шикування як у попередніх конкурсах.

1) етап – біг гусячим кроком (хлопці);

2) етап – стрибки на правій, лівій нозі (хлопці);

3) етап – стрибки на двох (хлопці);

4) етап – переміщення «павуком» обличчям вперед (хлопці);

5) етап – стрибки на двох через скакалку з рухом вперед (дівчата);

6) етап – біг через скакалку (дівчата);

7) етап – біг приставними кроками туди правим, назад лівим

(дівчата);

8) етап – біг зі згинанням рук в упорі лежачи на обумовленому

місці (хлопці);

9) етап – біг до обумовленого місця, 5 присідань на місці,

повернення бігом (дівчата);

10) етап – звичайний біг (дівчата).

По закінченню естафети, підводяться її підсумки, та підсумки конкурсу болільників. Після цього слово надається голові журі. Він підводить підсумки свята. Всі штрафні очки, які команди отримали під час змагань, вираховуються з загального рахунку. Виграє команда в якої більше очок. Після підведення підсумків іде нагородження. Команда – переможець робить коло пошани. Всі виходять із залу.

Схожі:

Сценарій спортивного свята Відкритої першості району з багатоборства...
Ведуча: Добрий день, дорогі друзі, шановні гості. Ми розпочинаємо спортивне свято «Веселі старти» між 5-6 класами. До нас завітали...
СПОРТИВНЕ СВЯТО
Обладнання: м’ячі, скакалки, гімнастичні лави, секундомір, обручі, вудки, перекладина, папір пазл
Спортивне свято в початковій школі
Спортивний зал оформлений спортивними гаслами, девізами класів, стіннівками кожного класу, які оцінюються суддями
Спортивне свято «Здраствуй, літечко тепленьке»
Майданчик, прикрашений стрічками, повітряними кульками, прапорцями. Під марш діти крокують по майданчику, займають свої місця
Спортивне свято для учнів 3-4 класів
Обладнання: мішки, прапорці, повітряні кульки, віники, м’ячі, скакалки, гімнастичні лави, матраци, бар’єр, кеглі, козацький одяг,...
Спортивне свято «Тато, мама, я спортивна сім’я»
Мета: виховувати фізичні якості і здібності, любов до спорту, взаємодопомогу, співпереживання за своїх рідних; формувати навички...
«Спортивне свято»
Тема: Відзначати День Захисника Вітчизни,сприяти згуртуванню учнівського колективу. Розвивати розумові і фізичні здібності,кмітливість,спритність....
Спортивне свято присвячене Дню Збройних Сил України
Мета: закріпити знання учнів про святкування Дня Збройних Сил України; розвивати силу, спритність, кмітливість; виховувати витривалість,...
Військово-спортивне свято для учнів 10 – 11 класів
Мета: закріплювати вміння учнів військового вітання, виконувати стройові прийоми і рухатись стройовим кроком, виконувати накази командира....
Свято здоров’
Добрий день діти, шановні гості! Сьогодні ви завітали на незвичайне свято – свято –здоров’я
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка