НАКАЗ


Скачати 115.3 Kb.
Назва НАКАЗ
Дата 16.06.2013
Розмір 115.3 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Спорт > Документи


Чернівецька обласна державна адміністрація

Департамент освіти і науки, молоді та спорту

прямая соединительная линия 1

НАКАЗ



25.03.2013 м. Чернівці285
Про підсумки надання методичної

допомоги щодо викладання

навчальних предметів та організації

методичної роботи у загальноосвітніх

навчальних закладах Вижницького району

На виконання наказу Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Чернівецької облдержадміністрації від 07.02.2013 № 98 «Про надання методичної допомоги щодо викладання навчальних предметів та організації методичної роботи у загальноосвітніх навчальних закладах Вижницького та Сторжинецького районів», планів роботи Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Чернівецької облдержадміністрації відповідальними працівниками Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області 12 та 19 березня 2013 було надано методичну допомогу щодо викладання навчальних предметів та організації методичної роботи педагогічним працівникам 16 загальноосвітніх навчальних закладів, двом дошкільним навчальним закладам Вижницького району та районному методичному кабінету, відділу освіти, молоді та спорту Вижницької райдержадміністрації.

Під час роботи працівниками Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області було відвідано 11 уроків та 9 фрагментів уроків, одне соціально-перетворювальне заняття; проведено престендовий урок з проблеми «Використання ІКТ – на уроках, як один з ефективних методів формування пізнавальної активності учнів» на прикладі уроку географії «Внутрішні води Африки», фрагмент відкритого заняття з соціального перетворення поведінкових проявів учнів.

Організовано проведення 11 майстер-класів з проблем: методики проведення уроків читання; проектної діяльності на уроках природознавства в першому класі; інтегрованого підходу до організації навчально-пізнавальної діяльності дошкільників; використання інтерактивних форм і методів роботи з кадрами; планування навчально-виховної роботи в ДНЗ; вивчення епічних творів на уроках літератури.


Успішно проведено майстер-класи на теми: «Створення презентації «Портфоліо вчителя», «Основні орієнтири виховання учнів 1-11 класів в ЗНЗ», «Навчання лідерів учнівського самоврядування», «Аналіз і самоаналіз уроку».

Методичну допомогу отримали працівники 4 загальноосвітніх навчальних закладів у вигляді презентацій: «Форми організації навчальної діяльності на уроках природознавства в початковій школі», «Варіантність форм організації методичної роботи з педагогічними кадрами» та «Сучасний кабінет історії та правознавства в навчальному закладі», «Інтерактивні форми та методи навчання: психологічний супровід».


З педагогічними працівниками проведено два тренінги щодо організації виховної роботи і попередження насильства та методичні практикуми: «Календарне планування освітньої роботи з дошкільниками», «Сучасні підходи до організації методичної роботи в ДНЗ»; ділову гру «Самооосвіта вчителя і самоаналіз проведеного уроку».

Також було надано методичне консультування щодо удосконалення викладання навчальних предметів в загальноосвітніх навчальних закладах, організації основних форм методичної роботи в районному методичному кабінеті, організації і проведення атестації педагогічних кадрів, роботи з обдарованими дітьми, організації роботи шкільної бібліотеки та психологічної служби школи.


Відповідно до вищезазначеного,
НАКАЗУЮ:

  1. Інституту післядипломної педагогічної освіти:

1.1. Здійснювати супровід науково-методичних досліджень та напрямків реалізації програми роботи експериментальних майданчиків з питань інноваційного розвитку закладів освіти.

З 25.03.2013, постійно
1.2. Створити обласний банк даних щодо впровадження, апробації та розробки інноваційних освітніх технологій.

До 01.01.2014
1.3. Координувати методичний супровід викладання профільних навчальних дисциплін у 10-11класах в умовах освітніх округів.
З 03.2013, постійно
1.4. Створити банк діагностичного та корекційного інструментарію для надання сучасних та якісних психологічних послуг дітям з особливими потребами.
До 28.12.2013
1.5. Систематично поповнювати скриньку педагогічних ідей щодо підвищення якості фахової освіти педагогів.

Постійно
1.6. Сприяти навчально-методичному забезпеченню викладання навчальних дисциплін за літературою з грифом МОНМСУ, Вченої ради ІППОЧО.

Постійно
1.7. Практикувати навчально-методичні зустрічі з вчителями Вижницького району.

Двічі на рік

1.8. Впровадити навчальні тренінгові курси (40-годинні) з питань оволодіння психолого-педагогічними технологіями сучасного уроку, інтерактивними технологіями навчальної діяльності.

З 01.01.2014



  1. Районному методичному кабінету:

2.1. Опрацювати Регіональну програму підвищення якості навчання учнів загальноосвітніх навчальних закладів Чернівецької області на період з 2013 до 2018 років, та розробити заходи по реалізації даної програми.

До 30.03.2013
2.2. Спрямувати методичну роботу на вдосконалення педагогічної майстерності, фахової компетентності педагогічних кадрів щодо впровадження інноваційних підходів під час організації навчально-виховного процесу.

З 03.04.2013, постійно
2.3. Створити районний банк даних щодо впровадження, апробації та розробки інноваційних освітніх технологій та здійснювати експертизу їх результативності впровадження й апробації.

До 15.04.2013
2.4. На засіданні районного методоб’єднання вчителів початкових класів детально опрацювати методичні рекомендації «Система контролю та оцінювання навчальних досягнень учнів початкових класів», «Шкільне методичне об’єднання – важлива форма підвищення фахової майстерності вчителя».

До 01.09.2013
2.5. Проводити семінари-практикуми для вчителів з питань підготовки до ДПА та ЗНО.

Двічі на рік

2.6. Проаналізувати на засіданні методичної ради результативність методичної роботи та її вплив на навчально-виховний процес за підсумками державної підсумкової атестації, олімпіад, конкурсів, захистів наукових робіт, зовнішнього незалежного оцінювання.

До 01.09.2013
2.7. Контролювати роботу навчальних закладів району з обдарованими дітьми та практикувати обмін досвідом між навчальними закладами щодо організації роботи з обдарованими учнями.

З 25.03.2013 р., постійно
2.8. Удосконалювати науково-методичне керівництво процесом виявлення, розвитку, вивчення, узагальнення, пропаганди та впровадження перспективного педагогічного досвіду.

Постійно
2.9. Ввести в практику роботи проведення майстер-класів по запровадженню сучасних форм і методів навчання для роботи вчителів в освітніх округах, розробити концепцію та циклограму їх організації.

До 05.05.2013
2.10. Розробити циклограму надання методичної допомоги загальноосвітнім навчальним закладам району та проаналізувати стан її оновлення.

До 10.04.2013
2.11. Розробити заходи щодо підвищення якості надання психологічних та соціально-педагогічних послуг в районі; здійснити заходи щодо забезпечення ставками практичних психологів та соціальних педагогів освітніх закладів району.

До 02.06.2013

2.12. Підготувати методичні рекомендації керівникам навчальних закладів із роз’яснення функціональних обов’язків практичних психологів та соціальних педагогів в закладах та усунення негативної практики використання фахівців не відповідно до їх прямих функціональних обов’язків.

До 01.04.2013
3.Адміністраціям загальноосвітніх навчальних закладів:

3.1.Створити в методичних кабінетах навчальних закладів картотеку передового педагогічного досвіду.

До 01.09.2013


  1. 3.2.Забезпечити системне впровадження інноваційних ідей, педагогічних технологій при вивченні базових дисциплін.

Постійно
3.3.Проаналізувати у Вижницькій гімназії, Карапчівській, Чорногузівській ЗОШ І-ІІІ ст., Берегометській ЗОШ №2 І-ІІІ ст., рівень дотримання вимог чинної Інструкції щодо ведення записів у класних журналах, затвердженої наказом МОНУ від 03.06.2008 № 496.

Постійно
3.4.У веденні та оформленні ділової документації Вижницької гімназії, Чорногузівської ЗОШ І-ІІІ ст. дотримуватись вимог Інструкції з ведення документації, затвердженої наказом МОН України від 23.06.2000 №240.

постійно
3.5. Під час організації та проведення атестації дотримуватися вимог наказів МОНУ, Департаменту освіти і науки, молоді та спорту; протоколи засідань атестаційних комісій вести відповідно до плану роботи.

Постійно
3.6.Упорядкувати матеріали методичних об’єднань Кибацької ЗОШ І-ІІ ст., Берегометської ЗОШ №3, Вашковецької, Великівської, Берегометської ЗОШ №4 I-III ст., Вижницької гімназії відповідно до методичних рекомендації Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області від 27 липня 2012 року.

До 01.04.2013
3.7.Удосконалити план та форми роботи Школи молодого вчителя Берегометської ЗОШ №3, Вашківецької ЗОШ І-ІІІ ст. та Вижницької гімназії.

До 01.04.2013
3.8.Провести методичне об’єднання класних керівників Чорногузівської ЗОШ І-ІІІ ст., Лопушнянської ЗОШ І-ІІІ ст. з питань вивчення та упровадження в практичну діяльність Основних орієнтирів виховання учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів і у відповідності до цього відкоригувати плани виховної роботи.

До 01.09.2013


  1. 3.9.Видавати накази за наслідками вивчення стану викладання предметів у Кібацькій ЗОШ І-ІІ ст., Карапчівській ЗОШ І-ІІІ ст., Вижницькій гімназії на основі аналітичних довідок, конкретизуючи зміст наказової частини та вказуючи виконавців.

  2. З 25.03.2013, постійно



3.10.Удосконалити зміст зошита обліку відвідування навчальних занять учнями Чорногузівської ЗОШ І-ІІІ ст.

З 01.04.2013, постійно

3.11.Систематизувати планування роботи Вижницької гімназії, Лопушнянської ЗОШ І-ІІІ ст.

До 10.04.2013
3.12.На засіданнях шкільних методичних об’єднань Берегометської ЗОШ №2 І-ІІІ ст. опрацювати Державні стандарти загальної середньої освіти та нові навчальні програми.

До 01.06.2013
3.13.Упорядкувати документацію щодо роботи ради профілактики Лопушнянської ЗОШ І-ІІІ ст.

До 15.04.2013
3.14.Відряджати на курси підвищення кваліфікації вчителів Валівської ЗОШ І-ІІ ст. відповідно до перспективного плану, не порушуючи при проведенні атестації п.1.7. Типового положення.

Постійно
3.15.У плануванні навчально-виховної роботи з дітьми Черешенського ДНЗ використовувати блочно-тематичний принцип та принцип інтеграції відповідно вимог програм «Я у Світі» та «Впевнений старт», рекомендацій щодо організації роботи в ДНЗ у 2012/2013 навчальному році (лист МОНМСУ від 21.05.12 № 1/9-388).

З 01.04.2013
3.16.Облаштувати предметно-розвивальне середовище в групах Черешенського та Вижницького ДНЗ №1 з урахуванням вимог Типового переліку обов’язкового обладнання, навчально-наочних посібників та іграшок (наказ МОН від 11.09.2009 № 509), методичних рекомендацій «Підбір та використання іграшок для дітей раннього віку (дошкільного віку) у ДНЗ (листи МОН від 17.03.2006 № 1/9-153 та від18.07.2008 № 1/9-470) та методичних рекомендацій щодо організації роботи в ДНЗ у 2012/2013 навчальному році (лист МОНМСУ від 21.05.12 № 1/9-388).

До 01.09.2013

3.17.Зміст річного плану роботи Черешенського, Вижницького ДНЗ №1 привести у відповідність до вимог листа МОН України від 03.07.29009 № 1/9-455 «Планування роботи в дошкільних навчальних закладах» та листа МОНМСУ від 16.03.2012 № 1/9-198 інструктивно-методичні рекомендації «Організація роботи в дошкільних навчальних закладах у літній період».

До 01.07.2013
3.18.Удосконалити зміст календарних планів роботи вихователів Черешенського ДНЗ.

З 01.04.2013, постійно
3.19.В річному плані роботи Черешенського та Вижницького ДНЗ №1 передбачати тематичний взаємозв’язок між педагогічними радами, колективними переглядами, консультаціями, вивченням стану життєдіяльності дітей.

З 01.04.2013, постійно
3.20. Надавати дієвий і конкретний характер рішенням педагогічних рад, виробничих нарад, рекомендацій за результатами тематичних, фронтальних перевірок Вижницького ДНЗ №1, вказуючи відповідальних осіб та терміни виконання.

З 25.03.2013, постійно
3.21.Забезпечувати якісну організацію підготовки учнів в Коритненській ЗОШ І-ІІІ ст., Бережонській ЗОШ І-ІІ ст. до Всеукраїнських учнівських олімпіад, конкурсів; залучати їх до участі в Інтернет-олімпіадах.

З 25.03.2013 , постійно
3.22.Спрямовувати професійний та творчий потенціал вчителів Великівської, Коритненської, Замостянської ЗОШ I-III ст., Бережонської ЗОШ І-ІІст. на створення умов для виявлення та розвитку потенційної обдарованості учнів.

Постійно
3.23.Створити відповідні умови педагогам Замостянської ЗОШ I-III ст. для збереження та поповнення навчально-методичної бази курсу «Світова література».

До 01.09.2013
3.24. Вивчити стан викладання та рівень знань з правознавства учнів у Замостянській ЗОШ I-III ст. та Берегометській ЗОШ №4 I-III ст.

До 01.05.2013
3.25.Систематизувати та поновити навчально-методичну базу кабінетів Замостянської ЗОШ I-III ст., Вижницької гімназії.

До 01.04.2013
3.26.Удосконалити дидактичну базу тестових завдань Слобода-Банилівського НВК для проведення поточних і підсумкових контролів знань та якісної підготовки учнів до ДПА.

Постійно
3.27.Сприяти забезпеченню кабінета математики Слобода-Банилівського НВК сучасною навчально-методичною літературою та наочністю.

Постійно
3.28.Систематизувати нормативну-правову базу та документацію бібліотеки Слобода-Банилівського НВК.

До 01.09.2013
3.29.Забезпечити підписку науково-методичної фахової преси у бібліотеці Вашківецької ЗОШ І-ІІІ ст.

Постійно
3.30.Опрацювати на методичній раді Вашківецької ЗОШ І-ІІІ ст. концепцію методики концентрованого навчання та розробити план навчання для педагогів.

До 15.04. 2013
3.31.Удосконалити зміст аналізу відвіданих уроків у Вашківецькій ЗОШ І-ІІІ ст.

Постійно
3.32.Здійснювати детальний аналіз методичної роботи та методичних об’єднань вчителів Карапчівської ЗОШ І-ІІІ ст., Вижницької гімназії, розглядати питання методичної роботи на педагогічних радах.

Щорічно
3.33. Здійснити аналіз типів та форм навчальної діяльності педагогів Вижницької ЗОШ І-ІІІст. та створити банк інноваційних технологій навчання учнів.

До 01.05.2013
3.34. Внести корективи до плану методичної роботи Вижницької ЗОШ І-ІІІст. з метою оновлення діяльності педагогів; на методичних об’єднаннях розглядати питання методичного змісту, організувати вивчення та оволодіння сучасними педагогічними технологіями інтерактивного, розвивального навчання.

До 01.01.2013
3.35. Здійснити психологічну діагностику педагогічного колективу Вижницької ЗОШ І-ІІІ ст. на предмет оволодіння інноваційними технологіями.

До 01.04.2013


  1. Наказ розмістити на інформаційних сайтах Департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації та Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області.




  1. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.



Директор Департаменту М.Й.Бауер

Схожі:

РОЗКЛАДЗАНЯТ Ь
Наказ ГУ МНС №200 від 14. 06. 06р. „ Про затвердження Положення про мобільну оперативну групу ГУ МНС України в Миколаївській області...
РОЗКЛАДЗАНЯТ Ь
Наказ ГУ МНС №200 від 14. 06. 06р. „ Про затвердження Положення про мобільну оперативну групу ГУ МНС України в Миколаївській області...
С.І. Черніков майор вн служби
ЛІТЕРАТУРА: “БСПО”, “Довідник керівника гасіння пожежі” 1987р. П. П. Клюс, “Пожежна тактика” К. Ф. Кімстач, наказ МВС України №657...
Гасіння пожеж у навчальних закладах
ЛІТЕРАТУРА: “Тимчасовий статут дій у НС”, “Довідник керівника гасіння пожежі” 1987р. П. П. Клюс, “Пожежна тактика” К. Ф. Кімстач,...
Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності»
Наказ МОЗ України від 11. 07. 2012 р. №515''Наказ МОЗ України від 28. 02. 2012 р. №134'' '
НАКАЗ

Наказ Міністерства фінансів України

Наказ Міністерства фінансів України

Наказ Міністерства аграрної політики України

ФОРМА №9 мед ЗАТВЕРДЖЕНО Наказ МНС

Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка