НАКАЗ


Скачати 133.54 Kb.
Назва НАКАЗ
Дата 08.05.2013
Розмір 133.54 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Спорт > Документи


Чернівецька обласна державна адміністрація

Департамент освіти і науки, молоді та спорту

НАКАЗ


17.04.2013 м. Чернівці № 400

Про підсумки обласного семінару

«Здоров’язбереження як домінантний

аспект освітньої діяльності навчальних

закладів»
На виконання наказу Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Чернівецької обласної державної адміністрації від 27.03.2013 № 301 «Про проведення обласного семінару «Здоров’язбереження як домінантний аспект освітньої діяльності навчальних закладів 12 квітня 2013 року на базі навчальних закладів Сокирянського району проведено семінар начальників органів управління освітою, сім’єю, молоддю та спортом райдержадміністрацій, міських рад, завідувачів районних (міських) методичних кабінетів, голів районних (міських) комітетів профспілки Чернівецької області з питання «Здоров’язбереження як домінантний аспект освітньої діяльності навчальних закладів».

У роботі семінару взяли участь: директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту М.Й. Бауер, голова Сокирянської районної державної адміністрації Василь Козак, заступник голови районної ради Сергій Горн.

У рамках семінару висвітлено актуальні аспекти формування здоров’язбережувальної компетентності особистості як стратегічного завдання навчальних закладів Чернівеччини, результати співпраці з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування з питань реалізації освітньої політики щодо збереження та зміцнення здоров’я дітей в області та Сокирянському районі зокрема.

У ході роботи учасники ознайомилися з матеріально-технічним забезпеченням Вашківецького ЗНЗ, Романківецької гімназії, Романківецького ДНЗ та Романківецької КДСШ, а також з використанням сучасних здоров’язбережувальних технологій у навчально-виховному процесі загальноосвітнього навчального закладу, результатами впровадження проекту «Школа здоров’я». Практичні фрагменти роботи представлено з учнями початкової школи та вихованцями КДСШ і РЦТДЮ.

Відзначено організаційно-методичне забезпечення фізкультурно-оздоровчої роботи в ДНЗ № 2 м. Сокиряни та Сербичанському НВК, зокрема використання нетрадиційних оздоровчих технологій в умовах дошкільного закладу та організацію динамічних перерв, уроків здоров’я, курсу за вибором «Школа проти СНІДу» в умовах школи.

Презентовано результати співпраці адміністрації та профспілкового комітету у забезпеченні якісного супроводу навчально-виховного процесу Шебутинецького ЗНЗ, забезпечення наступності між дошкільною та початковою ланками освіти в умовах діяльності Лопатівського НВК.

На засіданні круглого столу акцентовано на науково-методичному супроводі функціонування Шкіл сприяння здоров’ю в навчальних закладах області та напрямках діяльності, спрямованих на збереження здоров’я учнів школи. Учасники обмінялися досвідом роботи щодо ролі школи у забезпеченні повноцінного фізичного розвитку та зміцненні здоров’я учнів.

Програму семінару виконано у повному обсязі.

Всі заходи проведено на належному організаційному та науково-методичному рівні.

За результатами семінару розроблено рекомендації для начальників відділів (управлінь) освіти міських рад райдержадміністрацій, Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області, завідувачів районними (міськими) методичними кабінетами, голів районних (міських) комітетів профспілки
У зв’язку з вищезазначеним,
НАКАЗУЮ:
1. Затвердити рекомендації обласного семінару начальників відділів (управлінь) освіти міських рад та райдержадміністрацій, завідувачів районних (міських) методичних кабінетів, голів районних (міських) комітетів профспілки Чернівецької області з проблеми «Здоров’язбереження як домінантний аспект освітньої діяльності навчальних закладів», що додаються.

2. Начальнику управління освіти, сім’ї, молоді та спорту Сокирянської райдержадміністрації Рябко Галині Іванівні відзначити педагогічні колективи та керівників освітніх навчальних закладів, які брали участь у проведенні семінару.

3. Про виконання, затверджених в п.1. цього наказу рекомендацій, поінформувати Департамент освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації щоквартально до 10 числа місяця, що наступає за звітним періодом.

4. Наказ розмістити на інформаційних сайтах Департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації та Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області.

5. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника директора Департаменту   освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації

Тарангул Л.М.


Директор Департаменту М.Й.Бауер


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Чернівецької облдержадміністрації

від 17.04.2013 № 400



Рекомендації

семінару начальників відділів (управлінь) освіти міських рад, райдержадміністрацій, завідувачів районних (міських) методичних кабінетів, голів районних (міських) комітетів профспілки

Чернівецької області з проблеми:

«Здоров’язбереження як домінантний аспект

освітньої діяльності навчальних закладів»
Зміцнення і збереження здоров'я дітей та учнівської молоді, забезпечення загальної фізичної освіти у поєднанні із всебічним фізичним розвитком залишається одним із пріоритетних завдань системи освіти Чернівецької області.

Відповідно до ст.56 Закону України «Про освіту», «Про фізичну культуру і спорт», Указу Президента України від 23.06.2009 №478/2009 «Про деякі заходи щодо вдосконалення системи фізичного виховання дітей та молоді в навчальних закладах і розвитку дитячо-юнацького спорту в Україні», Положення про організацію фізичного виховання і масового спорту в дошкільних, загальноосвітніх та професійно-технічних закладах та з метою реалізації державної політики щодо зміцнення здоров’я дітей та учнівської молоді

РЕКОМЕНДУЄМО:
І. Департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації:
1.1. Забезпечити контроль за організацією роботи навчальних закладів та дотриманням вимог Законів України «Про охорону дитинства»,  «Про освіту», «Про дошкільну освіту», нормативно-правових документів з питань формування здорового способу життя молоді.

Упродовж року, постійно
1.2. Вжити заходів щодо розвитку мережі позашкільних навчальних закладів, не допускати скорочення їх кількості, перепрофілювання та використання не за призначенням, створювати на базі загальноосвітніх навчальних закладів філії спортивних шкіл та позашкільних навчальних закладів туристсько-спортивного та еколого-натуралістичного напрямів.

Упродовж року, постійно
1.3. Сприяти розвитку Регіональної мережі шкіл сприяння здоров’ю із залученням дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних, професійно-технічних навчальних закладів області.

Упродовж року, постійно
1.4.Запровадити у загальноосвітніх навчальних закладах, які отримали безкоштовно необхідну кількість посібників, факультативних курсів для учнівської молоді з профілактики ВІЛ-інфекції/СНІДу.

2013-2014рр.
1.5.Створити координаційну раду розвитку Регіональної мережі шкіл сприяння здоров’ю.

До 01.05.2013
1.6. Залучати молодіжні та дитячі громадські організації до участі в патріотично-виховній, культурно-просвітницькій, спортивно-масовій та краєзнавчій роботі.

Упродовж року, постійно
1.7. Вжити заходів щодо реалізації завдань нормативних документів Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Регіональної Концепції виховної діяльності навчальних закладів Чернівецької області на 2011-2015 роки та Регіональної Концепції екологічної освіти та виховання.

Упродовж року, постійно

II. Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області:
2.1. Спрямувати сучасні педагогічні технології, інноваційні процеси на розвиток особистості дитини, на розкриття її здібностей, на задоволення інтересів і потреб у самовизначенні, на орієнтування підростаючого покоління на здоровий спосіб життя.

Упродовж року, постійно
2.2. Залучати педагогів до творчої діяльності та дослідно-експериментальної роботи, модернізації системи науково-методичної роботи на основі інноваційних технологій, удосконалення навчальних програм, змісту, форм та методів навчання і виховання, впровадження інноваційного досвіду з питань здоров’язбереження та формування здорового способу життя.
Упродовж року, постійно
2.3. Пропагувати кращий педагогічний досвід вчителів-новаторів, методистів, керівників гуртків та спортивних секцій з проблем збереження та формування здорового способу життя.

Упродовж року, постійно
2.4. Забезпечити науково-методичний супровід розвитку Регіональної мережі шкіл сприяння здоров’ю.

Упродовж року, постійно
2.5. Розробити Програму розвитку Регіональної мережі шкіл сприяння здоров’ю та критерії оцінки діяльності Шкіл сприяння здоров’ю.

До 01. 09.2013
2.6.   Запровадити спецкурс для адміністрацій та педагогічних працівників навчальних закладів щодо координації роботи Шкіл сприяння здоров’ю.

До 01.09.2013
2.7. Підготувати і видати збірник диктантів зі здоров’язберігаючих технологій.

До 01.09.2013
2.8. Упорядкувати збірник матеріалів на допомогу педагогам ДНЗ «Сучасні оздоровчі технології в освітньому процесі дошкільного закладу».

До 01.01.2014
2.9. Підготувати та видати методичний посібник «Організаційні кроки створення Школи сприяння здоров’ю».

До 01.09.2013

2.10. Створити Регіональний банк даних Шкіл сприяння здоров’ю.

До 30.08 2013
2.11. Вивчати, узагальнювати та поширювати передовий педагогічний досвід Шкіл сприяння здоров’ю.

2013/2014 н.р.
ІІІ. Групі моніторингу системи освіти, господарського обслуговування та аудиту установ освіти області:
3.1.Здійснювати систематичний моніторинг щодо формування здорового способу життя дітей та учнівської молоді.

До 01.09.2013
3.2. Тримати на постійному контролі виконання доручень директора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації щодо стовідсоткового забезпечення внутрішніми вбиральнями навчальних закладів, облаштування пандусів, введення в штатні розписи освітніх установ посад медичних сестер та сестер з дієтичного харчування.

До 01.09.2013

3.3. Провести моніторинг щодо наявності медичних кабінетів та їх наповнюваності необхідним обладнанням, куточків основ здоров`я у кожному навчальному закладі області.

До 01.09.2013
3.4. Під час проведення комплексних перевірок освітніх навчальних закладів здійснювати моніторинг фахової відповідності педагогів.

Постійно

IV. Керівникам органів управління освітою, молоддю, спортом рай/міськадміністрацій:
4.1. Широко висвітлювати зміст та результати роботи навчальних закладів з питань формування здорового способу життя молоді у засобах масової інформації, на сайтах Департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації, відділів/управлінь освіти, навчальних закладів.

Постійно
4.2.  Вжити заходів щодо створення належних санітарно-гігієнічних умов в навчальних закладах; облаштувати внутрішніми вбиральнями всі загальноосвітні навчальні заклади.

До 01.09.2013
4.3. Координувати роботу педагогічних колективів навчальних закладів з проблеми організації навчання дітей з особливими освітніми потребами (дітей, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку), дітей, схильних до девіантних проявів поведінки.

Постійно
4.4. Рекомендувати включити змагання зі спортивного орієнтування у програму обласної спартакіади школярів з метою популяризації занять спортивним туризмом.

До 10.05.2013
4.5. Забезпечити функціонування у навчально-виховних закладах ігрових і спортивних майданчиків, здійснити їх оснащення нестандартним обладнанням.

До 01.09.2013
4.6. Створити зони динамічного розвантаження або рекреаційного відпочинку в кожному загальноосвітньому навчальному закладі.

До 01.09.2013
4.7. Забезпечити освітні навчальні заклади медичними працівниками відповідно до вимог сучасних нормативних документів.

До 01.09.2013

V. Завідуючим РМК(ММК) відділів/управлінь освіти:
5.1. Здійснювати методичний супровід роботи базових Шкіл здоров’я, впроваджувати у практику їх діяльності інноваційні методики та технології профілактичної роботи з учнями девіантної поведінки.

Постійно
5.2. Залучати батьківську громадськість до модернізації спортивної бази навчальних закладів та розробки сучасних стратегій здоров'язбереження.

Постійно

5.3. Активно впроваджувати модульні освітні програми «Діалог», «Школа проти СНІДу», запровадити факультатив «Здоровий спосіб життя».

Постійно
5.4. Забезпечити методичний супровід щодо створення кабінету/куточка основ здоров’я у кожному загальноосвітньому навчальному закладі.

2013/2014 н.р.
VІ. Головам районних/міських комітетів профспілки:
6.1. Через постійний аналіз колективно-договірних процесів спрямовувати роботу організаційних ланок професіями усіх рівнів на пропаганду здорового способу життя, проведення спортивних туристичних змагань, днів здоров’я, забезпеченні спільного громадського контролю за створенням здорових та безпечних умов праці, охорони праці та санітарно-гігієнічних норм.

Постійно
6.2. Передбачити в планах роботи системний аналіз реалізації регіональної галузевої Концепції запобігання ВІЛ/СНІДу на робочих місцях в закладах освіти.

ІІ півріччя 2013
6.3. В процесі навчання, інструктування профспілкового активу наголошувати, як правило, передбачати участь виборних органів Профспілки усіх рівнів в якісному здійсненні організаційно-практичних заходів з питань здоров’язбереження.
Постійно

Схожі:

РОЗКЛАДЗАНЯТ Ь
Наказ ГУ МНС №200 від 14. 06. 06р. „ Про затвердження Положення про мобільну оперативну групу ГУ МНС України в Миколаївській області...
РОЗКЛАДЗАНЯТ Ь
Наказ ГУ МНС №200 від 14. 06. 06р. „ Про затвердження Положення про мобільну оперативну групу ГУ МНС України в Миколаївській області...
С.І. Черніков майор вн служби
ЛІТЕРАТУРА: “БСПО”, “Довідник керівника гасіння пожежі” 1987р. П. П. Клюс, “Пожежна тактика” К. Ф. Кімстач, наказ МВС України №657...
Гасіння пожеж у навчальних закладах
ЛІТЕРАТУРА: “Тимчасовий статут дій у НС”, “Довідник керівника гасіння пожежі” 1987р. П. П. Клюс, “Пожежна тактика” К. Ф. Кімстач,...
Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності»
Наказ МОЗ України від 11. 07. 2012 р. №515''Наказ МОЗ України від 28. 02. 2012 р. №134'' '
НАКАЗ

Наказ Міністерства фінансів України

Наказ Міністерства фінансів України

Наказ Міністерства аграрної політики України

ФОРМА №9 мед ЗАТВЕРДЖЕНО Наказ МНС

Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка